آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

کوثری: مشایی نباید تایید صلاحیت شود/ مطهری خود را جای بزرگان قرار داده است



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کوثری: مشایی نباید تایید صلاحیت شود/ مطهری خود را جای بزرگان قرار داده است

دو برداشت از نظرات ایشان می‌شود داشت یکی اینکه نظر شخصی‌شان را گفته‌اند.

اگر بی‌هدف بوده و فقط نظرشان این بوده که آنها فتنه‌گر نبودند، این اشتباه است اما اگر خیرخواهانه موضوع را مطرح کردند با توجه به سابقه بسیار درخشان و انقلابی بودن ایشان شاید خواسته‌اند از خودشان خرج کنند تا آنها را به نظام برگردانند و از یکدندگی پایین بیاورند در این صورت بیان مواضع عسگراولادی درست بوده چون از خودشان هزینه کرده‌اند. اما متاسفانه آنها توجهی به این کار خیرخواهانه آنها نکردند و جوابی ندادند.

به گزارش نامه، «اسماعیل کوثری» نماینده تهران و فرمانده سابق لشکر محمد رسول‌الله که به «سردار» در پارلمان معروف است. او این روزها با وجود حمایتی که پیش از این از احمدی‌نژاد و دولت او داشته از رفتارها و تصمیمات دولت که به گفته او«در این دو، سه سال اخیر تغییر کرده» انتقاد می‌کند. کوثری که پیش از این اعلام کرده به احمدی‌نژاد امروز دیگر «رای» نمی‌دهم اکنون می‌گوید:«احمدی‌نژاد اصرار دارد، تفکرش در دولت بعد ادامه یابد» او همچنین معترض به رفتارهایی است که به اعتقاد او دولت فقط نظر خود را قبول دارد و حاضر نیست از قانون تمکین کند. با نماینده تهران درخصوص برخی مباحث اخیر بین دولت و مجلس و برخی گمانه‌زنی‌ها درباره تلاش‌های انتخاباتی دولت گفت‌وگویی را را روزنامه شرق انجام داده است. مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید؛

آقای کوثری چرا دولت اصرار دارد با وجود رای «دیوان عدالت اداری» با تغییر قانون «سعید مرتضوی» را همچنان در سازمان تامین اجتماعی نگه دارد؟

دولت قانون را تغییر نداد. در اصل زمانی‌که حکم دیوان عدالت اداری درباره آقای مرتضوی صادر شد بهترین راه حل این بود که دولت یک نفر را جایگزین او کند. این تصمیم‌گیری به مراتب بهتر بود تا مقاومتی که دولت نشان داد. این موضوع خوشایند جامعه نیست. به نظر می‌رسد الان هم بهتر است که دولت یک نفر را جایگزین آقای مرتضوی کند و او را در مسوولیت قرار ندهد تا حکم قطعی دادگاه آقای مرتضوی مشخص شود بهتر است ایشان مسوولیتی نداشته باشد.

تغییر قانونی که صورت گرفت در واقع برای جلوگیری از استیضاح وزیر کار به دلیل عدم برکناری مرتضوی بود، دولت در حکمی اختیار عزل و نصب مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی را به معاون اول واگذار کرد که این موضوع سابقه نداشته است.

این تغییر رویه از اختیارات دولت است. تغییر و جابجایی تشکیلاتی و سازمانی صورت گرفته است. اما مطمئنا خوشایند نیست که به‌خاطر یک نفر یک تشکیلات را به‌هم بزنند.

این تغییر و تحول در واقع به نظر می‌رسد برای این بود که دولت جلوی طرح استیضاح وزیر کار را بگیرد و عنوان شود آقای «شیخ‌الاسلام» مسوولیتی در انتصاب مرتضوی ندارد. آیا این شیوه به نظر شما تاثیرگذار است؟

با وجود این اقدام دولت، 18 نفر از نمایندگان طرح استیضاح وزیرکار را امضا و بر انجام آن پافشاری می‌کنند یعنی این تصمیم دولت تاثیری نداشته است. البته من شنیده‌ام دولت سعید مرتضوی را برکنار خواهد کرد تا استیضاح منتفی شود.

مذاکره خاصی دراین‌باره با دولت صورت گرفته و دولت قولی در این خصوص به مجلس داده است؟

این موضوع درحد شنیده است و برای این اتخاذ شده که استیضاح وزیرکار در مجلس مطرح نشود. این هفته البته مجلس تعطیل است و بررسی استیضاح به بعد تعطیلات موکول شده که اگر مرتضوی برکنار شود خود‌‌به‌خود استیضاح وزیرکار منتفی خواهد شد.

به نظر می‌رسد در بحث اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها هم دولت خلاف نظر مجلس چنین اصراری دارد. دلیل آن را چه می‌دانید؟

به نظر می‌رسد دولت تلاش دارد در دوره خود تکلیف این مساله را روشن کند تا اجرای هدفمندی یارانه‌ها در کارنامه دولت نهم و دهم ثبت شود. مجلس اما تبعات اجرای این مساله را درنظر دارد و نمی‌خواهد مشکلات اقتصادی بیشتری برای مردم پیش بیاید. مجلس معتقد است مرحله دوم اصل هدفمند‌سازی فعلا باید مسکوت بماند تا شرایط آن مهیا شود.

