قاچاق مشروبات الكلي با اهداف سياسي
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : یکشنبه, 03 مرداد 1389 12:18
رئيس پليس مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي كشور
قاچاق مشروبات الكلي با اهداف سياسي انجام ميشود
مشروبات الكلي، بحث اقتصادي مطرح نيست و بحث كاملا سياسي و فرهنگي است/متاسفانه گرداننده اصلي قاچاق، به چنگ قانون گرفتار نميشود/مجرميني كه در خارج از كشور هدايتگر قاچاق هستند، دستگير و به ايران تحويل داده ميشوند.
ايلنا: رئيس پليس مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي كشور در نشست خبري با ارائه گزارش اقدامات طرحهاي مبارزه با قاچاق كالا و ارز به مقايسه كشفيات سه ماهه اول امسال نسبت به سه ماهه اول سال گذشته پرداخت.
به گزارش خبرنگار ايلنا، سرهنگ فتحالله زمانيان با اشاره به اينكه بيشترين كالاهاي قاچاق، پوشاك، صوتي و تصويري و لوازم خانگي است گفت: ارزش ريالي كالاهايي كه در سه ماهه اول امسال كشف شده 150 ميليارد تومان بوده است و 120 باند قاچاق نيز در سه ماهه اول امسال متلاشي شده و در اين راستا 21 هزار نفر دستگير شدند.
وي افزود: كل پروندهها 15هزار و 800 پرونده بوده است كه حدود چهار هزار و 200 پرونده آن مربوط به قاچاق كلان يعني قاچاق بالاي 100 ميليون تومان بوده است.
وي با اشاره به اينكه بيشترين قاچاق از حوزه كشورهاي خليجفارس صورت گرفته است، گفت: بيشترين اجناسي كه وارد ميشود اجناس چيني است كه در كشورهاي همسايه دپو شده و به ايران قاچاق ميشود.
وي همچنين افزود: افزايش ارزش ريالي كشفيات سه ماهه نخست امسال نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته هفت درصد، افزايش متهمين 11 درصد و افزايش كشف قاچاق بالاي يك ميليون 12 درصد بوده است. همچنين پروندههاي كشفشده زير يك ميليون تومان 17 درصد كاهش داشته است.
زمانيان خاطر نشان كرد: تمام كالاها يا در محورهاي مواصلاتي يا در محلهاي دپو كشف شده است اما قاچاق كالا از مكانهاي رسمي و يا جعل اسناد گمركي صورت ميگيرد كه براي جلوگيري از آن تلاش ميشود تا كليه اسناد الكترونيكي شود و در اين صورت جعل آن كاهش يابد.
وي افزود: متاسفانه كالاهاي قاچاق مثل مواد مخدر نيستند كه در هر جايي رويت شوند بدانيم كه آنها قاچاق هستند و وقتي وارد يك فروشگاه ميشويم، نميتوانيم تشخيص دهيم كه كدام يك از كالاها قاچاق است و كدام يك قانوني وارد شده است.
رييس پليس مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي در مورد قاچاق سوخت گفت: قاچاق سوخت نيز مثل ساير قاچاقها با انسداد مرزها كاهش يافته است و در سه ماهه نخست امسال نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته 24 درصد كاهش داشتهايم. بيشترين ميزان قاچاق سوخت ما، قاچاق گازوئيل و تقريبا قاچاق بنزين نداريم.
وي در ادامه از هدفمند بودن بعضي از قاچاقها نام برد و گفت: دشمنان از اين حربه بسيار استفاده ميكنند تا در ميان ما نفوذ كنند، براي مثال با شنيدن اعترافات برخي از قاچاقچيان و رصد ورود مشروبات الكلي متوجه ميشويم كه قاچاق اين مشروبات به صورت هدفمند است.
وي افزود: در بحث مشروبات الكلي، بحث اقتصادي مطرح نيست و بحث كاملا سياسي و فرهنگي است. شايد حملكنندههاي آنها ندانند كه چه ميكنند اما هدف كاملا سياسي است و فكر ميكنم با اصلاحيه قانون مجازات كه در سال پيش به تصويب رسيد. برخي از اين مشكلات حل شود.
وي با اشاره به اصلاحيه قانون 702 و 703 در بحث جرائم گفت: در اين قانون مجازات قاچاق مشروبات الكلي ده برابر شده است و هفت ليتر به آن اضافه شده است و اگر تكرار جرم صورت گيرد قضات ميتوانند جريمههاي بازدارنده ديگري را نيز اعمال كنند. مانند توقيف خودرو حملكننده مشروبات و يا توقيف مكانهاي نگهداري آنها به نفع دولت.
رئيس پليس مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي كشور يكي از مهمترين معضلات اين روزها را قاچاق كالا دانست و گفت: نيروي انتظامي به عنوان تشكيلاتي كه مسئوليت مبارزه با جرائم را دارد با درك صحيح از موضوعات اجتماعي هر سال و با توجه به شرايط خاص آن سال، اقدامات خاصي را انجام ميدهند.
زمانيان افزود: گستردگي بحث قاچاق باعث شده تا اقدامات همهجانبهاي را در نظر بگيريم و اولين قدم در زمينه كاهش ورود قاچاق، انسداد مرزها بود كه تاثيرات مثبت آن را هر سال با انسداد مساحت بيشتري از مرزها ديدهايم.
وي تصريح كرد: جلوگيري از قاچاق در ابتداي مرزها هم در بحث مبارزه با آن بسيار مهم است. ما بايد با قاچاق از هنگام ورود تا عرضه مبارزه كنيم و در جهت برخورد با اين مشكل در مجموعه انتظامي سراسر كشور طي برنامههاي ساليانه طرحهاي خاص عملياتي داريم.
وي با اشاره به طرحهاي عملياتي نيروي انتظامي گفت: اجراي طرحهاي عملياتي به صورت مستمر در فصول مختلف در سطح كشور، طرحهاي سراسري كه همزمان در سراسر كشور نسبت به يك كالاي خاص صورت ميگيرد، طرحهاي منطقهاي كه با توجه به حساسيت منطقه و فراواني جرم در يك منطقه صورت ميگيرد، كار اطلاعاتي و برخورد با شبكههاي اصلي قاچاق، كنترل باتدبير مجرمين براي پيدا كردن دستهاي پنهان پشت قاچاق. از جمله اين طرحها هستند.
وي افزود: بسياري از موضوعاتي كه ما با آن روبرو هستيم به اين دليل است كه كساني كه گرداننده اصلي قاچاق هستند، به چنگ قانون گرفتار نميشوند.
وي ادامه داد: شناسايي و توقيف اموال قاچاق به نفع دولت و اجراي پرداخت جريمههاي كساني كه در سالهاي اخير دستگير شدهاند اما از پرداخت جريمههايشان سر باز زدهاند از ديگر برنامههاي نيروي انتظامي است.
زمانيان با اشاره به نشستهاي منطقهاي با مسئولان محلي گفت: در برنامه امسال نشستهاي منطقهاي مخصوصا با استانهاي غربي و جنوبي كه محل ورود كالاهاي قاچاق هستند، وجود دارد، همچنين ما اعتقاد داريم كه همه مجموعههاي مبارزهكننده با توجه به تغييراتي كه در روند ورود و خروج كالاهاي قاچاق صورت ميگيرند بايد به طور منظم آموزش ببينند.
وي در پايان به ساير مجرمين در بحث قاچاق كالا و ارز هشدار داد: امسال با هماهنگي پليس اينترپل مجرميني كه در خارج از كشور هدايتگر قاچاق هستند، دستگير و به ايران تحويل داده ميشوند...../تحلیل:عصرایران