استاندار تهران با تعطیلی پایتخت موافقت کرد/ زالی: زیرساخت‌های درمانی مناسب را نداریم



اخبار,اخبار اجتماعی,استاندار تهران
محسن بندپی گفت: موضوع تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران تاکنون در صحن ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی نشده است، اما من با این موضوع موافق هستم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سیزدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور با حضور حریرچی معاون وزیر بهداشت، محسنی بندپی استاندار تهران و علیرضا زالی، فرمانده مدیریت کرونا در تهران برگزار شد.

 

در این همایش محسنی بندپی، استاندار تهران درباره تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران گفت: همانطور که وزیر کشور و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته اند؛ این موضوع در حد پیشنهاد است، باید این مورد در ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی شود.

 

او افزود: موضوع تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران تاکنون در صحن ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی نشده است. به عنوان یک نیروی بهداشتی و کارشناس با موضوع تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران موافق هستم و این موضوع از طرف ستاد مبارزه با کرونا استان تهران به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد داده شده است.

 

محسنی بندپی ادامه داد: واقعیت این است که کادر درمان خسته شده اند و با توجه به آمار بیماران بستری باید شرایطی فراهم کنیم تا بار بیمارستان‌ها کم شود، البته برنامه جدید مبارزه محله محور با همکاری بسیج آغاز شده است.

 

استاندار تهران بیان کرد: باید گلوگاه اصلی در چرخه اصلی بیمارستان‌ها ارزیابی شوند تا ببینیم با توقف این فعالیت‌ها، چقدر بار بیماری کم شده است.

 

محسنی بندپی درباره مصوبه پایان ساعات کاری حمل و جمع نقل عمومی شهر تهران از ساعت ۲۰ در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سازمان جهانی بهداشت پرهیز از تجمع، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، رعایت بهداشت محیط و فردی و کم حجم کردن جلسات را ۴ استراتژی مهم برای مقابله با کرونا  بیان کرده است.

 

او افزود: اگر مترو شلوغ شود، می‌تواند در چرخه ویروس کرونا و شیوع بیماری موثر باشد. مصوب شده است که فعالیت حمل و نقل عمومی تا ساعت ۲۰ باشد؛ اگر با اجرای این مصوبه، حجم مسافران افزایش پیدا کند، باید در اجرای آن تجدیدنظر کرد.

 

استاندار تهران ادامه داد: ما باید آمار بگیریم که در روز دوشنبه، در ساعت ۱۸ تا ۲۰ چه تعداد مسافر در حمل و نقل عمومی تردد داشته اند و در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه نیز آمار را با روز دوشنبه مقایسه کنیم.

 

تغییر ساعات پایان کار حمل و نقل بر عهده شهرداری است

محسنی بندپی گفت: در صورت افزایش حجم بار مسافران درباره تغییر ساعات پایان کار حمل و نقل می‌توان تجدید نظر کرد و تجدید نظر در این زمینه در اختیار شهرداری است.

 

او افزود: با حضور فرمانداری تهران، فرمانداری شمیرانات، صمت، تعزیرات، اتحادیه اصناف و نیروی انتظامی جلسه ای داشتیم. در این جلسه مقرر شد ۱۶ اکیپ تلفیقی بر اجرای مصوبه تعطیلی صنوف از ساعت ۱۸ نظارت کنند.

 

استاندار تهران تصریح کرد: به همین منظور ۱۰۰ اکیپ موتوری نیروی انتظامی برای تذکر و اخطار به متخلفان فعال شدند و کسانی که با وجود تذکر به مصوبه عمل نکنند، جریمه پلمب مغازه در نظر گرفته شده است.

 

او گفت: بر اساس برآوردها، دیروز ۴۵ درصد صنوف و گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ از ساعت ۱۸ تعطیل بودند و به مصوبه عمل کردند. امشب اکیپ‌های نظارتی را بیشتر کرده ایم تا تمام اصناف به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلی از ساعت ۱۸ عمل کنند.

 

***

 

زالی: زیرساخت‌های درمانی مناسب را نداریم/ گاهی قادر به پذیرش بیمار نیستیم

دکتر علیرضا زالی در نشست گفت وگو محور کووید۱۹ که در حاشیه همایش تازه‌های علوم بهداشتی کشور که در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد، در پاسخ به دلایل بالا بودن میزان مرگ و میر کرونا در ایران، گفت: مرگ و میر نقطه پایانی یک فرآیند است که ما برای اینکه بتوانیم آن را تغییر دهیم باید موارد دیگر مثل شمار بیماران بستری، سرپایی و ... را تغییر دهیم. ما باید در این زمینه پنج مرحله کار را انجام می‌دادیم که عبارتند از شناسایی سریع مبتلایان، جداسازی سریع، درمان سریع، پیگیری وضعیت بهبودیافتگان و ردیابی مبتلایان است.

 

به گفته وی، ما هیچ‌کدام از این مراحل را به درستی انجام نمی‌دهیم تا وقتی این پنج اصل به درستی انجام نشود نمی توان انتظار پایین آمدن مرگ و میر را داشت.

 

وی در خصوص مشکلات سیستم درمانی کشور گفت: ما زیرساخت‌های درمانی مناسب را نداریم و باید از تجربیات کشورهای دیگر در باره این بیماری استفاده کنیم مثلا در آلمان بخاطر وجود زیرساخت‌های مناسب مثل تعداد تخت‌ها و ... و همچنین نظم‌ پذیری و همراهی و اعتما مردم باعث کنترل بیماری شد.

 

به گفته زالی، مشکل دیگر در کشور ما این است که اگرچه امید به زندگی افزایش یافته ولی کیفیت زندگی کاهش داشته مخصوصا در بانوان از ۵۶ سالگی مشکل کاهش کیفیت زندگی داریم. کمتر فرد میان‌سالی در جامعه وجود دارد که بیماری‌هایی مثل استئوپروز، ‌دیابت، فشار خون کنترل نشده و ... نداشته باشد. این موضوع دلایل متفاوتی دارد و همین بیماری‌های زمینه‌ای باعث شده آمار مرگ ومیر بالایی داشته باشیم.

 

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص دلایل دیگر آمار بالای مرگ و میر در ایران گفت: بین بروز بیماری و مراجعه فرد به پزشک تاخیر وجود دارد دلیل آن ترس مردم از مراکز درمانی است ضمن آنکه ما نیز گاهی قادر به پذیرش بیمار نیستیم به عنوان مثال در ابتدای شیوع کرونا فردی که اکسیژن اشباع زیر ۹۰ داشت را بستری می‌کردیم اما الان زیر ۸۵ را هم می‌گوییم به خانه برود و اگر حالش وخیم‌تر شد مراجعه کند.

 

وی به حضور مردم در جامعه اشاره کرد و گفت: تا انتهای اسفند افرادی که در گروه خطر قرار داشتند، در جامعه حضور پیدا نکردند و خود را قرنطینه کردند. ولی بعد از آن به دلایل مختلف اقتصادی و ... وارد جامعه شدند. همین مسائل روی بالا رفتن آمار مرگ و میر موثر هستند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------