آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

باهنر: اخیرا از خاتمی برای کاندیدا شدن دعوت شده/1+2 هنوز پذیرای افراد دیگر نیست



باهنر: رای آوردن بر اساس شعار، کار سبکی است/1+2 هنوز پذیرای افراد دیگر نیست

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: اهل شعار نیستم، تلاش داریم برنامه داشته باشیم و نگاه‌مان به آینده باشد.

 

محمدرضا باهنر,اقتصاد مقاومتی

باید به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم

به گزارش ایسنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه ضمن تبریک آغاز سال 92 با اشاره به نامگذاری سال به عنوان حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی خاطرنشان کرد: طی پنج سال اخیر مقام معظم رهبری نامگذاری‌های سال را حول محور اقتصادی انجام داده‌اند. شاهد بودیم که سال 91 تشنجات و تکان‌های قابل لمسی برای مردم در بعد اقتصادی به وجود آمد و با توجه به نامگذاری سال با عنوان حمایت از تولید ملی، دولت قدم‌های مقدماتی برداشت و در اواسط سال نیز سیاست کلی نظام برای تولید ملی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام نهایی شد و توسط مقام معظم رهبری پس از اصلاحات لازم ابلاغ گردید که حالا باید به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.

وی با اشاره به این‌که «رقبا و مخالفان ما در نظام بین‌الملل تلاش دارند ایران را تحت فشارهای تحریم‌ اقتصادی قرار دهند» تصریح کرد: فشارهای وارد شده به ایران حتی با مقررات حمایت از حقوق بشر سازگار نیست و البته معتقدیم تهدیدها را می‌توان با تدبیر و خرد به فرصتی برای جهش اقتصادی تبدیل کرد.

صندوق توسعه ملی باید به سرعت رشد یابد

وی با بیان این‌که «یکی از آرزوهای ما استقلال بودجه دولت از نفت است» گفت: فکر می‌کنیم این کار در آینده با سرعت و البته با عملکرد خردمندانه قابل دستیابی باشد تا بتوانیم دولت را تنها به مالیات‌ها و سایر درآمدها وابسته کنیم. در این راستا تجربه صندوق توسعه ملی بسیار موثر است و ظرفیت اقتصادی خوبی برای کشور ایجاد کرده است. این صندوق باید به سرعت در سال‌های آینده رشد یابد؛چراکه وظیفه فعال بودن در بخش اقتصاد غیردولتی را بر عهده دارد.

این فعال سیاسی با اشاره به در پیش‌رو بودن انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها در خرداد ماه سال 92، این اتفاق را سرنوشت‌ساز دانست و افزود: انتخابات پیش‌رو می‌تواند به حماسه بزرگ سیاسی تبدیل شود و دولتی روی کار بیاید که برای حل مشکلات مردم توانمندی و حرکت به سمت پیشرفت و عدالت را مدنظر داشته باشد.

گروه 1+2 هنوز درها را برای اضافه شدن افراد دیگر باز نکرده‌اند

وی در جواب سوالی در رابطه با شروط پیوست به ائتلاف اکثریت و احتمال حضور کاندیداهای اصولگرا در یک ائتلاف، اظهار کرد: در مورد ائتلاف اکثریت در حال حاضر پنج کاندیدا در این ائتلاف حضور دارند و هرکس شرایط پیوستن به جبهه اصولگرایان را داشته باشد می‌تواند درخواست دهد و ما پنج نفر پس از مشورت با رای اکثریت افراد جدید را انتخاب خواهیم کرد و در رابطه با ائتلاف کلی و جامع این پیشنهادی بوده است که ما از اول داده‌ایم اما گروه 1+2 هنوز درها را برای اضافه شدن افراد دیگر باز نکرده‌اند در حالی که پیشنهاد ما این بوده است که مجموعه کاندیداهای اصولگرا در طول ثبت‌نام تقلیل یابند و جبهه اصولگرایان مدیریت واحد شود.

