آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

آخرین خبرها از حکم اعدام توماج صالحی از زبان وکیلش

امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی فرایند پرونده این خواننده را توضیح داده. آقای رئیسیان می‌گوید حتی اگر دادگاه بدوی بر رأیش اصرار کند، باز حکم…

مرتضی مبلغ: مردم دچار سرخوردگی شده‌اند



 اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی ,مرتضی مبلغ

 

ترجیع‌بند هر انتخاباتی شور و نشاط عمومی است و انتخابات اسفندماه مجلس نیز از این قاعده مستثنی نیست. جریان‌های سیاسی در حال تکاپو هستند تا بتوانند فضا را برای انتخاباتی پر شورآماده کنند. شاید در سال جاری شرایط برای رقابت کنندگان سخت‌تر باشد، لذا بر اساس گفته کارشناسان سیاسی حاکم شدن نارضایتی و نا امیدی در اثر وضعیت اقتصادی دلسردی‌هایی را در جامعه به وجود آورده است.

 

که احتمال می‌رود آثار خود را در رویگردانی از صندوق رأی نشان دهد. «آرمان» دررابطه با ارزیابی عملکرد مجلس و شورای شهر تهران گفت‌وگویی با مرتضی مبلغ فعال سیاسی اصلاح‌طلب داشته که در ادامه می‌خوانید:

 

آیا با توجه به عملکرد فراکسیون امید مجلس و شورای شهر، حامیان اصلاحات اقبالی نسبت به این جریان سیاسی در اسفند ماه از خود نشان خواهند داد؟

برای قضاوت پیرامون فراکسیون امید و شورای شهر، همه جنبه‌های مختلف موضوع باید مد نظر قرار گیرد، باید شرایط انتخابات مجلس در اسفند ماه 94 را به یاد آورده تا کیفیت و کمیت عملکردها روشن شود. از جمله شرایط حاکم در آن انتخابات، مسائل مربوط به بررسی صلاحیت‌های اصلاح‌طلبان بود.

 

به طوری که تنها 30 نفر از نیروهای اصلاح‌طلبان در سراسر کشور در صحنه رقابت‌ها باقی ماندند. این درحالی بود که مجلس نهم متشکل از تندروها بود که هر روز غوغا و مشکلی را ایجاد و زخمی بر افکار عمومی وارد می‌کردند. در این شرایط راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان این بود که مجلس دهم بدون افراط تشکیل شود و تندروها صدای حداقلی داشته باشند و به هیچ وجه امکان دیگری برای اصلاح‌طلبان وجود نداشت.

 

لذا نه می‌توانستند با آن تعداد نیروی کم لیست اصلاح‌طلبی ارائه دهند و نه می‌توانستند سکوت کنند. همچنین جامعه هم کاملا منتظر بود و مطالبه داشت که شرایط متفاوتی در انتخابات مجلس رقم بخورد. بنابراین با راهبرد به حاشیه بردن تندروها و شکست در انتخابات مجلس و معرفی نیروهایی که روی هم رفته معتدل باشند اصلاح‌طلبان وارد صحنه شدند و برای رسیدن به هدف و ایجاد تغییر، مردم را نسبت به آنچه که وجود داشت آگاه کردند و مردم هم پذیرفتند. بنابر این توقعی که از مجلس دهم و نمایندگان می‌توان داشت باید متناسب با این شرایط باشد.

 

اما انتظارات و مطالبات مردم از اصلاح‌طلبان افزایش یافته است، دلیل آن را چه می‌دانید؟

بعد از انتخابات و پیروزی فهرست امید به ویژه در تهران و شهرهای بزرگ عده‌ای بر مطالبات جامعه دامن زدند و به خاطر این پیروزی سطح توقع را در فراز یک مجلس اصلاح‌طلب بالا بردند که کار نادرستی بود. با تمام شرایطی که وجود داشت تندروی‌ها در مجلس یازدهم تعدیل شد و جز تعداد قلیلی که صدایشان را بلند می‌کنند، افراط‌گرایی در آن مشاهده نمی‌شود و حتی نوعی اعتدال حاکم است که باید به این نکته کلیدی توجه داشت. البته در کنار این موارد فراکسیون امید کاستی‌هایی داشته و می‌توانسته بسیاری اقدامات را انجام دهد که نسبت تعامل و انسجام کاملی که باید در بین اعضای فراکسیون امید باشد وجود نداشت و این انتقادات به فراکسیون امید وارد بوده و هست.

 

عملکرد شورای شهر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

با توجه به ائتلافی که در بین احزاب اصلاح‌طلب شکل گرفت طبیعی بود که در یک فرایند ائتلافی نمی‌شود تنها نیروهای مد نظر برخی از احزاب و جریان‌ها در لیست قرار گیرند. برای تداوم ائتلاف باید میانگین همه نیروهای احزاب وارد لیست می‌شدند. بنابراین طبیعی بود که بسیاری از نیروهای مجرب و توانمند نتوانستند در داخل لیست قرار گیرند. با این وجود لیستی که رأی آورد وارد شورای شهر شد و اقدامات مثبت و سازنده‌ای را انجام داد.

