آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

آیت الله هاشمی رفسنجانی: حجت بر اهل درد تمام است/ امام اصل ولايت فقيه را از كما خارج کرد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

امام خمینی (ره) يكصد مورد نوآوري در فتاوا داشته اند/ امام اصل ولايت فقيه را از كما و حالت ضعيف خارج کرد/ امام درباره وسعت قلمرو فقه جملاتی بسیار مهم و تاریخی دارند          

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به نوآوری های حضرت امام (ره) در صدور فتواهای جدید، طرح نظريه لزوم تشكيل حكومت اسلامي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، حكم به حرمت تقيه، خارج ساختن اصل ولايت فقيه از كما و حالت ضعيف موجود در فتاواي گذشته، تأسيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و فتواي معروف درباره شطرنج و موسيقي را نمونه هایی از ابداعات حضرت امام خمینی (ره) معرفی می کند.

آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در جریان گفت و گوی مکتوب با شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) درباره نوآوري‌هاي امام خمینی (ره) اظهار کرد: ابداعات و نوآوري‌هاي نظرات و فتاواي امام (ره) آنقدر زياد است كه فهرست همه آنها در اين مقاله نمي‌گنجد. يكي از مراجع محترم، اخيرا به اينجانب گفتند كه در بررسي‌هاي خودشان به بيش از يكصد مورد نوآوري در فتاواي امام برخورده‌اند.

 

هاشمی رفسنجانی در ادامه به موارد و نمونه هایی از نوآوري‌هاي بنيادي امام خمینی (ره) اشاره می کند:

1-  طرح نظريه لزوم تشكيل حكومت اسلامي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي: اين اصل، موضوعي است كه در طول تاريخ بعد از غيبت امام عصر(عج) كمتر به سابقه روشني براي آن در نظرات فقها برخورد مي‌كنيم و جالب اينكه امام در اين مورد از سطح نظريه‌پردازي فراتر رفتند و براي عملي كردن آن جهاد عظيمي را سازمان دادند و با پشتكار ستايش‌انگيزي كار را به نتيجه رساندند و خط بطلان بر نظرات منفي بافانه‌اي كه مبارزه را به «مشت و سندان» يا «بر آهن سرد كوفتن» تشبيه مي‌كردند، كشيدندوبه ابطال نظریه نادرست «هر پرچمي كه قبل از ظهور امام عصر(عج) براي حكومت اسلامي بلند شود، پرچم ضلال است» همت گماردند.

 

2- حكم به حرمت تقيه: امام (ره) در امر مبارزه نوآوري ديگري داشتند. ايشان براي تقويت مقاومت و جهاد حكم دادند كه در راه مبارزه با رژيم مستبد و فاسد پهلوي و استعمار حاكم بر آن، تقيه ولو بلغ ما بلغ حرام است.

 

3-خارج ساختن اصل ولايت فقيه از كما و حالت ضعيف موجود در فتاواي گذشته: اين نظريه معمولا در سطح امور حسبه مطرح بود و در ميدان عمل كمتر اثري از آن به چشم مي‌خورد. امام (ره) با تبديل آن به محور حكومت اسلامي و تأسيس ساختارهاي مناسب براي آن، اين نظريه سياسي شيعه را احيا نمودند و طرفه اينكه اين امر را در حال تبعيد از ايران و زندگي در كشوري كه سايه استبداد بعث عراق آن را سياه‌تر از استبداد سياه ايران دوران پهلوي قرار داده بود و در حوزه بي‌رمق آن روز نجف اشرف آغاز كردند و با طرح فقيهانه آن عمق و جهت جديدي به مبارزه دادند

 

4- تأسيس مجمع تشخيص مصلحت نظام: امام(ره) با اتكاء به ادله روشن فقهي و كلامي كه اصلاً سابقه تاريخي نداشت، به تأسيس اين مجمع اقدام کردند. لازم به ذكر است كه با اينكه مباني مجمع تشخيص مصلحت نظام همیشه در بحث‌هاي فقهي حوزه وجود داشت و اموري از قبيل تقدم مصلحت اقوي بر مصلحت ضعيف، دفع افسد به فاسد، محور قرار گرفتن مصالح نظام اسلامي براي فتواها در فقه متداول ما جايگاه شناخته‌اي دارد، اما  امام با اين نوآوري كه در حقيقت احياي فقه راستين شيعه بود‌، بن‌بست اساسي را كه در قانون‌گذاري نظام پيش آمده بود، باز كردند و راهي براي حل مشكل حكومت‌هايي كه بخواهند بر محور عقيده و ايدئولوژي و اصول ثابت حركت كنند، طراحي كردند.

