مدعیان صندلی‌های سبز قم



 اخبارانتخابات ,خبرهای انتخابات,انتخابات مجلس

قم با وجود بارگاه حضرت معصومه(س)، مسجد جمکران و نیز حوزه‌های علمیه، به تعبیری پایتخت مذهبی ایران است. این شهر با جمعیت بیش از یک میلیون نفر که جمع کثیری از آن را طلاب و روحانیون تشکیل می‌دهند، همواره در دوران انقلاب اسلامی نقش ویژه‌ای داشته است.

با توجه به شرایط خاص این شهر، کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهر با توجه ویژه‌ای از سوی عموم و رسانه‌ها مواجه هستند، چرا که شفاف‌ترین موضع گروه‌های مذهبی از جمله جامعتین در مقولات سیاسی انتخاباتی در این شهر مشخص می‌شود. سهم قم از صندلی‌های سبز مجلس، سه صندلی است. در مجلس نهم، این شهر نماینده اول خود یعنی علی لاریجانی را بر صندلی ریاست مجلس دید. این در حالی است که رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی، در انتخابات مجلس دهم رقبایی را نیز در کنار خود می‌بیند.


با نزدیک شدن به زمان قانونی تبلیغات مجلس شورای اسلامی رقابت بین گروه‌های مختلف سیاسی شدت بیشتری پیدا کرده است. هر چند لیست 30 نفره تهران و پیروزی در رقابت انتخاباتی پایتخت جذابیتی ویژه برای گروه‌های سیاسی دارد، اما این از اهمیت 260 کرسی دیگر بهارستان کم نمی‌کند. در این میان، نگاه عمومی و رسانه‌ای به برخی از حوزه‌های انتخابیه، نگاهی ویژه است.

 

شهر قم با توجه به وجود مراکز دینی مذهبی و حضور پررنگ روحانیت، در واقع یکی از نقاط بروز شفاف و واضح دیدگاه مجامع روحانی در عرصه انتخاباتی و سیاسی است. با توجه به این که رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی نیز از حوزه انتخابیه قم می‌آید و علی لاریجانی همچنان به عنوان یکی از شانس‌های اصلی حفظ این جایگاه در مجلس دهم برشمرده می‌شود، انتخابات پیش رو در شهر قم برای گروه‌های سیاسی اهمیتی ویژه یافته است.

 

در میان گروه‌های سیاسی، ائتلاف اصولگرایان هر چند در حال اعلام اسامی کاندیداهای خود در شهرهای مختلف کشور است، اما با توجه به ترکیب اعلام شده از سوی این ائتلاف در تهران و حضور کاندیداهای جبهه پایداری در اکثریت ردیف‌های این لیست، انتقادها و گلایه‌های فراوانی را میان اصولگرایان برانگیخته است، تا جایی که این روزها گروه‌ها و چهره‌های مختلف اصولگرا، از ارائه لیست‌های موازی سخن می‌گویند. پایداری‌ها که اکثریت لیست ائتلاف اصولگرایان را از آن خود کرده‌اند، به قم نیز نگاه ویژه‌ای دارند. حضور آیت‌الله مصباح یزدی به عنوان پدر معنوی این گروه سیاسی و مدیر موسسه امام خمینی(ره) در قم، اهمیت کرسی‌های این شهر را در واقع به عنوان چالشی برای سنجش محبوبیت پایداری‌ها در مذهبی‌ترین شهر ایران مطرح ساخته است.

 

این در حالی است که نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس نهم، اختلافات واضح و انکارناشدنی با علی لاریجانی از خود بروز داده‌اند و رقابت با وی در قم، به نوعی تلاش برای خارج کردن رئیس فعلی مجلس از گود رقابت در مجلس دهم به شمار می‌رود. حتی پیش از زمان ثبت‌نام کاندیداها، گمانه‌زنی‌های در مورد ثبت‌نام سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و از کاندیداهای شکست‌خورده انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 با حمایت جبهه پایداری و به منظور رقابت با علی لاریجانی مطرح بود. لاریجانی نیز در حالی به عنوان کاندیدایی مستقل از قم برای انتخابات مجلس دهم اعلام نامزدی کرده است که جمعی از حامیان وی، تحت عنوان رهروان ولایت، در شهرهای مختلف در حال رقابت انتخاباتی هستند.


لاریجانی در لیست جامعه مدرسین
در حال حاضر لاریجانی در قم، در لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرار گرفته است. از سوی دیگر به نقل از منابع آگاه پس از ملاقات جمعی از معتمدین شهر قم با آیت‌الله یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و کسب تکلیف از وی، جلسه شورای هماهنگی اصولگرایان قم تشکیل شده و اعضای این شورا ضمن بررسی وضعیت کاندیداهای مطرح در حوزه انتخابیه قم برای حضور در انتخابات آتی حجت‌الاسلام آشتیانی، احمد امیرآبادی فراهانی و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور را به عنوان 3 گزینه مورد حمایت اصولگرایان معرفی کردند و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز با صدور اطلاعیه‌ای به طور رسمی حمایت خود از علی لاریجانی، حجت‌الاسلام محمدرضا آشتیانی و حجت‌الاسلام بنایی را به عنوان کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام کردند.

