فاتحان ۲۴خرداد، حامیان فرجیدانا
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
فاتحان ۲۴خرداد، حامیان فرجیدانا
۲۴خرداد۱۳۹۲ حدود ۱۹میلیون ایرانی به اندیشهها و گفتمان حسن روحانی رای دادند و با این حضور قدرتمندانه خواستار تغییر در رویکردهای موجود شدند.
دولت تدبیر و امید برآمده از رای ملت مبنی بر تغییر وضع موجود و بهبود اوضاع کشور در عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است. گفتمان مغلوب انتخابات دوره یازدهم ریاستجمهوری نتوانست به بیش از 10درصد از رای مردم دست یابد و اصولگرایان با گذشت ۳ماه از آغاز به کار دولت روحانی هنوز به این جمعبندی نرسیدهاند که در یک نظام مبتنی بر دموکراسی جناح مغلوب (اقلیت) باید به رای اکثریت تمکین کند.
دکتر روحانی وامدار ۱۹میلیون ایرانی است که با رویکرد تغییر وضع موجود در روز ۲۴خرداد به پای صندوقهای رای آمدند و طبیعی است که برنامهها، همکاران و استراتژی رئیسجمهور باید بر اساس رای مردم تنظیم شود. در حوزه سیاست داخلی مطالبات عمده مردم از دولت جدید بهبود معیشت، سامان دادن به اقتصاد کشور و ایجاد فضای باز بر مبنای تکثرگرایی و جامعه چندصدایی است.
یکی از کانونهای مهم رای روحانی در انتخابات خرداد۹۲ دانشگاهها بود. جامعه دانشگاهیان ایران در طی 8سال دولت احمدینژاد، دوران نه چندان مطلوبی را گذراند. روحانی برای پاسخ به مطالبات این قشر شریف راهی جز عمل به وعدههای انتخاباتیاش ندارد.
رئیس دولت یازدهم در معرفی وزیر علوم، به مجلس اقدام به معرفی چهره موجهی چون میلیمنفرد نمود که مجلس اصولگرای نهم به او رای اعتماد نداد و از معرفی فردی چون توفیقی به دلیل مسائلی که امکان داشت بروز پیدا کند استنکاف ورزید، هرچند که این دو چهره برجسته دانشگاهی نماد اصلاحطلبان و جامعه روشنفکری ایران هستند.
قاطعیت و اعتقاد راسخ رئیسجمهور به تحقق گفتمان غالب انتخابات یازدهمین دوره ریاستجمهوری در معرفی چهره برجستهای چون دکتر فرجیدانا آن هم بعد از نگاه منفی اصولگرایان به ۲ گزینه قبلی موج میزند. خوشبختانه روحانی نشان داد که مصمم به گام برداشتن در مسیری است که مردم در ۲۴خرداد۹۲ پیمودهاند. اما به نظر میرسد غفلت اصولگرایان بهارستاننشین از شکست در انتخابات خرداد۹۲ هنوز به چشم میخورد؛ طیفی از اصولگرایان از منتخب ملت انتظار دارند که رای ملت را نادیده بگیرد و به دنبال خواستههای جناحی شکستخوردگان انتخابات ۲۴خرداد باشد.
در حالی که کمتر از دو هفته از شروع کار وزیر جدید علوم میگذرد، اقلیت بیاعتنا به مطالبات اکثریت بر خواستههای خود اصرار دارد و به واسطه انجام وظیفه قانونی (رای اعتماد به فرجیدانا) انتظار دارند که وی به دغدغههای جامعه دانشگاهی بیتوجه و به دغدغههای آنان پاسخگو باشد. معرفی توفیقی و میلیمنفرد به عنوان دستاندرکاران ارشد این وزارتخانه حق مسلم فرجیداناست اما افراطیون با تقاضای نابجا انتظار دارند که وزیر جدید از این مدیران باتجربه، کارآمد و خوشسابقه در جهت اداره بخش علوم و آموزش عالی صرفنظر کند.
هفته گذشته تعدادی از نمایندگان اصولگرا طی تذکری به فرجیدانا نارضایتی خویش را از روی کار آمدن میلیمنفرد و توفیقی نشان دادند. رسانههای وابسته به آنها نیز فرجیدانا را تهدید به استیضاح کردند اما آنچه از وزیر علوم انتظارمیرود، قاطعیت و اصرار بر گفتمان اعتدال است.
پرواضح است که رئیسجمهور و تمامی وزرای دولت تدبیر و امید موظف به همسویی و همراهی با مطالبات اکثریت ملت هستند هرچند که افراطیون آن را برنتابند. فرجیدانا لحظهای نباید از مسیر اصلاحطلبی و اقدام شایستهای که در انتصابهای اخیر داشته دچار
تردید شود.
/روزنامه آرمان