سلیمینمین:احمدینژاد تلاش داشت هاشمی واردانتخابات شود/مرعشی:ترس اصولگرایان از مواضع روحانی است نه اصلاح طلبان
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
سلیمینمین:احمدینژاد تلاش داشت هاشمی واردانتخابات شود/اطرافیان هاشمی درتعریف از احمدینژاد غلوکردند
* بخشی از فضای سیاسی قبل از انتخابات را آقای احمدینژاد و شوراینگهبان با ردصلاحیت آقای هاشمی ایجاد کردند. آقای احمدینژاد میخواست فضا را قطبی کند. آقای عبدی در یکی از اظهارنظرهایش نوشته بود آقای مشایی و هاشمی با هم به وزارت کشور آمدند و در همان نوشته گفته بودند از طرف دولت به آقای هاشمی زنگ زدند که ما به وزارت کشور میرویم و شما هم تشریف بیاورید. اگر چنین مسالهای صحت هم نداشته باشد باز هم معتقدم آنها میتوانستند از وجود هم استفاده کنند. آقای مشایی میتوانست از «نه» به هاشمی استفاده کند و آقای هاشمی از «نه» به احمدینژاد استفاده میکرد. درست است که با حضور آقای هاشمی موجی میان مردم شکل گرفت اما آیا واقعا موج عقلانی و بر اساس اندیشیدن و تامل بر عملکرد دوران مدیریت او بود؟
* در نامهای که پیش از انتخابات به آقای هاشمی نوشته بودم توضیح دادم که اتفاقا خوب است شما بیایید و حضور داشته باشید و بهصورت یک راز سربهمهر برای جوانان باقی نمانید. جوانان امروز ما دوران آقای هاشمی را درک نکردند و واقعا نمیدانند مثلا سطح تحمل آقای هاشمی تا چه اندازه است.
*اصلا اینطور نیست که چون شرایط و موجی نسبت به ورود آقای هاشمی ایجاد شده است مردم به این جمعبندی رسیده بودند که آقای هاشمی فرشتهنجات بود. بر این باور هستم که چون جریان دولت چنین چیزی را میخواست، این شرایط شکل گرفت. یعنی «نه بر خود» را در سبد آقای هاشمی قرار داد.
*دولتها یا افراد، سعی میکنند چهره مثبتی در آستانه انتخابات از خود نشان بدهند اما چرا در آستانه انتخابات برخی قیمتها بهصورت کاذب افزایش یافت و مثلا اعلام کردند ارز مرجع به فلان کالاهای اساسی تعلق نمیگیرد. دولتی که چنین امکاناتی داشت چرا عامدانه چنین کرد و قضیه را مدیریت نکرد؟ این اتفاق حاصلی نداشت جز آنکه چهرهای منفی از دولت کنونی ترسیم شود. فکر میکنید سود این نوع عملکرد بر مساله بهنفع کیست؟ بحث دشمن مشترک است. هم آقای هاشمی و هم آقای احمدینژاد دستکم در یک زمینه با هم متفق بودند و آن رای نیاوردن کاندیدای اصولگرایان بود. خود آقای احمدینژاد هم تلاش داشت آقای هاشمی پا به انتخابات بگذارد.
*برای آقای احمدینژاد مهمترین مساله این بود که هیچیک از اصولگرایان رای نیاورند. چرا آقای احمدینژاد در دولت دهم با اصولگرایان تعارضی جدی پیدا کرد؟ جبهه پایداری ایجاد شد تا اصولگرایان تجزیه شوند. اقدامات مختلف او باعث تخریب اصولگرایان شد. آقای احمدینژاد در مسیری است که با معیارهای اصولگرایی همخوانی ندارد و آنها را علیه خود میبیند. زمانی آقای احمدینژاد قهرمان نجاتبخش یا معیار سادهزیستی میشود یا کاپشن او در حراج به فلان قیمت گزاف فروخته میشود که معیارهای اصولی کمرنگ شود.