برخی این شیوه دولت در اصرار بر ماندن مرتضوی یا اجرای فاز دوم هدفمندی را به نحوه تعامل دولت با مجلس در این سال‌ها مربوط می‌کنند. به اعتقاد شما تعامل دولت با مجلس چطور بوده است؟

در چهار- پنج سال اول دولت احمدی‌نژاد نحوه تعامل دولت مناسب بود اما در این دو، سه سال آخر رویه‌ای از سوی دولت طی شده که قابل قبول نیست. دولت باید بپذیرد که قانون فصل الختام است و باید از قانون تمکین کند.

به اعتقاد شما دلیل این تغییر رویه در این سال‌های پایانی چه بوده؟

دلیل اصلی آن فکر می‌کنم این باشد که دولت و رییس‌جمهوری تاکید براین دارد که نظر ما درست است و نظر بقیه را نمی‌شنوند. اگر رییس دولت تاکید می‌کند که هر قوه باید کار خودش را انجام دهد و در کار قوه دیگر دخالت نکند باید بپذیرد الان قوه قضاییه درباره سعید مرتضوی نظری داده که باید پذیرفته شود. اما شاهد هستیم دولت مقاومت می‌کند و این نظر را نمی‌پذیرد.

اختلافات اصولگرایان با دولت احمدی‌نژاد از اینجا آغاز می‌شود؟

بله. اصولگرایان تا زمانی‌که دولت و رییس آن عملکرد مثبتی داشتند از آن حمایت کردند. اما وقتی شیوه جدید دولت را دیدند اعتراض کرده و انتقادات خود را مطرح کردند. به هر حال آنچه برای ما اهمیت دارد حفظ نظام و شأن آن است. هر کسی خلاف این موضوع حرکت کند جایی بین اصولگرایان واقعی ندارد.

آقای عسگراولادی نسبت به اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها اعتراض کرده و این اقدام دولت را انتخاباتی توصیف کرده است. چه ارتباطی بین تلاش دولت برای پرداخت پول نقد به مردم و انتخابات می‌بینید؟

یارانه‌ها مساله‌ای اساسی و زیربنایی برای اقتصاد ما هستند که باید جراحی می‌شده یک مساله هم این است که مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها از طرف مجلس تاپایان سال حداقل به هیچ وجه اجرا نمی‌شود برای مرحله دوم در بودجه 92 باید ببینیم در مجلس چه تصمیمی گرفته می‌شود. کمکی هم که اخیرا مطرح شده برای این است که به طبقات ضعیف جامعه بتوان کمکی کرد وگرنه بحث هدفمندی یارانه‌ها به هیچ وجه اجرا نمی‌شود.

همین که اشاره می‌کنید این کمک به طبقات ضعیف جامعه است، در انتخابات گذشته هم مساله پرداخت سهام عدالت و... مطرح بود که اعتراض مجلس را به دنبال داشت و طرح تحقیق و تقحصی در این زمینه تهیه شد.

این به‌خاطر واقعیت جامعه است، کمکی است به دو، سه طبقه پایین جامعه، با این قیمت‌ها که هر روز روی اجناس رفته که با توافق دولت و مجلس بعد از چند جلسه تصمیم به پرداخت گرفته شد. اما اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها از طرف دولت نه قانونی است و نه می‌تواند اجرا کند.

برخی عنوان می‌کنند تجربه نشان داده مخالفت مجلس تاثیر چندانی ندارد و دولت فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را به یکباره اجرا خواهد کرد. در این صورت مجلس چه واکنشی می‌تواند داشته باشد؟

قانونا مجلس می‌تواند جلوی دولت را بگیرد. در حال حاضر تنها با پرداخت برای شب عید و کمک به قشر محروم موافقت شده اما برای اجرای مرحله دوم هدفمندی دولت بدون مجوز مجلس نمی‌تواند اقدامی کند.

با توجه به اینکه ماه‌های پایانی دولت است، برخی گمانه‌زنی‌ها از تلاش حامیان دولت برای ادامه حضور این جریان در عرصه سیاسی کشور خبر می‌دهند. تحلیل شما از ادامه گفتمان احمدی‌نژاد در دولت آینده چیست؟

متاسفانه در دولت‌های گذشته هم این مساله گاهی مطرح بوده است. در پایان دولت سازندگی تشکیل حزب کارگزاران تلاشی بود تا تفکر آقای هاشمی‌رفسنجانی در دولت آینده ادامه پیدا کند. این مساله اصلا قابل قبول نیست که دولتی بخواهد تفکر و فعالیت خود را بیشتر از زمان تعیین شده ادامه دهد. در هر مقطع رییس‌جمهوری باید درزمان و چارچوبی که قانون مشخص کرده وظیفه خود را انجام دهد. اگر مردم خواستند برای دوره بعد هم به او رای می‌دهند اگر نه باید برود. به نظر می‌رسد آقای احمدی‌نژاد تلاش دارد تفکرش در دولت بعد هم حاکم شود اما باید بدانند انتخابات به خواست مردم رقم خواهد خورد.

