آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

دلار در قیمت‌های فعلی ارزان است / قیمت دلار تا پایان تابستان به نیمه کریدور بیستم می‌رسد

قیمت دلار پس از جهش‌های متوالی، اکنون در محدوده ۱۹۱ تا ۱۹۲ هزار تومان با یکی از مهم‌ترین مقاومت‌های تکنیکالی خود روبه‌رو شده…

ارزش دلاری بورس به کف قیمتی خود رسیده است



اخبار،اخبار جدید،اخبار روز
مصطفی صفاری: بورس اکنون در کف قیمتی خود است؛ ارزش بازاری و دلاری بورس از ۴۳۰ میلیارد به زیر ۸۰ میلیارد دلار رسیده است بنابراین بازار سرمایه ظرفیت رشد 5 برابری بیشتری دارد. مطمئن باشید با حذف ریسک‌ها و شوک‌های سیاسی و کاهش تنش‌های نظامی، بورس روند مثبت و صعودی، حتی بیشتر از قبل، پیدا می‌کند

توسعه ایرانی: پس از بازگشایی بازار سرمایه در اردیبهشت سال جاری، روند بورس در کلیت امر، مثبت بود و تا یک هفته گذشته، شاید روزهای نزولی بورس به 10 روز هم نرسیده بود. بسیاری از صاحب‌نظران و فعالان بازار سرمایه در زمان رشد بورس تاکید داشتند که روند مثبت بازار ناشی از امید معامله‌گران به کاهش تنش‌ها و رسیدن به یک توافق جامع است.

 

اما در یک هفته اخیر، بازار کاملا روند نزولی به خود گرفته و حتی رکورد قبلی خود، یعنی کانال 5 میلیون واحدی را نیز از دست داده است. در روز ابتدایی هفته، شاخص کل بورس ریزشی 120 هزار واحدی تجربه کرد و در سطح ۴ میلیون و ۷۷۳ هزار واحد قرار گرفت؛ آن هم در شرایطی که ارزش کل معاملات ۲۶۴ همت و ارزش معاملات خرد ۲۲.۸ همت بود. روند نزولی بورس در یکشنبه نیز ادامه یافت و شاخص کل بورس با افت 21 هزار و 798 واحدی، معادل 0.46 درصد کاهش یافت و در سطح 4 میلیون و 755 هزار و 487 واحد ایستاد. در جریان معاملات روز گذشته، 2 هزار و 713 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. هرچند این رقم همچنان قابل توجه است، اما در مقایسه با روزهای قبل قدری کاهش یافته است. به گزارش تجارت‌نیوز، «یکی از عوامل موثر در این روند، عقب‌نشینی قیمت تتر و فروکش کردن هیجان صعودی در بازار ارز بود که باعث شد فشار فروش در سهام نیز تعدیل شود.»

 

لازم به یادآوری است در روزهای مثبت بورس، برخی کارشناسان اعتقاد داشتند که با فتح کانال 5 میلیون واحدی، احتمال روند اصلاحی بورس نیز وجود دارد و ممکن است روند صعودی به ضد خود تبدیل شود.

 

بورس همچنان در مسیر نزولی حرکت می‌کند

 

یک هفته است که روند ریزشی بورس ادامه دارد و با این حال، برخی از کارشناسان و تحلیلگران، براساس تحلیل تکنیکال و بنیادی، پیش‌بینی می‌کنند که روند نزولی بازار سهام ادامه‌دار باشد.

 

در تحلیل تکنیکال، یکی از مهمترین اتفاقات از دست رفتن کانال 5 میلیون واحدی است. خبرآنلاین در گزارشی نوشته است: «از نگاه تکنیکال، مهم‌ترین اتفاق بازار در روزهای اخیر، شکسته شدن کانال ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی بود؛ سطحی که بسیاری از تحلیلگران آن را یکی از مهم‌ترین حمایت‌های شاخص کل می‌دانستند. شکست این محدوده معمولاً به معنای تضعیف قدرت خریداران و افزایش احتمال ادامه اصلاح است؛ به‌ویژه زمانی که شاخص نتواند در مدت کوتاهی دوباره به بالای این سطح بازگردد.»

