شهرهای "محافظه کار" هم به لزوم اصلاحات باور دارند



اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,اصلاح طلبان

زنده شدن روح امید در میان اصلاح طلب با سیاست عملگرایانه
شهرهای "محافظه کار" هم به لزوم اصلاحات باور دارند

اصلاح طلبان با در پیش گرفتن سیاست عملگرایانه خواستار ایجاد تغییرات در کشور هستند. در این میان حتی اساتید و طلبه های شهرهای عمدتا محافظه کار از جمله "قم" نیز به لزوم اصلاحات باور دارند.

 سایت تحلیلی المانیتور که به تازگی به ایران سفر کرده اشاره می کند که حتی در شهرهای محافظه کاری چون قم نیز احساس نیاز به تغییر ایجاد شده است. او می نویسد:"شهر مقدس قم در حدود 140 کیلومتری جنوب تهران واقع شده است.

 

با یک منطقه نظامی پوشیده از سیم خاردار مواجه شدم. راننده توضیح داد که آنجا تاسیسات هسته ای فردو است و ایران توانسته سال ها کنترل آنجا را در دست داشته باشند. او به المانیتور گفتن که اینجا نماد پیروزی تهران است در کشاکش هسته ای با غرب بوده است. در نگاه نخست به نظر می رسد که قم پایتخت مذهبی ایران است چرا که مساجد بی شماری در آنجا وجود دارند و از منبرها موعظه های مذهبی در جریان هستند. هم چنین حرم حضرت معصومه (س) نیز در آنجا واقع شده است.

 

صدها نفر از روحانیون با عمامه های سفید و سیاه در خیابان های قم در حال قدم زدن هستند در حالی  که لپ تاپ و کتاب های شان نیز در دست شان است. راهنما و مترجم المانیتور می گوید که آن جا برحسته ترین قطب شیعه در جهان در کنار جنوب عراق است. راهنما اظهار کرد که در حدود 45 هزار روحانی از جمله طلبه ها و اساتید و روحانیون ارشد در آنجا حضور دارند".

این سایت تحلیلی در ادامه اشاره می کند که "محمد" یکی از روحانیون و اساتید دانشگاه در رشته علوم سیاسی است که نخواست نامش فاش شود او اظهار کرد که توافق هسته ای می توانست زودتر از این ها انجام شود. "مصطفی" همکار او و استاد مطالعات اسلامی است. او به المانیتور می گوید:"محمود احمدی نژاد رییس جمهوری پیشین ایران هزینه های بسیاری را بر کشور تحمیل کرد هزینه های بی فایده که مانع از آن شد که ایران دستاوردی داشته باشد. در نتیجه، ایران دچار محاصره اقتصادی برای سال های طولانی شد و عقب گردی تاریخی داشت. وقتی که ایرانیان به ترکیه سفر می کنند متوجه تفاوت های عمده از نظر میزان رفاه و توسعه می شوند. ایران در حال حاضر در تلاش برای احیای وضعیت بهتر و جبران و ضرر و زیان های دوران احمدی نژاد است".

 
"حسن" استاد اقتصاد به المانیتور می گوید:"حدود 8 میلیون نفر بیکار در ایران وجود دارند. این بدان معناست که 10 درصد از جمعیت هیچ منبع درآمدی ندارند اکنون 65 هزار دکترای بیکار در رشته های مختلف وجود دارند. حسن در ادامه توضیح داد:"مردم ایران هزینه زیادی را برای اولویت های سیاسی اشتباه و سرسختی های ایدئولوژیک پرداخت کرده اند".
 

خبرنگار المانیتور اشاره می کند زمانی که از این افراد درباره جنبش اصلاحات پرسید اکثریت شان پاسخ دادند که موافق اصلاحات هستند. "علی" محقق در یک موسسه خصوصی برای پژوهش پیرامون سیاست های عمومی در قم توضیح داد می گوید:"هر زمانی که ایرانیان فرصتی برای اظهارنظر و بیان خواسته های شان داشته اند نشان داده اند که خواستار اصلاحات هستند. به همین دلیل است که رییس دولت اصلاحات در انتخابات سال 1997 میلادی موفق شد. در انتخابات 88 نیز مردم نظرشان را نشان دادنمد و اکنون که حسن روحانی رییس جمهوری ایران ست".

"احمد" استاد تاریخ و متخصص در تاریخ گروه های اسلامی در روسیه و اتحاد جماهیر شوروی سابق با المانیتور می گوید:"تندروها در حال تلاش برای جلوگیری از ورود اصلاح طلبان به مجلس هستند. آنان از باز شدن درهای ایران به سوی غرب می ترسند. هیچ نامزد اصلاح طلب بیش تری تایید صلاحیت نشده است. اکثر آنان رد صلاحیت شده اند. از سه هزار نامزد تنها 50 نامزد تایید صلاحیت شده اند. حتی اگر تمام نامزدهای اصلاح طلب نیز برنده شوند آنان وزن سیاسی در پارلمان دارای 290 کرسی نخواهند داشت". او در پاسخ به این پرسش که اصلاح طلبان هرگونه امید به تغییر را از دست داده اند می گوید:"خیر این گونه نیست. هنوز هم باور به تغییر وجود دارد".


هنگامی که در مورد جنبش اصلاحات از آنان سوال پرسیده شد همگی اظهار کردند که اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان خواستار اصلاحات هستند. یکی دیگر از استادان دانشگاهی به المانیتور می گوید:"در ماه های اخیر برنامه های تلویزیون دولتی ایران آهنگ ها و مستندهای زیادی را درباره سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پخش کردند اما چه کسی آن ها را تماشا کرد؟ هیچکس. آیت الله هاشمی نیز می گوید که او دیگر شبکه های دولتی را تماشا نمی کند درست مثل بسیاری از مردم ایران و به ناچار باید رفتار مسالمت آمیز و از طریق انتخابات تغییر ایجاد کنیم".

المانیتور در پایان اشاره می کند که اکثر ایرانیان خواستار ایرانی مدرن و دموکراتیک هستند اما آنان نگاهی واقع بینانه دارند و می دانند که راه های انقلابی به نتیجه ای نخواهند رسید. در عوض آنان به تدریج خواستار تغییر هستند.

 

اخبار انتخابات - خرداد

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024