آیا خواهرزاده مشایی رشوه گرفته است؟
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
آیا خواهرزاده مشایی رشوه گرفته است؟
تهران امروز نوشت: محمد جهرمي چهره چندان گمنامي در ميان مردان رئيسجمهور نيست و آنقدر در ميان حلقه اول اطرافيان احمدينژاد نفوذ داشت كه بسياري هنوز هم ماجراي بركناري طهماسب مظاهري رئيس كل سابق يانك مركزي را به او نسبت ميدهند.
وي كه در روزگاري نه چندان دور(دولت نهم) وزير كار احمدينژاد و يار غار محمود احمدينژاد محسوب ميشد، پس از وزارت به بانك صادرات رفت و در حال خروج از توجه رسانهها بود كه با افشاي ماجراي اختلاس سه هزار ميلياردي نام وي بارديگر بر زبانها افتاد.
وي نيز همانند ساير متهمان پرونده اختلاس در ماههاي گذشته تلاش فراواني كرده است تا ديگر متهمان اين پرونده را عامل اصلي اختلاس معرفي كرده و خود را مبرا كند. جدل وي با مقامات دولت بر سر اين ماجرا تا آنجا پيش رفت كه دولتيها صراحتا خواستار بازداشت وي شدند و بانك مركزي هم جهرمي را متهم درجه اول اختلاس سه هزار ميلياردي معرفي كرد. جهرمي اما همچنان مردي با «اعتماد به نفس فراوان» باقي ماند و صراحتا ميخواست تا به جاي متهم كردنش به وي «جايزه» بدهند. او بود كه ماجراي فرار خاوري را افشا كرد و بعد از آن با نامه نگاريهاي فراوان به مقامات نظام روايت خود از اختلاس بزرگ تاريخ ايران را بيان كرد. در بخشي از يكي از همين نامهها جهرمي گفته بود نسبت به ضعفها و معايب سيستم بانکي کشور شفافسازي کرده و پيش از اين به بانک مرکزي نسبت به اين موضوع هشدار داده بود. همچنين به بانک مرکزي و حراست بانک تذکراتي را داده است که اين تذکرات جدي گرفته نشده است.
ماجراي استيضاح شمس الدين حسيني وزير اقتصاد هم كه پيش آمد، نام جهرمي بارها و بارها در صحن علني مجلس شنيده شد تا جايي كه وي در نامهاي به علي لاريجاني رئيس مجلس تلاش كرد تا پاسخي به اين موضوع دهد. وي در اين نامه از خوانده نشدن نامهاش به علي لاريجاني در روز استيضاح مجلس به شدت اعتراض كرد. دولتيها هم در اين ميان بيكار نماندند و احمدينژاد پس از مشاهده بيتاثير بودن انتقادات بانك مركزي از عملكرد جهرمي خود به ميدان آمد و صريحترين جملات عليه وي را بر زبان راند.
احمدينژاد در نخستين همايش تبيين طرح تحول نظام بانکي هم به دفاع از پورمحمد قائممقام بازداشت شده بانك مركزي پرداخت و هم صراحتا به انتقاد از جهرمي پرداخت و گفت: آنها که رشوه داده و تخلف کردهاند و پشتيباني نفوذي داشتند را دستگير و محاکمه کنيد، چرا قائممقام بانک مرکزي را دستگير کرديد؟ همان مديرعاملي که اين تخلف در آن بانک رخ داده در تاريخ 8خرداد به رغم تاکيدات و تذکرات قبلي باز هم تسهيلات جديد داده است. فرداي همان روز هم آيتالله آملي لاريجاني رئيس دستگاه قضا در پاسخ به سخنان وي گفت: طبيعي است که بعضي از افراد از نحوه رسيدگيها خوششان نيايد اما اين نبايد مستمسکي براي تخريب قوه قضائيه بشود. توجيه پذير نيست که دائما بگوييم چرا اين را گرفتيد، آن را نگرفتيديا چرا اين را آزاد کرديد، خصوصا اين کار از مسئولان پسنديده نيست.
نقش يك خواهرزاده
كشمكش دولت و جهرمي بر سر عامل اختلاس سه هزار ميلياردي ديروز فاز جديدي به خود گرفت و جهرمي در سخناني بيسابقه نوك پيكان حملات خود را متوجه مشايي و خواهر زاده وي كرد. اگر چه پيش از اين جسته و گريخته مسئولاني چون مصطفي پورمحمدي از دخالت برخي اعضاي جريان انحرافي در ماجراي اختلاس سخن گفته بودند ولي اين اولين بار است كه اينچنين نام اطرافيان مشايي در اين پرونده مطرح ميشود. جهرمي ديروز صراحتا اعلام كرد: اجازه بدهید برخی مسائل را بيان نكنم؛ به موقع آنها را مطرح خواهم کرد.
در حال حاضر خوشبختانه قوه قضائیه به خوبي رسیدگی كرده و مدارک کاملتری پیدا کرده است. از سوی دیگر اعترافات خوبی هم به دست آمده و مشخص شده که آقای خاوری چه میزان پول گرفته است یا اینکه خواهرزاده آقای مشایی چه مقدار دریافت کرده است. در کیفرخواست نامش آورده شده است. همچنین برخی از معاونان، مدیران کل و کارشناسان برخی از وزارتخانهها هم هستند. دو مدیر عامل بانک دولتی در این داستان رشوه گرفتهاند و در کیفرخواست آمده است. وي با بيان اينكه «برای رخ دادن چنین تخلفی کار مهندسی لازم است، با یک کارمند نمیشود چنین کاری را انجام داد و قطعا این یک کار مهندسیشده است. حلقهای تشکیل دادن و آن را به هم متصل کردن، یک کار مهندسی است» گفت: آقای رئیسجمهوری هم که با عصبانیت مطالبی را بیان میکند بیشتر ناشی از این است که نگران رو شدن دست بعضی از اطرافیانش در این فساد است که بنده بهعنوان وظیفه خود در مبارزه با این فساد، این موضوعات را در اختیار مراجع ذیصلاح قضایی و اطلاعاتی گذاشتهام. جهرمي افزود: حتی وقت هم گرفته بودم تا بروم پیش آقای احمدینژاد و به ایشان بگویم افراد زیر مجموعهات فساد اقتصادی دارند ولی مسئولان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی بهگونهای ذهنیت برای آقای احمدینژاد بهوجود آورده بودند که اصلا آمادگي پذیرش حرفهای من را هم نداشت و به همین خاطر هم وقت برای شنیدن حرفهای من نگذاشت.
من هر روز پیگیری میکردم و در برخی جلسات آقای احمدینژاد را دیدم و به ایشان گفتم نیم ساعت به من وقت بدهید که دیدم میترسد از زبان من موضوع تخلف را بشنود.»
جهرمي ديروز فضاي جديدي را در پرونده اختلاس بزرگ گشود كه بايد در روزهاي آينده منتظر واكنشهاي متفاوتي درباره آن بود؛واكنشهايي در حمايت يا بر ضد آنچه جهرمي روايت كرده است. هرچه باشد روايتهاي مختلف ميتواند نماي واضحتري از آنچه بر اقتصاد ايران رفت را عيان كند./تهران امروز