پاسخ مهمانپرست به درخواست مجدد امريكا براي مذاكره
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
پاسخ مهمانپرست به درخواست مجدد امريكا براي مذاكره
پس از اظهارات مقام معظم رهبري درباره مذاكره با امريكا، وزارت خارجه امريكا بار ديگر پيشنهاد گفتوگوي مستقيم با ايران را مطرح و به نوعي زمان آن را نيز مشخص كرد. به گزارش «تابناك»، ايالات متحده بار ديگر بر تمايل خود بر برگزاري مذاكرات دوجانبه با ايران تاكيد، و ابراز اميدواري كرده كه ايران آماده گفتوگوهاي بنيادين درباره برنامه هستهيي خود باشد.
به نوشته خبرگزاري كويت، «ويكتوريا نولند»، سخنگوي وزارت خارجه امريكا در اين رابطه گفته: «وقتي بايدن، معاون رييسجمهوري در مونيخ بود، به روشني اعلام كرد كه در متن فرآيند مذاكره ايران و 1+5، از جمله گفتوگوهاي آتي، ما آماده گفتوگوي دوجانبه با ايران هستيم.» وي افزوده: «آنها قاعدتا بايد خودشان درباره اينكه چگونه ميخواهند در چارچوب 1+5 پيش بروند، تصميمگيري كنند.
نولند گفته ايالات متحده اميدوار است زماني كه طي هفتههاي آينده مذاكرات ايران و 1+5 برگزار ميشود، ايرانيها آمادگي ورود به موضوعات اساسي را داشته باشند. وي در ادامه گفته: «چه آنها بخواهند گفتوگوها را با حضور همه ما انجام دهند و چه خواهان ملاقات دوجانبه با ما باشند، ما نسبت به هر چيزي كه بتواند روند را پيش ببرد، آمادگي داريم. با اين حال، وي ضمن تكرار ادعاهاي پيشين مقامات امريكايي، اظهار داشته تحريمها تنها در صورتي برداشته خواهد شد كه ايران بهطور اساسي در روند مذاكرات درگير شود.
نولند در اين رابطه گفته: «ما هميشه گفتهايم هر اقدام طرف ايراني با اقدامي از جانب ما پاسخ داده ميشود. بنابراين، بر عهده ايران است كه در صورت تمايل به كاهش تحريمها، در اين فرآيند درگير شود. نولند همچنين با به كارگيري لحن تهديدآميز هميشگي امريكا گفته در صورت عدم حصول پيشرفت در مذاكرات، فشارها بر ايران افزايش خواهد يافت. اين در حالي است كه سخنگوي وزارت امور خارجه ايران گفت: ايران در چارچوب قوانين فني و حقوقي حاضر به مذاكره هستهيي با هركشوري است.
به گزارش ايسنا، رامين مهمانپرست اظهار كرد: دستگاه وزارت امور خارجه هيچگاه خارج از سياستهاي كلان نظام كه از قبل طراحي شده، عمل نكرده است و اين سياستها تا زماني كه به تاييد مقام معظم رهبري نرسد قابليت اجرايي پيدا نخواهد كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره رابطه با امريكا تاكيد كرد: رابطه با امريكا و مذاكره با آن با يكديگر متفاوت دارد، در گذشته هنگامي كه امريكاييها با افغانستان درگير شدند به جمهوري اسلامي ايران روي آوردند و ما نيز چون امنيت و ثبات افغانستان را همچون امنيت و ثبات كشور خود ميدانستيم با امريكا مذاكره كرديم. مهمانپرست تصريح كرد: مذاكره با امريكا درباره مسائل افغانستان خارج از سياستهاي كلان نظام نبوده است و ما بايد توجه داشته باشيم كه مذاكره تا چه حد به حل مساله در كشور كمك ميكند.
وي با اشاره به اين مطلب كه «وقتي امريكا براي حل مساله از ايران درخواست مذاكره ميكند به اين معناست كه آنان قدرت ما را پذيرفتهاند و تبديل به كشوري تاثيرگذار در منطقه شدهايم»، ادامه داد: مذاكره وقتي موثر است كه طرف مقابل آمادگي همكاري با ما را داشته باشد نه اينكه از يك طرف بگويند ما آماده مذاكره هستيم و از طرف ديگر هر روز تحريمهاي جديدي را عليه ما در پيش گيرند و اقدام به ترور دانشمندان هستهييمان كنند.
مهمانپرست خاطرنشان كرد: براي ما كه داراي يك حكومت اسلامي هستيم هيچ چيز بالاتر از فتواي مقام معظم رهبري وجود ندارد، وقتي ايشان استفاده نظامي از دانش هستهيي را حرام اعلام كردهاند، بنابراين مانور غرب مبني بر استفاده نظامي ايران از سلاح هستهيي جهت به چالش كشيدن ايران در استفاده از اين دانش است.
سخنگوي وزارت امور خارجه مقابله مستقيم غرب و جهان استكبار را با نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران بينتيجه دانست و افزود: برنامه طرف مقابل ما اين است كه مردم را به ستوه بياورند تا مردم به مقابله با نظام برآيند، زيرا خودشان توان مقابله مستقيم با ملت ايران را ندارند.
وي همچنين تصريح كرد: در بحث انرژي هستهيي كشور ايران در چارچوب قوانين فني و حقوقي حاضر به مذاكره با كشورهايي است كه نسبت به استفاده ما از دانش هستهيي بدبين هستند، اما به شرط اينكه در خلال اين مذاكره سياسيكاري نشود./اعتماد