 

در این گزارش همچنین از منظر تحلیل بنیادی عنوان شده است: «از منظر بنیادی نیز چند عامل همزمان بر معاملات سایه انداخته‌اند. نرخ‌های بالای سود در بازار پول همچنان بخشی از نقدینگی را از بورس دور نگه داشته است. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاران در انتظار شفاف‌تر شدن سیاست‌های اقتصادی، تصمیمات بودجه‌ای و وضعیت متغیرهای کلان هستند. در کنار این موارد، تداوم ریسک‌های سیاسی و نوسانات بازار ارز نیز باعث شده معامله‌گران با احتیاط بیشتری وارد معاملات شوند. در عین حال، گزارش‌های عملکرد بسیاری از شرکت‌ها هنوز نتوانسته موتور تقاضا را روشن کند. به نظر می‌رسد در شرایط کنونی، متغیرهای کلان و فضای روانی بازار تأثیر بیشتری نسبت به عملکرد شرکت‌ها بر تصمیم سرمایه‌گذاران دارد.»

 

البته همچنان یکی از مهمترین عوامل در رشد یا ریزش بورس، اعتماد سهامداران است چراکه تفاهم‌نامه اولیه، که به نظر می‌رسد از دستور کار خارج شده است، تنها 28 روز دیگر اعتبار دارد و در روند جاری، نشانه‌ای از رسیدن دو طرف به تفاهم جامع وجود ندارد. بنابراین به اعتقاد برخی کارشناسان، تا زمانی که اعتماد به سهامداران بازنگردد و ورود پول حقیقی در بازار تقویت نشود، روند ریزشی بورس ادامه‌دار خواهد بود.

 

ارزندگی به تنهایی برای رشد بورس  کافی نیست

 

همانطور که اشاره شد، برخی از فعالان معتقدند که بورس در نهایت یک روند ریزشی طبیعی، در نتیجه اصلاح را تجربه می‌کرد و در این شرایط، برخی از نمادها ارزندگی بیشتری پیدا می‌کنند که فرصت سرمایه‌گذاری سودآور را در بلندمدت، فراهم می‌سازد.

 

بهنام صمدی، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرآنلاین از این منظر به ریزش بورس نگاه کرده و اظهار داشته است: «اصلاح بازار پس از رشد قابل توجه هفته‌های گذشته تا حدی طبیعی بود اما آنچه باعث تشدید این روند شد، افزایش ریسک‌های سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای است.»

 

به گفته او، بسیاری از سهام اکنون از نظر ارزش‌گذاری در محدوده‌های جذابی قرار گرفته‌اند، اما ارزندگی به تنهایی نمی‌تواند موتور رشد بازار را روشن کند. این کارشناس در این خصوص توضیح داده است: «بسیاری از نمادها طی هفته‌های اخیر بین ۱۵ تا ۲۰ درصد اصلاح قیمت داشته‌اند و در گروه‌هایی مانند پالایشی‌ها، پتروشیمی‌ها و برخی صنایع بزرگ، نسبت‌های ارزش‌گذاری جذاب‌تر شده است، اما تا زمانی که ریسک‌های سیاسی پابرجا باشد، واکنش بازار بیشتر به اخبار سیاسی خواهد بود تا گزارش‌های مالی شرکت‌ها. این نگاه برای سرمایه‌گذاری بلندمدت قابل دفاع است، اما شرایط فعلی با دوره‌های معمول اصلاح بازار تفاوت دارد، زیرا عامل اصلی نوسان، ریسک سیستماتیک و سیاسی است.»

 

تمایل بازار بورس به رشد

 

با وجود ریزش بورس و نبود امید برای بازگشت روند صعودی، برخی صاحب‌نظران تاکید دارند که در روند ریزشی هفته اخیر، نشانه‌هایی از تمایل بورس به رشد دیده می‌شود که یکی از اولین نشانه‌ها، کاهش شتاب روند ریزشی بورس در روز گذشته است.

