آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

مشاورآیت الله هاشمی: هاشمی می‌گوید دیگر به نمازجمعه بازنمی‌گردم/اگر بیاید باید خیلی چیزها را بگوید



بازگشت هاشمی به نماز جمعه

مشاور آ‌یت‌الله هاشمی در امور روحانیت:

هاشمی می‌گوید دیگر به نمازجمعه بازنمی‌گردم/ آیت‌الله بعد از یکبار غیبت با تدبیر رهبری 26 تیر به نماز جمعه آمدند.

آن‌قدر فضای اجتماع را مسموم کردند که خود آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی یک نوبت در نمازجمعه غیبت کردند. تا این‌که در نوبت بعدی که همان روز 26تیر بود با تدبیر مقام معظم رهبری، ایشان پس از غیبت در نمازجمعه قبلی به نماز آمدند.

حجت‌الاسلام مسعود مرادی، مشاور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در امور روحانیت، می‌گوید که خطیب سابق نمازجمعه دیگر میلی به بازگشت ندارد. اگر بیاید باید خیلی چیزها را بگوید. اگر بگوید اوضاع را به هم می‌ریزد، اگر نگوید عدالت را زیر پا می‌گذارد.

مشروح گفتگوی وی با روزنامه بهار را بخوانید:

این روزها به سالروزتاسیس ستاد نمازجمعه نزدیک می‌شویم. این سالروز با سالروز آخرین نمازجمعه هاشمی‌رفسنجانی در 26تیر88 نیز مصادف است. آقای هاشمی از چه زمانی به‌عنوان امام‌جمعه موقت تهران انتخاب شدند؟
پس از ترور مقام معظم رهبری که در آن زمان نماینده حضرت امام(ره) در شورای‌عالی دفاع و امام‌جمعه تهران بودند، آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی اولین نمازجمعه خود را در تاریخ 12/4/1360 آغاز کردند. ناگفته نماند از زمان مرحوم آیت‌‌الله طالقانی تاکنون تهران سه امام‌جمعه ثابت و 11امام‌جمعه موقت را به خود دیده است که در حال حاضر تهران پنج امام‌جمعه موقت دارد.

نوبت‌دهی ائمه جمعه موقت به چه صورت است و چه کسی این کار را برعهده دارد؟
نوبت‌دهی آن‌ها به‌صورت ترتیبی است؛ مگر در موارد خاصی که اگر امام‌جمعه موقتی به سفر برود یا بیمار باشد با فرد دیگر جابه‌جا می‌شود؛ همچنین در شرایط خاص و مسائل مهم کشور که اگر احیانا مقام معظم رهبری به نماز بیایند به ترتیب جابه‌جایی صورت می‌گیرد و نوبت‌دهی این کارها توسط دفتر مقام معظم رهبری انجام می‌گیرد.

با توجه به این‌که مصلی امام‌خمینی(ره) برای اقامه نماز احداث شده است چرا هنوز نمازجمعه در دانشگاه اقامه می‌شود؟
این سوال را باید از افرادی که اطلاع دارند بپرسید، اما قابل ذکر است که مصلی در اختیار ستاد نمازجمعه نیست و بعضی می‌گویند هنوز برای نماز تکمیل نشده است. در دوران مختلف، ما باوجود پیگیری مکرر و مذاکرات و حتی با انتقاد شخصیت‌ها و مسئولان کشور و حتی ائمه جمعه موقت روبه‌رو بودیم که چرا به مصلی نمی‌رویم، با توجه به گرما ضرورت دارد قریب به 25سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد؛ بایستی نمازجمعه به مصلی منتقل شود. معمولا شهر را به چه چیز می‌شناسند؟ به مصلی و فرودگاه و برج که ان‌شاءالله امیدواریم که هرچه سریع‌تر اقدام عاجل به عمل آید و نمازجمعه در جایگاه اصلی خود اقامه شود.

الان حدود چهار سالی است که از آخرین حضور هاشمی‌رفسنجانی به‌عنوان امام‌جمعه موقت تهران در پشت تریبون نمازجمعه می‌گذرد. شما در آخرین نمازجمعه همراه ایشان بودید، آن روز چه اتفاقی افتاد؟
پس از انتخابات ریاست‌جمهوری‌اسلامی دهم بود که کشور و حتی نمازجمعه‌ تحت‌تاثیر این واقعه قرار گرفته بود. پس از اعلام نتیجه ریاست‌جمهوری افراد مختلف و گرو‌هایی‌درصدد حذف هاشمی‌رفسنجانی برآمدند. این افراد یا به‌صورت آگاهانه یا ناآگاهانه و استفاده از هر تریبونی به این موضوع دامن می‌زدند. اولین موضوع هم بحث امام‌جمعه‌ای ایشان بود. بعضی از افراد با تحریکات فراوان، فشارهای مختلف می‌آوردند که نمازجمعه‌ای را که به امامت ایشان برگزار می‌شود ناتمام بگذارند.

