روحانی:بسیاری از سوءتفاهمات درباره وزرا بر طرف شد/وعدههای اقتصادی روحانی درباره یکسان سازی نرخ ارز...
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
روحانی:بسیاری از سوءتفاهمات درباره وزرا بر طرف شد/وزرا چهرههای کارآزمودهای هستند/1
به گزارش خبرآنلاین، بررسی وزاری پیشنهادی کابینه حسن روحانی رییس دولت یازدهم از دقایقی پیش در صحن علنی مجلس آغاز شد.
روحانی در آغاز سخنان خود در دفاع از کلیات کابینه پیشنهادیاش و تشریح برنامهها و اصول کلی راهبردهای دولت یازدهم، گفت: قبل از هر چیز بابت یک هفته تلاش بیوقفه نمایندگان محترم و عزیز برای بررسی برنامههای وزراء و ویژگیهای آنها از شما کمال تشکر را دارم.
همچنین امیدوارم در ساعات امروز و فردا و شاید پس فردا که پیش رو داریم تا سرنوشت کابینه دولت یازدهم مشخص گردد با عنایت خداوند متعال از پشتوانه اخلاص، تقوا، تفکر دقیق، دلسوزی برای منافع و تعهد به مطالبات مردم و همچنین پاسخگویی وزیران محترم پیشنهادی به سوالات و دغدغههای نمایندگان بهره خواهیم برد.
وی تصریح کرد: در همه مراحلی که در این دو سه روز پیش رو داریم مطمئنم که اخلاق متعالی دینی و انصاف سرلوحه همه گفتارها و کردارها خواهد بود. بارها این بنده به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی شاهد تقاضاهای روسای جمهور گذشته، در مورد کسب اعتماد برای وزرای پیشنهادی بودهام و اکنون مفتخرم که خود در پیشگاه نمایندگان ملت ایران ایستادهام تا چهرههای آشنا، کارآزموده و دوراندیش را در معرض قضاوت شما قرار دهم.
رییس دولت بیان کرد: در همین آغاز کار دیدم که تجربه حضور وزرای پیشنهادی در کمیسیون و فراکسیونهای مجلس نشان داد که گفتگو همدلی و تفاهم را به دنبال دارد. بسیاری از سوالات با صراحت پرسیده شد، اطلاعات بسیاری مبادله گردید، و بسیاری از سوءتفاهمات برطرف شد. تعامل دولت و مجلس بسیار کارگشاست، مجلس آگاه، پویا و پیگیر می تواند سلامت و موفقیت قوه مجریه را تضمین نماید.
اهم اظهارات رییس جمهور در ادامه می آید:
*وزرای پیشنهادی در گزارش خود درباره تعامل با مجلس از نمایندگان آزادهای یاد کردند که از سر خیرخواهی و دقت نظر صلاحیت، توانایی و برنامه های وزرای پیشنهادی را مورد کنکاش قرار دادند، ما به سهم خود این دقت نظرها را ارجح مینهیم و امیدواریم پس از دولت نیز همین گونه تعاملات پابرجا بماند.
*اینجانب با شناخت از شرایط خطیر کشور و با انجام مشورت و بررسی های فراوان تصمیم به ورود به عرصه رقابتهای انتخاباتی گرفتم و از همان ابتدا تلاش کردم تا تحلیل خود را از این شرایط خطیر و رویکردهایی که در جهت بهبود امور در نظر داشتم به صورت صریح و شفاف با مردم در میان بگذارم.
*مردم نیز با رای خود نشان دادند که با این تحلیل و رویکرد موافقند و من نیز از همان لحظه اعلام نتایج انتخابات همواره بر خورد فرض می دانستم که به عنوان یک الزام قطعی رای مردم را به عنوان میثاق بین خود و آنان تلقی کرده و لوازم اجرای آن را فراهم آورم.
*سوگندی که دراینجا گفتم تاکیدی الهی بر این عهد اجتماعی بود. بدیهی است رای رییس جمهور تنها رای به یک شخص نبوده و انتظار به حق آن است که میثاق بین فرد منتخب و مردم از طریق تشکیل دولت شکل نهادینه به خود بگیرد تا بتواند خواستههای عمومی را محقق سازد.
*اینک پس از طی مراحل قانونی، استقرار در موضع یازدهمین رییس جمهور ایران در یکی از حساسترین جهت فراهم آوردن مقدمات برنامه های اعلام شده قرار داریم و آن رای شما نمایندگان به وزرای پیشنهادی است.
*شما که منتخبان مردم هستید و خواسته ها و رجحان های آنان را نمایندگی می کنید انتظار آن است که این فرایند مهم نیز با همدلی و تفاهم به صورت موفقیت آمیز طی شود. با توجه اینکه رای شما به وزرا صرفا رای به افراد بلکه به مجموعه دولت و برنامه آن نیز هست آیین نامه مجلس به درستی زمانی را برای تبیین برنامه دولت و بحث آن تبیین کرده است. بنابراین تلاش خواهم کرد که به صورت اختصار هاز شرایط موجود بیان کرد ه و برنامه دولت را برای بهبود اوضواع تشریح نمایم.
وعدههای اقتصادی روحانی درباره یکسان سازی نرخ ارز وتداوم اجرای هدفمندسازی/علت انتخاب وزرای اقتصادی/2
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی که برای دفاع از کلیت کابینه یازدهم به مجلس آمده بود، در ادامه سخنان خود در تشریح برنامههایش اظهار داشت: همه میدانیم که کشور ما در شرایط دشوار اقتصادی اجتماعی قرار دارد و فشارهای بین المللی نیز بر مشکلات افزوده است که نقطه تمرکزش بر اقتصاد است و مسیرهای ارتباطی کشور با جهان خارج را محدود و مسدود میکند.
