مالهکشی تهدید به قتل!
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
داستانی که اینبار به عینه برای نمایندگان تندروی مجلس نهم به روایت درآمده است. جریان رادیکال که با ایدههای تحجر آمیز خود این روزها به آب و آتش میزد و فریادهای تریبونی ورسانه ایش گوش فلک را کر میکرد و هنجارشکنیهای جناحی تبدیل به قالب و غالب سیاستهایش شده بود، اینبار درهنگامه ارائه و بحث، درباره یک طرح مجلس، گاف بزرگی داد و دستش خالی تر از همیشه، نزد اذهان عمومی رو شد.
فرصت خوبی که تهدید شد
رای گیری طرح یک فوریتی برجام که با همه حواشی آن به روز یکشنبه کشید و در قاب رصد جناح راست و چپ مجلس نشینان قرار گرفت و در همین راستا پای وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران را هم به صحن قوه مقننه باز کرد، فرصت خوبی بود برای تسویه حساب شخصی عدهای که تاب توافق و جولان قهرمان گونه "ظریف" و " صالحی " را نداشتند و به دنبال موقعیتی میگشتند برای ابراز دلواپسیهای دوساله اشان.
همین امر کافی بود تا در روز بررسی طرح برجام، حاشیهها بر بطن غلبه کنند و تیتر یک رسانهها را به خود اختصاص دهند، تیتری که یک طرفش تهدید به دفن کردن و قتل صالحی و ظریف بود و یک طرف دیگرش برخی از نمایندگان مجلس نهم که با چنین ادبیاتی خطاب به این دو از نارضایتیشان درباره برجام و عملیاتی شدن توافق سخن گفتند.
درگیریهای برخی از نمایندگان با صالحی تا جایی که گروهی به ناچار برای حفاظت از او نقش بادیگارد! را بازی میکردند تا از صدمه دیدن احتمالی رییس سازمان انرژی اتمی ایران جلوگیری کنند خود حدیث مفصلی است که باید از این مجمل خواند.
شوخی برای پاکسازی
اما موضوع تهدید به دفن کردن و کشتن ظریف وصالحی در راکتور اراک آن هم با ابزاری به نام سیمان!از سوی یک نماینده از طیف تندرو، ادبیات ویژه و همیشه تهدید آمیز رادیکالیسم را آشکارتر ازگذشته کرد و البته به "مثابه عدو شود سبب خیر.. . !" منش و ذات این جریان را نزد اذهان عمومی هویداساخت وهمین هویداشدن باعث رسوایی بیشازپیش برای این جریان بود. و شاید به خاطر رسوایی و نمودِ منش نامیمون این گروه تندرو است که یک روز بعد از تهدیدبه قتل صالحی، رسانههای اصولگرا به دنبال پاکسازی اتفاقات روز یکشنبه مجلس برآمدند.
حال که زبان نیش دار جریان تندروی اصولگرا، چون شمشیر دولبهای گردن خود آنها را بیش ازرقیب زخم زده است، رسانههای همفکرشان در تلاش برای التیام این زخم به فکر مرهمی افتادند تا نشان دهند که آنچه در روزیکشنبه درباره تهدید رییس سازمان انرژی اتمی ایران در مجلس گفته شد، شوخی بیش نبوده است و باید به باد فراموشی سپرده شود.
گروهی که برخی از آنها برجام را کلیات" ابوالبقایی" میخوانند، به تکاپو افتاده اند تا به یاران وفادار مجلسی اشان کمک کنند تا اتفاقی که به ضررشان تمام شده را به شکلی قابل هضم جلوه دهند.. .. حالا خیلیها میگویند که روح اله حسینیان "نمایندهای که بخشی از این تهدیدکردنها به او منتسب میشود با صالحی شوخی کرده و از روی بذلهگویی و نه عصبانیت حرف زده است!
پس اساسا چون شوخی در کاربوده باید کلا تهدید وادبیات دور از عرف این نماینده را فراموش کرد، البته سناریوی دوم برخی از این رسانهها هم این است تا بگویند که " صالحی " به دلیل این از تهدید به قتلش در پشت تریبون سخن گفته تا برجام را با این حربه به حاشیه ببرد و ذهن نمایندگان را به مسئله دیگری معطوف کند.
