آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

استراتژی فروپاشی اصولگرایان چگونه کلید خورد؟



تحلیلی بر رویکرد تخریبی حامیان دولت در قبال اصولگرایان

استراتژی فروپاشی اصولگرایان چگونه کلید خورد؟

به نظر می‏رسد با نزدیک‏تر شدن به روزهای پایانی دولت این جریان که از ادامه کار خود پس از پایان دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‏ نژاد چندان مطمئن نیست، درصدد وارد آوردن ضرباتی دیگر بر پیکره جریان اصولگرایی و نیز قطب‏های شکل دهنده آن باشد. ضرباتی که شاید در حکم آخرین تلاش‏های حامیان احمدی‏ نژاد در آخرین روزهای حضور در قدرت باشد.

شفاف: تخریب و هجمه شدید رسانه‏ها و چهره‏ های حامی دولت علیه اصولگرایان به شکل قابل توجهی در ماه‏های گذشته جریان داشته است. انتقادهای مداوم و سناریوپردازی‏های پیچیده با هدف چالش‏آفرینی برای اصولگرایان متوقف نشده‏ است. محمدعلی جوانفکر، مشاور مطبوعاتی احمدی‏نژاد، معتقد است اصولگرایان قافیه را باخته‏ اند. همچنین معاون سیاسی نهاد ریاست جمهوری اصولگرایان را به عافیت طلبی و محافظه کاری متهم می‏کند. حامیان دولت در پس اتفاقات رخ داده در جریان قهر یازده روزه رئیس جمهور، به ‏سرعت مسیر ضعف و انحطاط را پیموده و از تاثیرگذاریشان بر صحنه سیاسی کشور به شکل روزافزونی کاسته شده است.

اوج ضعف این جریان در رقابت‏های انتخابات مجلس نهم مشاهده شد؛ جایی که حامیان دولت به‏ رغم تلاش فراوان، از حضور مستقیم و موثر در صحنه بازماندند و در بهترین حالت حتی به اندازه تعداد انگشتان یک دست نیز موفق به فرستادن چهره‏ های خود به مجلس نشدند. با این همه، تحلیل رویکردهای جریان حامی دولت نشان می‏دهد این جریان از تلاش برای تاثیرگذاری بر فضا و تحولات سیاسی کشور غافل نشده و در برابر روند رو به افزایش انزوا و حاشیه‏ نشینی، همچنان استراتژی خود را در قبال اصولگرایان به پیش می‏برد.

رویکردهای حامیان دولت در قبال اصولگرایان


ایجاد اختلاف میان اصولگرایان:

با توجه به انزوای جریان حامی دولت در صحنه سیاسی کشور، از جمله رقابت‏های انتخاباتی مجلس نهم، این جریان کوشید در بحبوحه رقابت‏های انتخابات مجلس و نیز رقابت اصولگرایان بر سر انتخاب رئیس مجلس سناریوی تفرقه‏ افکنی میان اصولگرایان را دنبال کند و با انتشار گزارش‏ها و مصاحبه‏ هایی اختلاف و شکاف میان اصولگرایان را عمیق نشان دهد. ازاین‏ رو در جریان رقابت‏های انتخابات مجلس، رسانه‏ های حامی دولت حملات تخریبی قابل ملاحظه‏ ای را علیه جبهه متحد اصولگرایان در دستور کار قرار دادند.

تاکید بر یکسانی و عدم وجود اختلاف ماهوی میان تمامی اصولگرایان: پیش از برگزاری انتخابات بارها در رسانه‏ های حامی دولت این خط تحلیلی ارائه شد که مردم و توده‏ها به رقابت‏های درون اردوگاه اصولگرایی اعتنایی ندارند و تفاوتی میان این گروه‏ها قائل نیستند. تقلیل اختلافات میان اصولگرایان به دعواها و اختلاف‏های شخصی و استهزای مباحث مطرح میان گروه‏های اصولگرا، از آن رو دنبال می‏شد که در نهایت این اختلاف‏ها به جدال بر سر قدرت نسبت داده شود، و این مهم که گویا میان تمامی این گروه‏های اصولگرا تفاوت ماهوی چندانی وجود ندارد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

القای به بن‏ بست رسیدن اصولگرایان:

در روزهایی که تمامی تلاش‏های اصولگرایان برای دستیابی به وحدت حداکثری برای حضور در انتخابات مجلس نهم به بن ‏بست رسید، رسانه‏ های حامی دولت با استقبال از این موضوع، شرایط پیش آمده را ناشی از به بن‏بست رسیدن اصولگرایان قلمداد کردند. روزنامه ایران در مطلبی با عنوان «به احترام مدعیان اصولگرایی ساکت!» می‏نویسد: «انگار این کمیته وحدت محافظه‏ کاران بدجوری کفگیرش به ته دیگ خورده و احتمالا تا چند روز دیگه به جون خود دیگ بیفتن و کفشو سوراخ کنن! الان چند ماهه دور هم نشستن و کسی هم جرات نداره بهشون از گل نازکتر بگه، اما باز هم وحدت نمی کنن! یالا زودتر یا وحدت کنین یا ساکت شید!» همین روزنامه در گزارشی دیگر با توجه به نپیوستن گروه پایداری به جبهه متحد اصولگرایان گزارشی با عنوان « قطار وحدت به کوچه بن‏بست رسید!» منتشر می‏کند. روزنامه ایران در گزارشی با عنوان «مردم در انتظار برنامه ائتلاف های انتخاباتی» نیز به نقد گروهها و جبهههای حاضر در انتخابات مجلس نهم می‏پردازد و با نام بردن از تمامی گروههای انتخاباتی تلاش دارد این مسئله را القا کند که برنامه محوری در پس دعواها و رقابت‏های درون اصولگرایی به فراموشی سپرده شده است.

