آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

کنایه معاون وزیر ورزش به گشت ارشاد و برخورد سخت با جوانان

طعنه سینا کلهر معاون امور جوانان وزارت ورزش به برپایی مجدد گشت‌های ارشاد و برخورد بخاطر حجاب سینا کلهر معاون جوانان وزیر ورزش نوشت: ‏ای…

اعتراف رئیس کمیسیون بهداشت: به خاطر تولید داخلی در خرید واکسن تاخیر کردیم/ سهل‌انگاری شد/ مجری: سهل انگاری یعنی یک عالم جنازه!



رئیس کمیسیون بهداشت,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی
نمی دانستند دروغ می گویند. به غیر از انستیتو پاستور و رازی، بقیه شرکت‌ها تجربه نداشتند. سهل انگاری شد و باید پاسخگو باشند. 

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالات صریح مجری رادیو جوان می گوید: مدیران پروژه واکسن برکت خودشان هم نمی دانستند که نمی توانند به وعده تولید 20 میلیون واکسن تا پایان مرداد عمل کنند. او اعتراف می کند که پروژه خرید واکسن به خاطر واکسن های داخلی به تاخیر انداخته شد.

 

 فاطمه صداقتی مجری رادیو جوان در گفت وگو با حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس سوالات بی پرده ای را می پرسد که متن کامل آن را در ادامه می خوانید:

 

از سرنوشت 7 واکس ایرانی مطلع هستید؟

-بله

 

آیا ما به هوای اینکه در داخل واکسن تولید کنیم، در خرید واکسن خارجی تاخیر داشتیم؟

- بله

 

 

آیا مافیایی در کشور است که سودش در تاخیر واردات واکسن است؟

- قابل پیش بینی نیست

 

مدیران پروژه واکسن برکت خودشان هم می‌دانستند که نمی‌توانند به قول تولید 20 میلیون واکسن تا پایان مرداد و 50 میلیون واکسن تا شهریور عمل کنند؟

- خیر؛ نمی دانستند

 

نمی دانستند؟ شما چقدر در مجلس بر عملکرد وزارت بهداشت و وزارت خارجه نظارت داشتید؟ الان ما باید حرف آقای زالی را باور کنیم یا آقای ظریف را؟

ما مرتب در جریان بودیم و پیگیری می کردیم؛ در کمیسیون بهداشت و درمان نیز از کمیته غذا و داروی و اکسن این موارد را مرتب پیگیری می کرد. متاسفانه اشکالات زیادی اتفاق افتاد...

 

نتیجه پیگیری هایتان چه بود؟

سوءِ مدیریت ستاد ملی کرونا باعث اشکالاتی شد و بیشتر هم تقصیر رئیس ستاد بود که توصیه ها را گوش نمی کرد

 

به رئیس ستاد ملی کرونا توصیه می دادید ولی ایشان گوش نمی کرد. برای همین ما الان واکسن نداریم؟

نه (این مربوط به) برای واکسن نیست. ( منظورم از سوءِ مدیریت) کل مشکلاتی است که در جریان کرونا اتفاق افتاد.

 

واقعا جا ندارد از وزیر بهداشت بخواهید پاسخگوی این وضع باشد؟ ادعا می کرد که کشورهای دنیا آمده اند و می‌گویند شما چطور کرونا را مدیریت کردید؟ بگویید ما هم از شما هم یاد بگیریم. این الان وضع ماست با یک عالم وعده و وعید. وعده هایی مثل اینکه چند میلیون واکسن می خواهیم تولید کنیم و به بازار بریزیم. من در همین برنامه با کسانی که در تولید واکسن ایرانی بودند صحبت کردم و رسما وعده می دادند؛ خودشان می دانستند دروغ می گویند؟

_نمی دانستند دروغ می گویند. یعنی فکر می کردند که می توانند این کار را انجام دهند. به غیر از دو شرکت؛ یکی انستیتو پاستور و دیگری رازی، همه این ها تجربه اولشان بود. بقیه شرکت ها تجربه ای نداشتند. فکر می کردند می توانند این کار را انجام دهند.

