آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

حباب وعده رایگان شدن خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی می ترکد؟!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

حباب وعده رایگان شدن خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی می ترکد؟!

قدس آنلاین- سید حبیب قاانی- در شرایطی موضوع رایگان شدن خدمات درمانی در بیمارستان‌های دولتی در بودجه امسال مطرح شده که تصویب کنندگان آن خود نیز نسبت به اجرای این بند از مصوبه تردید دارند.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قدس انلاین ،چندی پیش رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ از تصویب مصوبه 6 هزار میلیارد تومانی برای بخش بهداشت و درمان کشور در کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد و گفت: بر اساس این مصوبه بیماران زمانی که به بیمارستان‌های دولتی زیر نظر وزارت بهداشت مراجعه می‌کنند به‌طور کل رایگان تحت درمان قرار می‌گیرند و تنها فرانشیز کمی را پرداخت می‌کنند.

حسینعلی شهریاری افزود: پیش از این قرار بود 10 درصد از درآمد هدفمندی یارانه‌ها به بخش بهداشت و درمان اختصاص یابد، ولی با تلاش‌های کمیسیون بهداشت و درمان و تلفیق اعتبار را به 2 برابر یعنی 6 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

 

وی با اعلام این که در مصوبه کمیسیون تلفیق تمام ردیف‌های اعتباری از هدفمند کردن یارانه‌ها به صورت اختصاصی و دقیق تعریف شده است٬ یاد‌آور شد: بر اساس این مصوبه و نگرش مجلس بیماران زمانی که به بیمارستان‌های دولتی زیر نظر وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی مراجعه می‌کنند به‌طور رایگان تحت درمان قرار می‌گیرند و تنها فرانشیز کمی را پرداخت می‌کنند.

 

این نماینده مجلس هشتم٬ ادامه داد: بر اساس این مصوبه بیمارستان‌ها موظف‌اند که تجهیزات٬ محصولات مصرفی و دارو را برای بیماران تأمین کنند تا این افراد دیگر برای گرفتن این محصولات راهی بازار نشوند.

 

شهریاری از اجرای مصوبه اختصاص اعتبار 6 هزار میلیاردی هدفمندی یارانه‌ها از سوی دولت ابراز امیداوری کرد و گفت: امیدواریم که این موضوع از سوی دولت اجرایی شود٬ هم‌اکنون وزارت بهداشت قول داده است که در صورت اختصاص این اعتبار رایگان‌سازی خدمات پزشکی در بیمارستان‌های دولتی را اجرایی کند.

 

* امکان درمان رایگان مردم فراهم می شود

البته اعلام این خبر در مرحله اول با بازتابهای خوبی همراه بود بطوریکه وزیر بهداشت در واکنش به این مصوبه کمیسیون تلفیق گفت:با بودجه مصوب مجلس برای نظام سلامت ،امکان درمان رایگان مردم فراهم می شود.

مرضیه وحیددستجردی با قدردانی از مجلس شورای اسلامی برای تصویب بودجه 6 هزار میلیارد تومانی برای نظام سلامت، افزود:از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس که در کمیسیون تلفیق سخنان جدی و خوبی برای تصویب این بودجه مطرح کردند، تشکر می کنیم.

 

وی افزود:اعضای کمیسیون بهداشت با اشرافی که به مسائل حوزه سلامت دارند موفق شدند این مصوبه را از کمیسیون تلفیق بگیرند و اکنون بقیه کارها با ماست تا ببینیم چطور می توان درمان رایگان مردم در بیمارستان ها را عملیاتی کرد.

وزیر بهداشت تاکید کرد:اگر این بودجه با تایید نهایی شورای نگهبان به سرانجام برسد باید از هم اکنون به فکر برنامه ریزی برای درمان رایگان مردم در بیمارستان ها و مراکز درمانی باشیم.

 

*رایگان شدن فقط با اختصاص بودجه صحیح امکان پذیر است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه دولت باید خدمات استاندارد پایه درمانی و دارویی را تحت پوشش بیمه قرار دهد، گفت: رایگان کردن هزینه بیماران در بیمارستان‌ها با اختصاص بودجه صحیح امکان پذیر است.

، حسن ابوالقاسمی اظهار داشت: یکی از عمده‌ترین مشکلات بیماران تحت پوشش نبودن برخی خدمات درمانی و دارویی بیماری‌های آنان است.

