51 درصد سهام استقلال و پرسپولیس عرضه می‌شود



عرضه سهام استقلال و پرسپولیس،اخبار ورزشی،خبرهای ورزشی
سازمان خصوصی‌سازی با صدور اطلاعیه‌ای جزییات واگذاری ۵۱ درصد سهام دو باشگاه فرهنگی و ورزشی پرسپولیس و استقلال را اعلام کرد.

به گزارش ورزش سه، بر اساس اطلاعیه منتشر شده، ارزش پایه سهام قابل عرضه باشگاه فرهنگی و ورزشی پرسپولیس ۲۱.۱۶۱.۰۴۷.۰۸۶.۹۰۰ ریال، معادل ۵.۳۶۲.۶۵۷.۶۵۰ سهم به صورت بلوکی (۵۱ درصد)، با قیمت تابلوی فرابورس «در روز عرضه معادل قیمت پایانی روز قبل از عرضه» به اضافه ۱۱۰ درصد به شرط آن که از مبلغ ۳.۹۴۶ ریال کمتر نباشد.

 

از سویی دیگر، ارزش پایه سهام قابل‌عرضه باشگاه فرهنگی و ورزشی استقلال ۱۸.۵۰۲.۷۲۱.۶۱۳.۰۰۰ ریال، معادل ۵.۵۰۳.۴۸۶.۵۰۰ سهم به صورت بلوکی (۵۱ درصد)، با قیمت تابلوی فرابورس «در روز عرضه معادل قیمت پایانی روز قبل از عرضه» به اضافه ۱۱۰ درصد به شرط آن که از مبلغ ۳.۳۶۲ ریال کمتر نباشد.

 

بنابراین قیمت‌گذاری سازمان خصوصی ‌سازی ارزش بلوک مدیریتی (پنجاه و یک درصدی) پرسپولیس و استقلال به ترتیب حدودا 42 و 37 میلیون دلار ارزش دارند. پیش‌تر ده درصد از سهام دو باشگاه در فرابورس عرضه شده و آن مبلغ به صورت کامل مصرف شده بود.

 

شرایط معامله:
۱-متقاضیان به‌دقت موارد مندرج در این آگهی و سایر اسناد مرتبط از جمله نامه درخواست عرضه و اطلاعیه منتشر شده در پایگاه اینترنتی شرکت فرابورس ایران را مطالعه و اقدامات مورد نیاز و مدارک لازم برای حضور در رقابت را تا موعد مقرر به صورت کامل حسب مورد از طریق کارگزار به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه شرکت فرابورس ایران و سازمان خصوصی‌سازی تحویل نمایند. در صورت هرگونه تاخیر در ارسال مدارک و یا نقص و ابهام در مستندات دریافتی مطابق مقررات رفتار خواهد شد.

 

۲- با عنایت به لزوم رعایت مقررات کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون فوتبال کشور در خصوص عدم امکان مالکیت همزمان دو باشگاه توسط ذی‌نفع واحد، متقاضیان خرید سهام شرکت موضوع این آگهی ملزم به رعایت این مقررات می‌باشند.

 

۳- خریدار موظف است در برنامه تقدیمی خود برای اداره و توسعه بنگاه محورهای زیر را هدف‌گذاری نماید. این برنامه که می‌باید شامل اهداف کمی و در برش‌های یک ساله باشد، جزء تعهدات خریدار بوده و به طور منظم مورد پایش قرار خواهد گرفت. در صورت عدم ایفای تعهدات این بند سازمان خصوصی‌سازی حق فسخ قرارداد واگذاری را خواهد داشت:

 

الف) پیش‌بینی منابع درآمدی جدید و پایدار و افزایش درآمد از محل منابع فعلی.


ب) مدیریت هزینه و راهبرد جذب بازیکن و کادر فنی.


ج) کاهش بدهی‌های معوق.


د) خروج از زیان انباشته و سودآوری پایدار شرکت.


ه) برنامه تقویت و توسعه تیم‌های پایه و کسب درآمد از این محل.


و) هدف‌گذاری جایگاه و رتبه تیم در بین باشگاه‌های ایران و آسیا.

 

۴- خریدار در صورت انجام اقدامات زیر از تخفیفات مقرر در این بند برخوردار خواهد بود:(اقدامات مربوط به جزءهای الف تا ج بر مبنای صورت‌های مالی حسابرسی‌شده بررسی خواهد شد):

 

الف) در صورتی که خریدار بتواند نسبت به سود ناخالص به درآمد عملیاتی را از سال دوم واگذاری به بعد حداقل در سطح ۲۵ درصد حفظ نماید به ازای هر سال تحقق این نسبت معادل ۳۰ درصد تخفیف در مبلغ یک قسط برخوردار خواهد بود.


در صورت افزایش این نسبت به ۳۰ درصد تخفیف قابل اعمال معادل ۴۰ درصد خواهد بود.


