آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…


وقتي اصول و سياست‌هاي توسعه‌اي براي مجريان مشخص‌تر و محدودتر بوده‌اند برنامه‌ها آسان‌تر به اهداف خود رسيده‌اند/بخش عمومي و دولت‌هاي مركزي و ايالات به هدف‌هاي برنامه مي‌گرويدند، اما براي بخش خصوصي، برنامه در محيطي مقررات‌زدايي شده نقش ارشادي ايفا كرده و بيشتر به سمت رهنمودسازي رفته است.

مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي سير تحول برنامه‌ريزي در جهان را بررسي كرد.
دفتر مطالعات برنامه و بودجه اين مركز ضمن بررسي تجربه برنامه‌ريزي در برخي از كشورها خاطرنشان ساخت كه به طور سنتي، برنامه‌ريزي جامع در كشورهاي در حال توسعه با اقتصاد مختلط بوده و از نظر زماني به سه گروه بلندمدت (چشم‌انداز 10-20 ساله)، ميان مدت (5 ساله) و كوتاه مدت (ساليانه)، از نظر فراگيري به برنامه‌هاي كلان، بخش‌ها و زيربخش‌ها و پروژه‌ها و از نظر جغرافيايي به ملي و منطقه‌اي تقسيم شده‌اند.
مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، افزود: دقت در سير تحول برنامه كشورها نشان مي‌دهد كه وقتي اصول و سياست‌هاي توسعه‌اي براي مجريان مشخص‌تر و محدودتر بوده‌اند برنامه‌ها آسان‌تر به اهداف خود رسيده‌اند، لكن تحول تدريجي در دگرگون سازي نوع، روش و محتوي برنامه‌ها و تغيير جهت فعاليت‌ دولت‌ها ( خصوصا در عرصه توسعه اجتماعي و خدمات زيربنايي از دستوري) به ارشادي و رهنمودسازي، سرعت و ميزان موفقيت برنامه‌ها و دستيابي به اهداف را بسيار بالا برده است. به عبارتي سير تاريخي نشان مي‌دهد كه بخش عمومي و دولت‌هاي مركزي و ايالات به هدف‌هاي برنامه مي‌گرويدند، اما براي بخش خصوصي، برنامه در محيطي مقررات‌زدايي شده نقش ارشادي ايفا كرده و بيشتر به سمت رهنمودسازي رفته است.
در ادامه اين گزارش آمده است: در حال حاضر در كشورهاي پيشرفته، در برنامه‌ها، صرفا راهبردهاي برنامه ذكر و اهداف اولويت‌دار قابل دسترس بيان شده و با سازوكارهاي مختلف علاوه بر دستگاه‌هاي دولتي مشاركت نهادها و سازمان‌هاي مستقل و خصوصي نيز جلب مي‌شود. علاوه بر اين برنامه‌ها بيشتر به سمت تعيين راهبردها، سازگاري اهداف و اولويت‌ها با ابزارها و وسايل، تصميم‌گيري‌هاي آني و مديريت بحران‌ها و استفاده از تمامي ظرفيت‌هاي كشور با قيد هماهنگي دستگاه‌هاي اجرايي و بخش خصوصي پيش رفته و موضوعات مختلف اجتماعي، زيست محيطي، فرهنگي و مباحث كيفي نيز علاوه بر مسائل اقتصادي مورد توجه خاص قرار گرفته است.
اين گزارش مي‌افزايد: بيشتر كشورهاي پيشرفته صنعتي نظام حكومتي يا فدراتيو دارند يا اگر هم حكومتشان بسيط باشد با تمركز‌زاديي‌هاي پي در پي از دو طريق تفويض اختيار و برپايي دولت‌هاي تمام عيار شامل قواي مجريه و مقننه منطقه‌اي و محلي (شهرداري‌ها) شبيه حكومت‌هاي فدراتيو شده‌اند. از اين رو در اين كشورها برنامه‌ريزي يك شكل و يكنواخت براي همه مناطق و نواحي كشور كنار گذاشته شده و اموري از اين دست به مناطق (استان و شهرستان) و شهرداري‌ها- كه در كشورهاي پيشرفته غالبا يكي از تقسيمات كشوري است - واگذار شده است.
كما اينكه كشورهايي مانند آلمان فدرال، هلند، ژاپن و كره جنوبي برنامه‌ريزي مركزي (ملي) سنتي را كنار گذاشته‌اند و در عوض در آنها برنامه‌ريزي‌هاي زيست محيطي و قضايي رونق فراوان يافته است. سرشت برنامه‌ها نيز خواه در سطح ملي خواه در سطوح منطقه‌اي و محلي از كمي و انعطاف‌ناپذير به كيفي، راهبردي (استراتژيك) و محدود و اولويت‌دار تغيير يافته است. حتي گاهي برنامه‌ريزي ملي چيزي بيش از رهنمودهاي كلي نيست...../تحلیل:ایلنا

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------