شهر و روستا با چاشنی سیاست
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 25 مرداد 1395 07:32
قانونگذاران تاثیر صبغه سیاسی بر موفقیت کاندیداهای انتخابات شوراها را بررسی کردند
محجوب: صبغه شهرت در انتخابات مهمتر از سیاست است
گروه سیاسی-مرضیه جلیلی: با نزدیکشدن به انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا بحث پیرامون تهیه لیست و معرفی کاندیداها از سوی احزاب و گروههای مختلف سیاسی داغتر میشود. اینجاست که میتوان به این نتیجه رسید که نقش سیاست در موفقیت کاندیداهای انتخابات شوراها کمتر از تاثیر این مهم در انتخابات مجلس نیست. اینکه تا چه اندازه پیشیگرفتن سیاست بر تخصص در این انتخابات نقش داشته و این اقدام چه عواقبی را میتواند به همراه داشته باشد موضوعی بود که قانونگذاران کشور نظرات متفاوتی در مورد آن ارائه دادهاند. برخی از آنها معتقدند صبغه سیاسی افراد نهتنها در ایران بلکه در تمام کشورها در هر نوع انتخاباتی ملاک تعیین و تایید کاندیداها قرار میگیرد. آنها انتخاب سیاسیون را موردپسند مردم دانسته و بر این مهم تاکید دارند که در کلان شهرها بهویژه تهران افراد فرصتی برای رصد سوابق کاندیداها ندارند بنابراین با اعتماد بهروسای احزاب به لیستها رای می دهند.
تعدادی از مجلسیها به این نکته اشاره کردند که هر فردی که امروز لابی بهتری در عرصه سیاست انجام داده و قدرت بیشتری برای جمع آراء داشته باشد در آینده هم میتواند از طریق کانالهای قدرتی که به آنها متوسل شده از امکانات دولتی نیز بهراحتی بهرهمند شود ضمناینکه بر این مهم تاکید دارند که باید ذهن مردم را به سمتی هدایت کرد که متوجه این موضوع شوند که تخصص و سوابق مدیریتی از جایگاه سیاسی افراد برای فعالیت در شوراهای شهر و روستا مهمتر بوده که لازم است در انتخاب افراد لحاظ کنند.
تعدادی از فعالان عرصه تقنین کشور نیز شهرت را مهمتر از سوابق سیاسی افراد برای موفقیت در این انتخابات خواندند و در این مورد بر موفقیت برخی ورزشکاران در انتخابات دوره چهارم شوراها استناد کردند. تلاش برای معرفی تعداد بیشتری از مدیران اجرایی موفق در حوزه شهری موضوعی بود که همه قانونگذاران کشور بر آن اتفاقنظر داشتند.
آنچه مسلم است افزایش موفقیت با پشتوانه سوابق سیاسی افراد جزءلاینفک هر نوع رقابت انتخاباتی است با این حال باید به این نکته هم توجه کرد که برای انتخاب کاندیداهای شوراها تنها سیاست نباید ملاک انتخاب افراد باشد چراکه سوابق مدیریتی مفید در بخش اجرایی شهری و نظارت بر عملکرد شهری و اشراف بر قوانینی که تاکنون برای این حوزه مصوب شده است، تضمینکننده موفقیت در ارائه راهکار بهمنظور رفع مشکلات موجود در این بخش توسط راهیافتگان به شوراهای شهر و روستا خواهد بود و این موضوعی است که احزاب و گروههای سیاسی در پی اهداف سیاسی که دارند در تهیه لیست کاندیداهای انتخابات شوراها بدان توجه نمیکنند. بیتردید تفکیک ماهیت شوراها و فعالیتهای سیاسی به دور از منازعه بر سر کرسی قدرت میتواند اقدامات موثری درجهت اجرای طرحهای مهم شهری و روستایی و جلب رضایت در سطح عمومی را رقم بزند.
مدیران موفق حوزه اجرایی شهری باید بهعنوان کاندیداهای انتخابات شوراها معرفی شوند
عبدالرضا هاشمزایی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس دهم در مورد اهمیت صبغه سیاسی کاندیداها برای حضور در انتخابات شوراها به «ابتکار» گفت: اینکه بگوییم نباید در انتخاب کاندیداهای شوراها به صبغه سیاسی افراد توجه شود در عمل امکانپذیر نیست چراکه مردم کشورمان بیشتر به سوابق سیاسی کاندیداها توجه دارند ضمناینکه معرفی کاندیداها بهویژه در کلان شهرهایی همچون تهران از طریق ارائه لیست از سوی احزاب صورت میگیرد بنابراین نمیتوان سوابق سیاسی افراد را نادیده گرفت.وی افزود: البته بنده هم معتقدم برای انتخاب کاندیداهای شوراها باید افرادی که از مدیران موفق در بخش اجرایی حوزه شهری هستند به مردم معرفی شوند و توجه به این مساله در هنگام تهیه لیست توسط احزاب و تشکلها ضروری است.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بهطور قطع افرادی باید بهعنوان کاندیدای شوراها معرفی شوند که مشکلات مردم را حس کرده و بتوانند راهحلی برای آنها بیندیشند بنابراین قراردادن سیاسیونی که در زمینه حوزه شهری تجربه و تخصص ندارند در لیست انتخابات شوراها اقدام صحیحی نیست. برخی از نمایندگان هم مشکلات موجود در حوزه شهر و روستا را ناشی از خلاء متخصصان و کارشناسان امر در این حوزه دانسته و رفع آن را برعهده هیات نظارت در مجلس می دانند که باید کاندیداهای انتخابات شوراها را تایید کنند.