 

در این اطلاعیه خطاب به مردم استان قم آمده است: «با احترام به تمام کاندیداهای محترم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در پی تماس‌های مکرر مردم شریف استان قم در مورد کاندیداهای مورد حمایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، برای تصدی نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه قم، به اطلاع می‌رساند پس از بحث و بررسی داوطلبان محترم نمایندگی، در نهایت در جلسه مورخ 20 بهمن سال 94، شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آقایان جناب مستطاب دکتر علی لاریجانی، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ‌ محمدرضا آشتیانی و حجت‌الاسلام والمسلمین علی بنایی بیشترین آراء را به خود اختصاص داده و بدین‌وسیله به شما مردم شریف استان قم معرفی می‌شوند». علاوه بر این جریان‌ها، باید در انتظار لیست جامعه روحانیت مبارز و نیز برنامه انتخاباتی اصلاح‌طلبان در شهر قم ماند تا بتوان ارزیابی از پازل انتخاباتی این شهر را کامل کرد.


لیست جامعه مدرسین همیشه در قم برنده بوده است
حجت‌الاسلام محمدتقی فاضل‌میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در مورد رقابت گروه‌های سیاسی مختلف در حوزه انتخابیه قم به «ابتکار» گفت: جبهه پایداری در قم نفوذ زیادی ندارد و مردم قم خیلی آنها را قبول ندارند چراکه آنها تاکنون در این شهر حرکات قابل قبولی نداشته‌اند؛ کمااینکه افراطی‌گری و حرکت‌هایی که علیه دولت و رئیس مجلس شورای اسلامی در این شهر انجام دادند، به این صورت که در برابر آنها قرار گرفتند خوشایند نبود و همه این جریان‌های افراطی را از چشم جبهه پایداری می‌بینند.

 

لذا آنها در بین مردم این شهر پایگاهی ندارند. وی افزود: برخلاف وابستگان به جبهه پایداری، آقای لاریجانی به عنوان شخصیت حقیقی از نفوذ خوبی در بین مردم قم برخوردار است، ضمن‌اینکه نام وی در لیست جامعه مدرسین نیز قرار دارد و در قم لیست جامعه مدرسین همیشه برنده بوده است. فاضل میبدی درباره میزان موفقیت کاندیداهای اصلاح‌طلب در حوزه انتخابیه قم تصریح‌کرد: به هر حال اصلاح‌طلبان در قم از موقعیت خوبی برخوردار هستند؛ کمااینکه مردم قم در انتخابات ریاست‌جمهوری بیشتر از اصلاح‌طلبان حمایت کردند. با این وجود در شرایط کنونی قضاوت در مورد موفقیت هر کدام از جناح‌ها در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشکل است چراکه انتخابات مجلس با انتخابات ریاست جمهوری تفاوت زیادی دارد و اینکه اصلاح‌طلبان تا چه اندازه در انتخابات آتی مجلس موفق باشند نمی‌توان پیش‌بینی کرد و یا در مورد جناح برنده نظر قطعی داد.


قیاس موفقیت لاریجانی و جبهه پایداری در انتخابات آتی قیاس مع‌الفارق است
حجت‌الاسلام سیدمحمد غروی عضو جامعه مدرسین قم در ارزیابی میزان موفقیت کاندیداهای جبهه پایداری و طیف لاریجانی در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی به «ابتکار» گفت: جبهه پایداری همچون سایر گروه‌های سیاسی بالاخره در زمینه فعالیت‌های انتخاباتی یک کارهایی انجام می‌دهد اما آقای لاریجانی کاندیدای جامعه مدرسین است و از جایگاه خاصی هم بین مراجع قم، بزرگان و خواص و حتی عوامی که افراد معتدلی هستند، برخوردار بوده و اصلا صحیح نیست که فعالیت‌های انتخاباتی این دو را با هم قیاس کنیم چراکه این قیاس مع‌الفارق است.

 

وی افزود: آقای لاریجانی در مورد برنامه‌های انتخاباتی در شهر قم حساب جداگانه‌ای دارد اما جبهه پایداری که عمر زیادی هم از زمان تشکیل آن تاکنون نمی‌گذرد نمی‌تواند با کاندیدایی که در لیست جامعه مدرسین قرار دارد قابل مقایسه باشد.مدرس حوزه و استاد دانشگاه یادآورشد: البته هر گروهی می‌تواند برای خود فعالیت کند ولی معمولا در قم اینطور بوده اگر جامعه مدرسین کاندیداهایی را معرفی می‌کرد دیگران هم در این مورد حریم نگه می‌داشتند اما متاسفانه وضعیت جبهه پایداری همین است که می‌بینید و قبل از این هم دیده‌اید.


اخبار انتخابات  مجلس  -  ابتکار 

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024