آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

چراغ اصلاح‌طلبان روشن شد



اصلاح‌طلبان,اصلاح‌طلبان در انتخابات

چراغ اصلاح‌طلبان روشن شد 

همواره کمیت مشارکت و میزان آرا در انتخابات به عنوان مهم‌ترین مولفه این فرآیند سیاسی حائز اهمیت بوده و با دید ویژه‌ای به این مقوله نگریسته شده است.

تا آنجا که خروجی و برآیند این فعل و انفعال را نیز تحت‌الشعاع قرار داده و آن‌را از منظر حاکمیت در مرتبه دوم اهمیت قرار داده است.

این امعان‌نظر ویژه از آن‌روست که در یک باور استحکام‌یافته و دیرپا میزان حضور رای‌دهندگان و تکثر و تعدد آن به‌مثابه اعلام حمایت از کلیت ساختار سیاسی به‌حساب آمده و با این اوصاف هر انتخاباتی خود به نوعی رفراندوم درخصوص نظام به‌شمار می‌آید. 

حماسه انتخاباتی یعنی حضور پرشمار و بی‌شائبه مردم در پای صندوق‌های رای، حال نکته آنجاست که این مهم چگونه رقم می‌خورد و طی چه فرآیند و بسترسازی این پتانسیل بالقوه؛ بالفعل می‌شود.

آنچه همواره تحلیلگران و کارشناسان سیاسی روی آن تاکید دارند و آن را مهم‌ترین گزینه برای تحقق حضور تاثیرگذار می‌دانند، حضور سلایق و دیدگاه‌های متفاوتی است که هر کدامشان بخشی از بدنه جامعه را نمایندگی می‌کنند و با آمدن آنان به صحنه فضای رقابتی شکل می‌گیرد و بستر برای تهییج افکار عمومی و به تبع آن تبلور شور و نشاط سیاسی در لایه‌های مختلف و متکثر جامعه فراهم می‌شود.

سپهر سیاسی ایران در طول سه دهه اخیر متاثر از کنشگری دو نحله شکیل بوده جناح راست که اکنون اصولگرا خوانده می‌شوند و جناح چپ که اصلاح‌طلب نام گرفته‌اند. 

پس از حوادث سال 88 اصلاح‌طلبان به عنوان یکی از دو بال نظام چندان امکان بروز و ظهور میدانی و حضور تاثیرگذار در عرصه سیاسی را نیافتند اما با نزدیکی به انتخابات اخیر به‌تدریج کنشگران این طیف یخ سکوت و کناره‌جویی را شکستند و یکبار دیگر به نقش‌آفرینی تاثیرگذار در عرصه سیاسی چشم دوختند. پس از تاکید و تصریح مقام معظم رهبری درخصوص حضور تمامی سلایق ملتزم به قانون اساسی در عرصه انتخابات این روزها بر حجم فعالیت‌ها نیز افزوده شده و این جبهه شور و نشاط تازه‌ای را تجربه می‌کند.

اصلاح‌طلبان و نحوه حضور

اصلاح‌طلبان حضور تاثیرگذار، سنجیده و بدون حاشیه و خدشه در انتخابات پیش رو را مدنظر دارند. این گزینه‌ای است که اکنون تمام اضلاع و اجزای این نحله سیاسی روی آن متفق‌القول هستند و برای تحقق آن اهتمام می‌ورزند.

آنان معتقدند باید با استراتژی مشخص و ارائه برنامه‌های مدون و در قالب اجماع روی کاندیدای واحد پا به این عرصه بگذارند. آنان با عبرت از تجربیات گذشته می‌دانند هرگونه افتراق و چندگانگی سم مهلکی است که پیش از ورود به بزنگاه انتخابات می‌تواند کارایی و دامنه تاثیرگذاری آنان را محدود و محصور کرده و حضور را ابتر کند. 

از آنجا که کادرسازی و آماده‌سازی مدیران سطوح میانی برای حضور در راس هرم مدیریت اجرایی در ساختار درون‌گفتمانی اصلاح‌طلبان پروسه مطلوبی را طی نکرده و این طیف در این موضع دچار ضعف بوده‌اند، لاجرم اصلاح‌طلبان برای جلب هم‌افزایی و توسل به گزینه اجماع چاره‌ای نداشته‌اند که به سمت و سوی بزرگان و چهره‌های کلیدی نیل یابند. گزینه‌ای که ریسک‌پذیری کمتری هم دارد و به‌واسطه شناخته شدن این افراد در سطوح مختلف جامعه کم‌هزینه‌تر بوده و نیاز به تمهیدات و مقدمات پرشمار هم ندارد. 

در همین راستا شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تنها چند روز مانده به پایان سال عنوان داشت که از رئیس پیشین دولت اصلاحات برای حضور در عرصه انتخابات دعوت می‌کند. اکنون ژاله فرامرزیان، سخنگوی شورای هماهنگی عنوان داشته که این طیف هنوز منتظر پاسخ خاتمی است و امیدوار است که وی قبول مسئولیت کند البته وی در ادامه تصریح و تاکید کرد: ما نگفتیم که تنها گزینه شورای هماهنگی خاتمی است و ما فقط از او دعوت کرده‌ایم و پس از دریافت پاسخ قطعی خاتمی روش بعدی خود را برای رسیدن به نامزد بعدی اعلام می‌کنیم.

مشارکت فراگیر در گروی حضور همه سلایق

سخنگوی شورای هماهنگی با اشاره به اهمیت حضور گسترده مردم و مشارکت فراگیر آنها در انتخابات به لزوم حضور دیدگاه‌های متفاوت در انتخابات پرداخت و افزود: مساله دیگری که در جلسه شب‌گذشته مطرح شد این بود که فضای باز و آزاد منجر به شفافیت دیدگاه‌ها و انتخاب مردم براساس واقعیات می‌شود.

فرامرزیان تلاش شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را برون‌رفت از مشکلات عنوان کرد و گفت: ما با اشخاص متفاوت و صاحب‌نظر دیدارهایی داشته‌ایم و به جمع‌بندی خواهیم رسید.

دعوت به حضور فعال در انتخابات شوراها

شورای هماهنگی اصلاحات در نخستین جلسه سال 92 خود با صدور بیانیه‌ای از کلیه نیروهای وفادار به آرمان‌های انقلاب و مبانی اصلاحات در سراسر کشور دعوت کرد، نسبت به ثبت‌نام در انتخابات شوراها حضور فعال داشته باشند.

این شورا با تاکید مجدد بر اهمیت و نقش شوراها در مدیریت منطقه‌ای و محلی و تعمیق فرهنگ مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود از افراد واجد شرایط و طیف‌های سیاسی خواست که حضور جدی در این فرآیند داشته باشند و از نمایندگان مجلس و دیگر دست‌اندرکاران انتخابات شوراها نیز تقاضا کرد تا زمینه حضور فعال واجدین شرایط خدمت به مردم را در این امر سرنوشت‌ساز فراهم کنند. 

اعضای این شورا همچنین در نخستین جلسه خود احمد حکیمی‌پور را به مدت یکسال به عنوان دبیر این شورا برگزیدند و از فعال‌سازی کمیته استانی شورا پرده برداشتند. آنان همچنین تاکید کردند که مواضع تفصیلی خود را درباره انتخابات شوراها به اطلاع عموم مردم ایران خواهند رساند. هرچه هست این بیانیه‌ها و اظهارات نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان با اسب‌های زین‌کرده و آمادگی دوچندان در پی نقش‌آفرینی در دو انتخابات پیش رو هستند./آرمان

 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------