بازی انتخاباتی دولت و دو بازیگر برای نقش اصلی؛ مشایی جاده صافکن نیکزاد است؟!
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
بازی انتخاباتی دولت و دو بازیگر برای نقش اصلی؛ مشایی جاده صافکن نیکزاد است؟!
اعلام کاندیداتوری علی نیکزاد، وزیر مسکن دولت دهم نشاندهنده بازی دوسویه دولت و حامیان احمدینژاد برای انتخابات ریاستجمهوری دارد، بازی که از یک سو قهرمان حل مشکل مسکن بازیگر آن است و از سوی دیگر، مرد جنجالی و بهاری دولت احمدینژاد در آن بازی میکند.
به گزارش نامه انتشار خبر کاندیداتوری علی نیکزاد، وزیر مسکن و شهرسازی دولت احمدینژاد در ساعات پایانی شب گذشته پروژه انتخاباتی دولت و حامیان احمدینژاد را وارد فاز جدیدی کرد. قهرمان مسکن در دولت احمدینژاد که شایعه احتمال کاندیداتوری او از ماهها قبل و شاید حتی از آغاز به راه افتادن دور چهارم سفرهای استانی، آن هم با شعار رفع مشکل مسکن مردم بر سر زبانها افتاده بود، بالاخره گام جدیدی به حقیقت نزدیک شد و نیکزاد بدون آنکه حرفی از جزئیات ماجرا بزند، به خبرنگارها گفت که در انتخابات حضور خواهد داشت.
هنگامی که دور چهارم و آخر سفرهای استانی دولت احمدینژاد با شعار حل مشکل مسکن مردم به راه افتاد، حرف و حدیثها بر سر کاندیداتوری علی نیکزاد هم بالا گرفت.
بسیاری از ناظران سیاسی سفرهای استانی با این رویکرد را فعالیت تبلیغاتی جدی دولت و جریان حامی احمدینژاد برای معرفی و کاندیداتوری نیکزاد در انتخابات ریاست جمهوری آتی معنا میکردند. کلید طلایی حل مشکل مسکن، مشکل جدی بسیاری از قشرهای مردم ایران در دستان نیکزاد، وزیر مسکن پرکار دولت دهم بود و سفرهای استانی برای حل مشکل مسکن، میتوانست ماهیت تبلیغی کارآمد و هدفمندی برای انتخابات ریاست جمهوری آتی داشته باشد.
علاوه بر سفرهای استانی و شعار محوری آن که پتانسیل تبلیغاتی جدی و موثری برای کاندیداتوری نیکزاد برای ریاست جمهوری داشت، حضور نیکزاد در جمع دولتیهای حاضر در اجلاس سران عدم تعهد و حضور پررنگ او در رسانهها (اینجا) از یک سو و افتتاح پر سرو صدای پروژههای مسکن مهر و مانور دولت بر حل مشکل مسکن در سراسر کشور بویژه در شهرستانها و نقاط محرومتر از سوی دیگر، همه و همه نشانههای برنامهریزی دقیق و حسابشده دولت برای معرفی نیکزاد به عنوان کاندیدای مورد حمایت خود در انتخابات معنا میشد.
شعارهای بهاری نیکزاد را به حاشیه برد
پیش از آنکه استقبال کنندگان از احمدینژاد و مشایی در فرودگاه مهرآباد جمع شوند و بازگشت آنها را از سفر به مصر با پلاکارتهای زنده باد بهار و شعارهای بهاری برای مشایی خوشامد بگویند، همه چیز برای کاندیداتوری علی نیکزاد، قهرمان مسکن دولت احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم آماده بود. اما شعارهای زنده باد بهار که بالا گرفت و حرف و حدیثها درباره کاندیداتوری احتمالی اسفندیار رحیم مشایی که جدی شد، خیلیها کاندیداتوری احتمالی علی نیکزاد ازسوی جریان حامی دولت را از یاد بردند.
شعار "زنده باد بهار" به عنوان شعار طرفداران جریان حامی دولت و بویژه اسفندیار رحیم مشایی آنقدر شناخته و برجسته شده که هنگامی که احمدینژاد سخنرانی خود را در روز 22 بهمن با تکرار جمله "زنده باد بهار" به پایان برد، بسیاری این مسئله را تبلیغ انتخاباتی از تریبونهای عمومی کشور معنی کرده و از آن به شدت انتقاد کردند.
همه توجه و تمرکز فضای سیاسی کشور به سمت کاندیداتوری مشایی و شعارهای بهاری او و احمدینژاد معطوف شده بود.