*چه کسانی در تعریفشان از احمدی نژاد غلو میکردند؟ اگر اسامی را کنار هم بگذاریم، متوجه میشویم آنها اطرافیان آقای هاشمی بودند. سابقه آقای رحیمی را بررسی کنید و ببینید پیش از این به چه کسانی نزدیک بودند. در آستانه انتخابات 84 آقای رحیمی به چه کسی رای داد. آقای مرتضوی، ملکزاده و... قبل از این به چه کسانی نزدیک بودند؟ آقای ملکزاده از مجموعه دانشگاه آزاد بود. نزدیکشدن این افراد به آقای احمدینژاد نشانههای قابلتوجهی نیست؟ آقای احمدینژاد آنقدر به آقای جاسبی نزدیک شدند که آن بحث رایگیری انقلاب فرهنگی و حضور ایشان بهعنوان شخصیت حقیقی هم بهوجود آمد. آیا این افراد و نوع گفتارشان در مسیر فردمحوری نقش نداشتند؟
مرعشی: تندروها در کابینه روحانی جا ندارند/ترس اصولگرایان از مواضع روحانی است نه اصلاح طلبان
*بعضی از اصولگرایان سعی میکنند از در صلاحدید، نصیحت و دوستی با آقای روحانی در بیایند بلکه بتوانند بر ترکیب دولت آینده اثر بگذارند. فکر میکنم که اشتباه آنها در این است که نه مردم را شناختند و نه آقای روحانی را. این افراد غوغا و گردوخاک میکنند تا بلکه بتوانند بر ترکیب دولت یازدهم تاثیر بگذارند؛ اما اگر حسن روحانی را شناخته بودند میدانستند این رفتارها بینتیجه است.
غوغاسالاریها و گردوخاکها تنها باعث میشود آقای روحانی درباره ایستادگی بر اصول و برنامههایش مصممتر شود. تنها دوملاک اعتدل و شایستگی در انتخاب اعضای این کابینه نقش دارد و بس؛ البته بدون شک حتما اصلاحطلبان تند رو و اصولگرایان تندرو در این کابینه جا ندارند.
*غوغاسالاران در فرآیند انتخابات متوجه شدند که بیش از 10 الی 12درصد وزن اجتماعی- سیاسی ندارند. منصفانه این است که گروهی که بیش از 12درصد رای ندارد نباید اینقدر سروصدا کند. بهتر است به جای گردوخاک کردن مسیر اشتباه و سیاستهای اشتباهشان را اصلاح کنند تا بلکه روزی دوباره بتوانند به جناح اکثریت تبدیل شوند. البته مطمئن باشید که این رفتارها هیچ خللی در آقای روحانی ایجاد نمیکند. غوغای اقلیتی 12درصدی نمیتواند رییسجمهوری اکثریت مردم ایران را از مواضع اصولیاش دور کند. این افراد روحانی را نه شناختهاند که اینگونه رفتار میکنند.
*چه اشکالی دارد که عدهای غوغاسالاری کنند؟ این رفتارها برای دولت جدید سازنده است. همانطور که برای دولتهای سازندگی و اصلاحات سازنده بود. نماینده این طیف غوغاسالار در جریان تبلیغات انتخاباتی و در مناظرات حرفهایی زدند که مردم را بیشتر به سمت آقای روحانی متمایل کردند. هیچ اشکالی ندارد اگر در آینده هم با تمام توانشان تلاش کنند تا به دولت حمله کنند. حسن روحانی هم از همه توانش برای پیشبرد اهدافش استفاده خواهد کرد. غوغاسالاران هرچقدر بر این رفتارها اصرار کنند، تنها پایگاه مردمی و اجتماعیشان را ضعیفتر خواهند کرد.
*واقعیت این است که ترس اصولگرایان از اصلاحطلبها نیست. آنها از مواضع حسن روحانی وحشت دارند. آقای روحانی شجاع است و مواضع صحیحی دارد. یکی از جلوههای اتخاذ مواضع صحیح روحانی در مرحله تشکیل کابینه این است که روحانی شایستگان همه جناحها را به کابینه دعوت کند. اگر اصولگرایان انتظار دارند که اصلاحطلبی در کابینه نباشد، انتظار نابجایی دارد.
اساسا مگر ممکن است جناحی در پیروزی در انتخابات نقش داشته است در کابینه نماینده نداشته باشد؟ روحانی به صراحت در بعضی از مصاحبههای خود پس از پیروزی در انتخابات گفت آن اکثریتی که برنده انتخابات است کابینه تشکیل خواهد داد. اصلاحطلبها نیز جزیی از جناحهای سیاسی هستند که در این انتخابات پیروز شدند. چه دلیلی دارد در کابینه نباشند؟ احتمالا این افرادی که غوغاسالاری میکنند انتظار دارند بهجای اصلاحطلبها یاران آقای سعید جلیلی در کابینه باشند./خبرآنلاین