روحاني ، عكس روي جلد مجله تايم/ در مسير صلح نوبل
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
روحاني ، عكس روي جلد مجله تايم
در مسير صلح نوبل
او آنقدر براي همتاي آمريكايي اش ظرافت به خرج داد تا آخر اوباما ناچار به مكالمه 15 دقيقهای رضايت داد.
پيش از آن 5 درخواست مقامات آمريكا براي گفت و گو از سوي وي رد شده بود. در همين حال توئيتر روحاني به رسانهای "فرارسانهای" تبديل شده است از عكس و خبر گرفته تا ديپلماسي و پيام رساني دراین صفحه صورت مي گيرد .
صفحهای كه تاكنون روزنامههاي معتبر بين المللي درباره آن گزارشها تهيه كرده اند و در جديدترين اتفاق عكس رئيس جمهور ایران روي جلد مجله تايم نقش بست .
دراین شماره تايم فريد ذكريا روزنامه نگار سرشناس آمريكايي با دكتر روحاني گفت و گو كرده است. تا كنون چهرهایرانيهايي چون محمد مصدق، رضا و محمد رضا پهلوي و محمود احمدينژاد بر جلد تايم نقش بسته است. اما اكنون توجهها به جايزهای است كه بهنظر مي رسد روسها در حال ربودن آن از دستایران هستند.
از جنگ تا صلح
جنگ مانند زلزلهاست بااین تفاوت كه بهجاي آنكه منشأ اتفاقات از زير زمين باشد از آسمان بر سر مردم فرود ميآيد. سرازير شدن بمب بر سر مردم بيگناه و بي خبر از همه جا، بيخانماني كودكان معصوم، حضور نظاميان در شهرها، جاري شدن خون بيگناهان در جويهايي كه پيش از آن آب زلال از آن عبور ميكرد.
همه تصاويري است كه قرار بود در سوريه رخ دهد. اما سوريه با تدبير از حضور نظاميان غربي نجات پيدا كرد.ایران با طرح خلع سلاح شيمیايي توانست مانع جنگ در سوريه شود.
وضعيت داخلي سوريه و پيگيري آمريكا براي دخالت نظامي دراین كشور، به موضوعي براي تعيين كانديداي جايزه نوبل تبديل شده است. جايزهاي كه طبق وصيت آلفرد نوبل صنعتگر و مخترع سوئدی به کسی داده ميشود که بهترین یا بیشترین کوشش را در راه برادری ملل یا انحلال يا کاهش ارتشها یا تشکیل و ترغیب کنفرانسهای صلح کرده باشد.
با وجوداینكه وزیر امور خارجه پوتين به نقشایران دراین زمينه اعتراف كرد اما مقامات روسي در تلاشند جايزه صلح نوبل سال 2014 را با تكيه بر طرحایران را به نام رئيسجمهورشان كنند. بیسلان کاباخیا معاون آکادمی بین المللی روسیه گفته تلاشهاي پوتين باعث بازگشت آرامش در منطقه شده بنابراين رئيسجمهورروسيه، لايق دريافت جايزه صلح نوبل است.
چه كسي مانع جنگ شد؟
همچنين نظر سنجیها در سطح جهان از کاهش محبوبیت باراک اوباما و افزایش محبوبیت جهانی ولادیمیر پوتین در ارتباط با بحران سوریه حکایت دارد.
مجله اکونومیست چاپ لندن نوشته است 49 درصد آمریکاییها معتقدند پوتین بیشترین فعالیت را در بحران سلاح شیمیایی سوریه داشته است.
در همین حال سهم اوباما را ازاین نظر، 25 درصد ميدانند. همزمان با تلاش پوتین برای جلوگیری از جنگ و ویرانی، آکادمی بینالمللی روسیه در امر اتحاد روحی و همکاری بین ملتهای جهان، وی را برای کسب جایزه صلح نوبل در سال 2014 نامزد كرد.این آکادمی در نامهای به کمیته جایزه نوبل علتاین درخواست را حمایت از پوتین برای برنامه وی درباره پیشگیری از بروز یک جنگ جدید جهانی دانست.
این گروه اعلام کرد: پوتین به علت تلاشهای خود به منظور مبادله یک توافقنامه با سوریه برای ارائه سلاحهای شیمیاییاین کشور تحت کنترل بینالمللی، شایسته دریافت جایزه صلح نوبل است.
