مذاکرات ایران و آژانس «سازنده» بود
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
مذاکرات ایران و آژانس «سازنده» بود
بازتاب نتایج مذاکرات روز گذشته ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و تحلیل های اولیه از آن، افشای ماهیت واقعی نمودار هسته ای منتسب به ایران، تحریم تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی از سوی ایالات متحده و تکذیب لغو سفر رئیس جمهور پاکستان به ایران به سبب فشارهای آمریکا، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، مهمترین خبر امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به نتیجه مذاکرات روز گذشته دیپلمات های آژانس با مقامات ایرانی در تهران اختصاص دارد.
در این رابطه، روزنامه «چاینا دیلی» با انتشار مطلبی به دیدگاه ایران نسبت به نتایج این مذاکرات پرداخته و نوشته مقامات ایرانی این گفت و گوها را «سازنده» خوانده اند. این روزنامه اشاره کرده که هیئت دیپلمات های آژانس، شامل هفت نفر بوده که «هرمن ناکارتس»، معاون مدیرکل این نهاد، ریاست آن را بر عهده داشته است. چاینا دیلی همچنین به نقل از علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس نوشته گفت و گوها سازنده بوده و پیشرفت خوبی حاصل شده است. علاوه بر این، به گفته وی، دو طرف توافق کرده اند که دور بعدی مذاکرات را در تاریخ 16 ژانویه 2013 برگزار کنند.
روزنامه «دیلی استار» لبنان نیز از دیگر مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و نوشته هرچند به بیان ایران، در مذاکرات روز پنج شنبه پیشرفت حاصل شده، اما هیچ جزئیاتی به جز اینکه دو طرف بار دیگر در نیمه ژانویه با هم به مذاکره می پردازند، منتشر نشده است. این روزنامه می افزاید آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ اظهارنظر فوری درباره این مذاکرات نداشته و مشخص هم نیست که آیا بازرسان آژانس آن گونه که می خواستند، اجازه دسترسی به مرکز نظامی «پارچین» را یافته اند یا خیر.
این روزنامه در ادامه مطلب خود به بیان تاریخچه ای از مذاکرات ایران و آژانس و مهمترین مباحث موجود فیمابین پرداخته است.
اما در خبری جالب توجه، خبرگزاری «اینترپرس» افشا کرده که نمودار هسته ای منتسب به ایران که اخیراً از سوی خبرگزاری «آسوشیتدپرس» منتشر شده بود، از یک مقاله علمی قابل دسترسی در اینترنت کپی شده است. آسوشیتدپرس با انتشار نمودار مذکور که مدعی بود از سوی مقامات یک کشور منتقد برنامه هسته ای ایران در اختیارش قرار گرفته، این ادعا را مطرح کرده بود که ایران در حال تحقیق برای انجام آزمایش های عظیم انفجاری هسته ای است.
اکنون اینترپرس با انتشار تصویری فاش کرده که نمودار مذکور در شماره 239 از مجله «طراحی و مهندسی هسته ای» (Nuclear Engineering and Design) در ماه ژانویه سال 2009 به چاپ رسیده و آژانس هم کاملاً از آن آگاه است.
در همین حال، ایالات متحده همچنان به افزایش تحریم های خود علیه ایران ادامه می دهد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، آمریکا روز گذشته هفت شرکت و پنج شخص حقیقی را که ادعا می شده به برنامه هسته ای ایران کمک می کنند، مورد تحریم قرار داده است.
این تحریم، شرکت ها و افراد مذکور را از تجارت با شرکت ها و شهروندان آمریکایی منع می کند و بر اساس آن، دارایی های این افراد و شرکت ها در آمریکا نیز ضبط خواهد شد. جالب آنکه بر اساس گزارش «رویترز»، فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز یکی از افرادی است که نامش در این تحریم های جدید قرار دارد.
در نهایت، روزنامه «نیشن» پاکستان مطلبی را درباره دلیل سفر نکردن آصف علی زرداری، رئیس جمهور این کشور به ایران منتشر کرده است. هرچند با عدم انجام این سفر، شماری از مطبوعات و رسانه ها از فشار آمریکا برای لغو قرارداد گازی میان ایران و پاکستان سخن به میان آوردند، اما روزنامه نیشن به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور نوشته سفر مذکور به هیچ وجه لغو نشده و زرداری به زودی این سفر را انجام خواهد داد.
به گفته وی، دو طرف در حال تعیین زمانی هستند که برایشان مناسب تر باشد. این سخنگو همچنین با اشاره به پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان، آن را پروژه ای مهم دانسته که به هر دو کشور سود می رساند./تابناک