کواکبيان:احمدينژاد را با دوپينگ سياسي روي کار آوردند
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
دبيرکل حزب مردمسالاري در مشهد:
اصولگرايان، احمدينژاد را با دوپينگ سياسي روي کار آوردند
در مذاکرات هستهاي ابتدا بايد مشکل ما با آمريکا حل شود
مصطفي کواکبيان گفت: اگر رئيسجمهور شوم ششماهه رابطه مورد نظر رهبري با آمريکا را برقرار خواهم کرد تا زمينه رفع تحريمها فراهم شود.
دبيرکل حزب مردمسالاري در همايش انتخاباتي اتحاديه اسلامي دانشجويان سراسر کشور با عنوان «شعور انقلابي، حماسه سياسي» که روز جمعه در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد با اشاره به رهنمودهاي حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري درباره دانشگاهها گفت: دانشجويان در زمره مراجع فکري جامعه محسوب ميشوند و بايد با تلاش بيشتر، حضور فعالتري در عرصه انتخابات داشته باشند، من با اين موضوع که بخشنامه بدهند تا امتحانات دانشگاهها زودتر برگزار شود و دانشگاهها تعطيل شود موافق نيستم چرا که دانشجويان نظام و انقلاب را دوست دارند و ميتوانند در عرصه انتخابات، شور و نشاط ايجاد کنند.
وي با اشاره به شعار انتخاباتي خود مبني بر دولت اخلاق گفت: دولت آينده ما دولت اخلاق خواهد بود چرا که مکتب ما امامت است و در اين مکتب، هدف اساسي حکومت، ايجاد معنويت در جامعه است. مکتب امامت مدعي است علاوه بر تامين معيشت مردم، فضايل اخلاقي، کمالات انساني و رشد معنوي را ميخواهد ايجاد کند و اگر بعد از 35 سال پس از انقلاب در اين عرصهها مشکل داريم بايد آسيبشناسي و بررسي شود.
دکتر مصطفي کواکبيان با بيان اينکه در حوادث سال 88، ضعف اخلاق باعث بروز مشکل شد گفت: فتنهها از مناظرات انتخاباتي و زماني شروع شد که برخي وارد زندگي خصوصي افراد شدند و موجب ايجاد کينه شد و اين امر ادامه پيدا کرد. اگر اخلاق در جامعه حاکم شود بسياري از مسايل مثل يکشنبه سياه مجلس ايجاد نميشود و روابط قواي سه گانه وضع مطلوبتري پيدا ميکند و همچون سه جزيره مستقل با يکديگر رفتار نخواهند کرد.
کانديداي اختصاصي جبهه اصلاحطلبان در انتخابات رياست جمهوري يازدهم، با اشاره به اينکه براساس اصل 121 قانون اساسي، رئيسجمهور سوگند ياد ميکند مروج دين و اخلاق باشد گفت: هر چند کابينه اخلاق، ضرورت اساسي اين مقطع انقلاب اسلامي ايران است اما واژه اخلاق نيز خلاصهاي از پنج برنامه اساسي ما شامل الف اقتصاد پيشرفته، خ: خدمت بيشائبه، ل: لغو تحريمهاي بينالمللي، الف: اصلاحات همه جانبه، ق: قانونمداري مقتدرانه است که اين پنج مورد، حلکننده مشکلات و ضعفهاي اساسي ما در کشور است و هر کدام مبتني بر معيارها و مباني خاصي است.
وي تاکيد کرد: تصميمات خلقالساعه بايد فراموش شود. وقتي سازمان برنامه و بودجه که 60سال سابقه داشت و عصاره کارشناسي برنامهريزي بود توسط رئيسجمهور منحل ميشود مفهومش آن است که ما نيازي به کارشناسي نداريم.
جلسات با اقتصاددانان تعطيل ميشود چون دولت نيازي به کار کارشناسي نميبيند و در عين حال وعده 5 برابر شدن يارانهها مطرح ميشود و برخي کانديداها هم براي آنکه عقب نيفتند وعدههاي مشابهي مطرح ميکنند.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي با تبيين برنامه دولت اخلاق در حوزه هدفمندي يارانهها گفت: با توجه به اينکه دولت و مجلس درباره هدفمندي يارانهها در سالجاري تصميم گرفتهاند، نميتوان در سال جاري، اقدام تازهاي انجام داد و همه چيز به سال 1393 موکول ميشود.
