آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

مسیر «روحانی حقوقدان» و «قالیباف سرهنگ» چه زمانی از هم جدا شد؟



اخبار,اخبار سیاسی,شهردار در جلسات هیات دولت


اخبار سیاسی - مسیر «روحانی حقوقدان» و «قالیباف سرهنگ» چه زمانی از هم جدا شد؟

در حالی که به نظر می‌رسد قالیباف در تکاپوی بهبود و نزدیک شدن روابط شهرداری پایتخت به دولت است، گویی حسن روحانی با طمانینه در روابطش با شهردار پایتخت پیش می‌رود.

به گزارش نامه نیوز، ۱۷ خرداد۹۲؛‌‌ همان روزی که روحانی حقوقدان شد و قالیباف سرهنگ تا اینگونه مسیر شیخ دیپلمات و سردار سیاستمدار از هم جدا شود و در ‌‌نهایت این حسن روحانی باشد که تنها ۷ روز بعدعنوان هفتمین رییس جمهوری ایران را همراه خود ببیند و قالیباف بعد از کش و قوس فردا به سختی محسن هاشمی را کنار زده و در سمت شهرداری پایتخت ابقا شود.

انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، آوردگاهی که بسیاری از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان را رودروی هم قرار داده بود، گرچه بسیاری در نیمه راه و لحظات آخر از دور انتخابات کنار رفتند اما از ۷ کاندیدای حاضر در صحنه در ‌‌نهایت این حسن روحانی بود که به ریاست یازدهمین دولت رسید.

 

نتیجه‌ای که تا پیش از ۱۷ خرداد کمترین قطعیتی در مورد آن وجود داشت و روحانی، قالیباف در نظرسنجی‌ها نزدیک و پابه پای هم حرکت می‌کردند ولی از‌‌ همان روزی که قالیباف با اشتباه تاکتیکی خود فضا را برای عرض اندام و سخنوری روحانی فراهم ساخت در ‌‌نهایت او سرهنگ شد و شیخ حقوقدان آرا یکی پس از دیگری به سبد روحانی ریخته شد تا در ‌‌نهایت همو باشد که رییس جمهوری ایران شود.

اما شاید این پایان راه دو کاندیدای ریاست جمهوری نبود و با ماندگار شدن قالیباف در شهرداری کلان شهر پایتخت بی‌شک روزهای جدیدی در روابط آن دو آغاز شد.

گرچه در روزهایی که هنوز کابینه روحانی اعلام نشده بود و بازار گمانه‌زنی‌ها داغ بود هر روز برای قالیباف سمتی در دولت روحانی مطرح می‌شد اما خبری که بیش از همه نزدیک به واقعیت نمود پیشنهاد روحانی به قالیباف برای برعهده گرفتن معاونت محیط زیست بود که گویا از سوی سردار مورد قبول قرار نگرفته بود و او چشم به سمتی بالا‌تر داشت. چندماه بعد هم او در رقابت تنگاتنگ با محسن هاشمی در سمت خود ابقا شد.

طلسم حضور شهردار در جلسات هیات دولت شکسته می‌شود؟
مدت‌های زیادی است که صندلی شهردار تهران در جلسات هیات دولت خالی است. رسمی که از زمان شهرداری کرباسچی پایه‌گذاری شد ولی زمانیکه مقیمی سرپرست شهرداری تهران شد و تمایلی به حضور در جلسات هیات دولت نداشت تا زمان احمدی‌نژاد ‍شهردار منتخب شورای دوم که رسما از حضور در جلسات هیات دولت منع شد

 

این رویه مثبت هر روز کمرنگ‌تر و مرنگ‌تر شد. عمر حضور احمدی ن‍ژاد در شهرداری هم چندان نبود و خیلی زود بهشت را به مقصد پاستور ترک کرد. او نیز با شهردار منتخب‌‌ همان کار را کرد که دیگران با او کردند و مانع ورود شهردار به جلسات هیات دولت شد.