وی همچنین در جواب سوال دیگری در رابطه با برنامه‌های مدون جبهه پیروان خط امام و رهبری برای دولت آینده، گفت: جبهه پیروان برای دولت آینده در جهت برنامه‌ریزی مدون کاری به صورت جدی انجام نداده است چون کشور ما برنامه‌های مصوب دارد و در سال دوم برنامه پنجم هستیم پس دولتی که روی کار می‌آید مجری برنامه‌های مصوب است البته با فرآیند قانونی می‌تواند درخواست اصلاح را بدهد اما دولت به طور کلی برنامه‌ای پیش‌رو دارد که باید برنامه‌های اجرایی خود را مطرح کند.

روسای جمهور گذشته آرای سنگین نخواهند داشت

باهنر در رابطه با احتمال کاندیداتوری خاتمی با توجه به فعالیت‌های هفته‌های اخیر اصلاح‌طلبان و بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر حضور همه گرایش‌های سیاسی در انتخابات، اظهار کرد: در مورد حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و فعالیت‌های سیاسی‌شان باید گفت که از مدت‌ها قبل از آن‌ها دعوت کرده‌ایم و از این موضوژع نیز استقبال می‌کنیم که همه گرایش‌ها حضور فعالانه در میدان سیاسی داشته باشند، البته در صورتی که چارچوب قانون اساسی را بپذیرند.

وی با بیان این‌که «حضور گرایش‌های سیاسی ملتزم به قانون اساسی نیاز ضروری خود آن‌ها، نظام، حاکمیت و ملت است» تصریح کرد: همان‌طور که مقام معظم رهبری اعلام کردند، همه گرایش‌ها باید حضور یابند البته بر اساس اخبار و شنیده‌ها تا قبل از عید گفته می‌شد که آقای خاتمی نمی‌آِید اما اخیرا شاهدیم که عده‌ای در این زمینه فعال شده‌اند. البته در نهایت آقای خاتمی شخصا باید سبک و سنگین کنند، اما به طور کلی معتقدم برخی روسای جمهور گذشته اگر تصور دارند ممکن است آرای سنگین برای‌شان جمع شود این اتفاق نخواهد افتاد.

وی در جواب این سوال که شعار انتخاباتی شما چیست؟ گفت: اهل شعار نیستم و تلاش داریم برنامه داشته باشیم و نگاه‌مان به آینده باشد.

جبهه گسترده اصولگرایی به سمت مدیریت واحد

به گزارش ایسنا نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مساله اعتدال در نظام اجرایی کشور و همچنین توجه به موضوع عقل‌گرایی و عمل‌گرایی، گفت:‌ این سه نکته باید به شکل توام پیگیری شوند؛ چون سیاست اجرایی کشور با توهمات، عدم ثبات مدیریتی و ادبیات نامناسب امکان‌پذیر نیست پس فکر می‌کنم این‌که بر اساس شعار بخواهیم رای بیاوریم کار سبکی است و این کار را نخواهم کرد.

وی خاطرنشان کرد: در جبهه اصولگرایی به سمت کاندیدای واحد نمی‌رویم، بلکه به سمت مدیریت واحد حرکت می‌کنیم و ادعا نداریم همه اصولگرایان را زیر پوشش خواهیم گرفت؛ بلکه تلاش داریم جبهه گسترده اصولگرایی به سمت مدیریت واحد روند.

جامعتین وارد مصداق‌ها نشده‌اند

وی در مورد عملکرد جامعتین در انتخابات پیش‌روی ریاست‌جمهوری نیز گفت: باید در خبرها دقت کرد؛ چون ما در ائتلاف اکثریت اعلام کردیم که پنج نفر به عنوان کاندیدا مطرح هستند و سازوکاری را برای بحث انتخابات اعلام کردیم که جامعه روحانیت پذیرفته است و این نباید چنین ترجمه شود که کاندیداها پذیرفته شده‌اند؛ چراکه سازوکار ما مبنی بر مدیریت واحد جریان اصولگرایی توسط جامعه روحانیت مورد پذیرش قرار گرفته و به اطلاع جامعه مدرسین هم رسیده است، پس تاکید می‌کنم که جامعتین یعنی جامعه روحانیت و جامعه مدرسین وارد مصداق‌ها نشده‌اند و خبرهای اعلام شده در مورد سازوکارهاست.

