کاهش هزینه‌های سفر به عتبات عالیات



 رئیس سازمان حج و زیارت,اخبار اجتماعی ,خبرهای اجتماعی
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به کاهش هزینه‌های سفر به عتبات عالیات با تحقق دو مقوله مهم شرایط پروازی و هتلی، گفت: منتظر تصمیم عربستان برای حج تمتع هستیم. 

به گزارش مهر، سید صادق حسینی درباره جایگاه و سهم زیارت در زندگی اسلامی تبیین کرد: انسان دارای دو بعد معنوی و مادی است؛ شاخص‌هایی همانند تمکن مالی، ثروت و....ارزشگذاری مادی یک فرد محسوب می‌شوند اما در زمینه ابعاد روحانی و معنوی ارزشگذاری متفاوت است یعنی به میزانی که انسان به خالق هستی اتصال یابد ارزش انسان و شکوه او افزایش و ارتقا می‌یابد.

 

وی افزود: در معارف اسلامی نیز سه شاخص ارزش گذاری در بعد معنوی وجود دارد که شامل تقوا، ایمان و عمل صالح و ارتباط پیوسته با ائمه اطهار و پیامبر (ص) است؛ پیامبر (ص) و معصومین واسطه الهی و منبع نور هستند. بنابراین اگر کسی محبت این عزیزان را که به واسطه زیارت بدست آورد، عظمت و رفعت می‌یابد.

 

حسینی با بیان اینکه زیارت و اتصال به منبع نور که همانا اهل بیت عصمت و طهارت و پیامبرعلیهم السلام هستند موجب ارزش بخشی به انسان می‌شود، تصریح کرد: مفهوم بخشی راه زندگی و دستیابی به اوج معارف به واسطه زیارت ایجاد می‌شود زیرا معصومین متصل به سرچشمه نور هستند.

 

وی افزود: با محبت اهل بیت عصمت و طهارت است که انسان به خداوند اتصال می‌یابد و ارزشها و معارف به ما آموخته می‌شود. به واسطه زیارت است که امور دنیایی اصلاح می‌شود و حتی شرط قبولی طاعت محسوب می‌شود و انسان رنگ خدایی می‌یابد.

 

وی اشاره کرد: زیارت موجب رشد فرهنگی فرد و جامعه می‌شود و بالندگی را به دنبال دارد؛ زیارت نوعی بیعت با معصوم است و بیعت با معصوم نیز بیعت با خداوند محسوب می‌شود.

 

آخرین اقدامات حوزه حج و زیارت برای رفع موانع

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه زیارت در سازمان متبوع خود گفت: در طی یک ماه حضور در سازمان حج و زیارت سعی کرده‌ایم موانع لازم برای متقاضیان سفرهای زیارتی را برداشته یا آن را کاهش دهیم. ضمن اینکه در صدد فراهم آوری تسهیلات لازم برای کمک به زائران و متقاضیان سفر زیارتی هستیم.

 

وی، عمده هزینه‌های سفرهای زیارتی اعتاب مقدسه را ناشی از هزینه‌های پروازی و هتلی دانست و تصریح کرد: ۶۰ درصد هزینه‌ها به واسطه پرواز و حمل و نقل و پیش بینی هتل‌ها در هزینه‌های بعدی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

 

حسینی با بیان مهمترین اقدامات، دریافت مجوزهای لازم برای تسهیل امور زیارتی زائران را منوط به تأیید و تصویب شورای عالی حج دانست و تصریح کرد؛ با انجام پیگیری هی صورت گرفته امیدواریم این شورا با ریاست رئیس جمهوری محترم تا پایان سال برگزار شود. وی اضافه کرد: تمام تلاش خود را برای بهبود امر زیارت و کاهش هزینه‌های سفرهای زیارتی انجام خواهیم داد.

 

پروازهای چارتر عتبات در اختیار سازمان حج و زیارت نیست

به گفته حسینی، در بسیاری سفرهای سیاحتی به کشورهای دنیا پروازها به صورت چارتری صورت می‌گیرد یا اینکه هتل‌ها از سوی بخش خصوصی اجاره می‌شود واین موضوعات موجب شکسته شدن و کاهش قیمت‌ها می‌شود در صورتی که در سفر به عتبات عالیات عراق اینگونه نیست و پروازهای چارتر در اختیار سازمان حج و زیارت قرار ندارد و ما به عنوان سازمان حج و زیارت بدنبال تسهیل این مهم هستیم.

 

وی درباره اجاره هتل‌ها و تأثیر آن در شکسته شدن قیمت‌ها نیز گفت: در حال رایزنی و تعامل با بخش خصوصی هستیم که در زمینه اجاره بلند مدت هتل‌ها ورود پیدا کنند و اگر این امکان صورت پذیرد، شاهد کاهش هزینه‌های هتلی خواهیم بود. طبعاً این مهم هم به نفع زائران و هم به نفع هتل‌داران کشور میزبان خواهد بود که در این زمینه رایزنی شده است؛ در صورت فراهم شدن شرایط ذکر شده شامل دریافت چارتر پروازهای هوایی و همچنین ورود بخش خصوصی به موضوع هتل‌ها شاهد کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی هزینه‌های سفرهای هوایی به عتبات عالیات خواهیم بود. همچنین در صورت راه اندازی سفرهای زمینی، هزینه کاهش ۵۰ درصدی را شاهد خواهیم بود.

 

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان این مطلب که یکی از عمده دلایل بالا بودن قیمت پروازهای عتبات عالیات به نسبت سایر کشورها، بالا بودن قیمت فرودگاه نجف است اظهار داشت: در دیداری که اخیراً با رئیس سازمان هواپیمایی داشتیم به موضوع گران بودن سفر هوایی به عتبات به نسبت سایر سفرهای سیاحتی به دیگر کشورها، به گران بودن فرودگاه نجف اشاره گردید.

