آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

کاظم صدیقی سخنران مراسم شب قدر دانشگاه امام صادق خواهد بود

بنابر اعلام دانشگاه امام صادق، کاظم صدیقی مدیر حوزه علمیه ازگل، سخنران مراسم شب قدر این دانشگاه خواهد بود. این دومین سخنرانی صدیقی امام…

مجلس: از برنامه هفت هزار صفحه‌ای آقای رئیسی ما ۷ صفحه هم ندیدیم/ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دولت حذف شود نه مردم



حذف ارز ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی
نماینده مجلس گفت: انتظار ما از دولت این است که به وعده‌های خود عمل کند و برنامه‌های خود را عملی کند. از آن برنامه هفت هزار صفحه‌ای ما هفت صفحه هم ندیدیم. اگر دولت برنامه‌ای برای حذف ارز ترجیحی ندارد حداقل وضع موجود را حفظ کند و با نظارت روی بازار اجاره افزایش قیمت‌ها را ندهد. دولت باید زیر بار مسئولیت برود و تعهدات و شعارهای خود را اجرایی کند. از سوی دیگر مذاکرات که بر بخشی از اقتصاد ما اثرگذار است باید تعیین تکلیف شود. 

 به گزارش مدارا، احتمال اجرای دوباره طرح کوپن پس از سه دهه واکنش‌هایی را پی داشته است. غلامرضا نوری قزلجه نماینده مجلس یازدهم دراین باره گفت: امروز دیگر دورانی نیست که به سمت کوپن برویم. این اتفاق نه خاطره خوشی برای مردم است و نه در دنیای امروز چنین رویکردی مرسوم است.

 

نوری تاکید کرد: از منظر منزلت اجتماعی نیز اساسا این کار درست نیست و برنامه‌ریزی دولت باید به سمتی برود که نیازی به چنین سیاست‌هایی نباشد. باید سطح زندگی مردم همواره بهبود پیدا کند نه اینکه به دورانی بازگردیم که مردم خاطره خوشی نیز از آن ندارند و در شان و جایگاه آن‌ها نیست.

 

نماینده بستان آباد در مجلس درباره افزایش فشارها به معیشت مردم افزود: مردم به ویژه اقشار متوسط و پایین جامعه به شدت در مضیقه هستند و معیشت آن‌ها در تنگنا قرار گرفته است. در حوزه انتخابیه مردم از ما درباره این شرایط و گرانی‌ها سوال می‌پرسند و ما را مسبب وضعیت فعلی می‌دانند. البته مجلس نیز بخشی از حاکمیت است و باید پاسخگو باشد. مردم نیز به وفور از ما سوال می‌کنند که این گرانی‌ها تا کجا ادامه پیدا می‌کند و می‌گویند که ما دیگر تحمل این افسارگسیختگی قیمت‌ها را نداریم.

 

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: انتظار ما از دولت این است که به وعده‌های خود عمل کند و برنامه‌های خود را عملی کند. از آن برنامه هفت هزار صفحه‌ای ما هفت صفحه هم ندیدیم. اگر دولت برنامه‌ای برای حذف ارز ترجیحی ندارد حداقل وضع موجود را حفظ کند و با نظارت روی بازار اجاره افزایش قیمت‌ها را ندهد. دولت باید زیر بار مسئولیت برود و تعهدات و شعارهای خود را اجرایی کند. از سوی دیگر مذاکرات که بر بخشی از اقتصاد ما اثرگذار است باید تعیین تکلیف شود.

 

نوری با اشاره به اینکه آثار برخی سیاست‌ها هنوز در اقتصاد آشکار نشده افزود: وقتی دولت لایحه بودجه را به مجلس آورد من اشاره کردم که بخش‌هایی از آن تورم زیادی را به جامعه و اقتصاد کشور وارد می‌کند. البته هنوز وارد این بخش‌های نشدیم و امروزه شاهد اثرات روانی هستیم. به طور مثال تعرفه گمرکی ۶ برابر افزایش پیدا کرده است اما هنوز مواد اولیه‌ای از آن ناحیه وارد نشده که شاهد اثرگذاری آن بر قمیت‌ها باشیم. بحث حذف ارز ترجیحی به این شکل و شدت که اختیار آن به دولت داده شده نیز هنوز اثر آماری و عملی خود را بر بازار نگذاشته است. این اثر به تدریج در ماه‌های آتی اتفاق می‌افتد.

 

نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: در کنار این‌ها دولت دچار بی‌برنامه‌گی است. هنوز برای حذف ارز ترجیحی دولت برنامه مدونی ارائه نکرده است و این بی‌برنامه‌گی مورد سوءاستفاده عده‌ای در اقتصاد کشور قرار می‌گیرد و قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند. از سوی دیگر نظارت درستی نیز از سوی دولت نیست. تقریبا می‌توان گفت یکی از ضعیف‌ترین بخش‌های دولت نظارت است.

