آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

چرا خبر ردصلاحيت احتمالي حسن روحاني حذف شد؟+تحليل هاي انتخاباتي



رد صلاحیت حسن روحانی, حسن روحانی رد صلاحیت شد

چرا خبر ردصلاحيت احتمالي حسن روحاني حذف شد؟

در آخرين دقايق از شب گذشته خبري بر روي خروجي يک خبرگزاري و يک سايت اصولگرا قرار گرفت که بلافاصله به تيتر نخست اکثر سرانه ها تبديل و با بازتاب هايي نيز مواجه شد.

گزارش خبرنگار سياسي آريا حاکي است که خبر مذکور از بررسي صلاحيت مجدد حسن روحاني و احتمال رد او توسط شوراي نگهبان روايت کرده بود.بر مبناي اين خبر دلايل برريس مجدد صلاحيت حسن روحاني به مواضع اخير او مربوط مي شود.

اين خبر اما ساعاتي بعد از خروجي اين دو رسانه حذف شد . هنوز هيچ کدام از اعضاي محترم شوراي نگهبان در تاييد و رد اين خبر صحبتي نکرده اند . سايت آفتاب که رسانه نزديک به حسن روحاني است اين خبر را مشکوک دانسته نوشته است :«در انتخابات رياست‌جمهوري گذشته سابقه نداشته است که شوراي نگهبان بعد از تاييد صلاحيت نامزدي، صلاحيت او را مجدداً مورد بررسي قرارد دهد.»

پيش از اين اعلام شده بود که شوراي نگهبان روز دوشنبه جلسه اما آيا در جلسه امروز صلاحيت حسن روحاني بار ديگر به بحث گذاشته خواهد شد؟

تحليل هاي انتخاباتي؛

نتايج رد صلاحيت حسن روحاني توسط شوراي نگهبان

ديروز اخباري به نقل از يک منبع آگاه منتشر شد که دلالت بر بررسي مجدد صلاحيت حسن روحاني توسط شوراي نگهبان دارد. به گزارش آريا سايت اخبار محرمانه در اين مورد نوشته است :

نشر خبر "بررسي مجدد صلاحيت حسن روحاني براي کانديداتوري رياست جمهوري در جلسه دوشنبه شوراي نگهبان بدليل برخي اقدامات ساختار شکنانه و برخي حوادث اخير در برنامه هاي تبليغاتي وي و افشاي برخي اسناد محرمانه نظام از سوي وي " به دو دليل ممکن است صورت گرفته باشد:

1.مديريت رفتار روحاني ونيز ساير کانديداها با استفاده از هراس ناشي از شمشير رد صلاحيت شوراي نگهبان

2. کنترل ساير کانديداها با رد صلاحيت جدي و قرباني کردن روحاني

اگر هدف شوراي نگهبان مورد نخست و با هدف مديريت رفتار و نه رد صلاحيت جدي صورت گرفته باشد؛ تصورات زير را(که ممکن است اساسا درست نباشد) در اذهان ايجاد مي کند:

1. روحاني بدليل مواضع جديتر، تهديد شده وبدليل احتمال پيروزي او را زير فشار قرار داده اند.

2. روحاني را دنباله هاشمي ديده و او را نيز مي خواهند به سرنوشت هاشمي دچار نمايند.

3. احتمال اجماع اصلاح طلبان بر روي روحاني زياد شده است و چون پيروزي روحاني ،پيروزي هاشمي است؛نبايد هاشمي به هيچ شکلي پيروز ميدان باشد.

4. حذف روحاني بدليل مخالفت او با دو کانديداي مطلوب (قاليباف و جليلي) صورت گرفته و اين پيام را به مابقي کانديداها مي دهد که در صورت تقابل با اين دو، سرنوشت روحاني در انتظار آنهاست.

***اما نتايج اين تهديد به رد صلاحيت ودر همان حال عدم رد صلاحيت چه خواهد بود:

1. محبوبيت بيشتر روحاني در ميان اقشاري از جامعه و ايجاد دو تصوير(مظلوم و شجاع)براي او که هر دو راي آور هستند.

2. کمک به محوريت روحاني در اجماع اصلاح طلبان (در چارچوب استراتژي و اهداف آقاي هاشمي)

3. حکومتي نشان دادن جليلي و قاليباف

4. ايجاد تصور نادرست مهندسي انتخابات و عدم تحمل کانديداهاي تاييد شده

5. ايجاد تصور خطرناک برخورد دوگانه شوراي نگهبان در برابر جليلي و قاليباف و روحاني (که شايد از منظرافکار عمومي به يک اندازه به افشاي راز ها پرداختند.)

***اما نتايج رد صلاحيت حسن روحاني بصورت جدي و بالفعل توسط شوراي نگهبان:

1.ايجاد وحدت اجباري ميان اصلاح طلبان با کمترين هزينه ميان آنها در مقابل اختلافات موجود ميان اصولگرايان2.ايجاد رانت تبليغاتي بسيار براي اصلاح طلبان

3.حل معضل اختلاف موجود فعلي ميان طيف کارگزاراني و مشارکتي اصلاح طلبان به نفع مشارکتي ها

4.تجميع سبد راي اصلاح طلبان با جهشي فوق العاده

5.کمک به ايجاد موج تبليغي ضد نظام در رسانه ها ي بيگانه براي غيردموکراتيک خواندن انتخابات

6.تقويت توهم مهندسي انتخابات

7. صحه گذاشتن بر جديت اختلاف ميان مسئولان ارشد در موضوع هسته اي

8.آغاز زنجيره اي از اقدامات حذفي که انتهاي آن مشخص نخواهد بود.

9.ايجاد فضاي امن براي عارف جهت گفتن هر گونه سخني زيرا شوراي نگهبان ظرفيت کمتري براي حذف او خواهد داشت.

***اما فرض کنيم شوراي نگهبان حسن روحاني را رد صلاحيت کند؛بازي بعدي اصلاح طلبان چه خواهد بود؟

سناريوي اول: حسن روحاني اعتراض کرده و عارف نيز در حمايت از او به اعتراض مي پردازد.شوراي نگهبان نيز عارف را بدليل مخالفت با حکم شوراي نگهبان رد صلاحيت مي کند که در اين صورت اصلاح طلبان هم به اعتراض انتخابات را تحريم مي کنند.در آن صورت انتخابات فقط ميان اصولگرايان در فضاي يک سويه برگزار مي شود.

سناريوي دوم: حسن روحاني اعتراض کرده ولي عارف او را به عنوان معاون اول خود معرفي کرده تا از رانت تبليغاتي بهره گيرد.در اين صورت يا شوراي نگهبان عارف را رد صلاحيت مي کند که نتايج سناريوي اول پيش مي آيد و يا عارف را ردصلاحيت نمي کند .

در اين صورت سبد راي اصلاح طلبان تجميع شده و روحاني به رقبا حمله مي کند و عارف بدون خطر راي جمع مي کند.

سناريوي سوم: حسن روحاني اعتراض کرده و نهايتا با اعتراض اصلاح طلبان او با حکم حکومتي به انتخابات برمي گردد و با رانت تبليغاتي عملا راي جمع کرده و شوراي نگهبان هم از يکسو باب حکم حکومتي را باز مي کند که هاشمي و مشايي هم منتظر همين گشايش هستند؛از سوي ديگر هم با اين عمل اعتبارحکم شوراي نگهبان زير سئوال مي رود.

منبع:aryanews.com

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------