ب) در صورتی که درآمد حاصل از برند علائم تجاری و تبلیغات محیطی طی سه سال متوالی در طول قرارداد نسبت به سال قبل از آن حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد، خریدار به ازای هر سال تحقق این نسبت معادل ۳۰ درصد از مبلغ یک قسط مشمول تخفیف خواهد بود.


ج) در صورتی که میانگین نسبت درآمد حاصل از فروش بازیکن شامل نقل و انتقال و یا حق رشد به کل درآمدهای عملیاتی شرکت طی پنج سال پس از واگذاری ۳۰ درصد باشد، معادل ۲۰ درصد از مبلغ یک قسط مشمول تخفیف خواهد بود.


د) در صورتی که کسب عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا معادل ۵۰ درصد و یا کسب قهرمانی در لیگ برتر معادل ۲۰ درصد تخفیف از مبلغ یک قسط بهره‌مند خواهند شد.

 

۵- سقف برخورداری خریدار از مبالغ تخفیفات مندرج در بند (۴) فوق به گونه‌ای خواهد بود که مجموع آنها در هر صورت از ۱۰ درصد مبلغ کل قرارداد واگذاری بیشتر نباشد.



۶- خریدار در صورت احراز شرایط مقرر در شیوه‌نامه تشویق بخش خصوصی و تعاونی از مزایای این شیوه‌نامه به شرح زیر برخوردار خواهد بود:

 

الف) افزایش سقف کل زمانی و مجموع تعداد اقساط برای خریداران بخش خصوصی تا میزان یک سوم و برای خریداران بخش تعاونی تا میزان دو پنجم جمع مدت و تعداد اقساط مصوب.


ب) بازپرداخت پلکانی اقساط با شیب ۱۰ درصد رشد سالانه برای خریداران بخش‌های خصوصی و تعاونی به مأخذ ۱۰۰ برای رقم میانه دوره اقساط.


ج) نرخ سود فروش اقساطی برای خریداران بخش تعاونی و خصوصی واقعی به ترتیب معادل ۲۰ و ۲۱ درصد و برای سایر خریداران معادل ۲۳ درصد.

 

۷- خریدار ملزم به تداوم فعالیت شرکت مورد واگذاری حتی پس از پایان قرارداد واگذاری خواهد بود در غیر این صورت نسبت به سلب مالکیت از خریدار و برگشت سهام به دولت اقدام خواهد شد. این موضوع به عنوان شرط ضمن عقد در قرارداد واگذاری قید خواهد شد.

 

۸- متقاضیان اقرار می‌نمایند ممنوع المعامله نبوده و مشمول ماده ۲۴ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب و اصلاحات بعدی آن نمی‌باشند.

 

عرضه سهام استقلال و پرسپولیس،اخبار ورزشی،خبرهای ورزشی

 

***

 

ادعاي ترسناك در آستانه دربي خصوصي‌سازي سرخابي‌ها در 90 روز؟

روزنامه اعتماد نوشت: وزير ورزش و جوانان روز گذشته در محل تالار شهداي دانشكده علوم ورزشي و تندرستي دانشگاه تهران نشستي با دانشجويان داشت و در مورد مسائل مختلف به اظهارنظر پرداخت.

 

كيومرث هاشمي در بخشي از سخنان خود با اشاره به اينكه وزارت ورزش و جوانان مگر مي‌تواند تيم‌داري كند؟ گفت: وزارت ورزش وظيفه‌اي براي تيم‌داري ندارد درحالي كه سال‌هاست تيم‌هاي فوتبال استقلال و پرسپوليس را مديريت مي‌كند، آن‌هم در شرايطي كه قانون اجازه نمي‌دهد حتي يك ريال براي اين تيم‌ها هزينه كنيم.

 

هاشمي در ادامه بار ديگر بحث خصوصي‌سازي سرخابي‌ها را پيش كشيد و يك ادعاي بزرگ به زبان آورد. هاشمي با اعلام اينكه استقلال و پرسپوليس تا پايان سال به بخش خصوصي واگذار مي‌شوند، گفت: اين اتفاق در حد شعار نخواهد بود و عملياتي مي‌شود و به عنوان يك دستاورد بزرگ با راهكارهاي سازمان خصوصي‌سازي مدنظر قرار مي‌گيرد و يك خدمت بزرگ به ورزش است و باعث مي‌شود وزارت ورزش و جوانان به ديگر وظايف اصلي وزارت ورزش بپردازد؛ همه اين شرايط باعث شده وزارت ورزش و جوانان از وظايف خود مانند عمومي كردن ورزش غافل بماند.

 

در گزارش‌هاي قبلي در همين روزنامه به تاريخچه وعده «خصوصي شدن سرخابي‌ها» اشاره كرديم. وعده‌اي كه در دهه هشتاد و نود با عوض شدن هر شخصي در وزارت ورزش و پيش از آن سازمان تربيت‌بدني به گوش مي‌رسيد. وعده‌اي كه اتفاقا هر بار هم با همين ادبيات بوده است. اينكه وزارت ورزش نبايد تيم‌داري كند كه حرف درستي است، اينكه وزارت وظايف مهم‌تري دارد و اينكه اين‌بار با دفعات قبلي فرق مي‌كند و حتما واگذاري سرخابي‌ها انجام مي‌شود. با اين حال زمان نشان داد كه واقعيت موجود تا چه اندازه با تصورات مديران ورزشي فاصله دارد و اساسا امكان چنين چيزي وجود نداشته است، نه اينكه پروسه خصوصي‌سازي دو باشگاه به سرمنزل مقصود نزديك شده باشد و به هر دليلي متوقف شده باشد.

