بیایید اصولگرا شوید!



 اخبارانتخابات ,خبرهای انتخابات,انتخابات مجلس وخبرگان

بیایید اصولگرا شوید!
تلاش برای مصادره برندگان انتخابات

 با روشن شدن سمت و سوی انتخاب مردم در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان، اقبال عمومی به لیست های مخالف فهرست ائتلاف اصولگرایان برخی از محافل و رسانه های اصولگرا یک بار دیگر استراتژی خود پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری را دنبال می کنند. آن ها قصد دارند برندگان انتخابات دو مجلس که میانه میدان اصولگرایی و اصلاح طلبی ایستاده اند و البته حاضر نشدند در انتخابات زیر تابلوی اصولگرایان وارد میدان شوند را متقاعد کنند که پیروزی خود در این انتخابات را به حساب اصولگرایی واریز کنند.


معمولا احزاب از تاکتیک تمارض سیاسی و یا دوپینگ سیاسی بهره می‌برند. این اعمال در کشور ما نیز مسبوق به سابقه است؛ از جمله کارهایی که اردوگاه اصولگرایی تقریباً پیش و بعد از انتخابات ریاست جمهوری 92 انجام دادند، تلاش در جهت مصادره کاندیدای پیروز یا نزدیک به پیروز انتخابات است. موضع‌گیری‌های آنها در مقابل حسن روحانی نیز از همین ناحیه قابل تفسیر است. پیش از انتخابات اردوگاه اصولگرایی نقطه انجماد سیاسی خود را بر روی سعید جلیلی متمرکز کرده بود و دیگرانی چون محمدباقر قالیباف، محسن رضایی و علی اکبر ولایتی نیز رد آستین داشتند. مسلماً، حتی در رویای خود نیز خواب حمایت از روحانی را نیز نمی‌دیدند.


ائتلاف سازنده، سناریوی بازنده
حسن روحانی در کنار آیت‌الله هاشمی و محمدرضا عارف از جمله کاندیداهای طیف اصلاح‌طلبان بودند. با عدم احراز صلاحیت آیت‌الله هاشمی، تحول‌خواهان در کارزار انتخابات دو نماینده بیشتر نداشتند؛ حسن روحانی و محمدرضا عارف. عارف اگر چه به لحاظ تبار، عیار و هویت سیاسی، بر حسن روحانی برای اصلاح‌طلبان چربش بیشتری داشت، اما روحانی به دلیل حضور در نهادهای امنیتی ـ نظامی و سیاسی، قدرت چانه‌زنی بیشتر و بهتری با نهاد قدرت نسبت به عارف داشت و اینگونه نیز شد، روحانی با تدبیر عقلای قوم منتخب اتاق فکر اصلاح‌طلبان شد. در کنار این اتاق فکر نباید از ایثار عارف گذشت؛ عارف با تاسی از فرمان سید محمد خاتمی و بسیاری از بزرگان اصلاح‌طلب ردای نامزدی از تن به در آورد و عرصه را برای یک ائتلاف فراگیر تاریخی، در اختیار روحانی گذاشت.

 

ائتلاف نتیجه داد و حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران شد. از فردای همان روز اردوگاه اصولگرایان، برای ترمیم زخم تازه سر باز کرده ناشی از شکست انتخاباتی‌شان، در بوق و کرنا کردند که: «حسن روحانی اصلاح‌طلب نیست»، «اصلاح‌طلبان از دوپینگ روحانی استفاده کردند»، «اصلاح‌طلبان از ترس مرگ خودکشی کردند»، «اصلاح‌طلبان از ترس اینکه آبرویشان نرود، نماینده آنها کنار کشید»، «اصلاح‌طلبان تنها چند درصد رای داشتند» و گمانه‌هایی از این جنس که از حیز شمار بیرون رفت. اصولگراها به همین جا تمکین نکردند، تا جلسه معارفه و تشکیل کابینه هم به انتظار نشستند.

 

اما خبری نشد؛ همه می‌دانستند که روحانی رئیس‌جمهوری ایران شده است و به شدت وام‌دار اصلاح‌طلبان و تحول‌خواهان. اصولگرایان اما استراتژی دیگری در سر داشتند، آنها با این سناریو که روحانی دارای تبار اصولگرایی است،فکر می‌کردند که می‌توانند او را در رودربایستی قرار دهند تا بلکه او به سوی آنان میل کند! تحلیلگران سیاسی این رفتار اصولگرایان را سناریویی برای «مصادره برنده انتخابات» ریاست‌جمهوری ارزیابی کردند.


تلاش برای مصادره برندگان انتخابات
روز گذشته و به دنبال اعلام نتایج اولیه و غیرقطعی برخی حوزه‌های انتخابیه، خبرنگاران دو خبرگزاری با افراد منتخب تماس گرفته اند. بر اساس گزارش واصله، خبرنگاران رسانه های یاد شده در تماس با نامزدهای لیست امید و مستقل از آنها خواسته اند، خود را نمایندگان اصولگرا و حتی مدافع برخی جناحهای خاص معرفی کنند.این خبرنگاران در تماسهای خود به منتخبان اعلام کرده اند که اکثریت قریب به اتفاق منتخبان، اصولگرا هستند و بهتر است آنها نیز همراه شوند.


