از مصاحبه های خیالی تا خبر سازی های جعلی؛ رویکرد رسانه ای تو خالی اصولگرایان
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
اخبار سیاسی - وقتی رسانه های اصولگرا چیزی برای عرضه ندارند
از مصاحبه های خیالی تا خبر سازی های جعلی؛ رویکرد رسانه ای تو خالی
برخی رسانه ها عادت به جنجال و حاشیه پردازی دارند و در این میانه بدیهی است به هنگامه ای که سپهرهای مختلف سیاسی و اقتصادی و اجتماعی با آرامش و ثبات روبرو شوند، آنان وفق رویکردی همیشگی و نهادینه شده شان به دنبال جنجال پردازی های عجیب و غریب بروند.
ذات کنش رسانه ای بطور معمول با رویکردها و کارکردهای مجذوب کننده و هیجانی توامان است و برای جذب مخاطبین رسانه ها بطور معمول بدنبال درج اخبار داغ و غیر تکراری هستند، اما در این میانه تفاوت میان رسانه های حرفه ای و آماتور آنجایی مشخص می شود
که چنین اخباری بدون حواشی زاید، تصنعی و فارغ از صحت و حقیقت انتشار یابد و هر گاه که رسانه ها برای جذب مخاطبین به خبر سازی و قلب واقعیت روی آورند آنگاه است که رسانه مورد نظر به ورطه هجو گویی و عملکرد غیر حرفه ای نیل یافته است.
نکته ی البته خطیر در این میانه آنست که رسانه هایی که تابلو و اتیکت مشخص حزبی و جناحی ندارند، به مثابه رسانه حزبی و سمپات منویات خاص قدرت سالاران را در قالب اخبار تصنعی و غیر واقعی انعکاس داده و با جنجال سازی بخواهند خود و طیف خود را انعکاسی مضاعف دهند.
این روزها رسانه های اصولگرا کمابیش بر همین سبک و سیاق رج می زنند. آنان که می بینند توافق نامه ژنو به مرحله اجرایی رهنمون شده و از این حیث دولت یک موفقیت نمایان رقم زده و بتدریج امور به سمت ثبات و آرامش می رود و از طرف دیگر دولت تازه برآمده اهل جنجال پردازی و ایجاد خوراک تبلیغاتی برای آنان نیست،
خود آستین ها را بالا زده و در وهله اول خبری را ( البته غیر واقعی)انتشار داده و سپس در موج سازی رسانه ای و زنجیره ای پیرامون این خبر تحلیل و محتوا ارائه می دهند. یا آنکه در اقدامات ایذایی رخت عزا بر تن می کنند و جار و جنجال های مصنوعی براه می اندازند.
این نکته البته به هنگامه ای بغرنج تر می شود که زیر مجموعه یکی از اضلاع ریشه ای جریان اصولگرا یعنی آتش نشانی تحت امر محمد باقر قالیباف در اهمالی غیر قابل چشم پوشی سبب ساز آسیب رسانی به شهروندان و گرفتن جان دو تن از آنان شده و این نکته به طرز عجیبی در رسانه های اصولگرا یا بازتابی ندارد و یا آنکه طی فرافکنی محض سعی در توجیه این اقدام به جای پاسخگویی نسبت به آن می شوند.
در رابطه با خبر سازی های تصنعی و فاقد اعتبار می توان به دو نمونه اشاره کرد. اول آنکه یکی از نشریات و مجلات اصولگرا که متعلق به زاکانی نماینده تندرو مجلس است طی مصاحبه ای با تهیه کننده سریال های پر بیننده ای چون «هوملند» و «24» نکات عجیب و غریبی را در این مصاحبه مطرح کرده و سپس رسانه های جریان اصولگرا در اقدامی هماهنگ پیرامون آن تحلیل و یاداشت ارائه دادند اما این تهیه کننده همین امروز اعلام داشت که از اساس مصاحبه ای با این نشریه انجام نداده است.
با این وصف مشخص نیست چرا با اعتبار رسانه های ایرانی در انظار بین المللی بازی می شود و برای طرح و عرضه خود و یا القای منویات خاص مصاحبه های تو خالی و فاقد صحت انتشار می یابد.
در دومین فاز نیز می توان به خبر برکناری رئیس حراست وزارت علوم اشاره کرد که خبرگزاری فارس آن را انتشار داده و مدعی شده بود که وی چون با حضور عناصر فتنه!! در دانشگاه ها مخالفت کرده، عزل شده است.
نکته ای که می توان آن را در راستای پروژه جنگ روانی علیه وزیر علوم و حاشیه سازی پیرامون وی تحلیل و ارزیابی کرد و البته نوعی فرافکنی هم در آن مستتر است.
جالب آنکه وزیر علوم امروز در گفت و گو با خانه ملت این خبر را از اساس تکذیب کرده و وی نیز اعلام داشته که این خبر پردازی ها در راستای سلب آرامش در وزارت علوم است.
هر چه هست به نظر می رسد رسانه های اصولگرا برای پر کردن چنته خود نیاز به بازنگری اساسی در رویکردها داشته و لازم است از فاز سلبی به فاز ایجابی رجوع کرده تا لااقل بتوانند با تهیه خوراک خبری مناسب و ارائه تحلیل و یا حتی نقد محتوایی بدور از هوچی گری مخاطبین را به سمت و سوی خود جذب کنند. رویه ای که بعید به نظر می رسد از سوی این طیف مورد اعتنا قرار بگیرد.
اخبار سیاسی - خرداد