تعصبی روی اسم ائتلاف نداریم

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در جواب سوالی در رابطه با ائتلاف اکثریت اصولگرایان و واکنش برخی اصولگرایان نسبت به نامگذاری این ائتلاف، اظهار کرد: نامگذاری‌ها معنا و مفهوم نفی بقیه را ندارد و در ائتلاف اصولگرایان شاهد حضور پنج کاندیدا هستیم، در ائتلاف دیگری تعداد بیشتری از کاندیداها حضور ندارند و البته جبهه پیروان خط امام و رهبری متشکل از پانزده تشکل رسمی سیاسی سابقه‌دار ثبت شده در وزارت کشور است و این موضوع باعث شده است که نام اکثریت را برای ائتلاف برگزینیم چون حتی ائتلاف 1+2 هم ادعا ندارد که دارای تشکل سیاسی است البته ما تعصبی روی اسم نداریم.

انتخابات سه قطبی خواهد بود

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تعداد نامزدهای این دوره انتخابات و احتمال رسیدن به نامزد واحد در بین اصولگرایان، گفت: ما به سمت کاندیدای واحد نمی‌رویم بلکه به سمت مدیریت واحد حرکت می‌کنیم و ادعا نداریم هم اصولگرایان را زیر پوشش خواهیم گرفت بلکه تلاش داریم جبهه گسترده اصولگرایی به سمت مدیریت واحد روند.

وی با اشاره به این‌که «در حال حاضر اصلاح‌طلبان هم روی چند کاندیدا بحث دارند» گفت: علاقه‌مندیم اصلاح‌طلبان هم به نظر واحد برسند و مدیریت واحد داشته باشند البته معتقدم در انتخابات پیش‌رو قطب سومی شامل کاندیدای مورد حمایت دولت و رییس‌جمهور حضور دارند و انتخابات سه قطبی خواهد بود.

 

باید مشکلات را به تدریج سامان داد

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در جواب سوالی مبنی بر این‌که برنامه‌های شما برای حل مشکلات اقتصادی کشور چیست؟ گفت: در سال 91 تکان‌های شدیدی در حوزه اقتصاد در سه مساله گرانی، بیکاری و تولید را شاهد بودیم که به شکل سریع قابل جبران نخواهند بود و این‌که کاملا درمان شوند را بعید می‌دانم، اما می‌توان گفت مساله گرانی عوامل متعددی دارد و یکی از آن‌ها رشد نقدینگی در کشور است ظرف یک سال تا یک و نیم سال قابل حل است و مساله اشتغال را هم شاید بتوان ظرف یک یا دو سال آینده برطرف کرد و در بخش تولید هم که عوامل بسیاری تاثیرگذار هستند باید مشکلات را به تدریج سامان داد.

آقایان مشهور به سران فتنه نتوانستند فضای سیاسی و اجتماعی کشور را مدیریت کنند

وی در رابطه با اظهارنظرهای عسگراولادی درمورد برخی شخصیت‌های سیاسی گفت:‌ در سال 88 بعد از انتخابات اتفاق بدی افتاد که واقعا فتنه بود و هزینه‌های سنگینی به نظام وارد کرد اما برای ما شکل واژه مهم نیست، یعنی این‌که آیا آقایان خودشان سران فتنه بودند و یا این‌که مفتون شده‌اند، بلکه مهم نتیجه کارشان است که هزینه‌های سنگینی به نظام وارد کرد؛ چرا که آقایان مشهور به سران فتنه نتوانستند فضای سیاسی و اجتماعی کشور را مدیریت کنند و در صید دشمنان نیفتند در حالی که فعالان سیاسی نه باید فتنه‌گر باشند و نه مفتون.

