آخرین اخبار سیاسی

سفر پزشکیان،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

روزنامه فرهیختگان: حتی مردم عادی هم قبل از سفر بنزین می‌زنند؛ چطور خودروهای اسکورت رئیس جمهور بنزین نداشتند!

سفر رئیس‌جمهور باید از نظر فنی و لجستیکی کاملاً آماده و پیش‌بینی‌شده باشد. اینکه سه خودروی اسکورت هم‌زمان مجبور به سوخت‌گیری در مسیر…

اصول گرا علیه اصول گرا



اخبارسیاسی,اصولگرایان در انتخابات

پایان ائتلاف، اختلاف بود

اصول گرا علیه اصول گرا

یکی از نکات قابل توجه سومین مناظره زنده نامزدها، اختلاف نظر جدی کاندیداهای اصولگرا با یکدیگر بود. این نامزدها به شدت به یکدیگر حمله کردند و کارنامه یکدیگر را به چالش کشدند. امری که شگفتی مخاطبان را برانگیخت.

یکی از نکات جالب توجه مناظره سوم نامزدها، اختلاف نظر عموم کاندیداهای اصولگرا با یکدیگر بود.

در شرایطی که رضایی، قالیباف، حداد عادل، ولایتی و جلیلی همگی از جریان اصولگرایی به شمار می روند، درگیری جدی و اختلاف نظر شدیدی با یکدیگر پیدا کردند، قالیباف، حداد و ولایتی که ائتلافی موسوم به پیشرفت تشکیل داده بودند، با انتقادات جدی که امروز به یکدیگر وارد کردند، همانگونه که پیش بینی می شد، اثبات کردند این ائتلاف از اعضایی ناهمگون تشکیل شده و در واقع، نه تنها ائتلافی میان آن سه وجود نداشته، بلکه اختلافات جدی بین این سه عضو وجود دارد که تاکنون فرصت بروز پیدا نکرده بود.

در این راستا، حداد عادل، پس از صحبت های ولایتی اظهار داشت، «من یک اختلاف نظری با آقای ولایتی دارم و آن این که حل مسئله هسته‌ ای را سخت‌تر از آتش بس جنگ می‌دانم، علتش این است که مسئله هسته‌ ای اصلا وجود ندارد و ما از طرف دشمنان متهم به این هستیم که می خواهیم بمب بسازیم، دشمن هم می‌داند، چنین چیزی نیست.

نباید مسئله امروز را با 20 سال پیش مقایسه کرد. شما که درمتن بیداری اسلامی هستید می‌دانید 20 سال پیش بر اثر انقلاب خطری برای سلطه جهانی به نام بیداری بوجود نیامد، اما امروز در اثر افزایش قدرت ما دشمنی با ما بیشتر شده و این مشکل‌تر است.»

همچنین در ادامه اختلاف نظر اعضای ائتلاف پیشرفت، قالیباف در نقدی اعتراضی به سخنان ولایتی، گفت: «ما گاهی، سطح دیپلماسی را در حد پروتکل پایین می‌آوریم، شما در جایی گفتید با میتران ارتباط دارید و قهوه می خورید.

زمانی که شما با میتران قهوه می خوردید ما در جبهه موشک‌های آن را می خوردیم نفت ما را آتش می زدند؛ معتقدم در دوره مدیریت جناب عالی به مدت 16 سال شما، همیشه یک طرفه از ظرفیت رزمندگان و ایثارگری ها به نفع سیاست خارجی استفاده کردید، هیچ موقع سیاست خارجی به کمک رزمندگان نیامد.

ولایتی هم در پاسخ به قالیباف، اظهار داشت، مشخص است که اطلاعات تاریخی آقای قالیباف ضعیف است، چراکه آن زمان که من با میتران مذاکره می کردم، بعد از جنگ بود و اصلا موشکی در جبهه وجود نداشت که آقای قالیباف بخواهند با آن موشک ها دست و پنجه نرم کنند.