بر مبناي اين برنامه، با هر روشي که بتوانيم بايد جلوي نقدينگي را بگيريم و چون پرداخت نقدي يارانهها موجب افزايش حجم نقدينگي در جامعه ميشود، با ارائه کارت اعتباري به مردم، يارانهها در قالب توانمند ساختن قدرت اقتصادي مردم تامين شود. ب
ه طور ساده، اگر فردي با 100 هزار تومان ميتواند پنج کالا تهيه کند، بايد کاري کنيم با 50 هزار تومان بتواند 10 کالا تهيه کند و در عين حال 50 هزار تومان ديگر را بدون افزايش نقدينگي از طريق کارت اعتباري بتواند خدمات دريافت کند. بدين ترتيب بايد قدرت اقتصادي مردم را افزايش دهيم تا مردم با حداقل حقوق هم بتوانند زندگي مطلوبتري داشته باشند.
کواکبيان همچنين با اشاره به موضوع بازار ارز گفت: در پايان دولت آقاي ميرحسين موسوي قيمت هر دلار 160 تومان بود، در پايان دولت آقاي هاشمي 400 تومان و در پايان دولت آقاي خاتمي 800 تومان شد و به طور طبيعي بايد در پايان دولت آقاي احمدينژاد به 1600 تومان ميرسيد، نه 3600 تومان.
دليل اين مساله هم اين بود که دولت تلاش کرد حدود 6 سال نرخ ارز را به صورت دستوري و بخشنامهاي کنترل کند اما نتوانست و ناگهان شوک ارزي موجب شد قيمت ارز به طور بيسابقهاي افزايش يابد. آن وقت گفتند فردي به نام جمشيد بسمالله موجب اين نوسانات شده و معلوم نشد اين فرد تا پيشاز آن زمان کجا بود و چرا يکدفعه پيدا شد؟
در ادامه اين همايش، کواکبيان به پرسشهاي مختلف مجري برنامه و دانشجويان حاضر پاسخ داد و درباره هزينههاي تبليغاتي خود گفت: من پولي ندارم که بتوانم خيلي هزينه کنم و اگر هم داشتم اهل بريز و بپاش و تشکيل ستادهاي ميليوني نيستم. ضمن اينکه حزب مردمسالاري که من را به عنوان کانديدا معرفي کرده هزينههاي تبليغاتي را تامين ميکند. وي ادامه داد: در جريان تبليغات انتخاباتي، جريان پوپوليسم، خطرناکترين جريان است، طرح وعدههاي دروغين افزايش يارانهها، وعده استخدام و سفرهاي استاني با هزينه بيتالمال، بسيار خطرناک است.
اگر دستگاههاي نظارتي و قوه قضاييه اين مسايل را تخلف ميدانند اعلام کنند. من پس از انتخابات 88 نيز درباره تخلفات دولت در تبليغات انتخاباتي در قالب توزيع سهام عدالت و سيبزميني در روزهاي ماقبل انتخابات تذکر داده بودم.
دبيرکل حزب مردمسالاري در پاسخ به پرسشي درباره مفاسد اقتصادي گفت: من اين موضوع را قبول ندارم که آقاي احمدينژاد از بيتالمال استفاده شخصي ميکند اما اين دولت تخلفات مالي و اقتصادي فراواني دارد. چرا که توجهي به قانون ندارد. اختصاص بودجه عمراني کشور براي پرداخت يارانه نقدي، يکي از اين تخلفات است.
تخلف 3000 ميلياردي که آقاي اسفنديار رحيم مشايي نوشت بنا به دستور رئيسجمهور پرداخت کنيد و اسناد آن در رسانهها منتشر شد يکي ديگر از اين تخلفات محسوب ميشود.
چند نفر در اين پرونده قرار است اعدام شوند، اما منشاء اصلي اين ماجرا مهم است. وي راهکار جلوگيري از بروز مفاسد اقتصادي را اجراي اصل 8 قانون اساسي مبني بر امر به معروف و نهي از منکر که مغفول مانده ذکر کرد و گفت: اگر واقعا مردم، احزاب، رسانهها، دانشجويان و نمايندگان مردم در مجلس بتوانند به راحتي ابهامات و سوالات خود را از کارگزاران حکومتي مطرح کنند و اجازه اعتراض منطقي داشته باشند، سيستمهاي نظارتي هم تقويت شود، کارگزاران حکومتي نميتوانند تخلفي مرتکب شوند.
کواکبيان تصريح کرد: در دولتهاي گذشته هم تخلفات اقتصادي رخ داده اما اينکه رئيس دولت زمينهساز چنين تخلفاتي شود تنها در دولت فعلي صورت گرفته است. در دولت مطلوب ما وضعيت بايد به گونهاي باشد که وقتي مردم به ادارهاي رفتند اطمينان داشته باشند کارشان با دقت انجام ميشود و اگر کسي به ادارهاي رفت و کارش انجام نشد، راهحل آن عزل رئيس آن اداره باشد نه اينکه فرد مجبور شود زيرميزي بدهد.