بسیاری مرسوم شدن این امر را نتیجه متفاوت بود مشی سیاسی و خط فکری بین رییس پاستور و رییس بهشت می‌دانستند. تلاش‌های وکلای شورای شهری هم قفل را باز نکرد و صندلی شهردار تهران در جلسات هیات دولت سال‌های زیادی خالی ماند. خالی ماندنی که باعث شد در دوره‌های مختلف روسای پاستور و بهشت علنی و رسانه‌ای رودروری یکدیگر قرار گیرند و در کنار پیغام‌های پنهانی گاهی رودرو نیز نسبت به هم موضع گیری کننند.

با حضور روحانی و به موازات امید در حوزه‌های مختلف ایجاد شده بود، زمزمه‌هایی نیز مبنی بر بازگشت شهردار پایتخت به جلسات هیات دولت شنیده می‌شود تا شاید کلید روحانی این قفل را هم باز کند. به موازات این خبرهای پراکنده قالیباف نیز از ضرورت حضور شهردار پایتخت در جلسات هیات دولت سخن گفت.

 

در دیداری که روحانی و قالیباف در دوم شهریور ماه داشتند قالیباف از رییس جمهور می‌خواهند تا به آیین‌نامه زمان ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مبنی بر حضور شهردار در هیئت دولت عمل کند تا حضور شهردار در کابینه بتواند زمینه هماهنگی‌های لازم میان شهرداری و دولت را در جهت رفع مشکلات مردم تهران فراهم آورد.

اما به نظر می‌رسد رییس دولت یازدهم در واگذار کردن صندلی خالی هیات دولت به شهردار پایتخت، رییس شورای شهر تهران یا استاندار تهران هنوز مردد است و تصمیم قطعی نگرفته است. گرچه به عقیده برخی آشنایی شهردار پایتخت با مسائل شهری ضرورت حضور وی را بیش از دو گزینه دیگر می‌کند

 

اما گویی حسن روحانی هنوز به چنین عقیده‌ای نرسیده است و شاید بی‌می‌ل نباشد که استاندار تهران که به لحاظ مشی سیاسی نیز نزدیکی بیشتری با خود دارد در جلسات حضور یابد. اما از میان گزینه‌های مطرح شده به نظر می‌رسد حضور شهردار تهران مناسب‌تر باشد زیرا مسئولیت مسائل اجرایی کلان شهر‌ها با شهردار است.

قالیباف اصرار کرد، روحانی نپذیرفت!
روگذر اتوبان صدر در حالی روز گذشته با حضور علی لاریجانی افتتاه شد که تا چنید پیش خبر‌ها حکایت از افتتاح آن از سوی رییس جمهور داشت. آنگونه که رسانه‌ها منتشر کرده بود محمد باقر قالیباف شهردار تهران طی نامه‌ای از حجت الاسلام حسن روحانی برای افتتاح پروژه شهید صدر دعوت به عمل آورده تا این سازه عظیم به وسیله رئیس جمهور افتتاح شود.

 

براساس برخی شنیده‌ها قالیباف از سریع القم که این روز‌ها نزدیکی زیادی به دولت دارد خواسته بود روحانی را برای حضور در این مراسم راضی کنند اما گویی این نتیجه به سرانجام نمی‌رسد و تنها دو روز مانده به افتتاح پروژه خبر‌ها حکایتگر حضور لاریجانی در این مراسم بود. تا قالیباف افتتاح اتوبان صدر را هم مانند اتوبان امام علی به رئیس مجلس بسپرد.

به نظر می‌رسد رییس دولت اعتدالی هنوز چندان یکدل و همراه با شهردار پایتخت نشده است و هنوز با سیاست و هوشمندی در روابطش با او پیش می‌رود، شاید قفل روابط دولت و شهرداری در دولت روحانی شکسته شود اما چه زمانی باید منتظر ماند.

اخبار سیاسی - نامه نیوز

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------