این انتقادات تند، به حدی رسید که رضایی هم در پایان بخش اول مناظره به این نکته اشاره کرد و این سوال را مطرح کرد که مگر آقایان ائتلاف سه گانه با یکدیگر تشکیل نداده بودند؟ پس چطور این همه بر یکدیگر انتقاد وارد می کنند؟

این اختلاف نظر میان سایر نامزدهای اصولگرایی هم وجود داشت و جلیلی هم مورد انتقاد شدید ولایتی و رضایی قرار گرفت؛ این درگیری به حدی رسید که ولایتی در اعتراض با نادرست خواندن صحبت هایش توسط جلیلی، با لحنی اعتراضی خطاب به جلیلی گفت: «هرچه همه می گویند غلط است و فقط شما درست می گویید؟»  

همچنین یکی از انتقاداتی که اکثر نامزدها در بحث سیاست خارجی وارد می دانستند، سیاست های هسته ای در دوره دبیری جلیلی بر شورای امنیت ملی بود؛ در مقابل هم، جلیلی با رویکردی تند و تهاجمی در مقابل انتقادات علی اکبر ولایتی و حتی محسن رضایی، موضعگیری کرد و آنها را به عدم آگاهی متهم کرد.

در بخش دیگری هم، رضایی در انتقاداتی به جلیلی معتقد بود، در زمان لاریجانی پرونده هسته ای در آستانه به نتیجه رسیدن با سولانا بود، که متاسفانه به نتیجه نرسید، در ادامه ولایتی هم با تایید سخنان رضایی، افزود: که با اظهارنظرهای یکی از مقامات بلند پایه در کشور در نماز جمعه، قضیه توافق با سولانا ملغی شد، جلیلی اما در پاسخ بازهم این صحبت ها را بی اساس خواند.

در بخشی دیگر، همچنین جلیلی در اعتراض به ولایتی، طرح بحث «آشتی با جهان» وی را مورد انتقاد قرار داد و افزود، ما در سیاست خارجی آشتی و قهر نداریم، وی همچنین در اعتراض به طرح محکومیت عراق در سازمان ملل به عنوان مقصر جنگ، آن را به دلیل حمله عراق به کویت دانست و اظهار داشت : «پس از این بود که صدام به کویت حمله کرد در جهان موقعیتی پیدا کرد که دیگر هیچ کسی مدافع وی نبود باید بدانیم قبل از آن نتوانستیم حتی یک نفر را آزاد کنیم»

در بخش دیگر این مناظره، بحث جدی جلیلی، این بار با علی اکبر ولایتی بود. این دو بر سر نحوه پیشروی پرونده هسته ای ایران با یکدیگر اختلاف نظر شدیدی داشتند؛ ولایتی در انتقاد به سیاست هسته ای جلیلی، اظهار داشت، بحث دیپلماسی کلاس فلسفه نیست آقای جلیلی آنچه که مردم می بینند این است که شما یک قدم هم پیش نرفته‌اید و فشار تحریم‌ها وجود دارد هنر دیپلماسی این است که حق هسته‌ ای حفظ شود و تحریم‌ها بیشتر نشود هنر دیپلمات این است که کار رزمندگان را هدر ندهد، این بحث و مجادله میان ولایتی و جلیلی امتداد داشت و هر دو یکدیگر را بر ناکارآمدی در دوران مسئولیت خود متهم می کردند.

در مجموع آنچه که بیش از هر موضوعی از دور سوم مناظره ها استنیاط می شود این است که اگرچه نامزدهای اصولگرا تا کنون طوری وانمود می کردند که در اصول و مبانی با یکدیگر اختلافات چندانی ندارند, اما به نظر می رسد که در مسابقه کسب قدرت روزبروز بر اختلافات آن ها افزوده می شود.

منبع:khordadnews.ir

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------