«هر ۹ روز یک بحران» برای روحانی هم کلید خورد
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
«هر ۹ روز یک بحران» برای روحانی هم کلید خورد
وقتی رضا صالحی امیری به عنوان دومین گزینۀ پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی پست وزارت ورزش و جوانان از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد نگرفت، این فرضیه قوت گرفت که نمایندگان اصولگرا یک وزراتخانه را وجهالمعامله قرار دادهاند تا دولت را مجاب کنند که در برخی موارد مطابق خواست آنان عمل نماید.
یکی از این موارد وزارت علوم بود که میتوان آن را پرچالشترین موضوع فی مابین مجلس و دولت یازدهم دانست. دلیل اصلی حساسیت وزارت علوم از آن جهت است که در کشور ما همواره بستر اصلی تحولات سیاسی در دانشگاهها فراهم شده و سپس به بطن جامعه آمده است، لذا مدیریت آموزش عالی کشور هم برای مردم سالاران حائز اهمیت است و هم برای انحصار گرایان.
مردم سالاران دانشگاه را نهالی میپندارند که نیازمند مراقبت و آبیاری است تا در آینده درختی تنومند شود و میوهای دهد از جنس آگاهی و آزادی. اما انحصارگرایان آن را عفریتی میدانند که هر از چندگاهی برمی آشوبد و گردنکشی میکند و پایههای اقتدار را میلرزاند و به همین دلیل همواره در پی اعمال فشار و ایجاد خفقان در فضای پرنشاط دانشگاه بوده و هستند و خواهند بود.
پس از رای اعتماد مجلس به فرجی دانا، انتظار میرفت که نمایندگان استقلال دولت و به تبع آن وزارت علوم را محترم بشمارند و برای مدتی نظاره گر عملکرد این وزیر اندیشمند و غیر سیاسی باشند. اما پس از گذشت حدود یک هفته، در حالیکه هنوز مهر تایید نمایندگان در پای حکم وزارت فرجی خشک نشده بود، عدهای در مجلس قیل و قال به راه انداختند و بار دیگر از غیب خبرآوردند که خطر بارش فتنه از آسمان نزدیک است!
طرح استیضاح ِ نووزیر کابینه که به علت استفاده از تجربیات دو تن از بزرگان آموزش عالی کشور میرفت تا در دستور کار مجلس قرار گیرد، فعلا به یک تذکر کتبی ختم شده است. اما نشان داد که نام مجلس نهم با «فتنه» عجین است و نمایندگان تندرو حالا حالاها دست از سر وزارت علوم برنخواهند داشت.
گویا قرار است «فتنه» اسم رمزی در جهت اعمال محدودیت برای وزارت علوم و سنگ اندازی در مسیر دولت باشد، واگرنه کجای دنیا برای استیضاح وزیری که یک هفته از آغاز کارش میگذرد، آن هم به بهانۀ لفظ مبهم «فتنه» امضا جمع میکنند!
از شواهد اینگونه بر میآید که طرح «هر۹روز یک بحران» برای دولت خاتمی انجام شد، برای دولت روحانی هم از هم اکنون کلید خورده است و احتمالا تا اسفند ۹۴می تواند دولت را با چالشهای جدی مواجه کند. در چنین شرایطی ضرورت ارائۀ یک مدیریت بحران قوی از سوی دولتمردان به شدت احساس میشود.
سایت سلام نو