آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

نماینده مجلس: بازگشت گشت ارشاد کار دولت است؛ وزارت کشور راسا آن را اداره می‌کند

بیگی درباره نقش رئیسی بابت بازگشت گشت ارشاد گفت: آقای رئیس جمهور در چندین صحبت خود گفته‌اند بساط بی حجابی را از کشور جمع می‌کنند. در نشست…

منتجب‌نیا:‌روحانی برای برگزاری رفراندوم انگیزه دارد



 اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی , منتجب‌نیا
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است رئیس‌جمهوری برای برگزاری رفراندوم انگیزه دارد و بر این مبنا از دولت و مجلس می‌خواهد قانونی برای برگزاری رفراندوم تدوین و تصویب کنند تا این ظرفیت نهفته قانون اساسی بالفعل شود. 

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری شب گذشته در جمع دانشجویان اظهار کرد که قانون اساسی ما ظرفیت‌های بالایی دارد و اگر در یک مسأله مهم فرهنگی، اجتماعی یا سیاست خارجی، اختلاف‌نظر داریم، می‌توانیم از اصل 59 استفاده کنیم.

 

در این باره حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با ایرناپلاس اظهار می‌کند: قانون بحث رفراندوم را برای حل اختلافات بیان می‌کند. وقتی مبنای کار ما قانون اساسی باشد، که باید هم باشد، می‌توان مثلا در موضوع مذاکره هم به آرای عمومی یا همان همه‌پرسی رجوع کرد. در مسائل مهم دیگر هم می‌توان از راهکار همه‌پرسی استفاده کرد.

 

او اضافه می‌کند: بسیاری مسائل هست که لاینحل مانده و مورد اختلاف چند گروه، دسته و اندیشه است. همه گروه‌ها هم می‌گویند که مردم با ما هستند، اما باید از طریق انتخابات و صندوق رأی مشخص کنیم که اکثریت مردم کدام سمت‌وسو هستند.

 

منتجب‌نیا با اشاره به اظهارات امام خمینی (ره) می‌گوید: هم در فرمایش‌های امام و هم در قانون اساسی مردم صاحب این کشور معرفی شده‌اند و آن‌ها هستند که تصمیم نهایی را می‌گیرند. وقتی این مسئله را بپذیرم و واقعاً به آن باور داشته باشیم، مسائل دیگر حل می‌شود. اکثریتی از مردم نظری دارند و اقلیت باید تابع اکثریت باشند ولو اینکه به تعبیر امام، اکثریت اشتباه کنند. امام بار‌ها فرمودند: اگر مردم اشتباه کنند حقشان است، چون نظام متعلق به آن‌هاست و آن‌ها باید نظر دهند. اگر مردم در رأی دادن اشتباه کنند، بهتر است که ما مردم را در اداره امور دخالت ندهیم و حتی کار یا نظر خوبی را بر آن‌ها تحمیل کنیم.

 

این فعال سیاسی می‌افزاید: نفس بها دادن به مردم و نظرخواهی کردن از آنان خیلی ارزشمندتر از این است که ما تصمیم خوبی بگیریم، ولی نظر مردم با آن مخالف باشد.

 

منتجب‌نیا تأکید می‌کند: همه‌پرسی ظرفیتی است که در قانون اساسی در نظر گرفته شده و تا زمانی که این قانون محور و مبنا است، همه باید تابع آن باشند.

 

او در ادامه به مواردی که می‌توان برای آن‌ها رفراندوم برگزار کرد، اشاره می‌کند و می‌گوید: به‌جز بحث سیاست خارجی، ما در مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی هم اختلاف‌نظر زیادی داریم. دو نظر در مقابل هم هستند که هیچ‌گاه هم حل نشده‌اند و هر دو نظر هم معتقدند که مردم با آن‌ها هستند. در این شرایط می‌توان این موارد اختلافی را پیدا کرد و به رأی مردم گذاشت.

 

او ادامه می‌دهد: اگر همه‌پرسی در این موضوعات برگزار شود، حضور، امید و نشاط مردم در مسائل مختلف کشور بسیار زیاد خواهد شد و مردم لمس خواهند کرد که خودشان تصمیم‌گیرنده هستند و کسی چیزی بر آن‌ها تحمیل نمی‌کند. در نتیجه نیز آنان به‌عنوان صاحبان نظام، پای نظام می‌ایستند و کسی خود را کنار نمی‌کشد.

 

منتجب‌نیا سپس به نحوه برگزاری رفراندوم اشاره و پیشنهاد می‌دهد قانونی برای برگزاری رفراندوم در مجلس تصویب شود.

 

او می‌گوید: اگر فرآیند همه‌پرسی بخواهد شبیه اصلاح قانون اساسی باشد، فرآیند پیچیده، مشکل و طولانی دارد و معلوم نیست که به نتیجه مطلوب کسانی که دنبال این قضیه هستند، برسد. در قانون اساسی ذکر نشده که همه‌پرسی چه مراحلی را باید طی کند و قانونی هم برای این کار نداریم.

 

منتجب‌نیا اضافه می‌کند: آقای روحانی که برای برگزاری رفراندوم انگیزه دارد و بار‌ها آن را مطرح کرده است، با ارسال لایحه‌ای، فرآیند همه‌پرسی را به‌صورت قانونی درآورد که هر وقت لازم شد این کار انجام گیرد و نظر مردم فصل‌الخطاب باشد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب از مجلس و دولت درخواست می‌کند قانون همه‌پرسی را تدوین و تصویب کنند تا از ظرفیت نهفته همه‌پرسی که در قانون اساسی به آن تأکید شده است، استفاده شود. 

 

ایرنا  

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------