 

وی با اشاره به اینکه پوشش بیمه‌ای برخی داروهای جدید که طول عمر بیماران سرطانی را در مواقعی 2 ماه افزایش می‌دهد و پزشکان آنرا تجویز می‌کنند زیاد مطلوب نیست، افزود: راه حل مناسب آن این است که ما داروها و درمان‌های پایه استاندارد را تحت پوشش کامل قرار دهیم و این مسئله بهترین راه حل برای کم کردن مشکلات بیماران خواهد بود.

 

ابوالقاسمی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر برخی مشکلات بیماران که در حاشیه کلنگ‌زنی پروژه‌های بیمارستان مسیح دانشوری عنوان کردند، بیان داشت: این مشکلات از جمله مباحث خاص بیماران است و بیشتر آنان نیز به دلیل تحت پوشش نبودن بیمه برخی داروها است که بیماران را رنج می‌دهد زیرا به هر حال هزینه‌های بیماران سرطانی بسیار سنگین است.

 

وی ادامه داد: ولی با این حال ما بیشترین حمایت‌ها را از بیماران سرطانی داریم همچنان که اکنون در بیمارستان طالقانی این حمایت از بیماران سرطانی می‌شود و در وزارت بهداشت نیز اداره کل‌هایی در این زمینه بخصوص در حوزه پیوند فعالیت مستمری دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت:‌ به طور مثال بنده چند روز پیش به بیمارستان خیریه محک که یک بیمارستان غیردولتی است یک چک بیش از یک میلیارد تومانی امضا کردم تا برای ارائه خدمات برای بیماران مبتلا به سرطانی هزینه و کمک شود.

ابوالقاسمی با بیان اینکه برای برطرف شدن مشکلات بیمه‌های خاص از جمله تالاسمی و دیالیزی باید وظایف دانشگاه‌ها و به خصوص خیریه‌ها تفکیک شود، افزود: اکنون خیریه‌ها با وجود فعالیت‌های بی‌شماری که دارند ولی پاسخگوی جای خاصی نیستند زیرا برنامه آنان مشخص نیست.

وی تصریح کرد:‌ به هر حال هر جای دنیا نیز این طور نیست که تمام داروها را تحت پوشش بیمه قرار دهند زیرا برخی داروها در حال تحقیقات بوده و در مجموع برای برطرف کردن مشکلات بیماران باید وظایف نهادهای مرتبط با حوزه سلامت تفکیک و بودجه‌های لازم آنان نیز تفکیک شود.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که در طرح‌های جدید عنوان شده است که بیمارستان‌ها هیچگونه هزینه‌ای از بیماران دریافت نخواهند کرد و آیا این طرح شدنی است، خاطرنشان کرد: این طرح در صورتی عملیاتی خواهد شد که بودجه خوب و صحیحی به بیمارستان‌ها اختصاص دهد و دولت نیز تمام خدمات پایه استاندارد درمانی و دارویی را تحت پوشش بیمه قرار دهد.

 

*وزارت‌بهداشت تعهدی ندارد

البته حالا به نظر می رسد پس از واکنش های اولیه وبا در نظر گرفتن برخی کسری بودجه ها و هزینه کردن برخی دیگر در وزارت راه(!) ان ذوق و شوق اولیه به یک سمت اما و اگرهای کشیده شده که تحقق رایگان شدن درمان در مراکز دولتی را بیشتر به یک رویا نزدیک ساخته است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در همین باره با تردید درباره رایگان‌سازی کامل خدمات پزشکی بیمارستان‌های دولتی از سوی وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی٬ گفت: بر خلاف نظرات دیگر مسئولان اجرای کامل این طرح در بیمارستان‌های دولتی و رایگان‌سازی و برطرف کردن کامل مشکلات نیاز به اعتباری افزون‌بر 9 هزار میلیارد تومان دارد.

حسینعلی شهریاری در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر تعهد وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی درباره رایگان‌سازی خدمات بیمارستان‌های دولتی٬ تصریح کرد: این وزارتخانه هنوز هیچ تعهدی درباره اجرای رایگان‌سازی خدمات پزشکی به مجلس نداده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم٬ با تردید درباره رایگان‌سازی کامل خدمات پزشکی بیمارستان‌های دولتی از سوی وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی٬ گفت: بر خلاف نظارت دیگر مسئولان اجرای کامل این طرح نیاز به اعتباری افزون‌بر 9 هزار میلیارد تومان دارد.

اظهار داشت: یکی از عمده‌ترین مشکلات بیماران تحت پوشش نبودن برخی خدمات درمانی و دارویی بیماری‌های آنان است.

با این حساب و علی رغم تصویب این بودجه برای حوزه سلامت بایستی با تردید به اجرا یا وعده رایگان شدن خدمات درمانی نگاه کرد./قدس آنلاین

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------