وی با اشاره به این‌که «آقای عسگراولادی معتقدند اصل فتنه آمریکا بوده است» گفت:‌ در جریان اتفاقات شاهد بودیم افرادی که در داخل کشور به جای آن‌که اپوزیسیون داخل نظام شوند اپوزیسیون خارج نظام شدند که البته این موضوع با حماسه بزرگ 9 دی تا حدودی حل شد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر این‌که «باید مسائل قبل و بعد از انتخابات 88 را کاملا از هم جدا کنیم» تصریح کرد: قبل از اتفاقات انتخابات سال 88 عده‌ای به میدان آمدند و سیزده میلیون رای دادند که این سیزده میلیون رای هیچ اشکالی ندارد و نباید با اتفاقات و به خیابان آمدن بعد از انتخابات قاطی شود.

وی در رابطه با ایده جدا کردن وظایف رییس‌جمهور و معاون اول به حوزه وظایف داخلی و خارجی، گفت: شرایط اختیارات و وظایف مقام‌های حکومتی به صراحت در قانون اساسی آمده است و در مورد هماهنگی درون و بیرون قوا نیز موضوعاتی مطرح است که نباید به اشتباه تعبیر به تبعیت شود. رییس‌جمهور حق دارد معاون اول برای خود انتخاب کند که باید هماهنگ با شخص رییس‌جمهور باشد و زیر نظر او کار کند اما وزرا از دو طرف مسوول هستند یعنی مقابل رییس‌جمهور و هم نمایندگان مجلس که باید رای اعتماد از آن‌ها بگیرند.

حلقه انحرافی به دنبال ماجراجویی سیاسی است

وی در پاسخ به این پرسش که آیا فعالیت انتخاباتی جریان انحرافی منجر به فتنه‌ای در آستانه انتخابات خواهد شد؟ گفت: من واژه جریان انحرافی را قبول ندارم چون جریان به مجموعه‌ای می‌گویند که دارای سرمایه اجتماعی سنگین باشد پس فکر می‌کنم این اسم را باید به حلقه انحرافی اصلاح کرد و آن‌چه واقعا حلقه انحرافی است متشکل از افرادی هستند که دنبال ماجراجویی سیاسی می‌باشند و نه رفتار خردمندانه همراه با ساختار سیاسی.

باهنر ادامه داد: حلقه انحرافی مباحثی را در جامعه رها می‌کنند تا هر کس بر اساس گفتمان خود تفسیری داشته باشد و این گروه ادبیات خشنی دارند و رویکرد اتفاق و انسجام ندارند؛ بلکه به دنبال شهرت‌طلبی و مطرح شدن بین رسانه‌ها و افکار عمومی می‌باشند که بالقوه باید مراقب آن‌ها بود تا مشکلی ایجاد نکنند اما بالفعل امکان ایجاد ناهنجاری در کشور را ندارند.

آمریکا چطور وقتی که حتی اقلام دارویی را برای ایران تحریم می‌کند دم از گفت‌وگو می‌زند

وی در جواب سوالی در مورد رابطه ایران و آمریکا، گفت: در چشم‌انداز بیست ساله نظام اعلام شده است در 1404 ایران کشوری توسعه یافته و دارای تعامل با همه کشورهای دنیا به استثنای رژیم اشغالگر قدس است که آن را مشروع نمی‌داند.

ما با برخی کشورها اختلاف منافع جدی داریم که قابل حل نیست. ما کشوری مسلمان هستیم و در مورد وضعیت مسلمانان، شیعیان و مساله تروریسم حساس هستیم که آمریکا در مورد این مسائل حساسیت ندارد و شاید حتی برعکس ماست و در این موضوعات برخورد چندگانه می‌کند که این موضوع در حال حاضر قابل حل نیست و در آینده هم قابل حل نخواهد بود و به خاطر آن هزینه‌های زیادی به ما تحمیل شده است که ما آن‌ها را قبول داریم و به خاطر اصول و اعتقادات‌مان خواهیم پرداخت البته کسی حق ندارد که هزینه‌های وارد بر کشور را با بداخلاقی و ادبیات نامناسب افزایش دهد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که «آمریکا پنجه فولادین خود را زیر دستکش حریر مخفی کرده است» خاطرنشان کرد: آمریکا چطور وقتی که حتی اقلام دارویی را برای ایران تحریم می‌کند دم از گفت‌وگو می‌زند اما اگر گفت‌وگو عادلانه و تعامل واقعی باشد می‌نشینیم و مذاکره می‌کنیم، اما اگر قرار باشد آمریکا منافع خود را در رفتار اجتماعی مردم ما دنبال کند به معنای دخالت غیرقانونی در امور کشوری است که می‌خواهد مستقل زندگی کند.