 

در تهران به‌رغم همه مشکلات رسانه‌ای که وجود دارد، رقبای اصلاح‌طلبان همواره درصدد تخریب و تخطئه اقدامات آنها هستند. با توجه به این شرایط شورا توانسته انسجام خود را حفظ کند و کارهای اساسی و ارزنده‌ای در رابطه با ترافیک، آلودگی هوا، توسعه مترو، شفاف‌سازی انجام دهد. همچنین اقداماتی مانند جلوگیری از فساد و جلوگیری از ساخت‌وساز برج‌باغ و جلوگیری از واگذاری املاک و اماکن به افراد خاص در کارنامه خود دارد که می‌توان گفت در کل شورای شهر در راستای مطالبات مردم گام برداشته و اقدامات خوبی را انجام داده ‌است.

 

البته نباید فراموش کنیم که شورای شهر تهران وقتی روی کار آمد و به تبع آن شهرداری وارد دوره جدیدی شد، با شهرداری بالای 40هزار میلیارد تومان بدهی مواجه بود و شرایط فوق‌العاده سخت و سنگین بر وضعیت مالی شهرداری حاکم بود. وجود چند هزار نیروی مازاد که در مدیریت پیشین بدون نیاز به شهرداری تزریق شده بودند از جمله مصائبی بود که شورا و شهرداری را به خود مشغول کرد.

 

با این حال اصلاح‌طلبان سعی کردند در چنین شرایطی مشکلات شهری را حل و فصل کنند و خدمات خوبی ارائه دهند. البته این به آن معنی نیست که شورای شهر اشکالاتی نداشته است. حتما می‌توانسته بهتر از این عمل کند و اما در مجموع شورای شهر کاری که به ضرر شهروندان باشد انجام نداده است. متاسفانه به دلیل بسته بودن فضای رسانه‌ای برای شورا و تخریب‌های کلی که برای اصلاح‌طلبان در جریان است آن اطلاع‌رسانی لازم انجام نگرفته که شورا باید سعی کند بر این شرایط فائق بیاید.

 

صداوسیما که یک رسانه ملی است و باید بی‌طرفی کامل نسبت به جریان‌های سیاسی داشته باشد، نباید خلاف این رویه عمل کند. در دوران شهرداری و شورای چهارم حمایت‌های گسترده‌ای به عمل می‌آورد تا آنجا که برخی اقدامات که مضر به حال مردم و شهر بود را مطرح نمی‌کرد و یا بخشی را که توسط رسانه‌های دیگر منتشر می‌شد، سعی در توجیه آن داشت، اما امروز شاهد رفتار سازنده‌ای برای شورای شهر پنجم از سوی رسانه ملی نیستیم. مشکلات و مسائل را به گونه‌ای مطرح می‌کند که گویا شورای شهر موفق نیست.

 

تردیدهای به وجود آمده در افکار عمومی برای مشارکت در انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

موضوع انتخابات و فضای انتخاب بسیار فراتر از مسائل جناحی است و کاملا موضوع ملی و اساسی است، به دلیل اینکه امروز مردم در شرایطی قرار دارند که با مشکلات بسیار عدیده‌ای مواجه هستند و نارضایتی‌های اجتماعی اوج گرفته سرمایه اجتماعی هم کاهش پیدا کرده است. مردم دچار نوعی سرخوردگی شده‌اند و دلیل عمده‌اش هم این است که با توجه به فشارهایی که وجود داشته در همه برهه‎ها همراه نظام و دولت حرکت کردند و در پای صندوق‌ رأی حاضر شدند، اما پس از انتخابات، برخی جریان‌های سیاسی، وقتی رأی مردم باب طبعشان نبود سعی کردند با رفتارهایی شرایطی فراهم کنند که مطالبات مردم محقق نشود و طبیعی است که به نارضایتی مردم دامن زده می‌شود.

 

مردم این سوال را دارند که خاصیت این همه تلاش و حضور چیست؟ چرا نباید این جریان‌ها به حاشیه رانده شوند و شرایطی پیدا شود که همه جریان‌های کشور هم‌افزا و همدلانه کارها را پیش ببرند و مسائل را حل و فصل کنند و جامعه را به سمت تعالی سوق دهند؟ بنابراین وقتی در برابر سوال خود پاسخی دریافت نمی‌کنند، طبیعی است که نارضایتی‌ها افزایش پیدا می‌کند و یاس و سرخوردگی ایجاد می‌شود که برای صندوق‌های رأی و به تبع آن برای نظام و کشور خطر بزرگی محسوب می‌شود.

 

دراین شرایط چه باید کرد؟

نکته ضروری و مهم این است که همه دستگاه‌های کشور و مقامات و مسئولان باید فکری به حال تنش‌ها و رقابت‌های مخرب بکنند و همچنین باید از اقدامات دستگاه‌های موازی جلوگیری شود. لذا عملکرد این دستگاه‌های موازی نقش بازدارنده دارد و منجر به نارضایتی عمومی می‌شود. باید دست تندروها کوتاه شود و همه در راستای آنچه که مطالبه و مصالح ملی است قدم بردارند. این نکته بسیار مهمی است که جامعه به آن نیاز دارد تا شور و نشاط و امید به مردم باز گردد و بتوان گردنه‌های سختی که به وجود آمده و فشارهای کوبنده‌ای که توسط دشمنان دارد وارد می‌شود را پشت سر بگذاریم و در فضای امیدبخش و سازنده قرار گیریم که ان‌شاءا... در چنین فضایی یک انتخابات پرشور دیگر برگزار شود.

 

 

آرمان/سارا ابراهیمی 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------