آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

هاشمی 2013 چطور خواهد بود؟



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

هاشمی 2013 چطور خواهد بود؟ 

آرمان: نخستین مجلس خبرگان رهبری در شرایطی تشکیل شد که کشور درحال جنگ با عراق بود. انتخابات این مجلس در تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۶۱ برگزار شد که نزدیک ۱۸ میلیون نفر در آن شرکت کردند.

در این دوره ۷۵ نفر از نمایندگان مجلس خبرگان تعیین شدند و انتخابات بقیه نمایندگان به دور دوم کشید. 

نخستین مجلس خبرگان رهبری که در واقع دومین مجلس خبرگان (پس از مجلس خبرگان قانون اساسی) بود در ۲۴ مرداد ۱۳۶۲ تشکیل و پیام امام خمینی(ره) در آن قرائت شد.

در بخشی از پیام بنیانگذار انقلاب اسلامی آمده بود: «اى فقهاى شوراى خبرگان واى برگزيدگان ملت ستمديده در طول تاريخ شاهنشاهى و ستمشاهى، مسئوليتى را قبول فرموديد که در راس همه مسئوليت‌هاست و آغاز به کارى کرديد که سرنوشت اسلام و ملت رنجديده و شهيد داده و داغديده در گرو آن است

. تاريخ و نسل‌هاى آينده درباره شما قضاوت خواهند کرد و اوليای بزرگ خدا ناظر آرا و اعمال شما مى‌باشند، وا... من ورائهم محيط و رقيب. کوچک‌ترين سهل‌انگارى و مسامحه و کوچک‌ترين اعمال‌نظرهاى شخصى و خداى نخواسته تبعيت از هواهاى نفسانى که ممکن است اين عمل شريف الهى را به انحراف کشاند، بزرگ‌ترين فاجعه تاريخ را به‌وجود خواهد آورد. 

اگر اسلام عزيز و جمهورى اسلامى نوپا به انحراف کشيده شود و سيلى بخورد و به شکست منتهى شود، خداى نخواسته اسلام براى قرن‌ها به طاق نسيان سپرده مى‌شود و به جاى آن، اسلام شاهنشاهى و ملوکى جايگزين آن خواهد شد.

شما برگزيدگان مستضعفان مى‌دانيد که با کوتاه شدن دست ابرقدرت‌هاى چپاولگر از کشور اسلامى شما، آنان و وابستگان به آنها ماهيت اسلام و قدرت الهى آن را لمس نمودند و چون افعى زخم‌خورده در کمين نشسته‌اند که از هر راهى بتوانند خود يا به وسيله پيروان از خدا بى‌خبر خود اين نظام الهى را از مسير خود منحرف نمايند.»

در سایت دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در بیان اهمیت این مجلس آمده است که اين مجلس از نهادهاى ابتكارى در نظام سياسى كشور است كه براى نخستین‌بار، با تدوين قانون ‏اساسىِ جمهورى اسلامى، در حقوق اساسى مطرح شده چون درباره بالاترين مقام كشور، تصميم‏گيرى مى‏كند، «فراتر» از نهادهاى ديگر است، از آن‌رو كه در لحظات حساس فقدانِ رهبرى ايفاى نقش مى‏كند، در «حساس‏ترين موقعيت» براى حفظ نظام است بدان جهت كه تعيين رهبر را بر عهده دارد، جايگاه ويژه‏اى در «مشروعيت حكومت» دارد و بالاخره چون به منزله برگزيدگان ملت از سراسر كشور، بايد از دانش عميقِ دينى (فقهى) و بينش قوى سياسى و اجتماعى برخوردار باشند، نهادى از فرزانگان امت است.

نقش مجلسِ خبرگان هرچند در فعاليت‏هاى خُرد كشور، محسوس نيست ولى حضور فعال آن، پشتوانه اطمينان بخشى درجهت صيانت نظام است. اين مجلس، از بحران خلأ رهبرى در نظام پيشگيرى مى‏كند و نگاه هوشمندانه‏اش بر شيوه اداره كشور، سلامت نظام را تأمين مى‏كند. از يكسو بر عدالت، فقاهت، شجاعت و تدبيرِ «رهبرى امروز»، اِشراف دارد و از طرف ديگر هوشيارانه، در انديشه «رهبرى فردا» است.

