«ائتلاف بزرگ اصولگرایان» در فرسایش، 1+2 در راه سازش
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
پیمانهای شکستخورده اصولگرایان
«ائتلاف بزرگ اصولگرایان» در فرسایش، 1+2 در راه سازش
*لنکرانی: با حضور جلیلی رقابت درونی را صلاح نمیدانم
روز شلوغ وزارت کشور در کنار تمام هیجاناتش برای اصلاحطلبان از دو انشقاق برای جریان اصولگرایی خبر میدهد.
جبهه بزرگ اصولگرایان که قرار بود یک نامزد داشته باشد، دارای دو نامزد شد. از آن طرف با وجود ثبتنام باقر کامران لنکرانی، سعید جلیلی هم در انتخابات یازدهم ثبتنام کرد.
«فارس» تقریبا روزی چند خبر مبنی بر دعوتهای رنگارنگ از سعید جلیلی را منتشر میکرد اما جلیلی با سکوت پیشه کردن، در نهایت روز آخر ثبتنامها را برای اعلام حضور انتخاب کرد.
لنکرانی با این پیش فرض وارد انتخابات شد که تنها حامل گفتمان جبهه پایداری و آیتالله است و سخنرانیهایش را نیز با حمله به اصلاحطلبان و خصوصا هاشمیرفسنجانی شروع کرد؛ اما دیروز و پس از ثبتنام سعید جلیلی، لنکرانی در پاسخ به سوال فارس درباره حضور جلیلی در انتخابات گفت: «با حضور جلیلی در انتخابات مشکلی ندارم، اما آنچه برای جبهه پایداری اصل است، این است که ما در این انتخابات رقابت درونگفتمانی را صلاح نمیدانیم.»
قرار نبود با حضور لنکرانی، جلیلی هم وارد انتخابات شود و حالا معلوم نیست این رقابت شکل میگیرد یا لنکرانی مجبور میشود به نفع جلیلی کنار بکشد؟
حضور در آخرین روز مطمئنا این پیام را برای لنکرانی دارد که جلیلی آمده تا بماند و حتما حامیان بیشتر و مهمتری دارد که در مقابل نامزد پایداری قدعلم کرده است. از طرفی دیگر، جبهه بزرگ اصولگرایان با پنج نامزد شکل گرفت و قرار بود که از میان این پنجنفر یکنفر انتخاب شود.
روز پنجشنبه گذشته، نتیجه ائتلاف مشخص شد و محمد حسن ابوترابیفرد از صندوق بیرون آمد؛ اما منوچهر متکی به اجماع تمکین نکرد و در انتخابات یازدهم ثبتنام کرد. محمدرضا باهنر به غرغرهای زیرلبی بسنده کرد و پورمحمدی اعلام کرد ثبتنام نمیکند.
در این میان، نامزد حزب موتلفه هم سکوت پیشه کرد؛ سکوتی که میتواند معنای بسیاری داشته باشد. به هرحال اعضای حزب موتلفه از دوستان قدیمی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و شاید با شنیدن خبرهایی مبنی بر حضور هاشمیرفسنجانی از تصمیمشان برای حضور در انتخابات منصرف شده و از نتیجه ائتلاف خوشحال شدند!
البته این احتمال برای محمدرضا باهنر نیز وجود دارد وگرنه شاید او به این راحتی از انتخابات کنار نمیکشید زیرا بارها گفته بود آمده است که بماند. بهنظر میرسد طیف راست اصولگرایی میل چندانی به رقابت با هاشمیرفسنجانی ندارد.
قرار بود ائتلاف بزرگ اصولگرایان براساس نظرسنجیها تصمیم بگیرد اما گویا نظرسنجیها جای خود را به مصلحتسنجیها داده است. منوچهر متکی و محمدرضا باهنر در نظرسنجیها جلوتر از ابوترابیفرد بودند.
در همین رابطه منوچهر متکی اعلام کرد: «طبق نظرسنجیای که در بین مردم انجام گرفته بنده از بین ائتلاف پنجنفره اصولگرایان در صحنه انتخابات حضور خواهم داشت.» وی افزود: «تصمیم ائتلاف اکثریت اصولگرایان درباره انتخاب نامزد نهایی این ائتلاف برای انتخابات ریاستجمهوری، «حادثه اتفاقیه» است.»
اما محمدحسن ابوترابیفرد پس از ثبتنام در انتخابات در پاسخ به سوالی که شما خروجی ائتلاف پنجگانه شدهاید اما بعضی اعضا میگویند میخواهیم ثبتنام کنیم، درباره ائتلاف پنجگانه اصولگرایان خاطرنشان کرد: «دبیر ائتلاف و بعضی از اعضای آن اظهار داشتند که بنده از آن جمع به عنوان نامزد یازدهمین دوره ریاستجمهوری برای ثبتنام حاضر شوم.
دوستانم در ائتلاف 2+3 در مجموع ارزیابیها و نظرسنجیها را مورد توجه قرار دادند که یکی از ملاکها سیر رشد دوستان بوده است. متاسفم که بعضی دنبال این هستند که اشکالی را مطرح و روی آن تمرکز کنند، اینکه ائتلاف پنجگانه با یک نشست به نتیجه و گام بلندی دستیافته درست نیست و نباید به این مسائل اینگونه نگاه کنیم.»
از طرفی دیگر، کانون فارغالتحصیلان هند که در واقع منوچهر متکی از آنجا فارغالتحصیل شده است در نامهای به آیات عظام مهدویکنی و یزدی خواستند تا روند خروجی ائتلاف اکثریت را بار دیگر بررسی کند.
کانون فارغالتحصیلان هند از تشکلهای زیرمجموعه جبهه پیروان خط امام و رهبری است که نسبت به انتخاب ابوترابیفرد به عنوان نامزد نهایی ائتلاف اعتراض کردند.
این بیانیه تصریح میکند: «لکن اقدام غیراصولی و شتابزده اخیر در معرفی فردی که البته به غایت مورد احترام بوده اما تصمیمی بدون تکیه بر اقناع و اجماع و آن هم در شرایطی که پیشتازی متکی در اکثر نظرسنجیهای رسمی و غیررسمی در بین پنج چهره ائتلاف مسجل است را نادرست و در تعارض با خردجمعی و توافقات پیشینی میداند که در این سطح سیاسی فرجام مناسبی برای جریان اصولگرایی خواهد داشت.»
اصولگرایان بیشماری در انتخابات ثبتنام کردند. گویا آمدهاند بیشماریشان را حداقل در عرصه «رجل سیاسی» بودن نشان دهند. ائتلافهایشان بیتاثیر و لبخندهای قبل از شروع ثبتنامها مصنوعی بود. هرچند هنوز امید دارند تا برای روز انتخاب یک تن شوند که بالاخره نامزد دولت و نامزد حداکثری اصلاحات پا به عرصه گذاشتند./روزنامه بهار