هیچ کس حق تجاوز به افراد سفارتخانه‌ها را ندارد

وی در جواب سوالی مبنی بر این‌که برنامه شما برای جلوگیری از حمله به سفارت کشورهای غربی در کشور چیست؟ گفت: رفتار غیرقانونی در کشور را از هر گروه محکوم می‌کنیم و قبول نداریم و اگر کشوری در ایران سفارت دارد آن سفارت در پناه جهموری اسلامی است و هیچ کس حق تجاوز به افراد آن را ندارد مگر مرتکب جرمی شده باشند که طبق پروتکل بین‌الملل قابل پیگیری در ایران باشد.

توصیه به 1+5

وی در رابطه با مذاکرات آلماتی2 نیز گفت: به نظر می‌رسد 1+5 به دنبال خریدن زمان و معطل کردن هستند و در این رابطه توصیه می‌کنم به این دو نکته توجه داشته باشند که تسلط بر فناوری غنی‌سازی جزو اختیارات حقوقی ماست و از آن صرف‌نظر نمی‌کنیم و ما از این فناوری استفاده غیرصلح‌آمیز نخواهیم داشت.

باهنر افزود: اگر 1+5 ساختار حکومتی ما را بشناسد و موقعیت رهبری به عنوان بزرگ‌ترین مرجع جهان تشیع را دریابند باید بدانند که وقتی ایشان فتوا می‌دهند که استفاده نظامی از فناوری هسته‌یی حرام است از این دانسته خود استفاده کنند البته ما راست‌آزمایی کمک خواهیم کرد مشروط بر این‌که دست از خصومت بردارند و در تحریم‌هایی که کاملا ضدحقوق بشر است تجدیدنظر کنند و البته امیدواریم که 1+5 به دنبال تلف کردن وقت نباشد و کار را سریعتر به جلو ببرد.

وی در رابطه با این‌که آیا احتمال عقب‌نشینی در مذاکرات آلماتی پیش‌رو جود دارد؟ ‌گفت: اگر بحث روی 20 درصد و میزان آن باشد قابل مذاکره است اما این‌که گفته شود به طور کلی موضوع هسته‌یی کنار گذاشته شود امکان‌پذیر نیست.

ایرانیان خارج از کشور را باید شهروندان جدی ایرانی به حساب آورد

وی همچنین در جواب سوالی در رابطه با وضعیت ایرانیان خارج از کشور، گفت: ایرانیان خارج از کشور اگر خوب مدیریت و حمایت شوند می‌توانند به عنوان سفیران عمومی و دیپلماسی عمومی کشور ما در خارج فعال باشند؛ چراکه معتقدم سرمایه نیروی انسانی ما در صنعت نفت از معادن نفت ما بیشتر است که در تمام دنیا پراکنده هستند و از این ظرفیت‌ها می‌توان با هزینه کم استفاده حداکثری کرد پس ایرانیان خارج از کشور را باید شهروندان جدی ایرانی به حساب آورد.

می‌توان سیستم درمانی کشور را مجانی کرد

وی همچنین در رابطه با وضعیت بهداشت و درمان، اظهار کرد: دولت نهم و دهم خدمات زیادی تحت گفتمان عدالت‌محوری داشته است که در نهایت به یارانه نقدی تبدیل شد اما ما معتقدیم این خدمات به شکل بهتری می‌تواند به مردم صورت گیرد و اگر یک چهارم این یارانه‌ها کم شود یعنی مبلغ 10 هزار تومان می‌توان سیستم درمانی کشور را مجانی کرد یعنی کل فرانشیز برای کل خانواده‌های ایرانی و در مورد همه بیماری‌ها برداشت./ایسنا

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------