سيدرضا اكرمي: نجفي اگر فتنه را محكوم مي كرد وزير مي شد
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
سيدرضا اكرمي:
نجفي اگر فتنه را محكوم مي كرد وزير مي شد
آقای اکرمی دولت یازدهم از مجلس اصولگرا نتوانست رای کامل کابینه را دریافت کند و ما شاهد بودیم که دولت دهم هم که یک دولت اصولگرا بود نتوانست از مجلس اصولگرای ان زمان رای اعتماد کامل کابینه را بگیرد به نظر شما اشکال قضیه در کجاست؟
ببینید در مجلس زمان رای اعتماد دادن به کابینه مبحث اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل مطرح نیست آنچه مورد توجه است کارنامه داوطلبان وزارت و برنامه های آنهاست و در ضمن نمایندگان توجه می کنند به این که کاندیدا در پاسخگویی و دفاع از مواضع خود به سوالات چگونه جواب می دهد در زمانی که دویست و هشتاد و خرده ای آدم نشسته بر روی صندلیها به نطق ها گوش می دهند يا برنامهها را خواندهاند کاری به گرایش های سیاسی ندارند و این جمع بندی در مورد 3 کاندیدایی که رای لازم را کسب نکرده اند این بود که آقای میلی منفرد فرد شناخته شده ای برای مجلسیان نبود و آقای نجفی هم ادم با سابقه ای بود اما در دیکته هایی که قبلا نوشته شده بود غلط ها مورد بررسی قرار گرفت و البته حوادث سال 88 برای نمایندهها ناخوشایند بود.
اما ما در واقع یک نوع سیاسی کاری را در رای به کابینه می دیدم و نمی توان منکر این شد چون نطق های مخالفان به وضوح این امر را نشان می داد.
من معتقدم که آن مجلس مجموعه ای متشکل از افراد است و آنها هم لیستی نداده بودند که ما از فلان کس حمایت می کنیم یا نه مثلا فراکسیون رهروان يا پایداری يا امام و رهبری و ...این افراد بودند که به صورت فردی و توسط قرعه کشی صحبت می کردند و جناحی و جریانی حرف نمی زدند این یک روند قرعهکشی بود که اسامی بعضی در آمد و بعضی نه مثلا از خانم ها هیچ اسمی در نیامد هر چند که آنها هم ثبت نام کرده بودند من می گویم کابینه سیاسی واقتصادی دولت آقای روحانی رای بالایی آورد و این نشان می دهد که نمایندگان سیاسی و گرایشی عمل نکردند و به شناخت و سابقه دیکته شده و نوشته شده توجه داشتند.
اما من می گویم رای به کابینه سیاسی و اقتصادی به علت شرایط موجود کشور است ، اما در مورد وزرای آموزشی چون این اضطرار نبود، اتفاق نیفتاد.
من نمی توانم این موضوع را به صورت یک امر قطعی قبول کنم چون مثلا آقای میلی منفرد در سال 78 سابقه داشت نه الان يا آقای نجفی در سال 88 سابقه داشت، به نظرم می آید که آقای میلی منفرد برای مجلس ناشناخته بود و از طرف دیگر ایشان ادبیات مجلس را در کمیسیون ها و لابیگری نمی دانست که اینها امری مهم است يا آقای نجفی به صراحت نگفت که ما فتنه 88 را محکوم می کنیم و آن حوادث را قبول نداریم اما خوب مجلس آقای ظریف را می شناخت يا با آقای رحمانی فضلی در دیوان محاسبات آشنا بود.
اما آقای روحانی خطاب به مجلس و نمایندهها گفت من وزرای خودم را میشناسم و به توان آنها ایمان دارم و از این گذشته آنها جواب مثبتی از استعلام مراجع مربوطه داشتند.
می گویند کسی رفت خواستگاری گفتند چه شد گفت 50 درصد ان حل است آن هم از طرف من است که قبول دارم، این نظر آقای روحانی بود مجلس هم باید به این نتیجه میرسید یا نه؟
اما ما مجالس زاویه دار با دولت کم نداشتیم ولی در بحث رای اعتماد با دولت همکاری کردند مثلا مجلس سوم که به کابینه آقای هاشمی رای کامل داد يا مجلس پنجم که به کابینه آقای خاتمی رای کامل داد که در هر دوی آنها شما خودتان هم نماینده بودید.
کابینه آقای هاشمی بعد از جنگ بهوجود آمد و کشور وارد فاز سازندگی شده بود همچنین شخصیت آقای هاشمی هم به خاطر حضورشان در مجلس مورد احترام بود و آقای خاتمی نیز با کسی مثل آقای ناطق نوری به عنوان رئیس مجلس طرف بود که رئیسی مقتدر بود و نمایندگان هم به نظرات آقای ناطق احترام می گذاشتند و شخص آقای خاتمی هم بارای بسیار بالایی به ریاست جمهوری رسیده بودند معلوم است که اینها با دولت آقای روحانی که رای بالایی هم نیاورده متفاوتند. از سوی دیگر هم ایشان در دوره انتخابات طرفداران کمی در مجلس داشت و اغلب نماینده ها طرفدار آقایان قالیباف و ولایتی بودند.
به نظر شمامجلس با سه وزيري كه در آينده از سوي روحاني معرفي ميشوند چه خواهد كرد آيا مجلس با ایشان همراهی خواهد کرد؟
چون آقای روحانی فردی مجلسی بوده حتما کوشش می کند افرادي را معرفی کند که برای مجلس شناخته شده باشند و برای سه وزیر آینده تعامل بیشتری با مجلس خواهد داشت ./روزنامه قانون