تلاش برای شکل ‏گیری مجلس جزیره‏ای: بی‏ اعتمادی توده‏ ها و عموم مردم به جریان‏ها و احزاب سیاسی کشور و اقبال نیروهای سیاسی مستقل در انتخابات مجلس از مهمترین سر خط‏های تحلیلی رسانه‏ های دولت در ماه‏های اخیر بوده است. در حقیقت تیم دولت که در جریان رقابت‏های مجلس از شانس حضور تابلودار برخوردار نبود، تلاش کرد ترکیب مجلس به گونه‏ ای رقم خورد که مجلس نه متشکل از یک فراکسیون قدرتمند اصولگرا، که از فراکسیون‏ها و گروه‏ های متفرق و مستقل تشکیل شود و به دنبال جزیره‏ای شدن مجلس، از انسجام و اتحاد درونی آن کاسته شده و قدرت مجلس برای عرض اندام در برابر دولت تحلیل رود.

محافظه‏ کار خواندن اصولگرایان: در طی سال‏های گذشته حامیان دولت کوشیده ‏اند خود را خواهان تغییر و تحول در اوضاع جاری کشور نشان دهند و اصولگرایان را خواهان حفظ وضع موجود. این مهم از سوی چهره‏ ها و رسانه‏ های این گروه القا شده که از آنجایی که تغییر وضع موجود، منافع اصولگرایان را تهدید می‏کند این گروه مانع برنامه‏ های دولت برای متحول ساختن شرایط موجود هستند. در حقیقت حامیان احمدی‏ نژاد خود را دارای اندیشه‏ های پویا و نو، و اصولگرایان را محافظه‏ کار و برخوردار از رویکردهای نخ‏نما شده به تصویر می‏کشند.

بار کردن مشکلات موجود در کشور بر دوش اصولگرایان: محمدجعفر بهداد، معاون سیاسی نهاد ریاست جمهوری، در سرمقاله روزنامه ایران می نویسد: «اینان همواره، و به ویژه در طول شش سال گذشته با هرگونه اصلاح ساختار در جهت کارآمدتر کردن نظام و گسترش رفاه عمومی به مخالفتهای علنی و غیرعلنی و نیز کارشکنی های هدفمند پرداختند و در واقع حفظ وضع موجود، به معنای حفظ منافع شخصی و باندی خود را بر حرکت سریعتر جامعه در مسیر پیشرفت و عدالت ترجیح دادهاند.» حامیان احمدی‏نژاد در این ماه‏های آخر دولت دهم، سعی دارند بار سنگین مشکلات و نابسامانی‏های موجود در کشور را بر دوش اصولگرایان قرار دهند و آنها را متهم کنند که با سنگ‏اندازی‏ ها و ممانعت‏های خود، به طرق مختلف سد راه خدمت‏ رسانی دولت شده‏ اند.

تاكيد بر تمایز دولت از اصولگرایان: اگر چه نخستین بار با اعطای لقب جریان انحرافی به برخی نزدیکان دولت، این گروه از درون اردوگاه اصولگرایی خارج شده و لقب اصولگرا از آنها گرفته شد، اما در ادامه چهره های مطرح نزدیک به دولت نیز از اینکه در چهارچوب اصولگرایان تعریف نشوند، استقبال کردند. جوانفکر مشاور رسانه‏ای رئیس جمهور، در مصاحبه معروف خود با روزنامه اصلاح طلب اعتماد، حامیان دولت را منحرف از اصولگرایان می‏داند و عملا بر تمایز حامیان دولت از اصولگرایان انگشت می‏گذارد. این مهم کماکان ادامه یافته و در لابلای سطور مطالب رسانه‏ های این جریان، رویکرد تمایزیابی از اصولگرایان کاملا قابل مشاهده است.

 

فروپاشی اصولگرایان، هدف نهایی حامیان احمدی‏نژاد

مروری بر رئوس تحلیل‏های ارائه شده توسط چهره‏ها و رسانه‏های حامی دولت نشان می‏دهد، خط تخریب اصولگرایان به صورت مداوم دنبال شده است. تحلیل محتوای این اظهارات و نوشته‏ ها نشان می‏دهد در پس القای به بن‏ بست رسیدن اصولگرایان، ترویج اختلاف میان اصولگرایان و کوشش‏ های تخریبی از این دست، رویکرد کلان فروپاشی اصولگرایان تعقیب می‏شود.

در حالی که جریان دولت مدت‏هاست از درون اردوگاه اصولگرایی به بیرون رانده شده و البته حامیان احمدی‏ نژاد نیز آنچنان که اشاره رفت از این بیرون رانده شدن استقبال کرده و خود را خارج از دایره اصولگرایی تعریف می‏کنند، زدن ضربه به اصولگرایان و متلاشی کردن سازمان و انسجام جبهه اصولگرا مهمترین هدف جریان حامی دولت در ماه‏ های گذشته بوده است.

به نظر می‏رسد با نزدیک‏تر شدن به روزهای پایانی دولت این جریان که از ادامه کار خود پس از پایان دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‏ نژاد چندان مطمئن نیست، درصدد وارد آوردن ضرباتی دیگر بر پیکره جریان اصولگرایی و نیز قطب‏ های شکل دهنده آن باشد. ضرباتی که شاید در حکم آخرین تلاش‏های حامیان احمدی‏نژاد در آخرین روزهای حضور در قدرت باشد./شفاف

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------