لبخند مشایی به سوال درباره کاندیداتوریاش
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
لبخند مشایی به سوال درباره کاندیداتوریاش
مانند همیشه تنها یک لبخند پاسخ به سوالی بود که نمیخواست پاسخ دهد. این بار سوال در مورد کاندیداتوری او برای انتخابات بود؛ او که خوب میدانست افراد زیادی منتظر پاسخ او به این سوال هستند، ترجیح داد تا پاسخی نگوید و تنها لبخندی بزند که بیشمار برداشت از آن میتوان داشت.
لبخندی برای تداوم انتظارها
اولین گمانه این است که مشایی لبخند زد چون میدانست که ذهن همه منتظر است تا او بگوید میآیم و تمام تحلیلها از هر دو جناح برداشته و به سوی او بیاید.
گمانه دیگر در لبخند مشایی را میتوان اینگونه تفسیر کرد که او قصد دارد کماکان اذهان را از گمانه زنی در مورد کاندیدای اصلی منحرف کند و افکار عمومی با تصور اینکه او کاندیدای نهایی دولت است، به کاندیدای اصلی جریان نزدیک به دولت فکر نکنند.
گمانه دیگر این است که شاید مشایی واقعا قصد کاندیداتوری در انتخابات را دارد و اکنون نمیخواهند این خبر را تایید کند چرا که میداند بسیاری موضوع ردصلاحیت او مطرح میکنند و اگر قرار باشد تلاشی در جهت گرفتن تاییدیه او انجام شود، در فضای غبارآلود امکانپذیر نیست البته این گمانه به واقعیت نزدیک نیست چنانکه شورای نگهبان بارها اعلام کرده که اسیر جوسازیها نخواهد شد.
سایتهای اصولگرا هم درباره کاندیداتوری مشایی نوشته اند: «اصولگرایان در ماجرای مشایی دچار یک اشتباه شدهاند. آنان به گمان اینکه مشایی گزینه مطلوب احمدینژاد است شروع کردند به رصد رفتارهای مشایی و شاید از رصد دیگر اقدامات غافل شدند. شاید اساساً مشایی و حرفهایش برای رد گم کردن باشد و فرد دیگری از سوی رئیس جمهور برای انتخابات دوره بعد مورد حمایت قرار گیرد!»
کاندیداتوری رد نشد!
به هر حال این روزها اخباری که در مورد مشایی منتشر میشود یا تکذیب جلسات انتخاباتی اوست یا سفرهایش به شهرستانها برای تبلیغ خود به عنوان کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری، در این میان آنچه هیچ گاه به طور رسمی تکذیب نشد، کاندیداتوری اسفندیار رحیم مشایی بود. 26 آبانماه بود که دفتر مشایی که آن زمان در پاستور بود در اطلاعیهای نوشت: «رئیس دفتر محترم رئیس جمهور در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آینده و ورود به این عرصه، در هیچ محفل خصوصی و عمومی هیچگونه اظهارنظر و موضع گیری خاصی نه به نفع خود و نه برای کاندیدای دیگری نداشته است.»
در این جمله نه تنها هیچ اشاره ای به قصد نداشتن مشایی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری نشده است بلکه به نحوی عنوان شده که او در این باره در هیچ جمعی سخن نگفته است. دقیقا مثل روز گذشته که باز هم کاندیداتوری خود را رد نکرد و یک لبخند تحویل اصحاب رسانه داد.
کمپینهای حمایت از مشایی مشغولند
از سوی دیگر کمپین حمایت از مشایی در فضای مجازی فعالیت خود را از هفتههای گذشته آغاز کرده و معمولا این کمپینها ازسوی افراد نزدیک به کسانی راهاندازی میشود که احتمال کاندیداتوری آنها درانتخابات وجود دارد. هدف از راهاندازی این کمپینها هم سنجش استقبال از کاندیداتوری شخص مورد نظر در درجه اول و سپس تبلیغ اوست. چندی پیش هم تصویر پوستری که در حمایت از مشایی طراحی شده بود، در سایت خبرآنلاین منتشر شد.
در این پوستر آمده بود دعوت از کاندیداتوری مهندس مشایی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و همچنین در بخش پایینی این پوستر جمله محمود احمدینژاد مبنی بر اینکه «من دلم برای یاران سوم تیریام تنگ شده است» کار شده و جالب اینکه در زیر آن نوشته شده: «آمدهایم تا مرهمی باشیم بر دلتنگیهای سردار عدالت.»
یکی از سایتهای نزدیک به مشایی هم او را از هماکنون رئیس دولت یازدهم معرفی کرد و سایت دیگری از حامیان دولت در نظرسنجیای تحت عنوان «به نظر شما رئیس جمهور بعدی ایران کیست؟»، کوشید تا از ۷ گزینه برای کاندیداتوری جهت شرکت در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرده بردارد. این سایت از سعید جلیلی، سید محمد خاتمی، محمد باقر قالیباف، علی لاریجانی، لنکرانی، اسفندیار رحیممشایی و علیاکبر ولایتی به عنوان گزینههای نظرسنجی خود استفاده کرده و مدعی شد که مشایی با اقبال ۵۰ درصدی مخاطبان نظرسنجی خود مواجه شده.
رویکرد اصولگرایان به مشایی
در ماههای انتهایی دولت برخی اصولگرایان مواضع قبلی خود در مورد مشایی را فراموش کردند و به نوعی سعی دارند تا او را مبرا از انتقاداتی کنند که قبلا در مورد او مطرح میکردند. این دسته از اصولگرایان بر این باورند که احتمال حضور مشایی در عرصه انتخابات وجود دارد پس بهتر است تابلوی توقف بر انتقادات خود بزنند و همچنین مشایی را فردی بدانند که اگر مشکلی داشت، حتما قوه قضاییه با او برخورد میکرد.
«نامه گرفتن» تخصص جدید مشایی
مشایی روز گذشته حرف دیگری هم زد که شاید شوخی بود. او به خبرنگاران گفت تخصص من گرفتن نامه است. مشخص نیست مشایی از این عبارت چه هدفی را دنبال میکرد. شاید میخواست بگوید که فعلا اجازه صحبت در مورد انتخابات را ندارد و شاید هم قصد داشت عنوان کند که برای او دیگر صحبت با خبرنگاران و پاسخ دادن به سوالات شفاهی آنها کاری غیرمفید شده است چرا که تا امروز هر آنچه سبب انتقاد به او شده است از میان سخنان او در جمع خبرنگاران بوده است. اما باید در نظر داشت که اگر مشایی قصد تصاحب کرسی ریاست جمهوری را دارد باید ارتباط خود با رسانهها را بیش از اکنون کند و به سوالات آنها پاسخ دهد./آرمان