نكته بسيار مهمي كه نبايد از آن غفلت كرد، آن است كه امام در همين موضوع و در جواب نامه‌اي كه به ریيس‌جمهور  و امام جمعه وقت نوشتند، نكته مهم و بديعي را مورد تاكيد قرار دادند. ايشان در جواب نامه سران قوا كه پس از اطلاع از تصميم امام مبني بر تأسيس نهادي جهت حل بن‌بست موجود، خواستار سرعت عمل در آن شده بودند، نوشتند كه در صورت انجام كارشناسي معتبر براي تصويب قوانيني كه ظاهراً مورد انتقاد فقهي بعضي از علما واقع مي‌شود، احتياجي به چنين نهادي هم نيست و همان كارشناسي مجوز تصويب قانون است، و تنها براي مراعات احتياط بود كه مجمعي براي تشخيص بهتر و كارشناسانه‌تر مسایل شكل گرفت.

5-     فتواي معروف درباره شطرنج و موسيقي: امام (ره) با بيان اين مساله هم نوآوري كردند و هم بسياري از مشكلات موجود را رفع كردند. اين در حالي است كه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي كه با جمعي از علما در زندان بوديم، بر سر موسيقي آنچنان مشكل داشتيم كه آرم اخبار راديو هم به نظر جمعي از آنها حرام شمرده مي‌شد و هنگام نواختن آرم قبل از اخبار، صداي راديو را مي‌بستيم.

 

6- امام درباره وسعت قلمرو فقه جملاتی بسیار مهم و تاریخی دارند که می‌تواند منشا تحول وسیعی در تحقیقات علوم دینی شود و فضای نامحدودی را قلمرو فقه قرار دهد.

جلد اول دایره المعارف فقه مقارن در صفحه 65 جمله زیر را از امام نقل کرده است: «فقه؛ تئوری واقعی و کامل اداره انسان از گهواره تا گور است.» دایره المعارف این جمله را برای اثبات گستردگی قلمرو فقه آورده است و اگر دو جمله قبل از این جمله هم  مورد توجه قرار گیرد؛ استدلال کاملتر است.

 

امام در پیام مهمی که در تاریخ 3/12/1367 خطاب به مراجع، روحانیون، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات سراسر کشور داشتند، نوشتند: «در نظر مجتهد واقعی  فلسفه عملی تمامی فقه در تمامی زوایای زندگی بشریت است؛ حکومت نشان دهنده جنبه عملی فقه در برخورد با تمامی معضلات اجتماعی و سیاسی و نظامی و فرهنگی است. » ( صحيفه امام ،ج21 ص،289)

 

ایران از صدر اسلام تاكنون مأواي طرفداران اهل بيت بوده است

ایران بهترين موقعيت‌ جغرافياي سياسي كره زمين را دارد

او پیشنهاد می کند که خوانندگان این مطلب، پیام مهم امام (ره) را که چند ماه قبل از خاموش شدن مشعل وجودشان نوشته اند را نیز بخوانند و ادامه می دهد: نکته جالب در این پیام علاوه بر جامعیت آن، این است که امام این نظریه وسعت قلمرو فقه را بر اساس همان فقه سنتی و جواهری ارائه می دهند و بر همان اساس، فقه را پویا می بینند. توجه ویژه ای در این پیام درخصوص آسیب های وارده بر اسلام از ناحیه افراطیون سلفی و غالی و متحجران و مقدس نماهای خشک و منادیان جدایی دین از سیاست شده است. اكنون در كشور ايران كه از صدر اسلام تاكنون مأواي طرفداران اهل بيت بوده و بهترين موقعيت‌ جغرافياي سياسي كره زمين را دارد و مجموعه‌اي از منابع طبيعي و ذخاير كاني موجود زمين را در خود دارد، با مردمي برخوردار از سطح بالاي هوش، اولين حكومت بر اساس مكتب اهل بيت به نيابت از امام زمان حضرت صاحب‌الامر (عج) تشكيل يافته و ساختار نظامش را  با محوريت نيابت از ولي‌عصر شكل داده و در پرتو آن نيروهاي عالم و توانمندي در معارف اسلامي در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها رشد يافته‌اند و جريان بالنده‌اي از تحقيق و توليد دانش را در اختيار دارد.

 

حجت بر اهل درد تمام است

هاشی رفسنجانی می گوید: دعوت مكرر رهبر انقلاب براي توسعه كرسي‌هاي آزادانديشي در فضاي كشور طنين انداخته و مشتاقان زيادي از آن استقبال كرده‌اند و در مقابل هم هستند كساني كه دم از تحجر، جمود، سلفي‌گري و تقليد مي‌زنند و با حسن نيت ـ اما همراه با اشتباه ـ حجاب پژوهش و تحقيق آزادمنشانه مي‌شوند. در اين شرايط حجت بر اهل درد تمام است. اگر از اين فرصت كه مثل همه فرصت‌ها مثل ابرها از فضاي زندگي عبور مي‌كند، بهره نگيريم، عذري در پيشگاه دعوت عام قرآن براي تفكر و جهاد فكري و انتخاب احسن از ميان انديشه‌هاي سازنده در همه زمينه‌ها و نشر دعوت قرآن براي جويندگان راه حق نداريم، بخصوص توسعه اعجاب‌انگيز ابزار اطلاع‌رساني امكان نشر دعوت قرآن و سنت را آسان كرده، همانگونه كه نشر دعوت به خلاف و انحراف را هم همراه جاذبه‌هاي خاص خودش رواج داده است./شفقنا

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------