رویترز: اکنون زمان مناسبی برای تصویب تحریمهای شدیدتر نفتی علیه ایران نیست
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
رویترز: اکنون زمان مناسبی برای تصویب تحریمهای شدیدتر نفتی علیه ایران نیست
به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش تحلیلیاش نوشت: انتظار میرود کمیته بانکداری سنای آمریکا در ماه میلادی جاری مناظره درباره نسخه بستهای از تحریمها را که در اواخر ماه ژوئیه در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد، مورد بررسی قرار دهد. طرح مجلس نمایندگان آمریکا صادرات نفت خام ایران به مشتریان جهانیاش را یک میلیون بشکه دیگر در روز در عرض یک سال کاهش میدهد و به تحریمهای قبلی آمریکا و اتحادیه اروپا که فروش نفت ایران را از سال 2011 به نصف رساندهاند، میافزاید.
این خبرگزاری در ادامه مدعی شد: کاهش بیشتر فروش نفت ایران اگر تحقق یابد میتواند آسیب بیشتری به اقتصاد ایران برساند؛ درآمدهای نفتی ایران از 95 میلیارد دلار در سال 2011 به 26 میلیارد دلار در سال 2012 رسید.
سناتورهای هر دو حزب آمریکا گفتوگوهای محرمانه درباره بستن شکافهای موجود در تحریمهای فعلی را آغاز کردهاند تا به این ترتیب کاهش صادرات نفتی ایران با سرعت بیشتری نسبت به طرح مجلس نمایندگان انجام گیرد؛ به گفته برخی مقامات، آنها قصد دارند به توانایی وزارت خارجه آمریکا برای مستثنی قرار دادن برخی از مشتریان نفتی ایران از تحریمها پایان دهند.
بسیاری خواستار این هستند که تحریمهای شدیدتری را علیه ایران اعمال کنند تا به حسن روحانی رییسجمهور ایران نشان دهند که واشنگتن درباره فشار بر برنامه هستهیی ایران جدی است.
ولی تحریمهای فعلی که موجب شده است کشورهایی مانند چین، هند، ژاپن و کره جنوبی واردات نفتیشان از ایران را کاهش دهند ممکن است تا حد ممکن بدون ایجاد حس خصومت و دشمنی در کشورهای خریدار نفت ایران پیش رفته باشند (و اگر بیشتر از این شود باعث ایجاد دشمنی شود).
امی مایرز جف، یک کارشناس انرژی و ژئوپلتیک در دانشگاه کالیفرنیا درباره تلاشها برای اعمال تحریمهای شدیدتر علیه ایران، گفت: کنگره میتواند هر چیزی را که دوست داشت تصویب کند ولی رییسجمهور (آمریکا) قادر نخواهد بود آن را اجرایی کند.
خبرگزاری رویترز در ادامه این گزارشش نوشت: قیمت بالای نفت نیز کمکی نمیکند. امید به اینکه تحریمها بتواند آسیب جدی به برنامه هستهیی ایران بزند در ماه ژوئن سال 2012، زمانی که قیمتهای نفت خام بینالمللی برنت به زیر 90 دلار برای هر بشکه رسید بالا بود.
قیمتهای پایین کمک میکند که درآمدهایی که ایران از فروش نفت خام کاهش یافتهاش دریافت میکند کمتر شود و تحریمها موثر باشند. قیمتهای پایین علاوه بر آن میتوانند همکاری بین کشورهای مصرفکننده نفت و واشنگتن را آسان کنند، در حالیکه قیمتهای بالای نفتی باعث میشوند محدود کردن فروش نفت از کشوری که منابع نفت بالایی دارد دشوار شود.
قیمتهای نفت برنت اکنون بسیار بالاتر است و به حدود 108 دلار برای هر بشکه رسیده است. تولید نفت در لیبی، عراق، نیجریه و برخی کشورهای دیگر باعث کاهش سه میلیون بشکه در روز یا حدود 3/5 درصد از تقاضای جهانی از بازار شده است.
کاهش هر چه بیشتر خرید نفت ایران با توجه به تلاشهای دولت باراک اوباما رییسجمهور آمریکا برای متقاعد کردن مصرفکنندگان نفت تهران به منظور یافتن گزینههای دیگری برای تامین نفتشان میتواند دشوار باشد. کاهش خرید نفت ایران توسط چین، ژاپن و کره جنوبی در سال 2012 بالا بود ولی اکنون به حالت ثابت رسیده است.
با توجه به اینکه واشنگتن به دنبال اجتناب از درگیریهای دیپلماتیک با کشورهای بزرگ در زمان افزایش تنشها در خاورمیانه و آفریقای شمالی است، شاید اکنون زمان مناسبی برای حذف انعطافپذیری در اعمال تحریمها نباشد.
ایسنا