مصائب دو كارتهها
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
رئيس پاستور از همان ابتدا خواهان تعامل و همكاري با بهارستان بود اما ظاهرا تجربه وكلاي مردم از دولت احمدينژاد باعث شده است كه آنها شمشير را از رو ببندند و از همان روز اول نسبت به راي اعتماد به كابينه با وسواس رفتار كنند. اين روزها نيز با اعطاي دومين كارت زرد به وزراي آموزش و پرورش و اقتصاد و دارايي، نشان دادند برخلاف رضايتمندي از روي كار آمدن دولت اعتدال به هر بهانهاي اعضاي آن را زير سوال ميبرند.
1000 سوال در دوسال
از ابتداي شكلگيري دولت تدبير و اميد تا امروز وزراي هجده گانه روحاني براي 1000 سوال به هرم سبز بهارستان رفتند. روحاني اگر ميدانست، مجلسيها به بهانه هاي مختلف، وزراي او را هر لحظه به بهارستان فراميخوانند، هرگز عنوان نميكرد دولت اعتدال خود را موظف به پاسخگويي به مجلس ميداند و اين درحالي است كه احمدينژاد از همان ابتدا تكليف كابينه را با نمايندگان مشخص كرده و گفته بود وزرا اگر هفتهاي چندبار براي سوال به مجلس بروند،نميتوانند به كارهاي اجرايي بپردازند.
تعداد فراوان سوال ها، كمكم صداي دولتي ها را هم درآورد ومجيد انصاري، معاون پارلماني دولت در واكنشي با انتقاد از سوالهاي متعدد نمايندگان،گفت:« وزیران مجبورند هفتهای یک یا دو روز از وقت خود را برای پاسخگویی به نمایندگان و در کمیسیونهای مختلف مجلس طی کنند.» معاون پارلماني رئيس جمهور در این حال طرح برخی از سوالات از سوی نمایندگان را نشان از دغدغه آنان دانست و افزود: ممکن است طرح برخی از سوالات بجا باشد اما در حوزه وظیفه وزیر نيست ولي در مجموع دولت از این گونه سوالات به منظور بهبود خدمات رسانی هرچه بیشتر به مردم استفاده میکند. انصاری تکرار موضوع سوالات از سوی نمایندگان مجلس را یکی از مشکلات فعلی وزیران دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: گاهي وزیر مجبور است راجع به یک موضوع بارها به مجلس رفته و توضیح دهد.
سوالها، 10 كارت روي دست دولت گذاشت
اما سوالهاي گاه و بيگاه نمايندگان و فراخواندن وزرا به كميسيونها در نهايت كار دست دولت تازه نفس گذاشته است. روز گذشته علي طيبنيا كه در زمان راي اعتماد بالاترين راي موافق در كابينه دولتهاي گذشته را كسب كرده بود، با موافقت 91 نماينده، دومين كارت زرد خود و دهمين كارت دولت را از هرم سبز بهارستان دريافت كرد. به قدري وزير اقتصاد و دارايي از رفتار دوگانه مجلسيها دلخور و متعجب شده بود كه زمان اعلام راي، نه هنگام ترك مجلس با علي لاريجاني خداحافظي كرد و نه با حميد رسايي، نماينده سوالكننده، دست داد.
كارتهايي بحق
البته هميشه هم مجلس سياسي كاري نميكند و گاهي بحق سوال و كارت زرد به دولت نشان ميدهد. از موارد اين رفتار بهارستان ميتوان به فراخوان وزراي صنعت، معدن و تجارت و آموزش و پرورش اشاره داشت. وزرايي كه با عملكرد ضعيف باعث شدند كابينه روحاني به دهمين كارت زرد برسد و تا امروز ركورد دار شود. علي اصغر فاني تا به حال دو كارت زرد به دليل بيتوجهي نسبت به استخدام مربيان پيش دبستاني و به کارگیری بازنشستگان گرفته است. محمدرضا نعمتزاده نيز به دليل پرداخت نكردن مستمری بازنشستگان صنعت فولاد و واردات بیضابطه کالاهای اساسی دو كارت زرد گرفته و تا يك قدمي استيضاح رفته است. لازم به ذكر است اين دو وزارتخانه جداي همه ملاحظات سياسي عملكرد قابل دفاعي نداشته اند.
سوالهاي بيربط و سياسي
سوال، تحقيق و تفحص و استيضاح از ابزارهاي نظارت نمايندگان بر دستگاههاي اجرايي كشور است. اما گاهي نمايندگان با نگاهي سياسي، از اين ابزارها براي فشار بر دولت استفاده ميكنند. با نگاهي به سوالات نمايندگان از وزراي روحاني در صحن علني، سياسي كاري آنها مشخص ميشود. بيژن زنگنه براي علت مطرح كردن گريه روحاني، محمدجواد ظريف، به دليل خروج جان كري از جلسه مذاكرات هستهاي و خريد و طيبنيا برای پاسخگویی در مورد عملکرد بانک مرکزی به مجلس فراخوانده شدند؛ سوالاتي كه در حوزه مسئوليت اعضاي كابينه نيست اما بايد براي حضور در مجلس، وقت بگذارند. بر اين اساس كارتهاي زرد نمايندگان، حكايت از سياسي كاري دارد.
وزير بعدي منتظر باشد!
با توجه به رفتار مجلسيها دور از انتظار نيست كه وزراي ديگر نيز قرباني زد وخوردهاي آنها شوند. تا امروز فاني، نعمت زاده و طيبنيا دو كارته شدهاند و طبق آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي به يك قدمي استيضاح رسيدهاند. از سوي ديگر علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، عبدالرضا رحمانيفضلي وزير كشور و علي ربيعي وزير كار، رفاه و تامين اجتماعي تك كارته هستند. از بين اين وزرا احتمال سوال مجدد از رحمانيفضلي و دريافت دومين كارت زرد بسيار زياد است.
نمايندگان مجلس انتقادات زيادي نسبت به عملكرد وزارت كشور در خصوص انتصاب استانداران و معاونت سياسي اين وزارتخانه دارند. از سوي ديگر با نزديك شدن به انتخابات مجلس دهم، بلاتكليفي خانه احزاب و فعاليت احزاب، عامل ديگري است كه سوال از رحمانيفضلي را تقويت ميكند.
البته برخي از نمايندگان مجلس در خواست استيضاح وزير كشور را به هيات رئيسه مجلس فرستادهاند اما همچنان اين درخواست در سكوت هيات رئيسه بلاتكليف است.البته از سويي برخي نمايندگان هستند كه دل خوشي از علي جنتي ندارند و با ايراداتي كه مسائل فرهنگي دارند، به دنبال فرصت مي گردند تا او را نيز تا يك قدمي استيضاح پيش ببرند.مجلس هر ديدگاهي داشته باشد،محترم است اما عملكرد وزراي خوب يا بد از قضاوت افكار عمومي پوشيده نخواهد ماند.
اخبار سیاسی - قانون