 

در گزارش اقتصادآنلاین مطرح شده است: «بر خلاف روز‌های گذشته، با وجود افزایش ریسک‌ها در پی پاسخ ایران به حملات آمریکا و کشته شدن سربازان آمریکایی، امروز شیب اصلاح روند نزولی داشت.» بنا به این گزارش، خروج ۲.۷ همت پول حقیقی از بازار بورس در روز گذشته، که عدد کمتری در مقایسه با شنبه است، افزایش تعداد صف‌های خرید به عدد ۲۱۷ و تعداد نماد‌های مثبت به عدد ۴۳۵ و کاهش تعداد نماد‌های صف فروش و منفی به ترتیب به اعداد ۱۴۶ و ۴۳۳، به فال نیک گرفته شده است.

 

ریزش بورس در پی شوک‌های سیاسی

 

یک تحلیلگر بازار سرمایه درباره روند ریزشی یک هفته اخیر بورس به «توسعه ایرانی»، گفت: شاخص بورس دماسنج اقتصاد است و شوک‌های سیاسی و اقتصادی در آن هویدا می‌شوند.

 

مصطفی صفاری توضیح داد: برخی شاخص‌های اقتصادی به شاخص مقدم معروفند که اوضاع و احوال سیاست و اقتصاد را هر لحظه به ما نشان می‌دهد. زمانی که اوضاع و احوال سیاسی و اقتصادی مطلوب است، شاخص هم مثبت می‌شود و وقتی اوضاع منفی باشد، شاخص هم منفی می‌شود. یکی از مهمترین و حساس‌ترین این شاخص‌ها، شاخص بورس است. او روند نزولی هفته اخیر را طبیعی دانست و تصریح کرد که وقتی شوک‌های سیاسی، در نتیجه تشدید جنگ، افزایش می‌یابند، شاخص بورس هم منفی می‌شود. به گفته این کارشناس بازارهای مالی، روند نرخ ارز عکس روند شاخص کل بورس است و بازار طلا و ارز رفتاری خلاف جهت بورس در شوک‌های سیاسی دارند.

 

آغاز رشد از نیمه دوم سال

 

صفاری در پاسخ به این سوال که «آیا ریزش روزهای اخیر به مثابه روند اصلاحی بورس در پی صعودهای امسال است؟»، اظهار داشت: این ریزش به مثابه اصلاح روند صعودی قبلی نیست و در کل، ماه‌های خرداد و تیر، فصل برداشت سودها است!

 

او تاکید کرد که در این 2 ماه، روند بازار معمولا مثبت است و اگر این روند منفی شود، نتیجه اصلاح نیست بلکه تحت‌تاثیر ریسک‌هاست.

 

این تحلیلگر بورس عنوان کرد: البته در مرداد و شهریور نباید انتظار رشد داشته باشیم و رشد بازار از نیمه دوم سال آغاز می‌شود.

 

ظرفیت بورس برای رشد 5 برابری

 

صفاری مطرح کرد: در یک هفته اخیر به دلیل تشدید درگیری‌ها و تنش‌ها شاهد ریزش بورس هستیم اما اگر این ریسک‌ها کاهش پیدا کنند، این روند نزولی هم برعکس خواهد شد. او درباره احتمال بازپس‌گیری مجدد کانال 5 میلیون واحدی، بیان داشت: بورس صددرصد پتانسیل بازپس‌گیری این کانال، و حتی رشد بیشتر هم دارد.

 

این کارشناس بازار سهام توضیح داد: بورس اکنون در کف قیمتی خود است؛ ارزش بازاری و دلاری بورس از ۴۳۰ میلیارد به زیر ۸۰ میلیارد دلار رسیده است بنابراین بازار سرمایه ظرفیت رشد 5 برابری بیشتری دارد. صفاری در نهایت تصریح کرد: مطمئن باشید با حذف این ریسک‌ها، بورس روند مثبت و صعودی، حتی بیشتر از قبل، پیدا می‌کند.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------