«ظریف» پس از ۹ سال راز این تصویر را فاش کرد
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
ظریف در برنامه اینترنتی «دید در شب» درباره این تصویر گفت که این تصویر مربوط لحظه تصویب قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۵ فروردین ۱۳۸۶) میشود.
او درباره دلایل عصبانیتش در این تصویر نیز گفت که عصبانیتش ناشی از حضور وزیر خارجه در جلسهای بود که قرار بود قطعنامهای بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب شود.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه محمود احمدینژاد در دولت نهم در این جلسه پس از آنکه قطعنامه ۱۷۴۷ به اتفاق آرای پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران به تصویب رسید تنها فرصت کرد که طی دقایقی در سخنانی کوتاه اعتراض ایران نسبت به صدور این قطعنامه را اعلام و آن را غیر قانونی و ناعادلانه بخواند و تاکید کند که تعلیق فعالیتهای غنی سازی اورانیوم یک گزینه برای ایران محسوب نمیشود.
این در حالی است که در چنین شرایطی عموما این وظیفه بر عهده سفیر و نمایند کشورها مستقر در سازمان ملل متحد است که آن زمان سفیر ایران در سازمان ملل متحد محمد جواد ظریف بود که البته او با رضایت محمود احمدینژاد این مسوولیت را بر عهده نداشت و اگر مخالفت مقامات عالی نظام نبود او اصرار داشت در همان سال نخست ظریف را به تهران برگرداند.
ظریف در این برنامه همچنین فاش کرد که در آن زمان حتی احمدینژاد رییس دولت نهم اصرار داشت که خود شخصا در جلسه حاضر شود تا به گمان خود با دفاعی قاطعانه مانع از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد شود.
این دیدگاه احمدی نژاد به طور کلی ناشی از عدم آشنایی او نسبت به ساختار نظام بین الملل به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد بود چرا که جلسات این چنینی دفاع کشوری که قرار است علیه او قطعنامهای صادر شود تاثیری در تغییر تصمیم شورای امنیت ایجاد نمیکند.
اگر غیر از این بود دفاعهایی محکم، مستدل و منطقی محمد جواد ظریف در زمان صدور دو قطعنامه پیش از آن علیه ایران (۱۶۹۶ و ۱۷۳۷) که کتبا مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفته بود میتوانست مانع از آغاز روند صدور قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران شود؛ روندی که با آغاز دولت احمدینژاد آغاز شد و با کنار رفتن او و روی کار آمدن دولت حسن روحانی نه تنها متوقف بلکه تمامی قطعنامههای صادر شده علیه ایران لغو شد.
اخبار سیاسی - رویداد۲۴