تاکتیک جدید "جبهه پایداری" علیه دولت روحانی
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
اخبار سیاسی - در گفت و گو با سه نماینده مجلس بررسی شدتاکتیک جدید "جبهه پایداری" علیه دولت روحانی
"جبههپایداری"های مجلس میخواهند با یک تیر چند نشان بزنند. ابتدا وزیر را به صحن علنی مجلس میکشانند، سپس "دلواپسی"هایشان را مطرح میکنند و در پایان هم میگویند به خاطر منافع نظام "قانع" شدیم.
"تاکتیک جدید" پایداری اما روز گذشته نتیجه نداد. قرار بود جواد کریمیقدوسی نماینده مشهد و عضو جبهه پایداری به دلیل برخی اظهارنظرهای وزیر امور خارجه درباره قدرت دفاعی کشور و انکار هولوکاست، از محمد جواد ظریف سوال کند. البته پیش از آغاز جلسه علنی روز گذشته دو فراکسیون مجلس برای تصمیم گیری در خصوص رویکردشان در سوال از وزیر امور خارجه تشکیل جلسه داده بودند.
فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت حمایت خود از وزیر امور خارجه و دولت را اعلام کردند که بر این اساس اگر کار به رای گیری در خصوص سوال از ظریف کشید رای موافق به ظریف بدهند.
فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز به ریاست حدادعادل نیز تشکیل جلسه داد. آنان معتقد بودند به دلیل نزدیکی مذاکرات هستهای بهتر است سوال از وزیر خارجه در جلسه روز گذشته مطرح نشود. اما لاریجانی این پیشنهاد را نپذیرفت و اعلام کرد که یا سوال باید پس گرفته شود و یا در جلسه مطرح شود.
به هر ترتیب سوال از ظریف مطرح شد و پس از پاسخهای او، کریمیقدوسی اعلام کرد که از پاسخهای وزیر امور خارجه قانع شده است. این در حالی بود که بسیاری از نمایندگان همزمان با اعلام قانع شدن کریمیقدوسی بیان میکردند که باید پاسخ وزیر به رای گذاشته شود.
جبهه پایداریهای پیش تر این تاکتیک را در جلسه سوال از بیژن زنگنه، وزیر نفت پیاده کرده بودند. در آن نشست هم حمید رسایی به عنوان سوال کننده پس از پاسخهای وزیر نفت اعلام کرد که از پاسخهای زنگنه قانع شده است.
تاکتیک جدید پایداری ها و همفکرانشان علیه دولت در حالی در صحن مجلس پیاده می شوند که این گروه از منتقدان خستگی ناپذیر دولت بیرون مجلس نیز برنامه های متنوعی برای مخالفت دارند. نمونه موخر این برنامه اجرای همایش "دلواپسیم" در محل لانه جاسوسی بود که این برنامه هم با اعتراض بسیاری مواجه شد. با این وجود به نظر می رسد که پایداری ها و یارنشان صحن مجلس را به عنوان خاکریز اصلی خود علیه دولت انتخاب کرده اند و برنامه های اصلی این گروه نیز دقیقا در همین مکان اجرا می شود.
احمد شوهانی درباره تاکتیک جدید پایداری ها به خبرنگار سیاسی تدبیر میگوید: «جبهه پایداریها در مجلس با تمام سعی و تلاش خود سوال از وزیران را به صحن میکشانند اما وقتی فضای مجس را میبینند که اکثریت نمایندگان با آنان همراه نیستند سوال را پس میگیرند یا اعلام میکنند که از پاسخ وزیران قانع شدهاند.»
نماینده ایلام و چرداول در مجلس شورای اسلامی بیان کرد که «مثلا در سوال آقای رسایی از آقای زنگنه اگر ایشان فضا را به نفع خودش میدید امکان نداشت که اعلام کند از پاسخ وزیر نفت قانع شده است. در واقع آنان از خطر رای گیری میترسند. روز گذشته هم همین اتفاق رخ داد. اگر سوال از آقای ظریف به رای گذاشته میشد قطعا رای نمیآورد.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اعضای جبهه پایداری در مجلس دست پیش را گرفتند و به راحتی اعلام میکنند که از پاسخهای وزیر قانع شدهاند، میگوید: «البته آنان شاید هدفشان این است که در حرف هایشان را به هر نحوی بیان کنند و چه تریبونی بهتر از مجلس.»
به گفته شوهانی گروهی اندک در مجلس بیشتر به دنبال استیضاح دو وزیر هستند؛ جواد ظریف و بیژن زنگنه.
عابد فتاحی نماینده ارومیه پاسخهای وزیران به سوالکنندگان را در قانع شدن آنان تاثیرگذار میداند و به تدبیر میگوید: «علاوه بر اینکه صحبتهای وزیران قانعکننده است فضای مجلس نیز بر اعلام نظر سوالکنندگان تاثیرگذار است.»
او که به عنوان یکی از موسسان فراکسیون اعتدال در مجلس است تاکید دارد که «سوالکنندگان از فضای مجلس ترسیدند و یک نوع عقب نشینی کردند. چرا که میبینند بیشتر نمایندگان با آنان همراه نیستند.»
به گفته فتاحی «سوال حق نمایندگان است اما وقتی 50 نفر سوال را امضا میکنند آن هم از یک گروه خاص شائبه سیاسی بودن به وجود میآید. اما ما تصور میکنیم با این اتفاقها تعداد سوالهای آنان نیز کمتر شود.»
حامد قادرمرزی نیز بر این باور است که «برخی افراد در مجلس به دنبال بلندگویی برای نظرهای شخصیشان هستند بنابراین با برنامهریزی سوالی را مطرح و بعد اعلام میکنند از پاسخهای وزیر قانع شدهاند.»
نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «آن چیزی که مسلم است این است که قاطبه نمایندگان مجلس با این افراد همصدا و همراه نیستند، چرا که ما میدانیم این سوال و جواب کردنها به دلیل یک تسویه حساب سیاسی است و شاید منافع ملت در آنها جایی نداشته باشد.»
او با توضیح اینکه در اینکه سوال از وزیران جزو حقوق اصلی نمایندگان مجلس است میگوید: «انصاف این است که این آقایان به مردم پاسخ دهند که در دولت قبل که به صراحت از اجرای قانون سرپیچی میکرد چرا سوالی نمیپرسیدند و به فکر منافع ملت نبودند.»
دومین رونمایی از "تاکتیک جدید پایداری علیه دولت یازدهم" نشان می دهد که همان گونه که پیش تر برخی نمایندگان مجلس هشدار داده بودند این گروه بنا ندارد تا انتخابات دور دهم مجلس از حمله به سیاست های دولت عقب نشینی کند. اعلام چند تذکر اعضا و همفکران این گروه سیاسی به رییس جمهوری وزیران در پایان جلسه سوال از وزیر خارجه نشان از همین عزم جزم است.
اخبار سیاسی - تدبیر