حال پرسشی که باید از این رسانهها کرد این است که چرا درچنین بحبوحه ای، شوخی قتلی! یک نماینده با صالحی صورت میگیرد؟ اگر به راستی نماینده تهدید کننده به قتل در حال شوخی کردن بوده چرا تا به این اندازه در شوخیاش جدی ومصر عمل کرده است ؟ تا جایی که حتی به نقل از برخی خبرگزاریها تا سه بار این تهدید (بخوانید شوخی!) را با صالحی انجام داده؟ اگر صحبتهای رد و بدل شده صالحی و نماینده دلواپس مذکور جدی نبود، برای چه صالحی تا اینقدر عصبانی شد و پشت تریبون از تهدید شدنش سخن گفت؟آنهایی که مدعی اند، صالحی با گفتن این که برخی از نمایندگان برایش آرزوی مرگ کرده اند، به دنبال حاشیه راندن مجلس بوده چرا به این نمیاندیشند که بیانهای خارج از عرف نمایندگان دلواپس، بیشتر، مجلس را به حاشیه برده است؟ و اگر تمامی آنچه که روحاله حسینیان گفته است را یک شوخی تلقی کنیم، پس تلاش عدهای دیگر از نمایندگان را برای حمله به "صالحی" در حین صحبتهای او چه تعریف کنیم؟ آیا آنها هم شوخی بوده اند !!!جالب آنجاست که همه این صحبتها در حالی مطرح میشود که خود حسینیان در توضیحاتش گفته که قصد او از چنین تهدیدی عصبانی کردن صالحی بوده که موفق هم شده، حال این چه شوخی است که برای عصبانی کردن یک فرد صورت میگیرد؟
عصبانیت به حق
ابراهیم نکو یکی از نمایندگان مجلسی که در روز یکشنبه به عنوان موافق در باره طرح برجام، سخنرانی کرد در اینباره به آفتاب یزد گفت: "سوابق نشان میدهد که آقای صالحی بی حاشیه و صادق در خدمت کشور بوده اند و کسی مثل ایشان که سختترین شرایط را پشت سر گذاشته بعید است که بیاید و صحبتی را در پشت تریبون مطرح کند تا از این طریق کسی را زیر سوال ببرد."
وی اضافه کرد:"عصبانیت به حق صالحی درباره تهدید شدنش، و بیان آن در صحن مجلس نشان میدهد که این موضوع نه تنها شوخی نبود بلکه یک تهدید جدی تلقی میشود، اگر به حرفهای برخی از نمایندگان خطاب به ظریف و صالحی شوخی میگویند، پس تهدید واقعی چیست؟"
نکو ادامه داد:" اگر با یک شخص مملکتی چنین شوخی صورت میگیرد به دنبالش تهدیداتی خواهد بود که فراتر از مسائل مطرح شده است."
این نماینده مجلس درباره اینکه چرا در حال حاضر گروهی بحث شوخی بودن این تهدید را مطرح میکنند، پاسخ داد: "دلواپسان برای آنکه تاثیر این تهدید در جامعه و ناراحتی که مردم از این موضوع پیدا کردند را از ذهنها بزدایند به صورت گستردهای در سطح رسانه هایشان تهدید را به صورت یک شوخی جلوه میدهند در حالیکه مردم این موضوع را نمیپذیرند. "
نکو ادامه داد: "حتی اگر فرض بر این باشد که تهدید روز یکشنبه از روی جدیت نباشد، از افراد سیاسی شوخیهایی به این شکل پذیرفته نیست."
ادامه دارد !
وی گفت:" گروههای مخالف برجام «تندرو» از این پس هم تلاش خواهند کرد تا در مسائل و طرحهای دیگری هم رفتارشان را ادامه دهند و شکست یکشنبه را جبران کنند، چون در زمینه برجام این گروه تلاش بسیاری داشتند تا موفقیتی به دست آورند و در انتخابات دهم بتوانند مانور تبلیغاتی داشته باشند. آنها کرسیهای بیشتری را طلب میکنند بنابراین اگر طرح هایی شبیه برجام تا مجلس دهم داشته باشیم این تحرکات و تهدیدها تداوم خواهد داشت."
نکو خاطرنشان کرد:" جبهه گیری جناح تندرو در همه طرحهای سیاسی وجود خواهد داشت هر چند اتفاقات طرح برجام نشان داد که این جناح، بیشتر از این کسی را نمیتواند به سمت خود بکشاند."
این نماینده مجلس درباره این سوال که آیا صالحی در پشت تریبون از تهدیدشدنش سخن گفت تا مجلس را به حاشیه بکشاندو راجع به برجام سخن نگوید؟ پاسخ داد:" در جامعه یک مسئله ای را تندروها به راه انداخته اند که گویا قرار بود در جلسه یکشنبه درباره برجام سخن گفته شود، در حالیکه اصلا بحث برجام مطرح نبود، بلکه یکشنبه درباره طرحی سخن گفته میشد که نظر نمایندگان را به دولت میرساند، طرحی که تکالیف دولت را مشخص میکرد."