رئيس جبهه اصلاحطلبان در پاسخ به پرسشي درباره نقاط ضعف و قوت دولتهاي گذشته گفت: امتياز دولت فعلي تلاشهاي وافر آن است اما توجه داشته باشيد که حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمودهاند: اگر کسي تلاش زيادي انجام دهد اما در مسير حرکت نکند، هر چه بيشتر حرکت کند، از مقصد بيشتر فاصله ميگيرد. پشتکار اين دولت خوب بوده اما متاسفانه در انتخاب مسير حرکت دچار مشکل بوده است.
وي امتياز دولت سيدمحمد خاتمي را نجابت و برخورد اخلاقي شخص او و تعاملات بينالمللي مطلوب دولت ذکر کرد و گفت: اين تعاملات موجب شد حتي يک قطعنامه تحريم هم بر ضدايران در شوراي امنيت سازمان ملل صادر نشود. در دولت آقاي هاشمي نيز نکته مطلوب ايجاد تعامل مثبت بين جناحهاي مختلف درون کشور بود و اکنون نيز بايد تدبيري اتخاذ شود تا همه جناحها کنار هم کار کنند و در کابينه بعدي هم بايد از نيروهاي همه جناحها استفاده شود.
کما اينکه در دولت دوران جنگ، افرادي از جناحهاي مختلف در کابينه حضور داشتند و با هم کار ميکردند. کواکبيان در ذکر نقاط ضعف دولتها، بزرگترين ضعف دولت احمدينژاد را بيتوجهي به قانون و بزرگترين ضعف دولت خاتمي را عدم موضعگيري در مورد برخي تحرکات افراطي دانست و گفت: مهمترين نقطه ضعف دولت آقاي هاشمي هم وسيعالمشرب بودن ايشان بود که تلاش ميکرد مباحث را به گونهاي مطرح کند که همه راضي باشند در حاليکه برخي اوقات بايد ايستادگي بيشتري ميداشتند.
دبيرکل حزب مردمسالاري با بيان اينکه نبايد تعبيرهاي رهبري را مصادره به مطلوب کنيم گفت: رهبري فرمودند در دولت آينده ويژگيهاي مثبت بايد وجود داشته باشد و نقاط ضعف هم نبايد باشد و اين تعبير بدين معنا است که حتما نقاط ضعفي وجود دارد.
ايشان به طور شفاف فرمودند که همه معتقدين به نظام و جناحها و سلايق مختلف بايد در عرصه انتخابات حضور داشته باشند اما عدهاي به فرمايشات ايشان قيدهايي اضافه ميکنند که خود ايشان چنين چيزي را نفرمودهاند؛ کما اينکه ايشان اعلام کردند تا روز رايگيري، کسي از راي من خبر ندارد ولي باز هم عدهاي ميگويند که ما از دل آقا خبر داريم و اين هم نادرست است.
وي در پاسخ به پرسشي درباره بزرگترين معضل فرهنگي کشور گفت: مهمترين مساله اين است که دهها مرکز براي فرهنگ کشور تصميمگيري ميکنند در حاليکه بايد تعريفي از اين مقوله وجود داشته باشد. کواکبيان با ذکر اين نکته که فرهنگ، جداي از سياست نيست افزود: معضل فرهنگ فقط در بدحجابي خلاصه نميشود. ما در خصوص سندهاي بالادستي سياستهاي فرهنگي مشکلي نداريم و به طور کلي آرمان فرهنگي جامعه مشخص است اما در اولويتبنديها و اجرا بايد موازيکاريها را کاهش دهيم.
وي تصريح کرد: اين مساله بايد قانون شود و يکپارچهسازي شکل بگيرد. اگر قانونمندي در حوزه فرهنگ شکل بگيرد، مشکل اين حوزه حل ميشود. کانديداي اصلاحطلب انتخابات رياست جمهوري يازدهم در ادامه در پاسخ به پرسشي در مورد مذاکرات هستهاي گفت: به اعتقاد من مذاکرات هستهاي به جايي نميرسد. البته اين به اين معنا نيست که مذاکرات فايدهاي ندارد بلکه بايد ابتدا مشکل ما با آمريکا حل شود. من اگر رئيسجمهور شوم در طول شش ماهه رابطه ايران و آمريکا را براساس نظر رهبري برقرار ميکنم.