صحبت از اثرگذاری تحریمها نیست، بلکه صحبت این است که شیوه انتخاب شده از سوی کشورهای غربی، شیوهای درست برای حل یک مشکل بین المللی است؟ برای مسالهای که راه حلهای کم هزینهتری میتواند داشته باشد، تحریم شیوهای عقلانی و مورد قبول بشریت در عصر حاضر و آینده است؟
وی با بیان اینکه افزایش قیمت نفت در این سالها می توانست فرصتی استثنایی برای ایجاد اشتغال درآمدزا باشد تا کشور را از مهمترین گردنه سنی جمعیت عبور دهد، افزود: بودجه کشور در سالهای گذشته رشدی جهشی یافت و تعهدات دولت با افزایش شدید مواجه شد.
واردات از محل درآمدهای نفتی و غیر نفتی با رشد فراوان مواجه شد و اتکای آن نیاز به تداوم برخورداری از درآمدهای سرشار نفتی داشت. مصارف سیستم بانکی بر منابع، پیشی گرفت و فاصله بوجود آمده با منابع بانک مرکزی پر شد. در مجموع امروز با سه عدم تعادل مهم در تراز پرداختها، بودجه دولت و نظام بانکی مواجهیم که باید برای رفع آنها بکوشیم.
به گفته رئیس جمهور، نیازمند دو حرکت اصلاحی اقتصادی در جهت واگذاریهای تصدیگریهای دولت و اصلاح قیمت انرژی پس از اجرای هدفمندییارانهها بودهایم که دولت یازدهم باید رویکرد خود را جهت تداوم آنها در مراحل بعدی روشن کند.
آنچه اکنون نیازمندیم، آسیب شناسی جدی اقدامات انجام شده است. دولت یازدهم با پنج سرفصل در زمینههای سیاست داخلیف خارجی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی مواجه است. اجرای هر یک از این سیاستها نیازمند قابلیت اعضای کابینه است. کسری بودجه، عدم تعادل در سیستم بانکی، راه ناتمام هدفمندسازی یارانهها و روش اجرای سیاستهای کلی اصل 44 سرفصلهای مهم اقتصادی در کنار تحریم های بین المللی هستند.
روحانی با بیان اینکه برنامه دولت برای مواجهه با شرایط دشوار موجود شامل دو محور «برخورد ضروری و فوری» و«پرداختن به مشکلات اساسی و راه حل های اساسی آن» است، ادامه داد: حصول اطمینان از تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، تنظیم رابطه بین واحدهای تولیدی، گمرک و .. به منظور تسهیل در فالیتها در حوزه بانکیو اجرایی و تلاش برای بودجه واقع بینانه سال 92، از جمله مواردی است که لازم است مجموعه وزرا و معاونین رئیس جمهور در اجرای آنها بکوشد.
اقدام اینجانب در معرفی زود هنگام کابینه به مجلس با توجه به همین ضروریتها صورت گرفت تا به برقراری ثبات . آرامش در اقتصاد کشور کمک کند. اما در رویکرد بنیادی به مسائل و مشکلات کشور، دولت دو مسیر را دنبال می کند. از یکسو در عرصه دیپلماسی تلاش میکند تا در چارچوب خاص استقلال طلبانه در چهارچوب بین المللی فائق آییم و تداوم روند نامطلوب موجود را متوقف کنیم. اما از طرف دیگر محدودیتهای موجود منابع را به منزله فرصتی تلقی می کنیم تا به بهره وری فعالیت ها بیافزاییم. برای این منظور منابع اقتصادی را باید افزایش داده و منابع موجود را به خوبی تقسیم کنیم.
وی همچنین از برنامه دولتش در عرصه نظام بانکی سخن گفت و افزود: بازار سرمایه نیز محل دیگری برای جذب پس اندازها باید شود تا اگر مرکزی برای تامین منابع بنگاهها درآید تسهیل مناسبی برای فعالیتهای تولیدی است. در سمت بنگاهها به طور جدی به بهبود فضای کسب و کار میپردازیم تا فعالیتهای تولیدی جاذبه بیابند. بازنگری سیاست های اجرایی اصل 44 در همین راستا معنا مییابد.
رئیس جمهور، اولویت دیگر دولت را کاهش رشد نقدینگی خواند تا شتاب تورم را کنترل کند. به گفته وی، کاهش تورم به رشد سرمایه گذاری و ثبات اقتصاد کلان کمک می کند. در همین زمینه مطالعات مورد نیاز برای اجرای هدفمندسازی و شیوه پرداخت به خانوارها و اثرات آن بر واحدهای تولیدی و ... را آغاز کرده و همراه با آن نظام ارزی کشور را به سمت یکسان سازی نرخ ارز سوق میدهیم. فاز دوم هدفمندسازی باید کارا تر و با تاکید بر اقتصاد کلان به اجرا در آید.
به گفته روحانی اولین آزمون سخت دولت تدبیر و امید در بودجه 93 خواهد بود که بر مبنای انضباط پولی، حداکثر سازی منابع و ... تنظیم میشود و نقش وزرای آموزش، بهداشت، علوم، کشور و دفاع در مدیریت هزینهها و نوآوری در سازوکارهای مالی حوزههای تحت مدیریت خود بسیار تعیین کننده است. از سوی دیگر دولت با بنگاههای بزرگی سر و کار دارد . وزارت نفت، ارتباطات، صنعت و معدنو نیرو، در زمره این حوزهها هستند. یکی از معیارهای من برای انتخاب وزرا در این حوزه قدرت مدیریت و برقراری ارتباط با این بنگاههای بزرگ بوده است.
ادامه دارد....