چهار ضلعی انتخاب وزرا
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
کارگروه جدید تعیین کابینه یازدهم معرفی شد
چهار ضلعی انتخاب وزرا
چشمها به دفتر روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک دوخته شده است، البته فعلا؛ زیرا شنیدهها میگوید همین روزها رییس جمهوری منتخب و تیمش به مجلس قدیم میروند و آنجا مستقر میشوند..
چشمهای امیدوار اصلاحطلبان و چشمهای منتقد اصولگرایان امید اصلاحطلبان و میانه روهای حامی حسن روحانی به کابینه یازدهم دوخته شده است.
کابینهای که قرار است بیاید و ورق هشت سال گذشته را برگرداند. رییس کابینه یازدهم با حمایت دو جناح اصلی سیاسی کشور، اصلاحطلبان و میانهروها، با شعارهای مطلوب بدنه اجتماعی حامیان تفکر اصلاحطلبی پیروز شد.
طبیعی است که برای اجرایی کردن شعارهای اصلاحطلبانه دوران تبلیغات انتخاباتی، لازم باشد که کابینه از اصلاحطلبان و میانهروها تشکیل شود. برخی از اصولگرایان نیز منتظر و مدعی کابینه هستند.
با توجه به ادعایشان درباره پیروزی حسن روحانی به عنوان یک «اصولگرا» مدعی سهمشان از کابینه یازدهم هستند و منتظرند تا در صورت نرسیدن سهم مورد نظرشان، بساط انتقاد از دولت را پهن کنند. همین چشمهای پرامید و پرانتظار است که تشکیل کابینه یازدهم را شاید حساستر از هر کابینهای دیگر کرده است. 12
مرداد مقام معظم رهبری، حکم ریاستجمهوری منتخب مردم را تنفیذ میکند. پس از تنفیذ، روز 13مرداد مراسم تحلیف رییس جمهوری در مجلس برگزار میشود. حسن روحانی دو هفته پس از برگزاری مراسم تحلیف، فرصت دارد تا کابینهاش را به مجلس معرفی کند و مجلس هم 10 روز فرصت بررسی صلاحیت و برنامههای وزرای معرفی شده را دارد.
اما کلید 18 وزارتخانه دولت یازدهم بین چه کسانی تقسیم میشود؟ تنها چند ساعت پس از اعلام نتایج انتخابات یازدهم از سوی وزارت کشور، این سوال بین مردم مطرح شد؛ کدام وزیر و کدام وزارتخانه؟ آیا حسن روحانی به حامیانش، سیدمحمد خاتمی و آیتالله هاشمیرفسنجانی وفادار میماند و مدیرانی از جنس سازندگی و اصلاحات را برای کابینهاش انتخاب میکند یا برای حفظ آرامش اصولگرایان تعدادی از وزارتخانهها را به اصولگرایان تخصیص میدهد؟ دولت «فراجناحی» یازدهم از تمام جناحهای سیاسی نماینده خواهد داشت، یا دولتی خواهد بود برای حفظ حقوق همه جناحهای سیاسی.
بازار شایعات داغتر و داغتر شد. تا درنهایت دفتر حسن روحانی ناچار شد در اطلاعیهای گمانهزنیها و پیشبینیهای مطرح شده درباره کابینه یازدهم را شایعه بداند. پس از آن خبر تشکیل کارگروههایی برای تشکیل کابینه آینده منتشر شد. کارگروههایی که مسئول بررسی شرایط کشور و افراد صاحب صلاحیت برای دربر کردن قبای وزارت کابینه تدبیر و امید هستند.
پیش از این تنها سیدمحمد خاتمی، رییس جمهوری اصلاحات برای تشکیل کابینه اولش، کار گروه تشکیل داده بود. دفتر موقت رییس جمهوری منتخب یازدهم، بیست و پنج وزارتخانه را به چهار گروه تقسیم کرده است. وزارتخانههای سیاسی و امنیتی، اقتصادی و فرهنگی، اجتماعی و خارجه.
هریک از این کارگروهها به ریاست یکی از چهرههای شاخص دولتهای اصلاحات یا سازندگی تشکیل شده است. کار گروه سیاسی و امنیتی به ریاست علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت اصلاحات مسئول انتخاب وزرای کشور، اطلاعات، دفاع است. علی یونسی در زمان معرفی برای کسب رای اعتماد مجلس بعضی از برنامههایش برای وزارت اطلاعات را تلاش برای جذب مخالفان و تبدیل دشمنان به مخالفان و حفظ بیطرفی در منازعات سیاسی اعلام کرد. با توجه به این میتوان امیدوار بود رویکرد وزارتخانههایی که وزیر آن زیر نظر این کارگروه تشکیل میشود، رویکردی اصلاحطلبانه یا میانه رو باشد. ...
محمود واعظی، نیز رییس کار گروه انتخاب و معرفی تیم وزارت خارجهاست.او از کارگزاران سیاست خارجی دوره ریاستجمهوری هاشمیرفسنجانی بود و اکنون در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام سمت معاونت سیاست خارجی را عهدهدار است. محمد نهاوندیان، رییس کارگروه اقتصادی کابینه یازدهم را به عنوان پدرخصوصیسازی در ایران میشناسند.
کارگروه او قرار است برای وزارتخانههای نیرو، راه، تعاون، صنعت و معدن و... وزیر انتخاب کند. نهاوندیان از سال 72 تا 80 معاون وزیر وزارت بازرگانی بود و از سال ۸۰ تا ۸۴ مشاور اقتصادی سیدمحمد خاتمی، رییس مرکز ملی جهانی شدن و رییس شورای اقتصادی سازمان صداوسیما شد.
با در نظر گرفتن اینکه نهاوندیان به توسعه بخش خصوصی در اقتصاد معتقد است، میتوان پیشبینی کرد وزرای پیشنهادی او راه و روشی متفاوت از هشت سال گذشته برای اداره اقتصاد ایران در پیش بگیرند. کارگروه اجتماعی و فرهنگی به ریاست سیدرضا صالحیامیری، معاون فرهنگی و اجتماعی ستاد حسن روحانی تشکیل شده تا برای وزارتخانههای ارشاد، علوم، آموزش و پرورش، بهداشت و... وزیر انتخاب کند. سیدرضا صالحی معاون پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
او سالها تجربه کار با هاشمیرفسنجانی را دارد و با توجه به تسلطاش بر مسائل اجتماعی میتوان امیدوار بود با انتخاب وزرای فرهنگی و اجتماعی کارآمد حداقل برای چهار سال فضای رشد این دو حوزه را فراهم کند. برخی از مدیران ارشد و وزرای دولتهای سازندگی و اصلاحات اعضای این کارگروهها را تشکیل میدهند...
کسانی که در حوزههای تخصصیشان تجربه مدیریتی موفق را دارند و حتی اگر به کابینه یازدهم راه پیدا نکنند، میتوانند به انتخاب بهترین گزینه ممکن برای تصدی کرسیهای هیات دولت، کمک کنند../روزنامه بهار