چگونه به کودک خود در مورد حساسیت لباس پوشیدن کمک کنیم؟



مقاومت کودکان در برابر لباس پوشیدن, لباس پوشیدن کودکان, حساسیت کودکان به لباس پوشیدن

وجود بافت های خاص در بعضی لباس ها حساسیت کودک به لباس را ایجاد می کند

 

وسواس و حساسیت به لباس پوشیدن در کودکان

کودکانی هستند که که نسبت به لباسی که می خواهند بپوشند حساسیت نشان می دهند. منظور از حساسیت متنفر بودن و علاقه نداشتن کودک به لباس بخاطر موارد محرک زا و ... می باشد. این یک مسئله مهم است که اکثر مادرها با آن مواجه هستند. در این مقاله قصد داریم به مادران کمک هر چند کوچکی کنیم و راهکارهای برخورد با این کودکان را بیان کنیم.

بسیاری از کودکان حتی نوجوانان و بزرگسالان حساسیت هایی مانند : حساسیت لمسی ، بویایی ، دیداری و ... در مورد لباس پوشیدن دارند و علاقه یا تنفرهایی شدیدی نسبت به آن ها دارند.

 

حساسیت لمسی در لباش پوشیدن در کودکان

وجود بافت های خاص ، درز دوخت، طراحی خاص، رنگ لباس، جنس لباس و ... از مواردی است که کودک نسبت به لباس علاقه ای ندارند و نمی توانند آن را تحمل کنند. این کودکان حساسیت لمسی یا اختلال پردازش حسی دارند. برای درمان این حساسیت کاردرمانی حسی کمک کننده است و با استفاده از تمرینات کاردرمانی حسی می توان به کاهش و تعدیل این حساسیت های لمسی کمک کرد.

 

حساسیت به لباس پوشیدن در کودکان چه علائمی دارد؟

حساسیت به لباس پوشیدن همانطور که گفتیم علت های مختلفی دارد. حال برای مادرانی که نمی دانند فرزندشان حساسیت دارد یا خیر علائم حساسیت را توضیح می دهیم  تا بتوانیم کمکی ناچیز به آن ها کرده باشیم.

  

علائم حساسیت به لباس پوشیدن در کودکان, وسواس به لباس پوشیدن در کودکان, درمان حساسیت به لباس پوشیدن در کودکان

برخی کودکان نسبت به لباس پوشیدن حساسیت بویایی دارند

 

1. کودکانی که به لباس پوشیدن حساسیت دارند مدت زمان زیادی را درون کمدها و کشوها به دنبال لباس هستند.

 

2. برخی از کودکان فقط دو نوع از لباس را ( بلوز، پیراهن ) می پسندند و مدام آن ها را به تن می کنند.

 

3. برخی دیگر فقط تأکید بر رنگ لباس دارند و دوست دارند همیشه لباس هایی با رنگ مثلا سبز بپوشند.

 

4. کودکان دیگر از این که آستین های لباسشان بلند باشد و تا مچ دست آن ها را بپوشاند متنفر هستند و با درآوردن لباس احساس راحتی می کنند.

 

5. هم چنین کودکانی هستند که با جوراب پوشیدن تمام فکر و ذکرشان به دوخت جوراب است که باعث فشار آوردن به انگشتانشان می شود.

 

6. کودکی که حساسیت به لباس پوشیدن دارد ممکن است از پوشیدن شلوارهای گشاد و یا شلوارهای تنگ متنفر باشد. پوشیدن شلوار گشاد برای کودک احمقانه به نظر می آید. هم چنین پوشیدن شلوار تنگ نیز به آن ها احاس فشرده شدن ، ساییده شدن و ... می دهد.

 

7. در کودکان دختر نیز ممکن است به دلیل احساس اذیت شدن و احساس قلقلک نتوانند مانند سایر دخترها لباس هایی با دامن کوتاه بپوشند.