تعطیلی سفرهای استانی و کمرنگ شدن قهرمان مسکن دولت
همزمان با بالا گرفتن حرف و حدیثها درباره کاندیداتوری مشایی ازسوی جریان حامی دولت و به حاشیه رفتن امکان کاندیداتوری علی نیکزاد، ناگهان سفرهای استانی تیم احمدینژاد که همه آن را پتانسیل جدی برای فعالیت تبلیغاتی و انتخاباتی به نفع نیکزاد میدانستند، لغو شد. تعطیلی سفرهای استانی از سوی دولت، کاندیداتوری احتمالی نیکزاد را بیش از قبل در ذهن و حافظه سیاسی کشور کمرنگ کرد و بار دیگر با کمرنگ شدن نام نیکزاد در لیست کاندیداهای احتمالی دولت، نام مشایی را به عنوان کاندیدای جدی و اصلی جریان حامی دولت برجسته کرد.
با این وجود لغو سفرهای استانی نیکزاد را به طور کلی به حاشیه نراند، به طوری که برخی از ناظران سیاسی نیز معتقد بودند لغو سفرهای استانی نشانه قطعی صرف نظر کردن جریان حامی دولت از کاندیداتوری نیکزاد نیست و ممکن است کمرنگ شدن نیکزاد از یک سو و برجسته شدن فعالیت تبلیغاتی انتخاباتی مشایی و بلندتر شدن صدای زنده باد بهار دولتیها ازسوی دیگر، تنها استراتژی جدید و بازی دوسویه دولت برای انتخابات ریاستجمهوری باشد.
بازی انتخاباتی دولت و دو بازیگر برای نقش اصلی
شب گذشته، هنگامی که خبر اعلام کاندیداتوری علی نیکزاد در زادگاهش، اردبیل منتشر شد، حدس و گمان آنهایی که به بازی دوسویه دولت برای انتخابات ریاست جمهوری معتقد بودند، یک گام دیگر به واقعیت نزدیک شد.
نیکزاد که برای مدتی به حاشیه رفته بود و احتمال کاندیداتوری او ازسوی جریان حامی دولت در میان همهمه و سروصدای بلند فعالیت انتخاباتی مشایی و شعارهای بهاری گم شده بود، ناگهان پس از چند ماه سکوت و یکی دو باری هم تکذیب کاندیداتوری، ناگهان اعلام کرد که در انتخابات حضور خواهد داشت.
کاندیداتوری نیکزاد، اگرچه هنوز هم قطعی و یقینی به نظر نمیرسد و تا روز ثبت نام کاندیداهای ریاستجمهوری یازدهم همچنان مبهم و محل تردید باقی خواهد ماند، اما قطعا دلیلی بر توقف فعالیتهای انتخاباتی و تبلیغاتی اسفندیار رحیم مشایی نیست. از یک سو نیکزاد اعلام کاندیداتوری کرده است و در روزهای آینده سوژه داغ رسانهها و ناظران و تحلیلگران فضای سیاسی و انتخاباتی کشور خواهد شد و از سوی دیگر اسفندیار رحیم مشایی، مرد جنجالی دولت با پیگیری دیدارهای بینالمللی، گعدههای هنرمندان همچون جشن استقبال از نوروز و سخنرانیها و مصاحبههای متعدد تحرکات رسانهای خود را ادامه خواهد داد و با حرفها و شعارهای بهاری شرایط را برای ورود به انتخابات ریاستجمهوری مهیا خواهد کرد.
همه چیز نشان از بازی دوسویه دولت برای انتخابات ریاستجمهوری دارد. در واقع این طور به نظر میرسد که بازی دولت در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم تا امروز دو بازیگر اصلی داشته است. بازیگر اول علی نیکزاد است، مردی که خوب حرف نمیزند اما خوب عمل میکند، قهرمان حل مشکل مسکن است، وزیر محبوبی است و از همانهایی که همچون احمدینژاد سال 84، شعار مردی از جنس مردم را با خودش یدک میکشد.
بازیگر دوم هم اسفندیار جنجالی دولت است، چهره بینالمللیاش هر روز شناخته شدهتر میشود، در رسانهها پررنگ شده و روز نیست که مصاحبه و سخنرانی از او خبر و سوژه جدی رسانهها نباشد، مرد بهاری و مورد حمایت احمدینژاد است و شعارهای بهاریاش پتانسیل بلقوه جدی برای اثرگذاری بر افکار عمومی و جلب آرای مردم دارد./نامه نیوز