آن‌قدر فضای اجتماع را مسموم کردند که خود آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی یک نوبت در نمازجمعه غیبت کردند. تا این‌که در نوبت بعدی که همان روز 26تیر بود با تدبیر مقام معظم رهبری، ایشان پس از غیبت در نمازجمعه قبلی به نماز آمدند. با هماهنگی به‌عمل‌آمده این نمازجمعه با شیوه هرچه بهتر برگزار شد، اما از آنجایی که درگیری‌ها در اطراف دانشگاه به صورت پراکنده بین گروه‌ها به‌وجودآمده بود اوضاع رفته‌رفته بدتر می‌شد. گاز اشک‌آور شلیک می‌شد تا آنجا که دود این گاز به‌سمت جایگاه تریبون نماز آمد. دیگر قدرت نفس‌کشیدن نداشتیم. آقای هاشمی هم به‌سختی نفس می‌کشید و اشک از چشمانش می‌آمد. ما پشت‌سر آقای هاشمی ایستاده بودیم. آقای هاشمی می‌خواست هر طور شده حرفش را بزند. دستمالی را خیس کردیم و در اختیارش قرار دادیم تا ایشان بتوانند به سخنرانی خود ادامه دهند.

روحیات ایشان قبل و بعد از نمازجمعه چگونه بود؟
وقتی قبل از دو نماز ایشان را می‌دیدم بسیار آرام با طمأنینه بودند. با تبسم به‌سمت تریبون رفتند. می‌خواستند حتما حرفشان به مردم برسد. درگیری‌ها که شدت گرفت، نگران مردم بودند. ایشان بیشتر نگران مردم و جوانان بود که برای آن‌ها اتفاق خاصی نیفتد. با توجه به شرایط نامناسب، یک گروه قلیلی سعی داشتند ساحت نماز، امام‌جمعه و مردم را بشکند و توهین کنند، آن‌ها را مورد اذیت و آزار قرار دهند. انگار اصلا قرار نبود با این عده برخورد شود.

آیا فشاری برای انصراف ایشان از امامت جمعه وجود داشت؟
آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی یکی از شخصیت‌های برجسته و از ستون‌های اصلی و شناسنامه‌دار انقلاب اسلامی است. ایشان از کسانی بود که با حضرت امام ارتباط مستمر داشت و علمای کشور و فرهیختگان حاکم را برای مبارزه با نظام ستم‌شاهی سازماندهی می‌کردند، آن زمانی که بسیاری از افرادی که در حال حاضر ادعای انقلابی‌بودن می‌کنند مبارزه را قبول نداشتند، چندصباحی مبارزه کردند و عقب‌نشینی کردند، اما ایشان نقش موثری را ایفا می‌کرد و در تکوین و پیداش انقلاب نقش بسزایی داشت.

متاسفانه در سال‌های اخیر گروه‌ها و افرادی که در انقلاب نقش نداشتند یا به زندان نرفتند یا در مسئولیت‌های کلیدی کشور مسئولیتی را نپذیرفتند یا افراد نا‌آگاه و احساسی کینه‌توز که از ایشان زخم‌های فراوان دیدند برای این‌که این مرد شجاع و غیرتمند را از چشم‌های مردم بیندازند و او را در بین مردم هتک حرمت کنند و آبرویش را از بین ببرند از هیچ کاری فروگذار نبودند. با جوهای نامناسب و انگ‌زدن‌ها و شعارهای واهی و با انواع توطئه‌ها و سخنان شخصیت ایشان را ترور می‌کنند و می‌خواهند از او انتقام بگیرند.

چه شد ایشان تصمیم گرفتند دیگر به نماز نیایند؟
آقای هاشمی اعتقادی دارند. ایشان می‌گویند من اگر بیایم باید خیلی چیزها را بگویم. اگر بخواهم خیلی از مسائل را بگویم ممکن است وضعیت به‌هم بخورد. اگر هم نگویم این نگفتن باعث ساقط‌شدن عدالت خواهد شد.

در حال حاضر فضا در حال عوض‌شدن است. نظر خود آقای هاشمی در حال حاضر برای بازگشت به تریبون نمازجمعه چیست؟
همین چند روز قبل از ایشان برای اقامه نمازجمعه سوال کردم. ایشان با قاطعیت گفتند هرگز به نمازجمعه بازنمی‌گردم و این پاسخ را به خیلی از دوستان دیگر و علما و فرهیختگان و نخبگان و مردم که از ایشان درخواست داشتند، گفتند.

آیا شما پیش‌بینی می‌کردید که این آخرین خطبه ایشان باشد؟
خیر. البته این نظر ایشان است و نظرشان بسیار محترم است، اما آقای هاشمی مربوط به خودشان نیستند؛ مربوط به جامعه اسلامی است، مربوط به همه مردم و به نظام است. جامعه که نباید از نظرات وی محروم شود. بزرگان جامعه، مسئولان عالی‌رتبه، مراجع تقلید و... همه باید از ایشان بخواهند و این‌بار مسئولیت و تکلیف را بر عهده وی بگذارند تا جامعه بیش از این در محرومیت سخنان ایشان نباشد. به‌یقین اگر به این سمت پیش برویم، برای ایشان چاره‌ای نیست که بپذیرد و ان‌شاءالله این‌گونه شود./نامه


کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------