تلاش محافل تندروها برای مصادره نتایج انتخابات
روزنامه ایران نیز در کانال تلگرام خود نوشته است: «رسانه‌ها و محافل تندرو منتظر گزارش مراجع مسئول در انتخابات باقی نمانده و همچنان با پمپاژ شایعه و انتشار حدس و گمان‌های خود تحت عنوان «خبرهای فوری» به القای حس پیروزی جبهه خودی و شکست جبهه رقیب می‌پردازند.» به طور مثال در قضیه انتخابات خبرگان که هنوز هیچ اطلاعات روشنی اعلام نشده است، یکی از مدعیان تحلیلگری این جناح نوشت که ۶۰ درصد لیست مورد حمایت آنها به خبرگان راه یافته‌اند. “ایران» افزود: «اما وقتی در صدر و ذیل ادعاهای این دسته از به اصطلاح تحلیلگران انتخاباتی جریان تندرو تامل می کنید روشن می شود که مواد خام او برای صدور این حکم در باره نتیجه انتخابات خبرگان همان نمودارها و جدول‌های از پیش ساخته است.»


وضعیت ۱۸۵ حوزه انتخابیه مجلس
خبرگزاری تسنیم، نیز روز گذشته نوشت: آمار غیررسمی نتایج شمارش آرا انتخابات دهمین دوره مجلس نشان می‌دهد که اصول‌گرایان پیشتاز این انتخابات هستند. براساس این گزارش، تاکنون وضعیت ۱۸۵ حوزه انتخابیه مجلس دهم در سراسر کشور مشخص شده است که تاکنون اصولگرایان با ۸۰ نامزد نسبت به اصلاح‌طلبان با ۵۳ نامزد پیشتاز ورود به بهارستان بوده‌اند. از سویی دیگر تاکنون از میان ۱۸۵حوزه انتخابیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ۳۳ حوزه به دور دوم کشیده شده است.

 

رسانه‌های نزدیک به اصول‌گرایان، از راه یافتن نامزدهای اصول‌گرایان، مانند احمد خاتمی، احمد علم‌الهدی، هاشمی شاهرودی، محسن مجتهد شبستری به مجلس خبرگان خبر داده‌اند. از نتایج انتخابات تهران نیز هنوز خبری در دست نیست. وبسایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان می‌گویند در تهران فهرست «خبرگان مردم» که از سوی اصلاح‌طلبان و حامیان دولت حسن روحانی حمایت می‌شد، پیشتاز است.


خبرگزاری «فارس» نیز فهرستی منتشر کرد که به گفته این خبرگزاری نتیجه شمارش ۲۰ درصد آرای مجلس خبرگان در تهران است. در این فهرست هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در راس قرار دارند، اما احمد جنتی و محمد یزدی نیز در ردیف‌های پایین آن دیده می‌شود. خبرگزاری فارس همچنین فهرستی از نامزدهای راه‌یافته به مجلس با مشخص کردن گرایش سیاسی آنها منتشر کرده است. این فهرست «نتایج غیررسمی» انتخابات مجلس است. در این فهرست حدود ۱۱۲ اصول‌گرا، حدود ۶۰ نماینده اصلاح‌طلب و طرفدار دولت و حدود ۲۵ نفر نیز مستقل معرفی شده‌اند.


تغییر فهرست در پی اعلام نتایج انتخابات
در این میان رسانه‌های وابسته به اصول‌گرایان فهرست انتخاباتی این جناح را پس از انتشار نتایج برخی حوزه‌ها تغییر داده‌اند. کانال تلگرامی روزنامه ایران نوشت: «در حالی که لیست هر دو جناح رقیب (لیست اصولگرایان و اصلاح‌طلبان) در استان‌های مختلف از قبل مشخص شده بود، صبح امروز و در پی اعلام نتیجه انتخابات، نام شماری از برندگان از لیست امید (حامیان دولت) در برخی رسانه‌ها در لیست اصولگرایان درج شد».

 

این گزارش می‌گوید «تحریف در معرفی گرایش سیاسی نمایندگان جدید احتمالا اولین تلاش جناح مخالف دولت برای لابی‌گری و به اصطلاح جذب نمایندگان مستقل و میانه به اردوی اصول‌گرایان خواهد بود. ساعتی پیش از این برخی سایت‌ها گزارش دادند که شماری از خبرنگاران رسانه‌های مخالف دولت به محض اعلام نتایج انتخابات در استان‌ها در تماس با نامزدهای لیست امید و مستقل از آنها خواسته‌اند، خود را نمایندگان اصول‌گرا و حتی مدافع برخی جناح‌های خاص معرفی کنند.»


سناریوی مصادره کردن برندگان انتخابات در میان اصولگرایان، در شهرهای کوچک و بزرگ اتفاق افتاده است. تلاش‌های آنها در این انتخابات نیز هویداست. به نظر می‌رسد این تلاش‌ها بیش از آنکه از نظر اصولگرایان حرکت با چراغ خاموش برای اصولگرا کردن کاندیداهایی که چندان هویت مشخصی ندارند، تحلیل می‌شود، اعتراف به شکستی از پیش تعیین شده است، خود چراغ سبز آن را نشان می‌دهند.

 

 اخبار انتخابات  -  همدلی/آیت وکیلیان ملکی

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024