 

آقای دکتر! آن فکر کردن مال یک ماه یا دوماه است نه برای دو سال که در بوق و کرنا کنیم ما داریم واکسن تولید می کنیم. حالا به نظر شما وزیر بهداشت و درمان نباید پاسخگو باشد؟

وزیر بهداشت و درمان و هر وزیری در حوزه خودش باید پاسخگو باشد. ولی اینکه حالا ایشان بتواند توجیه کند وزارت بهداشت و درمان مقصر بوده یا بقیه، با توجه به مدارک و مستنداتی است که باید ارائه دهد.

 

ما مگر دو سال پیش نمی دانستیم که زیرساخت تولید واکسن نداریم و این بیماری شوخی نیست که حالا ما بنشینیم برای آن واکسن تولید کنیم؛ آیا آزمون ها درست در بیاید یا نه؟ بعد هم گیریم واکسن از آزمون ها سرافراز در آمد، ما که خط تولید نداریم. این ها را از دو سال پیش می دانستیم خودمان! پس چرا اینقدر به مردم وعده و وعید دادیم؟ واکسن هم وارد نکردیم و ببنید روزانه چند صد نفر  می میرند!

سهل انگاری شد؛ در این شکی نیست.

 

سهل انگاری یعنی جان عزیز من! یعنی جان عزیز شما! یعنی یک عالم جنازه که روزانه دفن می شوند.

- باید پاسخگو باشند.

 

من که نمی توانم به عنوان یک شهروند، یقه وزیر بهداشت را  بگیریم و بگویم آقای وزیر، 2 سال است که دروغ می گویی و ادعای عجیب و غریب می کنی! شما (مجلس) یک مرجع قانونی هستید که می توانید (از وزیر پاسخ بخواهید). چه وقت این کار را می کنید؟

الحمدالله در کشور سازمان بازرسی داریم و دستگاه های نظارتی دیگر، (اینها) جلساتی تشکیل داده و پیگیری هایی کرده اند؛ ولی از داخل این جلسات چیزی در نیامد. یکی از دلایلش هم این است که وقتی جنگی اتفاق می افتد معمولا روال بر این است که می گویند فرمانده جنگ را نزنید و اجازه بدهید کارهایش را بکند. این یک جنگ تمام عیار بود.

 

قیمت این جنگ چه بود؟ جان یک عالم هموطن بود؟

ولی یک مساله را هم باید بپذیریم و آن اینکه (کشورها) به ما واکسن نمی دادند.

 

حالا خبرهایی هم می آمد که ما واکسنی را برگرداندیم؛ محموله ای را قبول نکردیم...

نه این ها صحت ندارد؛ الان سازمان جهانی بهداشت مدعی است 500 میلیون واکسن فیک در دنیاست و مراقبت کنید.

 

چرا به ما واکسن نمی دادند؟

بعید است که شما ندانید.

 

تحریم؟ می خواهم بدانم به خاطر تحریم ها به ما واکسن نمی دادند؟

ما نمی توانستیم پول منتقل کنیم، حتی برای همان سبد کواکس هم نمی توانستیم پول منتقل کنیم.

 

مگر نه اینکه دارو و درمان جزو تحریم ها نبوده؟

(جزءِ تحریم ها) بود؛ چه کسی می گوید نبود؟

 

ولی واقعا فکر نمی کنید مردمی که عزادار شده اند حق دارند بخواهند کسانی که 2 سال دروغ گفته اند بیایند و پاسخگو باشند؟ در روز روشن به ما دروغ گفتند؛ می‌دانستند نمی توانند واکسن تولید کنند. هی واکسن، واکسن، واکسن!

نمی دانستند که نمی توانند (واکسن انبوه تولید کنند). اشتباه کردند. بالاخره اشتباه کردند و باید جوابگو باشند.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------