مصطفی معین از چهرههای برجسته اصلاحطلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هستهای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…
-
مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
-
تاریخ انتشار : سه شنبه, 01 تیر 1389 11:30

رئیس مجلس شورای اسلامی در واكنش به مخالفتها نسبت به مصوبه اخیر مجلس گفت: فكر میكنم برخی از افرادی كه در این باره خیلی سروصدا میكنند این مصوبه را خوب نخواندهاند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز دوشنبه در همایش تخصصی تاریخ مجلس طی سخنانی گفت: اصرار ما در این باره كه قانون در كشور باید اجرا شود به این دلیل است كه بدون قانون نمیتوان دموكراسی را در كشور پایدار كرد.
وی افزود: ممكن است برخی مسائل در مجلس تصویب شود كه برخی آنرا دوست نداشته باشند اما الزام به اجرای قانون باعث حفظ شئونات میشود، قوای قضائیه و مجریه قدرت بالفعل دارند لذا اگر نظارت مجلس بر آنها نباشد ممكن است مشكل ایجاد شود، كنترلی كه مجلس انجام میدهد باعث میشود كه قوا همیشه از حقوق ملت حمایت كنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: در مناقشه اخیری هم كه در مورد مصوبه روز گذشته مجلس صورت گرفت و قدری هم در كشور بحث آن داغ شد یا آن را داغ كردند هم نشانهای از همین موضوع است؛ فكر میكنم برخی از افرادی كه در این باره خیلی سروصدا میكنند این مصوبه را خوب نخواندهاند.
لاریجانی ادامه داد: این مصوبه راجع به همه مؤسسات آموزشی غیردولتی كشور است؛ در این مصوبه مؤسسات غیردولتی در كشور باید تابع نظاماتی باشند و هیئت مؤسسشان اینگونه تشكیل شوند. البته بخشی از آن هم شمول دانشگاه آزاد است ولی همه این مؤسسات را رها كردند و این یك موضوع را گرفتند. البته من از این جهت كه شمول دانشگاه آزاد در آن بود اشكال قانون اساسی گرفتم ولی خود متن طرح راجع به همه مؤسسات غیر دولتی است ولی برخی این را كنار گذاشتند و همین یك گوشه را گرفتند.
وی خاطرنشان كرد: طبیعتا در مورد یك بحث، مجلس تابع نظامات قانونی است، بنده گاهی تعجب میكنم كه برخی افراد طوری اظهارنظر میكنند كه تصور میشود مجلس را باید بدون قانون اداره كرد؛ در یكی از این نوشتهها گفته بودند كه رئیس مجلس اگر اخطار قانون اساسی را قانونی میدید چرا طرح را از دستور خارج نكرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: نمیشود طرح را از دستور خارج كرد چرا كه اداره مجلس طبق آئیننامهای است كه آن هم قانون میباشد، اخطار را ممكن است رئیس مجلس قانونی بداند كه البته من هم آنرا قانونی میدانم.
لاریجانی اضافه كرد: این اخطار را فقط به خاطر اینكه دانشگاه آزاد شامل شده و شورای انقلاب فرهنگی در این موضوع ورود كرده بود، وارد میدانستند. اما نظامات مجلس اقتضاء میكند كه خود مجلس به موضوع رای بدهد نه اینكه رئیس مجلس شخصا طرح را از دستور خارج كند.
وی با اشاره به اظهارنظرهای گوناگون درباره مصوبه اخیر مجلس اضافه كرد: یكی از افراد اظهارنظر خیلی جالبی كرده بود، وی میگفت كه در مجلس ششم در بحث قانون انتخابات رئیس مجلس وقتی حكم ولایی و رهبری را دید آن قانون را از مجلس خارج كرد، آن حكم ولایی بود اینجا كه حكم ولایی نیست اینجا فقط قانون اساسی است.
رئیس قوه مقننه، تصریح كرد: تشخیص ما از قانون اساسی این است كه این اشكال وارد است. اما مجلس این اشكال را وارد ندانست البته بنبستی هم وجود ندارد، شورای نگهبان میتواند در این باره قضاوت كند.
لاریجانی در ادامه سخنان خود تاكید كرد كه اگر اخطار را شورای نگهبان وارد ندانست، مسیر خود را طی خواهد كرد اما اگر نظر رئیس مجلس را قبول كرده و اخطار وارد دانسته شد، مسیر دیگری طی میشود لذا این مسئله غوغاسالاری ندارد.
وی افزود: اگر كسی در رسانهها نسبت به جایگاه مجلس با دریدگی صحبت كند به معنای منطقی بودن سخن وی نیست، اینها تصور نمیكنند كه همین مجلس بود كه در مسائل مختلف مواضع محكمی نسبت به كشورهای دیگر میگرفت كه شما هم هورا میكشیدید، چطور اینجا اگر یك گوشهای مطابق با میلتان نبود از صدر تا ذیل آنرا میخواهید آتش بزنید، این رفتار، رفتار عاقلانهای نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این قوه مقننه، قوهای است كه اگر كسی به آن توهین كند یعنی به ملت توهین كرده است، برخی شاید آنقدر ذوب در یك قوه دیگر هستند كه چشم دیدن قوه دیگری را ندارند یعنی این رفتار، رفتار واقعی نیست.
وی در ادامه تاكید كرد: اگر كسی بخواهد سنجیده، سنجش كند او باید بداند كه نهادهای قانونی كشور باید در جایگاه خود محترم شمرده شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه كرد: از این فراز و فرودها ما هم داشتهایم، باید اصرار كنیم كه قوه مقننه مطابق با قانون خود اداره شده و مطابق قانون هم روابط باید در كشور وضع شود.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به مجالس قبل از انقلاب بویژه مجالس دوران مشروطیت اشاراتی داشت...../تحلیل:عصرایران