احزاب سیاسی در انتخابات شوراها حرف اصلی را میزنند
هاجر چنارانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با میزان اهمیت صبغه سیاسی کاندیداها برای حضور در انتخابات شوراها به «ابتکار» گفت: بالاخره در کشور ما نظام جمهوری حاکم است و هر فردی که بیشترین میزان رای را بتواند بهدست آورد در راس کار قرار میگیرد اما باید مسیر فکری مردم را به سمتی هدایت کنیم تا به افرادی که دارای تخصص بیشتری هستند، رای دهند.
وی افزود: در ایران اغلب افرادی که توانایی بیشتری در رای جمعکردن دارند در انتخابات موفق میشوند و بالطبع امورات دولتی هم اینگونه تعریف شده است که هر فردی از ابتدا بتواند لابی بهتری انجام دهد بعد از این هم میتواند برای پیشبرد اهداف خود موفقتر عمل کند.نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یک روز به این مساله دقیق فکر کردم به این نتیجه رسیدم هر فردی که امروز بتواند بیشترین میزان رای را به دست آورد بعد از این هم میتواند بیشترین میزان امکانات را در اختیار داشته باشد و این در حالی است که بسیاری از افراد متخصص هستند ولی قدرت گرفتن امکانات و یا به تصویبرساندن حرفهای خود و مشکلات شهرشان را ندارند.عضو فراکسیون زنان مجلس اظهارکرد: اگر ما بخواهیم که احزاب در تهیه لیست برای انتخابات شوراها خلاف اینکه صبغه سیاسی افراد مدنظر قرار بگیرد، عمل کنند در نهایت میبینیم که واقعیت جامعه این است که تمام کاندیداها با توجه به فعالیتهای حزبی که دارند انتخاب میشوند مگر اینکه به اندازهای در حوزه شهری خود خوب عمل کرده باشند که بتوانند بیشترین میزان آراء را بهدست آورند.
وی تاکیدکرد: البته شناخت کاندیداهای موفق در حوزه شهری در شهرهای بزرگ غیرممکن است چراکه مردم فرصت کافی برای اشراف بر این موضوع ندارند و در عمل نمیتوان همه کاندیداهای معرفیشده مستقل از لیست احزاب را رصد کرد در نتیجه سعی میکنند با اعتماد به احزاب معرفیکننده به لیستها رای دهند.چنارانی یادآورشد:در شهرهای کوچک نیز با اینکه امکان بیشتری برای تحقیق و پرسوجو درباره کاندیداهای معرفیشده وجود دارد اما با تمام این تفاصیل باز هم احزاب سیاسی در تمام دوران و همه کشورها حرف اصلی را میزنند و هرچند که ما مخالف این موضوع باشیم ولی منطق این را میگوید.
توجه هیات نظارت در مجلس به تخصص در تایید کاندیداهای انتخابات شوراها ضروری است
محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم درباره تاثیر صبغه سیاسی کاندیداها بر میزان موفقیت آنها در انتخابات شوراها به «ابتکار» گفت: ما چه در حوزه شهری و چه در روستاها واقعا نیازمند افراد متخصص، کارشناس و باتجربه برای عضویت در شوراهای شهر و روستا هستیم چراکه اعضای شوراها باید مشکلات مربوط به شهر و روستا را بشناسند و الزامات توسعه در این بخش را بدانند و بر مجموعه قوانین و مقرراتی که تاکنون برای این حوزه تصویب شده مسلط باشند.
وی افزود: برای معرفی کاندیداهای انتخابات شوراها نباید به هیچعنوان وجهه سیاسی افراد در نظر گرفته شود و این در حالی است که وقتی احزاب و گروههای سیاسی وارد انتخابات میشوند بجای توجه به مسئولیت و ماموریت اصلی شوراها، فضا را بهسمت مسائل سیاسی میبرند و از این منظر لیست ارائه میدهند.نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: این موضوع مشکلاتی در حوزه شهری و روستایی را رقم میزند که هماکنون شاهد آن هستیم چراکه اعضای شوراها نه تحصیلات و تجربهای در این زمینه دارند و نه بهمشکلات این حوزه آشنایی دارند.پورمختار یادآورشد: بهنظر بنده مجلس باید به این موضوع دقت کند چراکه مسئولیت نظارت بر تایید کاندیداهای معرفیشده بهعهده هیات نظارتی است که در سطح عالی استانها در مجلس تشکیل میشود بنابراین به نمایندگان توصیه میکنم که در مورد انتخابات شوراها این مهم را اجرایی کنند.
صبغه شهرت در انتخابات مهمتر از سیاست است
علیرضا محجوب عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم در مورد نقش صبغه سیاسی کاندیداها بر میزان موفقیت آنها در انتخابات شوراها به «ابتکار» گفت: در این مورد مردم هستند که باید اظهارنظر کنند چراکه ما نمیتوانیم صبغه موردپسند آنها را تغییر دهیم البته بنده معتقدم که برخی افراد با صبغه شهرت برای این حوزه انتخاب میشوند بنابراین نمیتوان گفت که صبغه سیاسی بر این بخش حاکم است.نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هماکنون تعدادی از ورزشکاران محترم که عضو شوراها هستند با صبغه سیاسی که دارند انتخاب شدهاند؟ بنابراین در اینجا به این نتیجه میرسیم که در هر انتخاباتی این صبغه شهرت است که ملاک انتخاب در جامعه قرار میگیرد و با اینکه سیاسیبودن صبغه مهمی بوده اما صبغه شهرت تاثیرگذارتر است.
اخبار سیاسی - ابتکار