وي افزود: رهبري فرمودند من مخالف مذاکره نيستم اما خطوط قرمز را هم در نظر گرفتند. بايد استکبارستيزي را با تنشزدايي جمع کرد. ميتوان هم استکبارستيز بود و هم تنشزدا. اما اين امر نياز به علم و تخصص و دانش دارد و بنده به عنوان دانشآموخته علم سياست و روابط بينالملل و تنها کانديداي داراي مدرک دکتراي علوم سياسي اعتقاد دارم آقايان در اين حوزه بسيار ضعيف عمل ميکنند. زماني که بايد تعامل ميکردند تا قطعنامه صادر نشود، تعامل نکردند و گفتند قطعنامهها کاغذ پاره است و تاثيري ندارد و حال که کشورهاي غربي ميخواهند نشان دهند تحريمها تاثيرگذار است و نبايد تاثير تحريمها را بزرگنمايي کنند، آقايان ميگويند تحريمها در بروز مشکلات اقتصادي تاثيرگذار بوده است.
عضو هيات علمي دانشگاه علامهطباطبايي با تاکيد بر اينکه مذاکرات بايد بر مبناي برد- برد پيش برود گفت: اگر فکر کنيم که فقط قرار است ما در مذاکرات برنده باشيم، اين اسمش مذاکره نيست. در مذاکره، هم ما و هم آنها در جايي که لازم شد بايد کوتاه بياييم.
وي در ادامه به جريان صلح حديبيه در زمان پيامبر(ص) پرداخت و گفت: سوره فتح مربوط به جنگ نيست بلکه مربوط به صلح حديبيه است. سران قريش در جريان حديبيه مسايلي را مطرح کردند که پيامبر(ص) عليرغم مخالفت برخي، آنها را پذيرفت چرا که پيامبر گرامي اسلام، آينده و فتح مکه و رسالت جهاني خود را ميديدند.
سران قريش گفتند بايد بسمالله الرحمن الرحيم را از ابتداي صلحنامه برداريم و به جاي آن بسمکاللهم بگذاريم. عدهاي اعتراض کردند اما پيامبر(ص) فرمودند اشکالي ندارد. بعد گفتند عنوان رسولالله را بردارند پيامبر(ص) اينجا هم قبول کردند.
گفتند حق نداريد امسال به مکه بياييد پيامبر(ص) پذيرفتند و بعد هم گفتند سال آينده هم حق نداريد با اسلحه بياييد بلکه فقط بايد شتر و گوسفند براي قرباني بياوريد که پيامبر(ص) اين را هم پذيرفتند.
پس از آن موضوع بحثبرانگيزي مطرح شد که اگر يکي از لشگريان پيامبر(ص) به دست سپاه قريش افتاد آنها موظف نيستند او را برگردانند اما اگر برعکس اتفاق افتاد، سپاه اسلام موظف است لشگريان قريش را برگرداند. پيامبر(ص) اين موضوع را هم که البته بعدها به نفع اسلام تمام شد پذيرفتند و صلح حديبيه اجرايي شد و براي تثبيت آن نوعي رفراندوم برگزار کردند و همان بيعت تاريخي رضوان شکل گرفت.
کواکبيان در ادامه تصريح کرد: عقيده ما مهم نيست بلکه منافع ملي جمهوري اسلامي ايران بايد در نظر گرفته شود. از موضوع عدم روابط ايران و آمريکا بسياري از کشورهاي عربي و حتي رژيم صهيونيستي در حال سوءاستفاده هستند. ما نميگوييم اگر رابطه با آمريکا برقرار شد همه مشکلات حل ميشود اما اعتقاد داريم با لغو تحريمها مشکلات کاهش مييابد.
ما بايد متناسب با منافع ملي، عزت، حکمت و مصلحت، متناسب با نظر رهبري و کارشناسان، براي برقراري رابطه با آمريکا مذاکره کنيم و اينکه ميگوييم نظر رهبري، براي اثبات ولايتپذيري ما نيست بلکه براساس اصل 176 قانون اساسي، تمامي مصوبات شوراي عالي امنيت بايد پس از تائيد رهبري ابلاغ شود.
دبيرکل حزب مردمسالاري در پاسخ به پرسش ديگري گفت: اصولگرايان بايد بپذيرند که با يک دوپينگ سياسي، احمدينژاد را روي کار آوردند. اينکه زماني از او حمايت کنند و بعد کنار بکشند صحيح نيست. آنها بايد مسووليت عواقب کارهاي او را بر عهده بگيرند. چرا که آنها در روي کار آوردن احمدينژاد نقش داشتند. وي تصريح کرد: کانديداها ميتوانند يک جبهه ضدپوپوليسم تشکيل دهند و از عوامگرايي جلوگيري نمايند./مردم سالاری