با وجوداینكه روسيه پيگير پرهيز از جنگ خارجي و دخالت نظامي در سوريه شد و از طرح خلع سلاح شيميايي در سازمانهاي بينالمللي دفاع كرد اما هفته گذشته مشخص شداین طرح پيشنهادایران بود.
وزیر امور خارجه پوتين اعتراف كرد که اصلاین طرح برايایران است. سرگئی لاوروف در مصاحبه با روزنامه کومرسانت ازاین موضوع پرده برداشت و گفت: طرح خلع سلاح شیمیایی سوریه و پیوستناین کشور به معاهده منع گسترش تسلیحات شیمیایی در واقع طرحی از سویایران بود که مورد موافقت دولت سوریه و غرب نيز قرار گرفت.
رد پايایران در صلح
بااین وجود و براساس اظهارات سرگئی لاوروف که اعتراف کرده است طرح خلع سلاح شیمیایی سوریه و پرهیز از جنگ، طرحایران بود، مقامات دستگاه دیپلماسی کشور ما نیز باید درخواست خود را برای نامزدی یکی از مسئولانایران برای دریافتاین جایزه به همان علت که لاوروف از آن پرده برداشته است به کمیته صلح نوبل ارائه کنند.
روسیه بااینکه خود معترف است که طرح کنترل تسلیحات شیمیایی سوریه متعلق بهایران بوده، اما با بهرهبرداری از آن، خود را کاندیدای دریافت صلح نوبل میداند. ازاینرو مقامات کشور ما نیز با در نظر گرفتن منافع ملی و بینالمللی کشورمان باید طرح نامزدیایران برای دریافت صلح نوبل را ارائه کنند.
چندی پیش نیز «محمد محسن أبو النور»، روزنامهنگار و کارشناس امورایران در دانشگاه الازهر مصر خواستار اهدای جایزه صلح نوبل به حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان شده بود. با وجوداینكه طرح خلع سلاح شيميايي ازایران بود، تا كنون هيچكدام از مقاماتایران، روحاني را براي دريافت جايزه صلح نوبل به آكادمي نوبل پيشنهاد نداده و فرصت بهرهبرداري ازاین موقعيت را در اختيار روسيها قرار دادهاند.
نحوه انتخاب كانديداي جايزه
در مقایسه با سایر جوایز، روند پیشنهاد نامزد و انتخاب برنده جوایز نوبل طولانی و موشکافانه است. به همین دلیل است که در سالهای گذشته، جوایز نوبل به مهمترین و پروجههترین جوایز در نوع خود تبدیل شدهاند. فرمهایی که به منزله دعوتنامههای شخصی و اختصاصی است، به ۳۰۰۰ شخص منتخب ارسال میشوند تا از آنها برای اعلام نامزدی دعوت به عمل آید.
کمیته نروژی جایزه صلح نوبل اعلام کرده است که تاکنون 259 درخواست نامزدی برای دریافت جایزه صلح نوبل بهاین کمیته رسیده که 50 درخواست مربوط به سازمانها بوده است.
بنا به اعلاماین کمیته، 259 درخواست نامزدی بیشترین تعداد درخواستی است که تاکنون برای دریافت جایزه صلح نوبل وجود داشته است؛ به صورتی که رکود قبلی 241 نامزد مربوط به سال 2011 بوده است.
البتهاین کمیته در گزارش خود نام نامزدها را اعلام نکرد. طبق روند پیشنهاد نامزد و انتخاب برنده مهلت دقیق اعلام نامزدی ۳۱ ژانویه-10 دي ماه- است.
پس از اتمام مهلت اعلام نامزدی، یک کمیته موارد نامزدی را جمعآوری میکند تا به فهرست اولیهای که از ۲۰۰ نامزد تشکیل شده برسد.
این فهرست برای کارشناسان منتخب در حوزه کار هر یک از نامزدها فرستاده میشود تااینکه فهرست مذکور به ۱۵ نامزد نهایی محدود شود. پس از آن گزارشی را به پیوست نظرات مربوطه تهیه میکند و آنرا به آکادمی یا بر حسب زمینه جایزه به دیگر نهاد مربوطه میفرستد./روزنامه قانون