نشانه هاي آشکاري ازشکست تحريم هاي...
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : سه شنبه, 19 مرداد 1389 20:33
استاد دانشگاه نيوزيلند:
نشانه هاي آشکاري از شکست تحريم هاي جديد عليه ايران ديده مي شود
کوالالامپور - استاد دانشگاه و تحليلگر مسايل سياسي نيوزيلند با تاکيد بر اينکه تلاش هاي غرب براي تحريم ايران تاکنون به نتيجه دلخواه آن نرسيده است، گفت: نشانه هاي آشکاري از شکست مجدد تحريم هاي اعمالي غرب عليه ايران ديده مي شود.
ريچارد ميسون روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: با وجود اعمال اينگونه تحريم ها مراودات اقتصادي و بازرگاني ايران با مشکل جدي مواجه نشده و بسياري از کشورها همچون گذشته تمايل خود را براي گسترش همکاري هاي خود با ايران اعلام کرده اند.
وي همکاري هاي ايران و چين در زمينه نفت و گاز و مبادلات تهران با مسکو و دهلي نو را از ديگر شواهد بي اثر بودن تحريم ها عليه ايران دانست و اظهار داشت: در مراودات اقتصادي بين کشورها در دنياي امروز عامل تعيين کننده منافع کشورهاست و بسياري از کشورها حاضر به پذيرش تعهداتي نيستند که تامين کننده منافع آنها نبوده و کشورشان را در مبادلات تجاري محدود کند.
اين استاد دانشگاه نيوزيلند در ادامه مذاکره بدون تلاش براي محروم کردن ايران از حقوق را راه حل موضوع هسته اي ايران دانست و گفت: با توجه به اعلام آمادگي ايران براي مذاکره در خصوص مبادله سوخت هسته اي، فرصت مناسب ديگري به وجود آمده تا در قالب آن موضوع هسته اي ايران به طور کامل حل و فصل شود که هم اکنون غربي ها که ادعاهايي را درباره ايران مطرح مي کنند، بايد اين مذاکره را پذيرفته و جهان را به سمت بحران و تنش سوق ندهند.
وي در ادامه با اشاره به اشتباهات فاحش دولت اوباما در نوع رفتار با ايران، گفت : آمريکا در بسياري از معادلات بين المللي نيازمند جلب نظر موافق ايران و استفاده ظرفيت ها و تجربيات اين کشور است.
ريچارد ميسون در ادامه با اشاره به اينکه آمريکا از دريچه نگاه خود به جهان مي نگرد و تلاش مي کند اين ديدگاه جهاني خود را از طريق رسانه ها به ديگران نيز تحميل کند، گفت : اين ديدگاه که از سوي دولت هاي غربي هم حمايت مي شود، نگاه استعمارگرانه و سلطه طلبانه اي به بقيه جهان دارد.
اين استاد دانشگاه نيوزيلند تصريح کرد : آمريکا در منظر جهانيان به مرور جايگاه برتر خود را از دست مي دهد و کشورهاي غيرغربي با ديپلماسي و ارتباطات موثرتر بين خود، اين جايگاه را به چالش مي کشند.
وي با اشاره به بحران آفريني هاي آمريکا در جهان و گرفتاري اين کشور در افغانستان و عراق، اظهار داشت: در تمام اين موارد آمريکا مي توانست از ظرفيت کشورهاي منطقه به ويژه جمهوري اسلامي ايران به خوبي استفاده کند تا منافع همه کشورها تامين شود، اما کاخ سفيد به گونه اي عمل کرد که امروز با مشکلات بسياري در منطقه مواجه است..../تحلیل:عصرایران