 

موارد گفته شده از علائم حساسیت لباس پوشیدن در کودکان بود. مادران می توانند با در نظر گرفتن این موارد و کودک خود به حساسیت داشتن یا نداشتن او پی ببرند. در ادامه مطلب در مورد درمان حساسیت و وسواس به لباس پوشیدن بحث خواهیم کرد.

 

درمان حساسیت و وسواس به لباس پوشیدن در کودکان

والدین باید به خواسته و سلیقه بچه ها احترام بگذارند و چیزی که کودک دوست دارد بپوشد را اجازه دهند که بپوشد.

 

 حساسیت کودکان به لباس پوشیدن, حساسیت لمسی کودکان, رفتار با کودکان وسواسی در کودکان

فشار جوراب به انگشتان کودک از نشانه های حساسیت کودک به لباس است

 

لباس های کودک را باید تقسیم بندی کرد. یعنی چند لباس مناسب مهمانی است ، چند لباس مناسب برای بازی ، بیرون و ... کودک با این روش می تواند برای مهمانی رفتن فقط از بین لباس های مهمانی فقط یکی را انتخاب کند. کودک یاد میگیرد که برای بازی کردن نمی تواند لباس مهمانی را به تن کند.

 

اگر کودک فقط بر نوعی لباس خاص مانند پیراهن اصرار دارد، والدین می توانند از این موقعیت استفاده کنند و چند پیراهن برایش بخرند.

هم چنین اصرار داشتن کودک بر رنگ لباس می تواند به والدین اجازه دهد تا انواع لباس را باب سلیقه و رنگ مورد علاقه کودک خریداری کنند.

 

اما می توانند لباس های طرح دار خال خال، راه راه ، شطرنجی و ... را برای تنوع اما با رنگ مورد علاقه کودک خریداری کنند. کاردرمانی حسی می تواند خیلی کمک کننده باشد و والدین می توانند از کاردرمانی حسی برای انتخاب لباس ها و برنامه روزانه لباس پوشیدن مشاوره دریافت کنند.

 

راهکارهای کاردرمانی حسی برای درمان حساسیت و وسواس لباس پوشیدن در کودکان

برای برطرف کردن خشکی و ناراحت کننده بودن لباس ها می توان آن ها را چندین بار شست تا موارد ناراحت کننده برطرف شود. هم چنین شستن لباس ها باعث می شود تا آفتی که در لباس های وارداتی وجود دارد از بین برود و برای والدین اطمینان خاطر از تمیز بودن لباس ایجاد کند.

 

برای کودکانی که به مواد شیمیایی  و رنگ ها حساسیت نشان می دهند توصیه می شود از لباس هایی با الیاف طبیعی استفاده کنند. این لباس ها بسیار نرم و راحت هستند و کودکان احساس خوبی در آن ها دارند.

 

مطالعات جدید در مورد لباس هایی که با مواد ضد حریق تلفیق شده اند نشان می دهد که این مواد کاملا سمی هستند و باعث تداخل در هورمون ها می شوند. پس والدین گرامی باید به این نکته توجه کنند و از خرید لباس هایی که با مواد ضد حریق تلفیق شده اند برای کودکان اجتناب کنند.

 

در نرم کننده های البسه نیز مقدار کمی مواد شیمیایی بالقوه وجود دارد که باعث خارش پوست ، جوش های کوچک بر روی پوست بدن و ... می شود. استفاده از نرم کننده ها برای لباس کودکان باید به صفر برسد.

 

 حساسیت لمسی کودکان, رفتار با کودکان وسواسی در کودکان, تمرینات کاردرمانی حسی

والدین باید در انتخاب لباس کودکانی که حساسیت به لباس دارند بسیار دقت کنند

 

در خرید کردن لباس والدین می توانند نظرات کودک خود را در نظر بگیرند و گاهی اقات او را همراه خود برای خرید کردن لباس ببرند. یا در خرید کردن اینترنتی از او نظر خواهی کنند. این امر سبب می شود تا کودک کنترل بیشتری بر روی اتفاقاتی که قرار است روی بدنش رخ دهد داشته باشد.

