کابینه 70 میلیونی یا دولت 11 نفره؟+ جدول همه ابوالمشاغلهای دولت
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
کابینه 70 میلیونی یا دولت 11 نفره؟+ جدول همه ابوالمشاغلهای دولت
در دولت نهم و دهم 11نفر عهده دار مهمترین پستها در دولت بودهاند.
به گزارش نامه، محمود احمدینژاد در شعارهای تبلیغاتی خود در انتخابات ریاستجمهوری سال 84 سخن از کابینه 70 میلیونی و استفاده از همه جریانها و مردم سخن به میان میآورد. وی در آن سال از دولتهای قبل برای استفاده از افراد معدود و چرخش نخبگان محدود در پستهای مختلف انتقاد میکرد و دولتهای سازندگی و اصلاحات را متهم به انحصارگرایی و بسته بودن درهای دولت بر روی افراد متخصص و کارآمد میکرد.او که خود را وابسته به هیچ گروهی و حزبی نمیدانست بعد از پیروز شدن در انتخابات ریاست جمهوری و معرفی کابینه تمام شعارهای گذشته خود را فراموش کرد و در دولت هشت ساله خود به جای استفاده از کابینه 70 میلیونی از دولت 11نفره استفاده کرد.
مشایی و تمام شغلهایش
اسفندیار رحیم مشایی، غلامحسین الهام، محمدرضا رحیمی، علی نیکزاد،حمید بقایی و خورشیدی داماد رئیس جمهور افرادی هستند که در زمان دو دولت محمود احمدینژاد بیش از دو شغل داشته اند و گاهی در میان مردم ملقب به لقب ابوالمشاغل شدهاند.اسفندیار رحیم مشایی، مرد محبوب رئیسجمهور که خیلیها او را مراد و احمدینژاد را مرید میدانند در 2 دولت نهم و دهم دارای بیش از 18 شغل مختلف بودهاست از معاونت میراث فرهنگی و گردشگری تا رئیس دبیرخانهٔ جنبش عدم تعهد.در کنار رحیم مشایی غلامحسین الهام قرار دارد کسی که در دولت نهم، عهده دار سه شغل همزمان بود که توسط رسانهها به ابوالمشاغل دولت نهم معروف بود. وی در دولت اول احمدینژاد همزمان عهده دار وزارت دادگستری، سخنگوی دولت و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز بود که البته در کنار این سه شغل حقوقدانی شورای نگهبان را نیز به عهده داشت. عبدالرضا شیخ الاسلام و علیاکبر محرابیان از دیگر کسانی بودند که در دولت محمود احمدینژاد شغلهای زیادی را تجربه کردند.
دولت دهم و چند شغلهها
بعد از پیروزی احمدینژاد در انتخابات سال 88 سه نفر دیگر نیز به جمع چند شغلههای دولت اضافه شدند رحیمی، نیکزاد و بقایی کسانی بودند که عهده دار چند پست در دولت شدند که در میان نیکزاد نقش اول این انتصابات را بازی کرد و عهده دار تقریبا نیمی از کابینه دولت دهم شد.محمدرضا رحیمی که سابقه نمایندگی مجلس و استانداری در دولت هاشمی رفسنجانی را در کارنامه خود داشت در دولت نهم معاون پارلمانی رئیس جمهور شد و در دولت دهم معاون اولی رئیس جمهور را بر عهده گرفت و همزمان سخنگوی سیاسی دولت نیز شد اما در این میان علی نیکزاد حکایت دیگری دارد.
وی که از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی به مجلس معرفی شد موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس شد و به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی کار خود را آغاز کرد. بعد از استیضاح وزیر راه، یعنی دکتر بهبهانی وی در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۸۹ از سوی محمود احمدی نژاد با حفظ سمت به سمت سرپرستی وزارت راه و ترابری منصوب شد.
دوران سرپرستی وی با حواشی زیادی همراه بود و با اتمام مدت قانونی سرپرستی او و عدم معرفی وزیر از سوی رئیس جمهور، نیکزاد با حکم حکومتی حضرت آیتالله خامنهای تا پایان خرداد 90 سرپرست وزارت راه باقی ماند. ادغام وزارت مسکن و وزرات راه باعث شد که نیکزاد به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی ایران کار خود را در دولت ادامه داد.
اما این پایان داستان شغلهای وزیر محبوب رئیس جمهور نیست؛ بلکه وی بازهم از سوی محمود احمدینژاد و بعد از برکناری مهندس تقیپور از وزارت ارتباطات، به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد.
در کنار این دو فرد، باید از حمید بقایی نیز نام برد که در دولت دهم همزمان عهده دار ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری «از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰» و همچنین دبیر «شورای عالی مناطق آزاد کشور و ویژه اقتصادی» ایران است. بقایی در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ با حفظ سمت از سوی محمود احمدی نژاد به عنوان معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری برگزیده شد.داماد رئیس جمهور را نیز میشود در کنار تمام چند شغلههای دولت آورد. خبرگزاری فارس در دی ماه سال 90 گزارش میدهد که مهدی خورشیدی که عهده دار دبیر شورای مشاورین رئیسجمهور بوده است، با حفظ سمت رئیس سازمان استاندارد شد.
الهام و سه پست تازه
در ماههای پایانی دولت و با بازگشت الهام به دولت بازهم ابوالمشاغل دولت نهم عهده دار چند پست از سوی رئیس جمهور شد. ابتدا سخنگوی دولت و سپس معاون منابع انسانی و تنها چهار روز پس از آن، با سومین حکم دولتی خود نماینده رییس جمهور در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شد.بدین ترتیب مشخص میشود که در دولتی که قرار بود کابینهای 70 میلیونی تشکیل دهد، 11نفر بسیاری از پستهای مهم دولت رابه خود اختصاص داده بودند و احمدینژاد از افراد نزدیک به خود برای حضور در چند پست استفاده کرده است و تمام انتقاداتش را از روسای جمهور گذشته فراموش کرده است.