آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

آیا روحانی رئیس مجلس خبرگان می‌شود؟



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, روحانی

 مجلس خبرگان رهبری که طبق اصل 107 قانون اساسی، مسئولیت تعیین ولی‌فقیه را دارد از مرداد 1362 آغاز به کار کرد.  این مجلس به علت حساسیتی که در انتخاب رهبر دارد، دارای استقلالی است که هیچ نهاد دیگر ندارد و طبق اصل ۱۰۸ قانون اساسی، صلاحیت خودتنظیمی دارد تا هیچ نهادی نتواند این پارلمان کوچک اما راهبردی را تحت نفوذ و تغییرات ناشایست قرار دهد.

اما‌از‌آنجایی که جلسات این مجلس در فاصله‌های زمانی زیاد تشکیل می‌شود، آنچه در این مجلس درکانون توجه قرار می‌گیرد، ریاست مجلس خبرگان است. در حالی خبرگان رهبری وارد پنجمین دوره می‌شود که بیشترین دوران ریاست خود را به آیت‌الله علی مشکینی سپرده است. وی از سال 62 تا 86 بر ریاست این مجلس تکیه زده که کم‌کم‌حاشیه‌‌ترین دوران ریاست مجلس خبرگان رهبری بوده است. پس از آنکه از مرداد تا شهریور 86 این مجلس بدون تصدی اداره می‌شد، اکبر هاشمی‌رفسنجانی بر صندلی ریاست مجلس خبرگان تکیه زد و تا اسفند سال 89 در این جایگاه باقی ماند.

 

پس از آن، هاشمی جای خود را به محمدرضا مهدوی‌کنی به مدت چهار سال یعنی تا مهر 93 داد. با درگذشت وی، خبرگان رهبری این‌بار به مدت پنج ماه تا اسفند 93 بی‌تصدی ماند تا اینکه از اسفند 93 تا پایان دوره چهارم، محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری شد. انتخابات پنجمین دوره خبرگان رهبری، در حالی رقم خورد که برخی چهره‌های شاخص همچون سید‌حسن خمینی و برخی چهره‌های مدعی ریاست مجلس خبرگان رهبری نیز از ورود به این مجلس بازماندند و این همه با رأی بالا به هاشمی‌رفسنجانی همراه بود. اینک کانون نگاه‌ها به سوی صندلی ریاست خبرگان رهبری است تا مشخص شود چه کسی بر روی آن خواهد نشست.

 

اکنون که آیت‌الله محمد یزدی به پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری راه نیافت، مسئولان باید در بین چهره‌های دیگر به دنبال رئیس مجلس باشند. در‌حالی‌که برخی شش چهره شاخص: (آیات هاشمی شاهرودی، مؤمن، امینی، موحدی‌کرمانی، احمد جنتی و اکبر هاشمی‌رفسنجانی) را گزینه‌های احتمالی ریاست خبرگان رهبری می‌دانند اما ریاست حسن روحانی، رئیس دولت اعتدال، بر مجلس خبرگان رهبری هم چندان دور از ذهن نیست. بسیاری از صاحب‌نظران حسن روحانی را کپی برابر اصل هاشمی‌رفسنجانی می‌دانند.

 

حسن روحانی، با تجربه سال‌ها حضور در هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، می‌تواند همزمان رأی اصول‌گرایان معتدل و همچنین یاران هاشمی را به‌طور‌کامل جذب کند. شاید اعتدالیون پنجمین مجلس خبرگان، به جای هاشمی‌رفسنجانی، با گزینه‌ای به سراغ ریاست مجلس خبرگان رهبری بروند که مقبول اکثریت مطلق اعضای مجلس باشد و با رأی قاطع، کرسی ریاست این نهاد مهم را به دست بیاورد.

 

اگر در مجلس خبرگان چهارم در میان نامزدهای ریاست، تالی‌تلوی برای هاشمی‌رفسنجانی نبود اما در خبرگان پنجم، حسن روحانی می‌تواند نقش هاشمی در ریاست خبرگان را ایفا کند. اکنون اعتدال‌گرایان در مجلس خبرگان رهبری اگر به جای هاشمی‌رفسنجانی، تمام‌قد از حسن روحانی حمایت کنند، قطعا بسیاری از آرای منتخبین مردم در مجلس خبرگان با طیب‌ خاطر و بدون هیچ‌گونه جنجالی به سبد حسن روحانی سرازیر خواهد شد. حال باید منتظر ماند و دید آیا برای اولین‌بار، رئیس‌جمهوری کشور، همزمان رئیس مجلس خبرگان رهبری هم خواهد شد یا فضا به نحو دیگری رقم خواهد خورد.

 

 اخبار سیاسی  -  وقایع اتفاقیه /رحمت عزیزی

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------