 

باید والدین از خرید کردن لباس هایی که محرک دارند مانند : کش کمربند، نخ های خارش زا، پارچه کشی، مارک، برچسب، یقه اسکی و... اجتناب کنند یا به طوری این موارد محرک زا را از بین ببرند. والدین باید با استفاده از انگشتشان در امتداد خطوط دوخت مناطق خارش زا را پیدا کنند و آن ها را با چسب مخصوص بپوشانند. هر چند این راه حل دائمی و همیشگی نیست اما تا چند دوره شست و شو باقی می ماند.

 

مشورت با یک کاردرمانگر حسی برای فراگرفتن تکنیک های حساسیت زدایی مانند فشارعمقی و فشار مفصلی قبل از پوشاندن لباس به کودک

 در زمستان و پاییز آب و هوا خشک است. پوست  کودکان نیز بسیار حساس در این مورد است و ممکن است پوسته پوسته شود. در این موارد والدین باید پوسته های خشک را از روی بدن کودک بتراشند سپس ناحیه را مرطوب کنند و بعد از آن به کودک لباس بپوشانند.

 

اضافه کردن اسیدهای چرب ضروری مانند روغن ماهی به رژیم غذایی کودک می تواند تأثیرات مثبتی حتی بر روی خلق و خوی کودک و کاسته شدن حساسیت به لباس داشته باشد.

والدین باید در انتخاب لباس کودک هایی که دارای حساسیت به لباس هستند بسیار دقت کنند و بهترین انتخاب را برای آن ها داشته باشند. مانند شلوارهایی با جنس نرم ، تاپ هایی که کودک زیر لباس می پوشد از جنس الیاف باشد ، جوراب های بدون خط و دوخت و ...

 

شرکت هایی وجود دارند که در زمینه لباس های حسی فعالیت می کنند و کار را برای والدین با کودکان حساسیت به لباس پوشیدن راحت تر کرده اند. در ادامه برخی از این شرکت ها و انواع لباس هایی که تولید می کنند را به شما معرفی می کنیم تا راحت تر بتوانید برای کودک خود لباس های مناسب تهیه کنید.

 

• EZ SOCKS با تولید جوراب هایی هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان باعث شده که با استفاده از حلقه ای برای گرفتن و کشیدن راحت تر جوراب نحوه جوراب پوشیدن را به کودکان آموزش دهد. همچنین برای افرادی که از ضعف در ناهماهنگی دستان و دامنه  تحرک کم و ... رنج می برند بسیار مناسب و مفید است.

 

• Fun and function بلوزهای آستین بلند و آستین کوتاه تولید می کنند که باعث فشار ملایم می شوند و آن ها را هم می توان به تنهایی و یا زیر لباس های دیگر استفاده کرد.

 

• Hanna andersson انواع مختلف لباس ها را برای دختران و پسران و نوزادان تولید می کنند. از جمله لباس های نرم که نوزادان بسیار مناسب است. همچنین زیر پوش هایی با کیفیت بالا برای کودکان و زنان. انواع زیر پوش های حسی بدون کش آزاردهنده برای دختران و پسران.

 

• Smartknit kids تولید انواع جوراب های کشی که بدون خط دوخت است و برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان مناسب می باشد. همچنین زیر پوش هایی برای دختران و پسران بدون خط تولید می کنند. سوتین ها و تاپ های فشاری بدون خط دوخت نیز برای دختران و زنان تولید می کنند.

 

کلام آخر

حساسیت به لباس پوشیدن در کودکان معضلی است که برخی والدین با آن درگیر هستند. اما این حساسیت باید توسط والدین مدیریت شود تا درمان شود و درمان نیز موفق باشد. والدین می توانند از کاردرمانگر حسی برای درمان مشورت بگیرند. باید به سلیقه و علایق کودک  احترام بگذارند و اجازه دهند رنگ لباس، نوع لباس و ... را خودشان انتخاب کنند. برای کودکان لباس هایی از جنس الیاف فراهم کنند تا برای بدن خارش زا نباشند.

 

گردآوری:بخش کودکان بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------