 

رییس فراکسیون مستقلین مجلس با انتقاد از چندصدایی در دولت افزود: در عرض ۲۴ ساعت اظهارنظرهای متفاوتی از دولت شنیده می‌شود. یکی می‌گوید یارانه تخصیص داده می‌شود دیگری می‌گوید یارانه نان قطع نمی‌شود و دیگر از اجرای طرح کوپن سخن می‌گوید. این چند صدایی در دولت خوب نیست و نشان می‌دهد که دولت‌مردان حرف و عملشان یکی نیست و در چنین شرایطی نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم چه اتفاقی رخ می‌دهد. نوری تاکید کرد: در چنین شرایطی ما در فراکسیون مستقلین به سهم خودمان آماده هستیم تا در هر زمینه‌ای که دولت نیاز دارد کمک کنیم و امیدواریم که دولت بتواند بازار را سامان‌دهی و قیمت‌ها را تعدیل کند.

 

حاجی بابایی: ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دولت حذف شود نه مردم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معیشت خط قرمز مردم است اظهار کرد: دولت باید به این فکر کند که خط قرمز معیشت مردم بوده و نباید اجازه دهیم آنها به سختی بیفتند. 

 

به گزارش ایسنا، حمیدرضا حاجی بابایی در جلسه صبح یکشنبه مجلس شورای اسلامی که با حذف ارز آرد برگزار شد، طی اظهاراتی گفت: اراده مجلس و نمایندگان در سال ۱۴۰۱ این است که معیشت مردم به خطر نیفتد و مصوبه مجلس نیز بدین معنی است که برای مردم ارز ۴۲۰۰ وجود داشته، اما این ارز برای دولت وجود ندارد، یعنی مقرر شد در سال ۱۴۰۱ همان روالی که در سال ۱۴۰۰ انجام شده، اجرایی شود، با این تفاوت که ۲۰ هزار میلیارد تومان مابه التفاوت یک دلار را به جای آنکه از بانک مرکزی برداشته، از بیرون و صادرکنندگان این ارز را تهیه کرده تا تورم کنترل شود.

 

وی با تاکید بر اینکه خط قرمز نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی، معیشت مردم است، اظهار کرد: از همان ابتدای بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پیش بینی مجلس این بود که اگر بخواهیم در سال ۱۴۰۱ قیمت ها را کنترل کنیم، نیاز به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه داریم، اما دولت معتقد بود با ۱۷۲ هزار میلیارد تومان نیز می تواند مشکلات را حل کند و در نتیجه  مجلس ۲۵۰ هزار میلیارد تومان را مصوب کرد.

 

رییس کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس بابیان اینکه «دولت هر راه اجرایی را در چارچوب مصوبات مجلس طی کند و به این فکر نکند که چقدر بودجه در اختیار دارد»، خاطر نشان کرد: دولت باید به این فکر کند که خط قرمز معیشت مردم بوده و نباید اجازه دهیم آنها به سختی بیفتند، این حرف اول و آخر است. اینکه دولت چقدر بودجه نیاز دارد، مجلس آمادگی برای کمک به دولت را  داشته و اگر نیاز به اصلاحیه است، دولت ارائه کند. جلسه امروز بیانگر این است که مجلس تمام قد در میدان بوده و پشت دولت ایستاده است و دولت با تمام قدرت باید سیاستی را اجرایی کند که گرانی های کمرشکن را کنترل کند. این حرف نمایندگان و مجلس شورای اسلامی است که حتما حرف دولت هم این است.

 

اشتباه بزرگ این بود که دولت قبل از آماده کردن جامعه و پیوست های اطلاع رسانی دست به کارهایی زد که نتیجه آن هم مشخص شد 

حاجی بابایی تاکید کرد: دولت باید زمانی روش های اجرایی را آغاز کند که تمام امکانات لازم را برای کنترل بازار آماده کرده باشد. اشتباه بزرگ این بود که دولت قبل از آماده کردن جامعه و پیوست های اطلاع رسانی دست به کارهایی زد که نتیجه آن هم مشخص شد. ما می خواهیم بگوییم که دولت باید کاملا آگاهانه کاملا با حساب و کتاب و دقیق گام بردارد، برنامه ریزی کرده و برای انجام کارهای پیوست اطلاعاتی داشته باشد و راهکارها را متناسب و گام به گام بردارد، هر کجا احساس کرد مردم با مشکل مواجه شده اند، کار را متوقف کرده و راه دیگری را انخاب کنند.

 

وی با تأکید بر اینکه امروز در کشور نیازمند افزایش و قدرتمندتر کردن سرمایه اجتماعی هستیم، گفت: مردم سرمایه اجتماعی کشور هستند و هر آنچه را که لازم بوده را برای نظام داده اند و امروز نیز پای نظام ایستاده اند و بعدها نیز خواهند ایستاد، اما از ما توقع دارند که معیشت آنها به خطر نیفتد. آنها معتقدند زیاده خواه نیستیم، اما معیشتی که با آن بتوانیم از این معبر عبور کرده و زندگی خود و فرزندانمان را اداره کنیم، نباید به خطر بیفتد و این جلسه نیز برای همین موضوع تشکیل شده است. ما خواهشمان از دولت مردان این است که دقیق و حساب شده گام برداشته و بدانند مجلس پشت سرشان ایستاده و هر امکاناتی که بخواهند مجلس در اختیارشان قرار می دهد، اما به شرطی که از خط قرمز مجلس که معیشت مردم است، عبور نکند، چرا که  نمایندگان در بین مردم بوده و گلایه مندی آنها را در مساجد و معابر شنیده و به مسئولان منتقل می کنند.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------