چه کسی رئیس می‌شود؟

در سیزدهمین اجلاس خبرگان که قرار است در 15 اسفندماه برگزار شود، انتخابات هیات‌رئیسه هم برگزار خواهد شد؛ انتخاباتی که در دور قبل از آن یعنی سال 89، آیت‌ا... مهدوی‌کنی بر کرسی آیت‌ا...‌ هاشمی‌رفسنجانی که چندین دوره بر کرسی ریاست مجلس خبرگان تکیه زده بود، نشست.

اکنون مشخص نیست که چه کسی قرار است با رای اعضای این مجلس بر کرسی ریاست مجلس خبرگان رهبری تکیه بزند البته گمانه‌زنی‌هایی همانند دوره‌های قبل می‌شود چنان‌که برخی از مصباح‌یزدی به عنوان گزینه مطرح برای انتخابات نام می‌برند و برخی دیگر از یزدی یا جنتی سخن به میان می‌آورند اما در این میان بخشی هم هستند که می‌گویند احتمال حضور آیت‌ا...‌ هاشمی‌رفسنجانی بر کرسی ریاست مجلس خبرگان وجود دارد.

سایت جهان در 4 اسفندماه نوشت: «برخی نزدیکان ‌هاشمی‌رفسنجانی با اشاره به احتمال کاندیدا نشدن آیت‌ا... مهدوی‌کنی برای ریاست خبرگان، فعالیت‌ها و رایزنی‌های خود را شروع کرده‌اند. ماه گذشته آیت‌ا... مهدوی‌کنی عمل جراحی چشم داشته‌اند اما هنوز خبری درباره عدم کاندیداتوری ایشان مخابره نشده است.»

البته این احتمال چندان قوتی ندارد چراکه اگر آیت‌ا... هاشمی میل به حضور بر کرسی ریاست مجلس خبرگان را داشت، در سال 89 کرسی ریاست را تقدیم آیت‌ا... مهدوی‌کنی نمی‌کرد. به هر حال آیت‌ا... ‌هاشمی دارای یک ویژگی به نام تشخیص شرایط است و به‌خوبی می‌داند و زمانی وارد عرصه رقابت برای کسب یک کرسی می‌شود که بداند در آنجا می‌تواند برای جامعه موثر باشد.

ضرغامی سخنرانی می‌کند

درباره انتخابات هیات‌رئیسه مجلس خبرگان روز گذشته حجت‌الاسلام احمد خاتمی از اعضای هیات‌رئیسه این نهاد توضیح داد: انتخابات اعضای هیات‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری در اجلاس این دوره انجام می‌شود؛ چراکه طبق روال هر دو سال یک‌بار انتخابات اعضای هیات‌رئیسه متشکل از یک رئیس، دو نایب‌رئیس، دو منشی و دو کارپرداز و همچنین اعضای کمیسیون‌ها تجدید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مدعو سیزدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری دوره چهارم مهندس ضرغامی است، اظهار کرد: شیوه دعوت از مدعو اجلاس خبرگان این است که کمیسیون سیاسی موضوعاتی را به عنوان اولویت مطرح وشخصیت‌های مرتبط با موضوعات را معرفی می‌کند که در این اجلاس از آقای ضرغامی به عنوان رئیس سازمان صداوسیما دعوت شده است و طبق آیین‌نامه یک ساعت صحبت خواهند کرد و پس از ایشان پنج نفر از اعضای خبرگان نظرات خود را بیان خواهند کرد. 

این عضو مجلس خبرگان با اشاره به اینکه سیزدهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری دوره چهارم سه‌شنبه 15 اسفند در محل مجلس برگزارمی‌شود، افزود: شروع جلسه طبق روال با تلاوت آیاتی از کلام‌‌ا... مجید است و سپس نطق رئیس مجلس خبرگان، آیت‌ا... مهدوی‌کنی انجام خواهد شد. خاتمی افزود: در ادامه برنامه‌های اجلاس خبرگان پس از نطق‌های قبل از دستور کمیته پنج نفره بیانیه پایانی خبرگان تعیین می‌شود و درنهایت متن بیانیه به تصویب اعضا خواهد رسید و روز پنجم برنامه دیدار با مقام معظم رهبری و زیارت مرقد امام(ره) انجام خواهد شد./آرمان

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------