 

حسینی با بیان اینکه فرودگاه نجف در اختیار بخش خصوصی است و دلیل گرانی آن همین موضوع است، گفت: البته در دیدار اخیر با رئیس فرودگاه نجف ایشان قول مساعدت دادند تا هزینه‌ها برای زائران ایرانی تا ۵۰ درصد کاهش یابد.

 

پیش بینی‌ها برای کاهش هزینه‌های ۲۰ تا ۲۵ درصدی سفرهای هوایی

وی افزود: البته هزینه‌هایی همانند لغو روادید و همچنین دریافت تست پی سی آر زائران در داخل کشور که قبلاً در عراق انجام می‌گرفت، موجب شکسته شدن برخی هزینه‌ها شده است اما همچنان نیازمند شرایط ذکر شده برای پروازهای چارتر، هتل‌ها و..... هستیم تا کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی هزینه‌های سفرهای هوایی محقق شود.

 

وی در خصوص آزمایش پی سی آر و واکسن نیز گفت: تست منفی پی سی آر باید ۷۲ ساعت قبل از پرواز دریافت شود ضمن اینکه تزریق دو دوز واکسن نیز الزامی می‌باشد.

 

تأثیر سفرهای ریلی در کاهش هزینه‌های سفر به عتبات

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در خصوص تحقق سفرهای ریلی به عراق و تأثیر آن در کاهش هزینه‌ها گفت: در این خصوص تفاهم نامه‌ای میان وزیر راه و طرف عراقی به امضا رسیده و اقداماتی مدنظر است که ان شاالله در صورت تحقق این موضع شاهد افزایش اعزام‌ها و کاهش هزینه‌ها خواهیم بود. البته موضوع سرعت گرفتن سفرهای ریلی و فراهم شدن زیرساخت‌های لازم آن را در شورای عالی حج و زیارت مطرح خواهیم کرد.

 

حسینی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت تمام تلاش خود را برای اعزام زائران در کمال امنیت و عزت و کرامت انجام می‌دهد گفت: موضوع امنیت غذایی و فراهم شدن شرایط مناسب سفر و اسکان از جمله اقدامات مهم محسوب می‌شود.

 

تسهیلات کم بهره برای ۱۸ هزار نفر از زائران عتبات

وی در خصوص تلاش‌های صورت گرفته برای دریافت تسهیلات کم بهره برای زائران عتبات عالیات اعلام کرد: رایزنی‌های لازم با بانک‌های عامل ملی، ملت و شهر صورت گرفته و طبق توافقات بعمل آمده ۱۸ هزار نفر از زائران در ایام نوروز و بعد از آن از تسهیلات ۵ میلیون تومانی قرض الحسنه که تقریباً نیمی از هزینه‌های سفر است، بهره مند می‌شوند؛ زائران بعد از نام نویسی نهایی در کاروان می‌توانند در صورت تمایل برگه مربوط به تسهیلات را از دفاتر زیارتی دریافت نموده و به بانک‌های عامل معرفی شده مراجعه نمایند.

 

وی در خصوص اعزام‌های زمینی به عتبات عالیات تاکید کرد: در خصوص بازگشایی مرز زمینی نیز تا این لحظه اعلام رسمی از سوی مقامات عراقی صورت نگرفته است؛ متأسفانه این روزها برخی هموطنان و مشتاقان زیارت به صورت زمینی به مرزها مراجعه می‌کنند که با عدم خروج مواجه می‌شوند و مشکلاتی برای آنها ایجاد می‌گردد.وی افزود در صورتی موافقت برای بازگشایی مرزهای زمینی از سوی کشور میزبان، اطلاع رسانی خواهد شد فلذا خواهش می‌کنیم عزیزان متقاضی به مرزها مراجعه نکنند.

 

منتظر عربستان برای تعیین تکلیف حج تمتع هستیم

رئیس سازمان حج و زیارت درباره سفر حج تمتع و عمره نیز گفت: ما منتظر اقدامات و تصمیمات وزارت حج عربستان برای حج تمتع هستیم؛ معمولاً ۶ ماه قبل از حج تمتع از کشورها برای انعقاد تفاهمنامه دعوت به عمل می‌آمد که هنوز این اقدام از سوی کشور میزبان انجام نشده و ما نیز در صورت اعلام عربستان برای تخصیص سهمیه و پذیرش هر تعداد از حجاج حج تمتع، برنامه‌ها و اقدامات را عملیاتی خواهیم کرد و برنامه ریزی لازم را انجام می‌دهیم.

 

وی افزود: در حال حاضر نیز عربستان عمره را برای عمره گزاران بدون محدودیت‌های فاصله گذاری، تست پی سی ار و الزامی نبودن ماسک انجام می‌دهد و ما نیز منتظر نظر کشور میزبان برای حج تمتع هستیم.

 

راه اندازی عمره منوط به تحقق شرایط مطرح شده است

رئیس سازمان حج و زیارت درباره عمره نیز گفت: ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در نوبت عمره قرار دارند که این سفرها از ۹۴ انجام نمی‌گیرد. ما نیز شرایطی برای از سرگیری عمره مطرح کرده‌ایم که حمایت کنسولی از زائران مهمترین آن است.

 

وی افزود: دفاتر رسمی سازمان در مکه و مدینه و جده نیز تعطیل است و در صورتی که دفاتر راه اندازی شود و همچنین شرایط خدمات کنسولی فراهم شود شرایط برای از سرگیری اعزام‌های عمره فراهم می‌شود.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------