خبرهایی حاکی از تلاش انتخاباتی دولت و احتمال کاندیداتوری آقای مشایی مطرح است. شما جایگاه دولت در انتخابات آینده را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

اینکه آقای مشایی باشد به نظر من اصلا مورد تایید واقع نمی‌شود.

به اعتقاد شما صلاحیت آقای مشایی تایید نمی‌شود؟

تا آنجا که من اطلاع دارم نباید صلاحیت او تایید شود. اما اینکه دولت نباید مستقیما وارد انتخابات شود بحث دیگری است. دولت می‌تواند از یک کاندیدا حمایت کند اما اینکه بخواهند همه توان خود را بگذارند درست نیست. باید منتظر باشیم ببینیم چه کسی از آن طرف معرفی می‌شود.

شنیده شده که برخی ستادها و دفاتر تبلیغاتی انتخاباتی را حامیان دولت شکل داده اما کاندیدای مورد حمایت دولت را دقیقه نود معرفی خواهند کرد.

به هر حال شخصی که دولت از آن در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کند، مهم است. باید ببینیم دولت پشت چه کسی می‌رود. گزینه آنها تایید می‌شود یا نه.

‌در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده فکر می‌کنید رقیب اصلی کاندیدای اصولگرایان از میان خود جریانات اصولگرا باشد یا گزینه مورد حمایت دولت؟

رقابت بین خود اصولگرایان خواهد بود.

‌جایگاه اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری کجاست؟

بین خودشان اختلاف زیاد دارند. نه اینکه دلشان نخواهد اما آنقدر اختلاف دارند که شانسی ندارند. اصلاح‌طلب‌ها همه توان‌شان را برای انتخابات شورای شهر گذاشته‌اند.

‌با توجه به اینکه آقای هاشمی گفتند اگر ضرورت ایجاب کند وارد می‌شوند، حضور آقای هاشمی‌رفسنجانی در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده را چگونه می‌بینید؟

بعید است. ایشان همیشه ضرورت دیده‌اند اما باید ببینیم مردم چه می‌خواهند.

‌یعنی فکر می‌کنید هاشمی‌رفسنجانی جایگاه لازم را بین مردم ندارد؟

به اعتقاد من ندارد. ما الان کسی را برای انتخابات لازم داریم که هم مقبولیت مردمی را داشته باشد هم جوان‌تر باشد که کارهای اجرایی را بتوانند پیگیری کند.

‌مواضع اخیر آقای عسگراولادی که با موافقت و مخالفت گروه‌ها و جناح‌های مختلف مواجه شده را چطور ارزیابی می‌کنید؟

دو برداشت از نظرات ایشان می‌شود داشت یکی اینکه نظر شخصی‌شان را گفته‌اند. اگر بی‌هدف بوده و فقط نظرشان این بوده که آنها فتنه‌گر نبودند، این اشتباه است اما اگر خیرخواهانه موضوع را مطرح کردند با توجه به سابقه بسیار درخشان و انقلابی بودن ایشان شاید خواسته‌اند از خودشان خرج کنند تا آنها را به نظام برگردانند و از یکدندگی پایین بیاورند در این صورت بیان مواضع عسگراولادی درست بوده چون از خودشان هزینه کرده‌اند. اما متاسفانه آنها توجهی به این کار خیرخواهانه آنها نکردند و جوابی ندادند. برخی می‌گویند چند نفر از این مواضع استقبال و تشکر کردند اما تشکر از این جهت بوده که خودشان را پاک کنند نه اینکه سران فتنه جوابی داده باشند.

‌اما برخی از اصولگرایان مثل آقای مطهری هم نامه تشکر نوشتند؟

نه من نظر آقای مطهری را قبول ندارم.

‌ایشان در نامه خودشان گفته‌اند که«حیات سیاسی آنها بسته به یک موجود موهوم به نام سران فتنه و«فتنه‌گران» است و اگر این تعبیرات را از آنها بگیرند دیگر نمی‌توانند کاسبی سیاسی کنند.» شما این تحلیل را قبول دارید؟

آقای مطهری آمده خودش را در جای بزرگان قرار داده درصورتی که ایشان اصلا فتنه را به آن صورتی که اقدام کردن علیه نظام جهت براندازی قبول ندارد و من نظرشان را قبول ندارم.

‌آقای هاشمی هم نظر موافق با مواضع آقای عسگراولادی داشتند. به هر حال ایشان از جریان راست سنتی و حزب موتلفه هستند و مواضع‌شان تاثیرگذار تلقی می‌شود.

این سخنان آقای عسگراولادی نظر حزب موتلفه نبوده و خود ایشان گفتند نظر شخصی‌شان است. من با بعضی از اعضای موتلفه صحبت کردم اصل موضوع را قبول نداشتند اما اینکه ایشان خواسته‌اند آنها را از منجلاب در بیاورند تلاش شخص ایشان بوده است./نامه نیوز

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------