وی ادامه داد:"جالب است که در همین طرح، دغدغههای مخالفین دولت هم آمده بود تا جواب این دغدغهها هم در طرح داده شود. پس چه لزومی داشت که در جلسه طرح برجام تا این حد دادو فریاد راه بیندازند؟!"
نکو اضافه کرد:" اگر طرح، مشکلی هم داشت مخالفین باید نظرشان را میگفتند بنابراین اتفاقا برخی از همین نمایندگان و تندروها بودند که مجلس را به حاشیه کشاندند نه آقای صالحی. "
وی درباره نماینده ای که گفته میشود صالحی و ظریف را تهدید به مرگ کرده است در پاسخ چرایی این کارش گفته قصد داشتم تا صالحی را عصبانی کنم، گفت:" اینکه نماینده مردم بخواهد یک مقام کشور مثل رییس انرژی اتمی ایران را عصبانی کرده تا از اینکار بهرهوری کند هر حاشیهای که بعد از آن درست میشود را باید پاسخگو باشد، در هیچ آیین نامه و قوانین داخلی مجلس هم نیامده است که نماینده میتواند جو را متشنج و یا کسی را تهدید کند."
شوخی اش هم خوب نیست
اما سید بهلول حسینی یکی دیگر از نمایندگان مجلس که در روز یکشنبه در صحن به دفاع از برجام سخن گفته بود در همین باره به آفتاب یزد گفت:" البته مطمئنا هیچ نماینده ای قصد تهدید یا کشتن کسی را ندارد و شخصی هم که از اعدام و یا دفن کردن صالحی به وسیله سیمان سخن میگوید در صحبتش جدی نیست ولی همان گفتن شوخی این جملات هم اصلا به صلاح نیست و گاهی جدی گرفته میشود."
حسینی اضافه کرد:"کسی قرار نیست با آقای صالحی چنین کاری کند اما اساسا گفتن چنین صحبتهایی غلط و اشتباه است، چرا چنین بحثی آنگونه خطاب به آقای صالحی مطرح میشود که ایشان به ناچار بیاید و پشت تریبون از بیان تهدیدهایی که خطاب به او شده است گلایه کند؟ اصلا فلانی را زیر سیمان دفن میکنیم یعنی چه؟"
حسینی با تاکید بر اینکه صالحی را همه میشناسند و هیچ یک از صحبتهای او سیاسی نیست گفت:" آنچه من در صحن مجلس از آن دفاع کردم اعتقاد شخص خود من بوده و به آن ایمان دارم و برای همین هم میدانم که صالحی چنین شخصیت و یا روحیه ای ندارد که بخواهد با حرف زدنهایی مثل تهدیدشدنش مجلس را به حاشیه ببرد."
مردم باور نمیکنند
اتفاقات و حواشی دوروز پیش مجلس هرچند به ظاهر با تصویب طرح برجام به پایان رسید اما در باطن، بیانگر آغاز یک راه چند ماهه تا انتخابات مجلس دهم به شمار میرفت.
اینکه جریان تندرو از هم اکنون در تدارک مانور تبلیغاتی و البته اعتراضیش گام برداشته تا با فغان مخالفت بر دولت سردادن و سد سازی در برابر طرحها و بحثهای ویژهای چون برجام، هم در برابر همگان، قدرت تاثیرگذاریاش را به رخ بکشد و هم اینکه خود را بیش از پیش به مردم بشناسا ند، هر چند اتفاقی که در دوروز پیش مجلس رخ داد، نشان از آن داشت که قدرت آنها هرچه قدر هم که باشد در اندازه اکثریت نیست و البته ایجاد حاشیههای خارج از عرف سیاسی از جمله تهدیدهایی که آنها انجام دادند هم، بیانگر صورت واقعی این جناح نزد افکار عمومی بود، صورتی که آنقدر برای مردم زشت جلوه کرد که این جریان درصدد بهبود ظاهر خود، با بیان اینکه تهدیدکردنهای روز یکشنبه صرفا یک شوخی بوده است از در ماله کشی اشتباه محاسباتیشان برآمد.
ولی مردم نیک میدانند شوخی و خنده به ظاهر هر کسی هم که بیاید، به سرو شکل جریان ترشروی همیشه مخالف دلواپس مجلس نشین نمیآید. مگر آنکه این شوخی به قصد اصلاح اشتباهات جدی گذشته، برای رویارویی در انتخابات مجلس دهم باشد.
اخبار سیاسی - آفتاب یزد