 

آخرين‌بار در همين دولت ابراهيم رييسي بود كه حسين قربانزاده به عنوان رييس سازمان خصوصي‌سازي با توپ پر پا به ميدان واگذاري دو باشگاه گذاشت. او با هر ضرب و زوري كه بود 10درصد سهام دو باشگاه را به مردم فروخت كه البته پولش در كمتر از يك نيم‌فصل توسط دو باشگاه دود هوا شد. قربانزاده مدعي بود قطار خصوصي‌سازي استقلال و پرسپوليس روي ريل افتاده و ديگر قابل توقف نيست. او چند بار وعده داد تا چند هفته يا چند ماه بعد كار تمام مي‌شود و يك بار هم تلاش كرد 50درصد سهام دو باشگاه را به شركت‌هاي بزرگ بفروشد كه هيچ كس استقبال نكرد. درنهايت هم خودش رفت و دو باشگاه ماندند لنگ در هوا! با 10درصد سهام فروخته شده، با مناقصه‌اي شكست‌خورده، با پول مردم كه بابت خريد سهام دادند و معلوم نيست چه شد و آينده‌اي مبهم براي دو تيم. 

 

حالا در آستانه دربي و زماني كه بحث اين دو تيم در داغ‌ترين حالت ممكن  وزير ورزش را با يك ادعاي بسيار بزرگ خصوصي‌سازي سرخابي‌ها مورد توجه قرار داده است: واگذاري تا پايان سال! يعني در عرض 90 روز ديگر استقلال و پرسپوليس ديگر دولتي نيستند و خصوصي به حساب مي‌آيند!

 

همه آرزو دارند كه چنين اتفاقي زودتر بيفتد اما آيا چنين كار بزرگي در اين مدت كوتاه قابل انجام است؟ صادقانه بايد گفت در وضعيت پيش رو تنها دو حالت را مي‌توان متصور بود يا اين هم وعده‌اي از روي هيجان‌زدگي بوده و مثل وعده‌هاي قبل به سرانجامي نخواهد رسيد يا يك اتفاق واقعا ترسناك رخ خواهد داد. اتفاق ترسناك چيست؟ اينكه وزارت ورزش بخواهد بابت به كرسي نشاندن حرف خود و اينكه ثابت كند حتي در عرض سه ماه مي‌توان كاري كه بيش از 20 سال روي زمين مانده را انجام داد، دست به يك اقدام انتحاري در مورد واگذاري دو تيم بزند. 

 

اين‌گونه اقدامات عجولانه كه نمونه‌اش را در زمان رياست حسين قربانزاده بر سازمان خصوصي‌سازي ديديم، مي‌تواند آينده دو باشگاه را به ‌شدت تحت‌تاثير قرار دهد و چالش‌هاي قانوني و حقوقي زيادي براي دو تيم به وجود بياورد. مي‌تواند باشگاه‌ها را تا مرز انحلال و نابودي پيش ببرد. مي‌تواند هواداران را مقابل وزارت ورزش قرار دهد و شرايط سختي به وجود بياورد. براي همين هم بايد آرزو كرد كه اظهارات وزير ورزش صرفا شعار بوده باشد و به مرحله عمل نرسد.

 

اگر وزير ورزش مي‌گويد هيچ چيز ترسناكي در اين زمينه وجود ندارد و همه اقدامات به درستي و مبتني بر قانون و واقعيت‌هاي اين دو تيم و فوتبال انجام شده است لطفا هرچه سريع‌تر اسناد و مدارك مرتبط را منتشر كند. اينكه دقيقا از زمان رفتن قربانزاده چه اقداماتي در زمينه خصوصي‌سازي دو باشگاه صورت گرفته است. پروسه واگذاري به چه شكلي است. آيا قرار است سهام فروخته شود؟ اگر بحث سهام است آيا خريداران حقيقي مدنظر هستند يا حقوقي؟ آيا با شركت‌ها يا هلدينگ‌هاي بزرگ مذاكره شده است؟ آيا بحث بدهي‌هاي اين دو باشگاه حل شده؟ همين حالا استقلال و پرسپوليس روي هم بيش از هزار ميليارد بدهي دارند و هر خريداري بايد بداند تكليف اين پول‌ها چيست. وضعيت حق پخش و استاديوم و ساير موارد هم بايد روشن شود. اگر وزير ورزش مدعي است كه اين‌بار واگذاري دو باشگاه شعار نيست بايد وضعيت اين موارد مشخص شود. بايد نشان بدهد كه روي جزء به جزء پيچيدگي‌هاي خصوصي كردن دو باشگاه فكر شده است. 

 


کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------